Dodaj do ulubionych

prosta sukienka

01.09.12, 19:10
Hej, czy mogę prosić o namiary na salony gdzie można kupić prostą, ładnie skrojoną sukienkę ślubną. Chce mieć ładną sukienkę matową, bez falbanek, bez koronek. czy takich nie ma? Widziałam jak na razie 1 firmę, która stawia na proste modele, ale paradoksalnie ceny są dla mnie nie do zaakceptowania.
Obserwuj wątek
    • szkrab_pimpek Re: prosta sukienka 01.09.12, 19:16
      zapomniałam jeszcze jedna ważna cecha - nie może to być sukienka z odkrytymi ramionami.
    • kol.3 Re: prosta sukienka 01.09.12, 20:15
      Niedawno moja koleżanka wychodziła za mąż i miała podobne pragnienia, aby sukienka była prosta, gładka, skromna. Pochodziła o salonach i poprzymierzala i stwierdziła, że w tych prostych gładkich wygląda blado i nijako. Kupiła ciut strojniejszą. Najlepiej jak pochodzisz i poprzymierzasz i sama zobaczysz w czym Ci jest dobrze.
      • martamon2 Re: prosta sukienka 09.09.13, 10:20
        jak dla mnie ta sukienka jest dość prosta nunu.pl/Produkt/29/koronkowa_sukienka_z_dlugim_rekawem
    • bukfa Re: prosta sukienka 01.09.12, 20:32
      No niestety elegancka prostota jest wlasnie najdrozsza, bo jej urok polega na genialnym projekcie i dobrej jakosci materiale, a te sa DUUUZO kosztowniejsze od swiecidelek i falbanek. Ja sie nachodzilam miesiacami za moja sukienka, a w koncu kupilam nie w salonie slubnym tylko od projektantki sukni wieczorowych - ale to bylo w Stanach, wiec nie pomoge z namiarami. Zawsze tez pozostaje krawcowa. Powodzenia!
    • brytf-anna Re: prosta sukienka 01.09.12, 21:09
      A skąd jesteś? W Warszawie na Dolnej jest fajny salon z takimi nietypowymi sukienkami (tzn nie-bezami wink)) i chyba można każdą przeprojektować wg uznania.
    • maddalena81 Re: prosta sukienka 01.09.12, 22:43
      Ja mialam sukienke bez falbanek, dosc prosta, ale do najtanszych rzeczywiscie nie nalezala. Na pewno material byl dobrej jakosci a skrojona byla rewelacyjnie.
      A nie myslalas, zeby uszyc suknie? Skoro chcesz prosta i nie chcesz wydac majatku.
      • maddalena81 Re: prosta sukienka 01.09.12, 22:59
        Juz usunelam moje zdjecia z forum dawno temu, ale zbalazlam sieci inna panne mloda w 'mojej' sukni z dlugim rekawem smile
        Tekst linka ( ten dlugasny tren sie odpina)
        W sumie nadal mam do sprzedania sykuenke, ale chyba w Medilanie musialybysmy sie spotkac big_grin
        • hawa.etc Re: prosta sukienka 01.09.12, 23:08
          A była może wersja bez tych błyskotek z przodu?
          • maddalena81 Re: prosta sukienka 01.09.12, 23:50
            Hawa, ten model byl z blyskotkami i juz smile nie pytalam czy da sie zamowic pasek bez tej ozdoby, ale nie wykluczone, ze mozna bylo.
            Przejrzyj strone Jesus Peiro, wydaje mi sie, ze w najnowszej lub poprzedniej ale nadal dostepnej, kolekcji widzialam suknie z dlugim rekawem bez blyskotek.
            • szkrab_pimpek Re: prosta sukienka 02.09.12, 00:18
              projekty jesus peiro podobają mi się najbardziej ale niestety cena jest dość wysoka
        • szkrab_pimpek Re: prosta sukienka 02.09.12, 00:13
          o właśnie! mniej więcej czegoś w tym stylu szukam! bardzo ładna. poszukałam w necie i mam już nazwy 2 firm, które takie sukienki jakich szukam. poszperam jeszcze trochę i może nadejdzie czas żeby się umówić i przymierzyć.
          Niestety jestem z tych dziewczyn, które nie lubią przymierzać, organizować, zastanawiać się dlatego pytam na forum żeby zminimalizować wysiłek i jechać tylko w te miejsca, w których będę miała ochotę cokolwiek przymierzyć wink
      • szkrab_pimpek Re: prosta sukienka 02.09.12, 00:17
        jeżeli chodzi o szyte sukienki to nigdy nie przepadałam za tym rozwiązanie bo po pierwsze nie mam nikogo zaufanego kto by mógł mi uszyć a po drugie ...oczekiwanie, przymiarki i okazuje się, że wyszło źle/mi nie jest w tym dobrze...
    • jagoda_pl Re: prosta sukienka 01.09.12, 23:00
      Obawiam się, że zostaje Ci szycie... Wiem z doświadczeniasmile
    • carol_85 Re: prosta sukienka 03.09.12, 17:28
      Polecam: www.josephine.pl/
      Mam nadzieje że Ci sie uda coś znaleźćsmile
    • anetzan Re: prosta sukienka 10.09.13, 13:30
      ja wybrałam suknia ślubna od tej projektantki. Z tym, że to co jest na stronie to jedno, a drugie, to co może zaproponować projektantka osobiście na ślub w niższej cenie. Ja miałam suknię z oferty, ale z trochę uproszczoną i zapłaciłam dużo mniej. Kwestia dogadania. W każdym razie polecam, bo można mieć coś na prawdę wyjątkowego, a nie szmirę z salonu nr 7 smile
    • paulinka9330 Re: prosta sukienka 18.09.13, 14:24
      Ja Dolną to odradzam, owszem sukienki ładne ale dość mały wybór, a i jakością szycia mocno odstają od Pronovias, czy Jesus Peiro. Mocno się zastanawiałam nad Dolną, bo szukałam czegoś w swojej okolicy, ale przypadkiem odkryłam inny salon - Ślubny Dom na Puławskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka