Dodaj do ulubionych

lista prezentów

31.10.12, 22:17
Jakie prezenty 'muszą' znaleźć się na liście? Czyli co dopisać, jak już nam się kończą pomysły wink
Obserwuj wątek
    • miiami Re: lista prezentów 01.11.12, 10:05
      a możesz gdzieś tu podrzucić listę, którą już masz? trudno strzelać bez jakiegoś odniesienia
    • duchess85 Re: lista prezentów 01.11.12, 11:39
      Może bony do jakichś sklepów, z których korzystacie? Rossmann, Duka itp.? Wykorzystacie sobie za jakiś czas, jak będą wam potrzebne.
    • kwiat_aloesu Re: lista prezentów 01.11.12, 18:06
      Nic nie jusi. Wpisz to, co chcesz dostać.
      • tymon.kr Re: lista prezentów 01.11.12, 22:33
        wszystkie praktyczne prezenty do domu. obrusów, pościeli nigdy za wiele. może jakieś sztućce albo zastawa?
        • brytf-anna Re: lista prezentów 02.11.12, 00:00
          Nie używam obrusów, i uważam że dwa czy trzy zestawy pościeli to zupełnie wystarczająca ilość. Dlatego my też mieliśmy problem z listą prezentów wink
          Może wkrętarka, albo skrzynka narzędziowa? Dysk przenośny, iRobot, fajny zestaw noży i desek do krojenia, grill elektryczny, ekspres do kawy? Ogólnie coś, co niekoniecznie trzeba posiadać, ale miło jest dostać smile ewentualnie bony do sklepów.
          • tymon.kr Re: lista prezentów 08.11.12, 12:47
            albo może jakiś fajny zestaw sztućców, samemu się nie kupi, bo zawsze żal pieniędzy, a jak się dostanie, to na pewno się przyda. nadal obstaję zatem przy praktycznych podarkach wink
    • fxn Re: lista prezentów 02.12.12, 00:22
      Najlepszy sprzęt na prezent to dobrej klasy ekspres do kawy. Kiedy moja bratanica wychodziła za mąż dostała piękny ekspres na kapsułki HLF. To jeden z niewielu prezentów jakich nie sprzedała na aukcji, tylko ma do dziś.
      • anka_z_lasu Re: lista prezentów 02.12.12, 13:48
        ...pod warunkiem, że młodzi kawę w ogóle pijają wink
        • majowa_kotka Re: lista prezentów 12.03.13, 15:15
          Ja pijam, ale akurat ekspresu na kapsułki nie chcę. Są ładne, to fakt, ale moim zdaniem wybór kapsułkowanych kaw nie zachwyca - a do zwykłego ekspresu wrzucę każdą, na jaką mi tylko przyjdzie ochota smile
    • niwius Re: lista prezentów 02.12.12, 16:10
      Zależy co używacie i lubicie smile
      Ja widywałam/słyszałam o:
      mikrofalówka, odkurzacz, sztućce, komplet obiadowy, pościel, weekend w spa, weekend w Pradze, krajalnica, komplet malowanych filiżanek, wieża, żelazko, dvd, zasłony w konkretnym kolorze (ale to była końcówka PRL), zegar kominkowy, wiszący zegar skrzynkowy, jakiś obraz, komplet: taka podstawka+karafka+kieliszki, kryształowe kieliszki, komplet garnków
      • rocambolesca Re: lista prezentów 02.12.12, 20:52
        Potem młodzi mają masę rzeczy często zupełnie nie w swoim guście.
        • niwius Re: lista prezentów 03.12.12, 22:28
          Otrzymywanie prezentów zawsze się z tym wiąże.
        • brygida.g Re: lista prezentów 10.12.12, 12:57
          po to robisz listę, żeby dostać dokładnie to, co chcesz i wiesz, że Ci się przyda wink
    • kosmotynka Re: lista prezentów 03.12.12, 15:31
      Na pewno zróżnicowane cenowo - tak, żeby żaden z gości nie czuł się przymuszony, że musi wydać jakąś określoną sumę wink Co do przedmiotowości prezentów, to już chyba pełna dowolność, sami najlepiej wiecie, co może Wam się przydać, a co jest zupełnie zbędne wink
      • michalinka72 Re: lista prezentów 10.12.12, 13:24
        ceny przedmiotów z listy muszą być zróżnicowane właśnie, żeby każdy mógł wybrać coś z dostępnego dla siebie przedziału. wiadomo, że bliska rodzina i przyjaciele chcą wydać więcej niż znajomi z pracy lub jakieś dalekie kuzynostwo wink jeszcze mi ostatnio narzuta na łóżko wpadła do głowy. w ogóle najlepsze, że fajne narzuty znalazłam na stronie krainaobrusow.pl, gdzie raczej spodziewałam się samych obrusów tongue_out
    • annaklementyna Re: lista prezentów 20.02.13, 20:36
      Dopisz sobie Speedcooka - ja dostałam i nie zamieniłabym go na nic innego smile
    • joanna.m87 Re: lista prezentów 12.03.13, 11:35
      Ciekawe pomysły z listą prezentów możesz znaleźć (o dziwo!) w jednym z magazynów ślubnych. Zajrzyj na www.facebook.com/MagazynWesele.
    • niuncia28 Re: lista prezentów 18.03.13, 17:44
      U mnie problem jest rozwiązany:
      Goście nasi kochani My już wszystko w domu mamy. Chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować. Prezent to jest zawsze kłopot. Czy ma zegar być?
      czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek.

• mechantloup Re: lista prezentów 25.03.13, 13:29
        Z całym szacunkiem, ale to trzeba być prawdziwym impotentem intelektualnym żeby gości raczyć takim grafomańskim wierszydłem.
    • i-ssa Re: lista prezentów 26.03.13, 10:07
      Ja nie robiłam takiej listy bo wolałam dostać kasiorkesmile ale moje klientki z salonu często je robią smile ponoć ważne jest żeby były tam prezenty zróżnicowane(w róznej cenie) ktos może szarpnie się na coś naprawdę super i jeszcze jedno co mi się średnio podoba ale żeby na liscie była mozliwość odchaczania a nawet znikania tego co już ktoś zarezerwował 5 żelazek to może być słabowink

_____________________________________________________________________________
      weselaczar.wordpress.com/
    • koliberka89 Re: lista prezentów 02.04.13, 16:47
      Ja nie robię listy , bo nie chcę nikomu narzucać co ma kupić. I tak najbardziej praktyczne są pieniądze smile
      • kol.3 Re: lista prezentów 02.04.13, 19:20
        Popieram, dla gości zwłaszcza. Listy prezentów bym nie robiła, bo wywoła negatywne emocje, a niektórzy kupią jakieś paskudztwa, nadające się tylko na szmelc ale będą się domagać używania i zachwytów.
        Wiele osób w rozmowach telefonicznych delikatnie daje do zrozumienia że koperty byłyby najlepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka