michalinka72 31.10.12, 22:17 Jakie prezenty 'muszą' znaleźć się na liście? Czyli co dopisać, jak już nam się kończą pomysły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miiami Re: lista prezentów 01.11.12, 10:05 a możesz gdzieś tu podrzucić listę, którą już masz? trudno strzelać bez jakiegoś odniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: lista prezentów 01.11.12, 11:39 Może bony do jakichś sklepów, z których korzystacie? Rossmann, Duka itp.? Wykorzystacie sobie za jakiś czas, jak będą wam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_aloesu Re: lista prezentów 01.11.12, 18:06 Nic nie jusi. Wpisz to, co chcesz dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon.kr Re: lista prezentów 01.11.12, 22:33 wszystkie praktyczne prezenty do domu. obrusów, pościeli nigdy za wiele. może jakieś sztućce albo zastawa? Odpowiedz Link Zgłoś
brytf-anna Re: lista prezentów 02.11.12, 00:00 Nie używam obrusów, i uważam że dwa czy trzy zestawy pościeli to zupełnie wystarczająca ilość. Dlatego my też mieliśmy problem z listą prezentów Może wkrętarka, albo skrzynka narzędziowa? Dysk przenośny, iRobot, fajny zestaw noży i desek do krojenia, grill elektryczny, ekspres do kawy? Ogólnie coś, co niekoniecznie trzeba posiadać, ale miło jest dostać ewentualnie bony do sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon.kr Re: lista prezentów 08.11.12, 12:47 albo może jakiś fajny zestaw sztućców, samemu się nie kupi, bo zawsze żal pieniędzy, a jak się dostanie, to na pewno się przyda. nadal obstaję zatem przy praktycznych podarkach Odpowiedz Link Zgłoś
fxn Re: lista prezentów 02.12.12, 00:22 Najlepszy sprzęt na prezent to dobrej klasy ekspres do kawy. Kiedy moja bratanica wychodziła za mąż dostała piękny ekspres na kapsułki HLF. To jeden z niewielu prezentów jakich nie sprzedała na aukcji, tylko ma do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_lasu Re: lista prezentów 02.12.12, 13:48 ...pod warunkiem, że młodzi kawę w ogóle pijają Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kotka Re: lista prezentów 12.03.13, 15:15 Ja pijam, ale akurat ekspresu na kapsułki nie chcę. Są ładne, to fakt, ale moim zdaniem wybór kapsułkowanych kaw nie zachwyca - a do zwykłego ekspresu wrzucę każdą, na jaką mi tylko przyjdzie ochota Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: lista prezentów 02.12.12, 16:10 Zależy co używacie i lubicie Ja widywałam/słyszałam o: mikrofalówka, odkurzacz, sztućce, komplet obiadowy, pościel, weekend w spa, weekend w Pradze, krajalnica, komplet malowanych filiżanek, wieża, żelazko, dvd, zasłony w konkretnym kolorze (ale to była końcówka PRL), zegar kominkowy, wiszący zegar skrzynkowy, jakiś obraz, komplet: taka podstawka+karafka+kieliszki, kryształowe kieliszki, komplet garnków Odpowiedz Link Zgłoś
rocambolesca Re: lista prezentów 02.12.12, 20:52 Potem młodzi mają masę rzeczy często zupełnie nie w swoim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: lista prezentów 03.12.12, 22:28 Otrzymywanie prezentów zawsze się z tym wiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
brygida.g Re: lista prezentów 10.12.12, 12:57 po to robisz listę, żeby dostać dokładnie to, co chcesz i wiesz, że Ci się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
kosmotynka Re: lista prezentów 03.12.12, 15:31 Na pewno zróżnicowane cenowo - tak, żeby żaden z gości nie czuł się przymuszony, że musi wydać jakąś określoną sumę Co do przedmiotowości prezentów, to już chyba pełna dowolność, sami najlepiej wiecie, co może Wam się przydać, a co jest zupełnie zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka72 Re: lista prezentów 10.12.12, 13:24 ceny przedmiotów z listy muszą być zróżnicowane właśnie, żeby każdy mógł wybrać coś z dostępnego dla siebie przedziału. wiadomo, że bliska rodzina i przyjaciele chcą wydać więcej niż znajomi z pracy lub jakieś dalekie kuzynostwo jeszcze mi ostatnio narzuta na łóżko wpadła do głowy. w ogóle najlepsze, że fajne narzuty znalazłam na stronie krainaobrusow.pl, gdzie raczej spodziewałam się samych obrusów Odpowiedz Link Zgłoś
annaklementyna Re: lista prezentów 20.02.13, 20:36 Dopisz sobie Speedcooka - ja dostałam i nie zamieniłabym go na nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.m87 Re: lista prezentów 12.03.13, 11:35 Ciekawe pomysły z listą prezentów możesz znaleźć (o dziwo!) w jednym z magazynów ślubnych. Zajrzyj na www.facebook.com/MagazynWesele. Odpowiedz Link Zgłoś
niuncia28 Re: lista prezentów 18.03.13, 17:44 U mnie problem jest rozwiązany: Goście nasi kochani My już wszystko w domu mamy. Chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować. Prezent to jest zawsze kłopot. Czy ma zegar być? czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: lista prezentów 25.03.13, 13:29 Z całym szacunkiem, ale to trzeba być prawdziwym impotentem intelektualnym żeby gości raczyć takim grafomańskim wierszydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
i-ssa Re: lista prezentów 26.03.13, 10:07 Ja nie robiłam takiej listy bo wolałam dostać kasiorke ale moje klientki z salonu często je robią ponoć ważne jest żeby były tam prezenty zróżnicowane(w róznej cenie) ktos może szarpnie się na coś naprawdę super i jeszcze jedno co mi się średnio podoba ale żeby na liscie była mozliwość odchaczania a nawet znikania tego co już ktoś zarezerwował 5 żelazek to może być słabo _____________________________________________________________________________ weselaczar.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
koliberka89 Re: lista prezentów 02.04.13, 16:47 Ja nie robię listy , bo nie chcę nikomu narzucać co ma kupić. I tak najbardziej praktyczne są pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: lista prezentów 02.04.13, 19:20 Popieram, dla gości zwłaszcza. Listy prezentów bym nie robiła, bo wywoła negatywne emocje, a niektórzy kupią jakieś paskudztwa, nadające się tylko na szmelc ale będą się domagać używania i zachwytów. Wiele osób w rozmowach telefonicznych delikatnie daje do zrozumienia że koperty byłyby najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś