Dodaj do ulubionych

Moda męska

18.02.14, 22:33
Jeśli wątek nie pasuje do forum, podajcie proszę namiary na takie gdzie by pasowało.
A temat tyczy się męskiego ubiory w składzie:
- czarny garnitur
- śmietankowa koszula
- jasnobłękitny fular albo plastron
- pas hiszpański ... czarny
Czy pas koniecznie musi być tego samego koloru co "krawat" czy może być właśnie czarny?
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: Moda męska 19.02.14, 00:23
      Pas nosi się do smokingu, nie do garnituru. Fular zaś jest dodatkiem nieformalnym. Mnie osobiście ta stylizacja się kłóci. Postawiłabym po prostu na elegancki garnitur i dobry, jedwabny krawat, a wtedy obędzie się bez wpadek stylistycznych.
      • fifakk Re: Moda męska 19.02.14, 12:42
        Skoro i tak już złamane są stereotypy i do garnituru założony jest pas, a do pasa fular - to nie widzę problemu, żeby pas hiszpański zlewał się kolorystycznie ze spodniami.
      • blueeeyes Re: Moda męska 24.03.14, 18:05
        kaga9, Mam elegancki garnitur i krawat. Czy mogę do tego ubrać pas hiszpański? Czy pasek od spodni mi pozostaje?
    • majowa_kotka Re: Moda męska 19.02.14, 09:47
      Popieram poprzedniczkę, tego pasa nie nosi się do garnituru, tylko do smokingu - a do smokingu z kolei tylko muszkę, nie fular.
    • blueeeyes Re: Moda męska 19.02.14, 21:40
      No wiem, że pas hiszpański niby tylko ze smokingiem, frakiem i muszką. Ale jednak pas to na tyle praktyczna rzecz, że warto ją zaadoptować do innych strojów. I tutaj pytanie mam nie o sam dobór części garderoby (oczywiście dziękuję za wyjaśnienia), ale o dobór kolorystyczny. Młoda będzie miała błękitne buty i dodatki. Więc Młodemu pasuje mieć niebieski krawat (fular). Do niego niby w identycznym kolorze pas hiszpański. tylko, że takie przejaskrawienie błękitem może wyglądać śmiesznie czy wręcz pendalsko smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka