Dodaj do ulubionych

Prezent dla MŁODEJ PARY

IP: 213.17.241.* 18.08.04, 17:49
Za 2 tyg. wybieram się z chłopakiem na wesele do jego kuzyna, mieszkają
daleko, więc nie znam ich jeszcze osobiście, a i on rzadko ich widuje.
Niestety oboje jeszcze nie pracujemy (studencismile, dlatego nie mamy za dużo
pieniędzy na prezent dla nich. Co w takim razie proponujecie? Albo inaczejsmile
Co Wy chcielibyście dostać na ślubny prezent? Może ktoś ostatnio również
szedł na wesele ? Błaaaaaaagam o jakieś propozycje smile
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:31
      Mamy ślub 28 sierpnia - teraz modne jest dawanie kasy, ale wg. mnie to jest
      nieeleganckie - zresztą w Waszym przypadku ile mogli byście dać? My nie
      mówiliśmy, że chcemy pieniądze, a raczej, że wolimy coś co nam będzie ten dzień
      przypominać. Nie obraziłabym się za fajny: obrus np. z serwetkami; bieliznę
      pościelową w rozmiarze dobrym na naszą kołdrę; kompletu ręczników frote -
      czasmi można sbie zażyczyć w sklepie wychaftowania monogramu (albo samemu
      wychaftować - jak się ma ciut zdolności) a takie ręczniki z monogramem to już
      prezent ekskluzywny - a osiągalny całkiem niedrogo; ładne szlafroki; karafkę do
      nalewki lub wina; zestaw młynek do pieprzu i młynek do soli; dwie filiżanki w
      komplecie z czajniczkiem + ze dwie dobre herbaty;gofrownica z opcją wymiennych
      wkładów do opiekacza kanapek i grilla - widziałam w promocji za 79 PLN - sama
      sobie nie kupię a bym chciała mieć; zestaw akcesoriów kuchennych w stylu -
      otwireracz+dziadk do orzechów + wyciskarka do czosnku - eleganckie w granicach
      200 PLN chyba; solniczka z pieprzniczką - srebrne - bywają całkiem niedrogie;
      itp. Chyba najcenniejszy byłby dla mnie prezent - gdyby się komuś zechciało
      pomyśleć - ogródek ziołowy na parapet - dwie doniki gliniane podłużne z miętą,
      bazylią itp.
      • Gość: Soleil Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 19.08.04, 14:51
        Z tym, że dawanie kasy jest nieeleganckie to bym się nie zgodziła. Może nie
        jest to zbyt oryginalne, ale na pewno praktyczne.
        Ja bym proponowała zapytać się pary młodej lub kogoś bliższego z rodziny, czego
        np. mogą potrzebować, ponieważ może się okazać, że zostaną zasypani zupełnie
        niepotrzebnymi im prezentami (potem ludzie dostają kilka czajników, kompletów
        pościeli itp.). Może się okazać, że już mają daną rzecz albo że niekoniecznie
        będzie im odpowidała np. kolorystycznie.
        Mówię to z własnego doświadczenia. Jestem jeszcze przed ślubem, ale obawiam się
        tego typu prezentów. Być może moja sytuacja jest nieco inna, bo już od jakiegoś
        czasu mieszkam z moim chłopakiem i większość przedmiotów codziennego użytku już
        mamy, ale naprawdę warto się nad tym zastanowić.
        • Gość: agnieszka Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:47
          z tą kasą to pewnie, że się nie obrażę. Ale jest kilka ale - wydamy i koniec, a
          prezent, szczególnie taki z pomysłem przypomina ofiarodawcę podczas używania i
          się ciepło na serduszku robi; miło mieć świadomość, że ktoś myślał o tym czym
          może sprawić przyjemność. Kasa to łatwo - wystarczy wsadzić w kopertę i już. My
          zawsze dajemy prezenty - próbujemy się wcześniej dowiedzieć co może być
          potrzebne i raz prawie się na nas pan młody obraził - jak dostał duż pakę, bo
          mówił,że chcą kasę, wszystko mają i mają małe mieszkanie - a jak rozpakował i
          się okazało, że to kołdra antyalergiczna w rozmiarze 'małżeńskim' i pościel
          stosowna do tego - to od razu chciał używać i mu musiała młoda małżonka
          tłumaczyć, że najpierw trzeba uprać - bo nie mnieli takowej i o kołdrę
          strasznie się za przedślubnych czasów kłócili w nocy.
          • Gość: Martula Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 13:28
            Przede wszystkim to na zycie trzeba spojrzec bardziej realnie. Uwazacie dawanie
            kasy za nieeleganckie i ze jest to sposoba na latwe zalatwenie sprawy. Nie
            zgadzam sie z tym. Sama mialam slub 4 miesiace temu i jestem bardzo zadowolona
            ze nie dostalam wielu prezentow. Planujemy zakup mieszkania, kupno jakiegos
            samochodu. I tak szczerze powiedziawszy bardziej mi sie ta kasa przyda niz
            jakis chocby toster czy ogromny zestaw sztuccow. Najpierw trzeba miec
            mieszkanie w ktorym mozna to wszystko umiescic. Niedlugi tez ide na wesele
            przyjaciolki i planuje jest dac pieniadze a oprocz tego kupic cos jeszcze,
            jakis prezencik. Kase na pewno bedzie wiedziala na co wydac, a prezencik
            przypomni jej o mnie, mysle ze takie rozwiazenie sprawy - dwa w jednym smile jest
            dobre. Tak wiec wydaje mi sie ze trzba spojrzec realnie na sytuacje nowozencow
            i pomyslec co im sie moze najbardziej przydac. ja uwazam ze fajnym pomyslem
            jest zawsze ladna posciel czy komplet recznikow, albo piekny album na zdjecia,
            to to juz kazdemu sie przyda.
    • mroowka Re: Prezent dla MŁODEJ PARY 19.08.04, 09:38
      Moja propozycja to butelka dobrego wina w fajnym stojaku. My taki dostaiśmy od
      moich znajomych, którzy też są studentami. Stojak jest wykonany z rattanu i
      elenentów metalowych. Bardzo ładny a winko też było wyśmienite. smile
    • Gość: Jagoda Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: 213.17.241.* 19.08.04, 10:22
      UFsmile No to teraz mam z czego wybierać smile SERDECZNE DZIĘKI ZA KAZDY POMYSŁ.
    • krakowianka Re: Prezent dla MŁODEJ PARY 19.08.04, 11:39
      Ja byłam w podobnej sytuacji, gdy żenił się mój brat. Postawiliśmy na
      prezent 'regionalny', tym bardziej, że zaraz po ślubie brat wyjeżdżał do
      Stanów. Kupiliśy coś myśle bardzo oryginalnego - skórę z barana (może być
      wykorzystana jako narzuta, albo dywanik) + grafikę z krakowskim rynkiem (ładnie
      oprawioną). Prezenty pomysłowe, a całosć wyszła niewiele ponad 100zł. Grunt to
      pomysł smile
      • Gość: askowska Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: 212.244.156.* 19.08.04, 14:16
        Pomysły są świetne. My dostaliśmy w większości kasę, żadnych oryginalnych
        prezentówsmile
    • Gość: Karinka Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:01
      Ślub mojej koleżanki jest 28 sierpnia. Długo zastanawiałam się co jej
      ofiarować. Chciałam coś oryginalnego, niepowtarzalnego... myślałam, myślałam i
      nagle na allegro weszłam na stronę osoby sprzedających Księgę Gości Weselnych.
      To jest to pomyślałm i wylicytowałam (byłam na jednym takim ślubie gdzie goście
      popuszczali wodze fantazji i się wpisywali). Potem była nagroda za
      najfajniejszy wpis. Jestem z siebie dumna, że mam taki nieoklepany
      prezent.Myślę, że każda kobieta wraca do tych chwil więc taka Księga jej to
      umożliwi. życzę podjęcia trafnej decyzji i pozdrawiam. miłej zabawy na
      weselichu.
    • Gość: Nata Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 02:08
      Ja, jak byłam studentką i miałam skromniejsze fundusze jako prezenty ślube
      kupowałam album na zdjęcia, książkę-album albo wino ze skrzyneczką do
      składowania kilku butelek wina.
      Myślę, że dobrym pomysłem na prezent jest tez jakis piekny kwiatek doniczkowy w
      odpowiednio dobranej doniczce, albo duża efektowna świeczka.
    • Gość: resi Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:21
      a może para wesołych jednakowych koszulek z zabawnym napisem (na zamówienie)?
    • Gość: BarWa Re: Prezent dla MŁODEJ PARY IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 22:38
      My, dla znajomych, którzy mieli już (prawie) wszystko (mieszkanie, samochód,
      pralka, mikrofala, garnki, ręczniki itd.) kupiliśmy WIKLINOWY FOTEL NA
      BIEGUNACH. Prezent na lata, wnuki nowożeńców na 100% będą w nim bujane smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka