Dodaj do ulubionych

dodatki do czerwonej sukienki

03.01.15, 00:46
Witam,
Proszę o radę bo sama mam już mętlik przedślubny w głowie smile
Biorę ślub cywilny w czerwonej koronkowej sukience, mam czarne buty i srebrną biżuterię zastanawiam, się nad rękawiczkami i kwiatkiem do włosów. Sam nasuwa się kolor czarny ale... Może zrezygnować z rękawiczek i upiąć herbacianą różę taką jak w bukiecie.. doradzicie???
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: dodatki do czerwonej sukienki 04.01.15, 20:10
      Mało jest moim zdaniem sukienek, które dobrze (bezpretensjonalnie) wyglądają z rękawiczkami. Akceptowalne są wg mnie np. krótkie rękawiczki w konsekwentnej stylizacji na lata 50. lub długie w stylizacji retro a la Rita Hayworth (ale to bardzo ryzykowne i wymaga pełnej oprawy). Może pokażesz swoją sukienkę?smile
      • krab9 Re: dodatki do czerwonej sukienki 04.01.15, 20:50
        sukienka jest podobna do tej:
        archiwum.allegro.pl/oferta/asos-piekna-czerwona-koronkowa-sukienka-38-i3335441210.html
        Założę do niej czarne buty (klasycznie).
        Tylko nie wiem czy czerwone rękawiczki to będzie już nie przesada...
        Na allegro znalazłam rękawiczki o takim samym wzorze:
        allegro.pl/koronkowe-rekawiczki-mitenki-styl-retro-czerwone-i4885385367.html
        oraz długie:
        allegro.pl/rekawiczki-wieczorowe-na-palec-czerwone-i4885472955.html
        ale sama nie wiem.... poradzisz coś?
        • kaga9 Re: dodatki do czerwonej sukienki 04.01.15, 21:59
          Moim zdaniem do tej sukienki nie pasują absolutnie żadne rękawiczki, a po drugie -czerwień jest kolorem dominującym i nie można z nią przesadzić. Sukienka jest dziewczęca, poszłabym w prostotę i skromność, żadnej więcej czerwieni w stroju i dodatkach. Jeśli czerń, to nieprzytłaczająca, czyli żadne duże formy (buty klasyczne, OK -ale czy wyglądają lekko?). Ecru, krem, beż. Może właśnie kremowe róże zamiast herbacianych?
          • krab9 Re: dodatki do czerwonej sukienki 05.01.15, 18:58
            dziękuję za sugestię smile zrezygnuję z rękawiczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka