Dodaj do ulubionych

Ślub za granicą

25.10.04, 13:18
brał ktoś ślub za granicą?? ja myślę o czymś w rodzaju Las Vegas smile z tym, ze
koscielny...
Obserwuj wątek
    • Gość: Katia Re: Ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 23:09
      masz ochotę zaszaleć czy tak po prostu wyszło że za granicą? ja będę mieć ślub
      za granicą - niestety nie może się odbyć w Polsce - mój narzeczony mieszka w
      USA i tak będzie lepiej ze względów formalnych dal mnie jeśli pobierzemy się
      tam. poza tym właśnie dostał nową pracęw - właśnie w Vegas, więc niewykluczone
      że my własnie tam sie pobierzemy i zamieszkamy. ja osobiście nie skaczę z
      radości z tego powodu. po pierwsze nikt z moich przyjaciół z Polski nie
      przyjedzie, tylko rodzina najbliższa może..... ja będę mieć tylko ślub cywilny
      i na pewno nie zgodzę się na ślub w "kaplicy boskiego szleństwa" czy innym tego
      typu przybytku jakich tam pełno. no chyba ze kogoś stać na ślub w Bellagio albo
      innym ekskluzywnym hotelu. poza tym Vegas jest fajne na weekendową imprezę,
      szalone wakacje, a nie miejsce w którym się chce zamieszkać na stałe. rano, gdy
      światła gasną
    • Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 15:52
      Ja zamierzam. Karaiby prawdopodobnie. Jeszcze nie wybralismy miejsca.
      • dzenifer Re: Ślub za granicą 28.10.04, 21:01
        Zalatwic slub na odleglosc, to wcale proste nie jest. Mieszkam z dala od
        Polski, cywilny mialam w maroku, a koscielny chce miec w Polsce. Zalatwienie
        wszystkiego (mimo istenienia internetu) nie nalezy do najprostszych. Najgorsze
        jest, iz jestem "zosia-samosia" i "musze" wszytsko zalatwic sobie sama. Bylam
        teraz miesiac w Polsce i praktycznie nic nie zalatwilismy. Lepiej, jak sie ma
        wszystko na miejscu, pod reka.
        • Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 16:51
          Co innego zalatwianie w osrodku. My nie chcemy wesela tylko slub. Oni wszystko
          organizuja, my tylko stroje smile
          • dzenifer Re: Ślub za granicą 01.11.04, 13:15
            No to bedziesz miec latwiej. Zycze powodzenia, nie wiem jak mili sa pracownych
            ambasady tam, gdzie sie zdecydujecie, w maroku, w rabacie trafilam na bardzo
            niekompetentnego, zarozumialego pana, ktory byl sekretarzem tamtejszej
            ambasaby. brrr... straszne to bylo... wyslal niewlasciwe dokumenty do mojego
            usc (za oplata), i musialam zalatwic sobie wszysmtko sama. gdybym byla caly
            czas w maroku, to przeszlabym sie tam, aby sobie z nim porozmawiac.
            zycze powodzenia!
        • chaby1 Re: Ślub za granicą 30.01.05, 09:31
          chciałbym wziość ślub ale tylko cywilny za granicą, powiedz mi czy np. w Maroku
          jest ciężko coś takiego załatwić i jaka jest procedura w tym kraju, no i z
          jakimi kosztami trzeba się liczyć
    • Gość: eulalia Re: Ślub za granicą IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 22:30
      a jakie dokumenty są wymagane? zamierzam tez za granicą ale nie mam kompletnie
      pojecia co i jak. kazdy kraj inaczej? co jest najwazniejsze/ prosze o odp.!!
      • Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 00:40
        akt urodzenia na pewno. W przypadku rozwodnikow orzeczenie rozwodu.
        • Gość: gunia Re: Ślub za granicą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 13:33
          A czy ktoś wie, czy możliwy jest slub w Vegas, jeżeli jest się już
          małżeństwem? Tzn. mamy już ślub kościelny w Polsce, ale chcielibyśmy jeszcze
          zaszaleć w Vegas. Czy można tak?
          • Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 21:55
            tzn konkordatowy macie?
            Nie wiem sad ale wiem, ze np. na Malediwach mozna sobie zrobic
            slub "symboliczny" wink
    • Gość: mycha10 Re: Do Laury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.04, 11:40
      Możesz cos więcej naapisać jak udało Ci się to wszystko zorganizować??? Muszę
      przyznać, że to super pomysł! Będziecie tam sami czy z rodzinką? Wogóle nie
      chcecie urzadzać przyjęcia czy dopiero po powrocie? Ja od jakiegoś czasu
      zastanawiam sie jak zorganizować ślub. Wolalabym się obejść bez wesela. Nie
      znosze swoich teściów i nie chcę żeby się we wszystko wtrącali. A taki ślub za
      granicą byłby suuper.
      • lauraa Re: Do Laury 10.11.04, 14:42
        Hej,
        Jeszcze nic nie organizowalam. Slub planujemy za rok, wiec wystarczy sie
        zakrecic za tym z pół roku wcześniej.
        Jeszcze nie wiem czy wolałabym z rodziną czy nie... mam troche skomplikowana
        sytuację rodzinną sad
        Narazie zbieramy na ten ślub wink
        • Gość: monia-Miami Re: Do Laury IP: *.maplln01.de.comcast.net 17.11.04, 17:36
          a juz myslalam ze jestem sama...ja tez organizuje slub na odleglosc, z reguly
          przez neta czy telefon bo z przyjazdem do Polski nie da rady.slub cywilny juz tu
          mielismy(potrzebne:akt urodzenia z ostanich 6 miesiecy) a koscielny w czerwcu w
          Polsce...przyznam ze dostaje szalu...wiadomo ze nie wszyscy ze strony meza
          zjawia sie na slubie po bilet 900$ za osobe
          gdybym miala wybor to nie chcialabym jeszcze raz takiego zalatwiania przezywac
          • babste Re: Do Laury 06.03.14, 18:45
            Halo dzenifer,

na imie mam Basia i pisze,bo zamierzam wziac slub wlasnie w Maroku i mam ogromna prosbe:bardzo prosze,podziel sie swoimi doswiadczeniami a takze detalami jak przez to przebrnac.Probuje doszukac sie wszystkiego sama,ale jest to niezmiernie trudne skorzystanie wiec z doswiadczenia kogos,kto byl dokladnie w takiej samej sytuacji jest bezcenne.
            Moj chlopak jest obywatelem Kanady co jeszcze dodatkowo komplikuje sytuacje,bo pochodzimy z 2 roznych krajow i zamierzamy pobrac sie w kraju trzecim.
            Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc
            Pozdrawiam od razu serdecznie
            Basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka