wagniecha 25.10.04, 13:18 brał ktoś ślub za granicą?? ja myślę o czymś w rodzaju Las Vegas z tym, ze koscielny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katia Re: Ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 23:09 masz ochotę zaszaleć czy tak po prostu wyszło że za granicą? ja będę mieć ślub za granicą - niestety nie może się odbyć w Polsce - mój narzeczony mieszka w USA i tak będzie lepiej ze względów formalnych dal mnie jeśli pobierzemy się tam. poza tym właśnie dostał nową pracęw - właśnie w Vegas, więc niewykluczone że my własnie tam sie pobierzemy i zamieszkamy. ja osobiście nie skaczę z radości z tego powodu. po pierwsze nikt z moich przyjaciół z Polski nie przyjedzie, tylko rodzina najbliższa może..... ja będę mieć tylko ślub cywilny i na pewno nie zgodzę się na ślub w "kaplicy boskiego szleństwa" czy innym tego typu przybytku jakich tam pełno. no chyba ze kogoś stać na ślub w Bellagio albo innym ekskluzywnym hotelu. poza tym Vegas jest fajne na weekendową imprezę, szalone wakacje, a nie miejsce w którym się chce zamieszkać na stałe. rano, gdy światła gasną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 15:52 Ja zamierzam. Karaiby prawdopodobnie. Jeszcze nie wybralismy miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: Ślub za granicą 28.10.04, 21:01 Zalatwic slub na odleglosc, to wcale proste nie jest. Mieszkam z dala od Polski, cywilny mialam w maroku, a koscielny chce miec w Polsce. Zalatwienie wszystkiego (mimo istenienia internetu) nie nalezy do najprostszych. Najgorsze jest, iz jestem "zosia-samosia" i "musze" wszytsko zalatwic sobie sama. Bylam teraz miesiac w Polsce i praktycznie nic nie zalatwilismy. Lepiej, jak sie ma wszystko na miejscu, pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 16:51 Co innego zalatwianie w osrodku. My nie chcemy wesela tylko slub. Oni wszystko organizuja, my tylko stroje Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: Ślub za granicą 01.11.04, 13:15 No to bedziesz miec latwiej. Zycze powodzenia, nie wiem jak mili sa pracownych ambasady tam, gdzie sie zdecydujecie, w maroku, w rabacie trafilam na bardzo niekompetentnego, zarozumialego pana, ktory byl sekretarzem tamtejszej ambasaby. brrr... straszne to bylo... wyslal niewlasciwe dokumenty do mojego usc (za oplata), i musialam zalatwic sobie wszysmtko sama. gdybym byla caly czas w maroku, to przeszlabym sie tam, aby sobie z nim porozmawiac. zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
chaby1 Re: Ślub za granicą 30.01.05, 09:31 chciałbym wziość ślub ale tylko cywilny za granicą, powiedz mi czy np. w Maroku jest ciężko coś takiego załatwić i jaka jest procedura w tym kraju, no i z jakimi kosztami trzeba się liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eulalia Re: Ślub za granicą IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 22:30 a jakie dokumenty są wymagane? zamierzam tez za granicą ale nie mam kompletnie pojecia co i jak. kazdy kraj inaczej? co jest najwazniejsze/ prosze o odp.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.04, 00:40 akt urodzenia na pewno. W przypadku rozwodnikow orzeczenie rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunia Re: Ślub za granicą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 13:33 A czy ktoś wie, czy możliwy jest slub w Vegas, jeżeli jest się już małżeństwem? Tzn. mamy już ślub kościelny w Polsce, ale chcielibyśmy jeszcze zaszaleć w Vegas. Czy można tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Ślub za granicą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 21:55 tzn konkordatowy macie? Nie wiem ale wiem, ze np. na Malediwach mozna sobie zrobic slub "symboliczny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha10 Re: Do Laury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.04, 11:40 Możesz cos więcej naapisać jak udało Ci się to wszystko zorganizować??? Muszę przyznać, że to super pomysł! Będziecie tam sami czy z rodzinką? Wogóle nie chcecie urzadzać przyjęcia czy dopiero po powrocie? Ja od jakiegoś czasu zastanawiam sie jak zorganizować ślub. Wolalabym się obejść bez wesela. Nie znosze swoich teściów i nie chcę żeby się we wszystko wtrącali. A taki ślub za granicą byłby suuper. Odpowiedz Link Zgłoś
lauraa Re: Do Laury 10.11.04, 14:42 Hej, Jeszcze nic nie organizowalam. Slub planujemy za rok, wiec wystarczy sie zakrecic za tym z pół roku wcześniej. Jeszcze nie wiem czy wolałabym z rodziną czy nie... mam troche skomplikowana sytuację rodzinną Narazie zbieramy na ten ślub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia-Miami Re: Do Laury IP: *.maplln01.de.comcast.net 17.11.04, 17:36 a juz myslalam ze jestem sama...ja tez organizuje slub na odleglosc, z reguly przez neta czy telefon bo z przyjazdem do Polski nie da rady.slub cywilny juz tu mielismy(potrzebne:akt urodzenia z ostanich 6 miesiecy) a koscielny w czerwcu w Polsce...przyznam ze dostaje szalu...wiadomo ze nie wszyscy ze strony meza zjawia sie na slubie po bilet 900$ za osobe gdybym miala wybor to nie chcialabym jeszcze raz takiego zalatwiania przezywac Odpowiedz Link Zgłoś
babste Re: Do Laury 06.03.14, 18:45 Halo dzenifer, na imie mam Basia i pisze,bo zamierzam wziac slub wlasnie w Maroku i mam ogromna prosbe:bardzo prosze,podziel sie swoimi doswiadczeniami a takze detalami jak przez to przebrnac.Probuje doszukac sie wszystkiego sama,ale jest to niezmiernie trudne skorzystanie wiec z doswiadczenia kogos,kto byl dokladnie w takiej samej sytuacji jest bezcenne. Moj chlopak jest obywatelem Kanady co jeszcze dodatkowo komplikuje sytuacje,bo pochodzimy z 2 roznych krajow i zamierzamy pobrac sie w kraju trzecim. Bede niezmiernie wdzieczna za pomoc Pozdrawiam od razu serdecznie Basia Odpowiedz Link Zgłoś