titica 18.11.04, 14:50 Cywilny,taki postanowiony z dnia na dzień,tylko my i świadkowie...co o tym sądzicie?Czy ktoś z was tak miał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patrycja Re: Ślub spontaniczny IP: *.sgib.com 18.11.04, 15:13 To jest fajne, Wasza wola, ale ja bym nie pomijala rodzicow, moze im byc baardzo przykro. To jest jednak w ich zyciu wazny moment, chyba ze potem planujecie uroczystosc koscielna z rodzicami. Ja osobiscie mialam hiper huczny slub z cala bliska rodzina i kupa znajomych i nie wyobrazam sobie, aby do oltarza nie poprowadzil mnie Ojciec. Wbrew pozorom, to nie jest amerykanska tradycja Ale to jest wasz dzien i wasza wola. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Ślub spontaniczny 18.11.04, 15:26 Z dnia na dzień się nie da, musi być przynajmniej miesiąc. Taki przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaveczka Re: Ślub spontaniczny 18.11.04, 15:43 tak, my tak planujemy A do tego wszystkiego chcemy wziasc slub w gorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ślub spontaniczny IP: 195.94.206.* 18.11.04, 15:44 (coś mi wczesniej nie wyszło z postem) my tylko ze względu na rodzinę tak nie zrobimy wiem że rodzice by nam nie wybaczyli tego, ale z chęcią bysmy tak zrobili często o tym mówimy, żeby ominąć te wszystkie przygotowania, nerwy, mnie to strasznie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
cocococo Re: Ślub spontaniczny 18.11.04, 23:57 Ja jestem po takim spontanie. Postawiłam na głos serca. Ślub, dzidzia, minęło dziesięć miesięcy i wniosłam sprawę o rozwód...równie spontanicznie! Stanowczo odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Ślub spontaniczny IP: *.sgib.com 19.11.04, 13:32 Pytanie cocococo, jak dlugo sie znaliscie przed. Ale prawda jest, ze nerwowka przy przygotowaniach pozwala poznac jak partner reaguje w sytuacjach klopotliwych - bo mysle, ze nazwanie ich stresowymi, to lekka przesada. Z dzidzia radze tez odczekac troche, bo pierwsze lata pokazuja, kogo naprawde poslubilysmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
titica Re: Ślub spontaniczny 19.11.04, 16:22 Właśnie,właśnie.Nie miałam na myśli spontanicznego ślubu po tygodniu znajomości,ale po dłuższej znajomości kiedy jesteśmy świadomi,że chcemy wziąć ślub i bez żadnych przygotowań wpaść do urzędu,podpisać co trzeba i wypaść w podróż poślubną Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: Ślub spontaniczny 20.11.04, 01:50 Brzmi fantastycznie! Zupełnie pod prąd ślubnemu wyścigowi szczurów) Ostatnio spotkałam właśnie takich państwa młodych-pokazywali mi z dumą zdjęcia z sesji slubnej za 2,5 tysiącaOczywiscie w suknie ślubnej za 6 tyś dziewczyna próbowała we mnie wzbudzić litośc opowieściami, ze bardzo by chciała miec taki mały własny interes ale niestety biedactwo nie ma pieniędzy Bawcie się cudownie na Waszym ślubie! Jestem pewna, ze w trakcie takiej uroczystości nie zapomnicie o tym, co jest najważniejsze!!! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Ślub spontaniczny IP: 213.186.78.* 20.11.04, 17:26 ja planuje taki slub, tyle, ze nie spntaniczny bo w sierpniu przyszłego roku, ale za to w Paryży (mój post:ślub w Paryżu).bez rodziny (i tak atmosfera nie sprzyjająca)i znajomych. dopytywaliśmy się jaka byłaby ich reakcja i wszyscysą są zgodni, że się nie obrażą, bo to nasz dzień i mamy go spędzić i zorganizować tak jak my chcemy. problem tylko taki jak przedstawiłam w poście-nie wiemy jak sie do tego zabrać, żeby ślub brać w Paryżu Odpowiedz Link Zgłoś