Gość: myszka25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 13:13 Czy ktoś jechał do ślubu bryczką??? Jeżli tak to jakie wrażenia A może ktoś ma jakieś namiary w okolicach Katowic. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justyskam Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:32 My się także zastanawimy nad bryczką myślę, że to super pomysł tylko co z pogodą... niestety nie pomogę ci z namiarami bo jestem z północy polski, ja też szukam namiarów na kogoś kto powozi bryczką. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nilka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:39 My tez sie zastanawiamy nad bryczka, w miejscu gdzie mamy wesele jest stadnina koni i nam oferowali bryczke, ale koszt 300 zl za godzine, poza tym z pogoda rzeczywiscie nic nie wiadomo , zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyska Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:45 u mnie w mieście - olsztyn wynajęcie bryczki kosztuje 350 zł za godz. a następna godzina to pół stawki... trzeba liczyć ok. 3 godz. wiec wychodzi 700 zł!!! drogo!bryczka jest ładnie przystrojona. dodatkowo można wynająć eskortę amazonek - 80 zł za godz. i towarzystwo akordeonisty 100 zł, byłoby super jechać bryczką ale drogi ten interes, jeszcze zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
amalita Odradzam 07.02.05, 10:08 A ja odradzam, z bardzo prozaicznych przyczyn: - Moze byc brzydka pogoda, moze nawet nie padac, ale wiac, i zniszczy wam fryzure. - nie wiem, jak daleko jest do kosciola, ale co to za przyjemnosc jechac wsrod spalin samochodow? zanim dojedziecie bedzie was bolala glowa i suknia bedzie lekko szarawa. Aby zobaczyc jak to jest przejezdzie sie na rowerze obok drogi (chyba ze do kosciola sie jedzie 5 min.) - kon moze zrobic kupe (zazwyczaj robi) i puszczac baki. Zaczynam impreze od tego typu zapachow to chyba niefajnie. pS - ja naprawde bardzo lubie konie, ale chyba nie w dniu slubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka25 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:11 A jeżeli bryczka w razie deszczu jest zamykana????Nie wiem co zrobić.Narazie sie wachamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: 195.94.206.* 09.02.05, 14:30 jeżeli do koscioła i na salę nie jest daleko, to myslę że nawet lepiej niż samochodem, bryczka ma swój urok i fajnie wygląda, chyba że jest spory kawałek do jazdy to wtedy jednak lepiej samochodem jak bryczka ma zadaszenie przed deszczem to deszczu nie ma co się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
lama_83 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 09.02.05, 14:42 Widziałam taki pochód, owszem Młoda Para szczęśliwa chociaż nie wiem czemy bo Panna Młoda musiała trzymać rozwiany welon i włosy miała tak rozwiane, że po fryzurze nie zostało żadnego uroku. Goście weselni jechali na następnym "wozie" i nikt nie był zadowolony - to było widać po minach. Ludzie którzy szli chodnikami poporstu mieli ubaw. Moja skromna uwaa, jeżeli chcecie bryczkami to tylko jesli bierze slub w jakims kosciółku poza miastem, a do dworku gdzie bedziecie mieli wesele macie niedalego i to tez napewno nie autostrada, ani miejska droga. Takie wypozyczanie bryczki w mieście to dla mnie jakies takie aroganckie zachowanie, bez sensu, a nic uroczego w tym nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 14.02.05, 18:26 Krakowscy dorożkarze zdzierają przeokropnie, więc chyba się nie zdecydujemy. A szkoda, boby było ładnie. Z drugiej strony autko też mamy całkiem-całkiem, w dodatku własne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nena Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.tosa.pl 15.02.05, 11:52 Moi znajomi jechali bryczka ze swiadkami, w drugiej jechaly druhny, w trzeciej rodzice i chrzesni. EFEKT SUPER! Tylko bylo lato i 30 stopni, wiec super widowisko!!!! A druhny spiewaly same....nie trzeba bylo akordeonuMoze pomyslcie o karecie, to wam deszcz nie przeszkodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monialinka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: 82.177.1.* 07.03.05, 11:47 Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę dać namiary na piękną bryczkę. Bardzo stylowa i elegancka.Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monialinka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: 82.177.1.* 07.03.05, 12:12 ups... pomyłka dam namiary na karetę nie bryczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka25 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:53 monialinka poprosze o namiary na karete.A i z jakiej miejscowości ona jest.Z góry dziekuje dzwoneczek1980@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: 82.177.1.* 08.03.05, 09:13 Ja też poproszę o namiary na karetę. mój mail lo_litka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
organza18 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 11.03.05, 18:50 i ja i ja właśnie o tym myślałam-bierzemy ślub na srarówce, a i wesele tam mamy takze proszę o info pozdrawiam, bialaa Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 12.03.05, 00:27 Pięć lat temu nasi przyjaciele jechali do ślubu bryczką. Efekt cudowny, nie ma w ogóle porównania do samochodu, naprawdę gorąco polecam. Oni brali ślub w kościele Św. Krzyża w Warszawie. To był maj, ale dosyć zimny dzień, więc panna młoda trochę zmarzła - ale to jedyny negatyw tej sprawy. Wyglądali ślicznie, w ogóle nie było mowy o potarganiu włosów czy ubrudzeniu sukni. Bryczka miała składany daszek, na szczęście nie trzeba go było rozkładać. Oczywiście nie było też mowy o płoszeniu zwierząt, konie przyuczone do ciągania w mieście są przyzwyczajone do odgłosów ulicy. Wszyscy żałowali, że nie załatwili czegoś takiego dla gości, ale cena byłaby wtedy zbyt wysoka. Wiem, że załatwiali to gdzieś pod Warszawą, chyba w okolicy Józefowa. Cena, o ile pamiętam była niewygórowana, koszty nie większe niż wypożyczenie samochodu. Ale to było kilka lat temu, nie wiem, czy coś się tam nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monialinka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: 82.177.1.* 14.03.05, 11:16 podaj maila prześle namiary karetę jest z okolic Płocka, ale istnieje możliwość dojazdu Odpowiedz Link Zgłoś
organza18 Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 14.03.05, 11:47 organza18@gazeta.pl proszę o inforamcje o karecie-może jakieś zdjęcia-ceny-albo strona www oferującego? pozdrawiam cieplutko, bialaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die_braut Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 12:02 Za dawnych czasow (no nie znowu za tak dawnycha, przsadzam he) mozna bylo wynajac bryczje ze Zbroslawic. Mysle ze jak cos, tam moglabyc zaczepic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:38 A ja uważam że wszystkie te panny które piszą o spalinach są zazdrośnice albo jakieś zakompleksione! Spaliny są przede wszystkim w samochodzie nie w bryczce, takze to wytumaczenie jest trochę na opak. Suknia i tak sie ubrudzi. Poza tym kto mi da pewność ze kierowca samochodu też się nie spierdzi??? A koń to zwierzę. i za nic w swiecie nie zamienię dorożki na smierdzące spalinami auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chosia Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? IP: *.cs.vu.nl 11.03.05, 12:04 dobre ) Odpowiedz Link Zgłoś
rootka Re: Czy ktoś jechał do ślubu bryczką????? 11.03.05, 13:59 bryczka -fajna sprawa. Ale: u nas byla niedawno taka mloda para, ktora jechala do kosciola bryczka. A poniewaz konie przstraszyly sie przejezdzajacej obok bardzo glosnej ciezarowki i sploszyly sie, mloda para wyladowala jakies 100 m za kosciolem w stanie duzego szoku. Od tamtej pory biedny wlasciciel bryczki nie ma klientow Odpowiedz Link Zgłoś