Dodaj do ulubionych

Moja sukienka

IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.05, 20:12
Skoro wszyscy, to ja tez zapytam, co sadzicie o mojej sukience...

www.margarett.pl/
Potem Trzeba kliknac kolekcje. Potem Colezione Arcade. A potem klikac
strzalka az pokaze sie model Allegro.
Tylko jedna uwaga. Cala uroda sukienki to ten tiulowy plaszczyk, ktorego
niestety nie za dobrze widac na zdjeciu. Jest delikatny, wyszywany w bardzo
delikatnie pastelowe wzory... Musicie sobie wyobrazic! Aha, i ja rezygnuje z
tej rozy na przodzie.

I mam pytanie, czy uwazacie, ze do tej sukienki pasuje welon? (Waham sie...)
A jakie dodatki?
Moze widzialyscie kogos w takiej lub podobnej sukience?
Obserwuj wątek
    • Gość: bellisima Re: Moja sukienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:00
      one wogóle szystkie są przepiękne!!!
    • Gość: agnieszka Re: Moja sukienka IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 15.02.05, 21:57
      jest śliczna - a TY mam nadzieje wyglądasz w niej pięknie.
      Moim zdaniem jednak przy tym płaszczyku welon byłby przesadą.
      Może raczej kapelsz albo wianek?

Pozdrawiam smile

• rysek Re: Moja sukienka 15.02.05, 23:24
        jest super ja wybrałam podobną
        www.tylkoona.pl/pid=3&col=191&item_id=894&cmd=show_item&gallery_id=&shift=1
        u mnie dłuższy jest tren no i na zdjęciu też nie widać zdobień płaszczyka. Ma
        on dużo błyszczących drobinek które się iskrzą przy każdym ruchu. Jeśli chodi o
        welon to już mierzyłam będzie krótki i bez żadnych zdobień sam tiul w kolorze
        ecru. a dodatki bardzo skromnie złoty łańcuszek z medalikiem no i jakieś
        delikatne kolczyki.
        • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.05, 23:33
          Na pewno dobry adres wkleilas? Nie chce sie otworzyc, a chcialabym zobaczyc smile))
          • rysek Re: Moja sukienka 15.02.05, 23:35
            to spróbuj tak www.tylkoona.pl potem wybież salon ona (ten ostatni) i tam
            znajdź model gusto
            • rysek Re: Moja sukienka 15.02.05, 23:39
              www.tylkoona.pl/?pid=3&col=191&item_id=894&cmd=show_item&gallery_id=&shift=1
            • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.05, 23:45
              Sliczna smile)) Bardzo ladny tren. Te sukienki z tiulowymi plaszczykami sa
              niesamowite - delikatne, a jednoczesnie strojne.
              Ja moja kupilam w pewnym pospiechu, bo panie z salonu mnie poganialy (co
              opisalam w innym watku), ale chyba nie zaluje.
              Pozdrawiam!
              • rysek Re: Moja sukienka 15.02.05, 23:49
                ja czekam az przywiozą ją z fracji zy skąś tam. Mam pytanie dużo zapłaciłaś za
                swoją i czy jest ciężka? bo ten mój płaszczyk jest dość ciężki więc po
                oczepinach wskakuję w inną sukienkę( taką co będe mieć do cywilnego)
                • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.05, 23:52
                  Moja jest z Wiednia. Tez mialam zapytac,ile zaplacilas, ale nie wiedzialam, czy
                  wypada smile)) Zaplacilam 2.600, a Ty? Moja sukienka jest leciutka, bo na
                  plaszczyku nie ma zadnych krysztalkow, tylko hafty. Mam zamiar spedzic w niej
                  cala noc!
                  • rysek Re: Moja sukienka 15.02.05, 23:59
                    ja 2.800 ale od tego 10% zniżki za udział w ich pokazie nowej kolekcji w
                    grudniu. No a jeśli chodzi o welon spinki i halkę to dostanę gratis. Bo kupiłam
                    u nich jeszcze tą drugą sukienkę za drugą dałam 1.700 teraz sobie myślę że
                    troche przesadziłam smile Ale obie były piękne a ślub tylko raz w życiu smile
                    • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 00:02
                      No, to cena zblizona, bo moja kosztowala dokladnie 2.690 smile)) Ja tez bede miala
                      halke za darmo (wypozyczenie) i welon dlugi w cenie krotkiego...
                      • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 00:08
                        to f. Ja zastanawiam się już tylko nad wiązanką (chciałabym bordo ale boję się
                        że to za ostry kolor)no i musze kupić bieliznę i buty. Poprosiłam w salonie o
                        próbke materiału aby dobrać odpowiedni kolor butów.
                        • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 00:16
                          A kiedy masz slub? Ja 30 kwietnia. Przede mna tez te wszystkie zakupy + gryze
                          sie bardzo ewentualnym welonem. Niby kiedy przymierzalam welon podobalo mi sie,
                          ale... nie jestem przekonana. To nie jest typowa sukienka "stworzona" do
                          welonu! Marzylam o koku, a teraz mysle o rozpuszczonych wlosach albo tylko
                          troche z tylu upietych. Co do bukietu, to chyba zdecyduje sie na pastelowe
                          roze. Bordowe - no, to odwazna decyzja... Ale dziewczyny wybieraja czasem
                          takie zestawienia, sadze, ze powinno wygladac ladnie, szczegolnie jesli jestes
                          brunetka.
                          • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 00:24
                            jestem blondynką ( ale to zawsze można zmienic he he) ślub mam 20 sierpnia ja
                            bym osobiście radziła ci krótszy welon bo aż szkoda zasłaniać tego pięknego
                            płaszczyka. Włosy na pewno podepnę trochę do góry ale nie wiele by nie być
                            wyższa od mojego mężczyzny.
                            • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 00:27
                              Milo sie rozmawialosmile)) Moze jeszcze kiedys na siebie trafimy na forum.
                              Dobranoc!
            • Gość: ibizka Re: Moja sukienka IP: *.de.deuba.com 16.02.05, 10:47
              rysek moja odpowiedz miala byc wyslana do Ciebie smile) przepraszam
              • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 13:13
                a kupowałaś ją na Grochowskiej??? Bo ja tak smile jakie dodatki planujesz ja juz
                mniej więcej wybrałam. Fajnie jest spotkać kogoś kto wybrał taką samą sukienkę
                bo można porównać spostrzerzenia.
        • Gość: ibizka Re: Moja sukienka IP: *.de.deuba.com 16.02.05, 10:46
          Ja tez ja wybralam smile) jest przesliczna ale tylko w rzeczywistosci, niestety
          zdjecie nie oddaje jej naturalnosci.
          Pozdrawiam
          • Gość: aga Re: Moja sukienka IP: *.skok.pl 16.02.05, 12:01
            ja tez mam taka- ale moja bedzie miala skrocone rekawy- 3/4
            i tez bez kawiata z przodu
            do tego na pewno welon- szukam krotkiego najlepiej tez z koronki takiej jak
            plaszczyk
            • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 14:36
              A masz pomysl, jak znalezc taka sama koronke/tiul z jakiej/jakiego jest uszyty
              plaszczyk? Ja tez myslalam o tym, ale 1) czy calosc nie wygladalaby troche
              ciezko?, 2) panie w sklepie powiedzialy mi, ze sprowadzenie takiego samego
              materialu na welon byloby bardzo kosztowne.
              • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 14:51
                jest pewna hurtownia materiałów nazywa się Alexis mieści się w okolicach
                Stalowej byłam tam kiedyś jak jeszcze zastanawiałam sie nad szyciem sukienki.
                Mają naprawdę spory wybór materiałów, koronek i koroneczech z Francji, Włoch i
                Hiszpanii itp
                • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 15:10
                  Ale mowisz o Warszawie, tak? Bo ja jestem z Krakowa.
                  • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 15:16
                    oj tak? Ale zapytam koleżanki czy zna jakies fajne hurtownie z materiałami w
                    Krakowie. Powinna cos wiedzic, jak sie dowiem to napewno napiszę
                    • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.05, 15:19
                      Super, bylabym bardzo wdzieczna!
                      • rysek Re: Moja sukienka 16.02.05, 22:28
                        od koleżanki dostałam taką odpowiedź:
                        "nie znam zadnej hurtowni w Krakowie oprócz przecznicy od Focha ale to było 7
                        lat temu wiec nie wiem czy jeszcze tam isnieje"
                        Niestety ale obiecuje że popytam jeszcze znajomych
                  • Gość: agnieszka w krakowie... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 17.02.05, 23:15
                    w krakowie jest sklep z materiałami tego typu niedaleko budynku Radia Kraków -
                    adres to chyba róg grottgera i gzymsików czy gdzieś tam.

pozdrawiam
    • Gość: anni Re: Moja sukienka IP: 217.11.141.* 17.02.05, 10:11
      ta sukienka jest z ubieglego sezonu...
      nie wiem czy oni zmieniaja co sezon modele, ale w ub. roku tez ja mieli (wiem
      bo sama kupowalam suknie u nich)
      wg mnie tylko wysoka niezbyt chuda ale smukla dziewczyna o proporcjonalnej
      budowe bedzie dobrze wygladac w tej sukni
      ile kosztuje bo jesli tyle co w ub. sezonie to nie warto
      widze ze tylko w kolekcji VIVACE sa nowe suknie (reszta bardzo ladne)
      • Gość: lili Re: Moja sukienka IP: 213.25.161.* 17.02.05, 12:00
        zupełnie nie jest w moim stylu. A w ofercie taka lub bardzo podobna była już
        dwa sezony temu, bo przymierzała się do niej moja przyjaciółka.
        • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.05, 12:04
          A to jest dla kogos problem, jesli sukienka nie jest z najnowszego sezonu? Bo
          dla mnie liczylo sie tylko, zeby mi sie podobala. No, chyba zeby ten sezon
          wplywal na cene...
          • Gość: lili Re: Moja sukienka IP: 213.25.161.* 17.02.05, 12:08
            To nie jest problem, bo rzeczywiście liczy się to jak w niej wyglądasz i się
            czujesz, a nie z jakiego jest katalogu, to raczej argument, żeby Ci obniżyli
            cenę lub dołożyli coś gratis (welon, halkę, czy jakąś ozdobę) wink
          • kinkygirl Re: Moja sukienka 17.02.05, 22:30
            oczywiście, trzeba co roku miec nowa sukienkę ślubną z najnowszej kolekcji ;D

co do sukienki - fatalna. bierzesz ślub w stanie błogosławionym?
            • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.05, 23:01
              Lepiej wyrazac swoje opinie, szczegolnie krytyczne, uzywajac wyrazen
              typy "mysle, ze...", "moim zdaniem...". Bo sukienka nie jest sama w sobie
              fatalna, tylko taka sie Tobie wydaje, prawda?
              Mnie i wielu osobom sie akurat podoba.
              Twoje pytanie jest nieco zbyt bezposrednie jak na moj gust, wiec pozwole sobie
              na nie nie odpowiadac.
              • Gość: Tamilnadu Re: Moja sukienka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 23:41
                Stokrotko, to nie było pytanie bezpośrednie, a złośliwe i jako takie zasługuje
                na politowanie.
                Żenująca ta pseudozabawna ironia...

Trzymaj się i wybieraj to, co się Tobie podoba i w czym się dobrze czujesz.
                Mnie się osobiście bardziej podobają inne modele, ale ten, który wybrałas na
                wielu znanych mi osobach wyglądałby świetniesmile A płaszczykowi nie da się
                odmówić urokusmile)))
                a.
                • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.05, 23:54
                  Tamilnadu - dziekuje za slowa otuchy!
                  Agnieszko - dzieki za namiar na sklep.
                  • hanna26 Re: Moja sukienka 18.02.05, 00:16
                    Mnie ta suknia w ogóle sie nie podoba, a modelka według mnie wygląda w niej jak
                    personalna z młyna. Ale to nie mnie ma sie podobać, możliwe też, że suknia duzo
                    zyskuje "na żywca", zdjęcie nie jest zbyt wyraźne.
                    • kinkygirl Re: Moja sukienka 18.02.05, 11:06
                      no wlasnie, wyglada na jakąś taką... postawną. i teraz nie wiadomo czy to wina
                      sukienki czy modelki smile
                      ale rzeczywiscie zdjęcie słabej jakości.
                • Gość: Myszka Re: Moja sukienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:43
                  Zgadzam sie. To pytanie to tylko i wylacznie zlosliwosc, bo akurat ten fason na
                  stan blogoslawiony zupelnie nie pasuje! Mnie tez sie podoba ten model
              • kinkygirl Re: Moja sukienka 18.02.05, 11:03
                nie, nie uważam, ze opinie krytyczne nalezy wyrażać w ten sposób. kobiety
                tresuje się w społeczeństwie, żeby się w ten sposób asekurowały, żeby
                przypadkiem nie brzmiały zbyt kategorycznie, żeby przypadkiem nie robiły
                wrażenia, jakby miały własne zdanie i były skłonne go bronić. ciekawe, czy na
                forum auto-moto, panowie tez sie w ten sposób nawzajem pouczają. "mój drogi, nie
                pisz, ze ten model jest do dupy, tylko, ze zdaje ci się, masz takie subiektywne
                wrażenie, ze być może jest do dupy".

zresztą, skoro ja coś mówie, to oczywistym jest, że jest to moja opinia, a nie
                wujka franka.

ale to dośc zabawne - najpierw prosisz o opinie, a potem jesteś wielce zraniona,
                ze komus sie moze nie podobać. czyli tak naprawdę chciałaś się tylko popisac i
                pozbierac hołdy - oczywiście świetnie to rozumiem, hihi.

nic nie poradze, ze to prawie najbrzydsza sukienka z kolekcji. ale jesli w gre
                wchodzi brzuszek, to moze rzeczywiscie nie mialas wielkiego wyboru.
                ale pochwale cię - dobrze, że zrezygnowałas z róży. naprawde jest najbardziej
                tragiczna ze wszystkiego smile
                • Gość: Olka Re: Moja sukienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:47
                  To nie ma nic wspolnego z plcia. I nie tylko kobiety sie tego uczy, ale
                  wszystkim od czasu do czasu wypada przypomniec, zeby pamietali, ze ich zdanie
                  to tylko ich zdanie, a rzeczy nigdy nie sa obiektywnie ladne lub brzydkie,
                  tylko rozne rzeczy sie roznym ludziom podobaja. Jak ktos twierdzi, ze cos
                  jest "po prostu brzydkie i juz" to brakuje mu wyobrazni i elastycznosci
    • Gość: L Re: Moja sukienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:18
      Miałam podobną sukienkę i rzeczywiście na żywo wygląda znacznie
      korzystniej smilesmilesmile Ale powiem Ci jedno - goście i gapie głośno wyrażali swój
      zachwyt smilesmilesmile
      Co do welonu - też się wahałam i zdecydowałam się dosłownie w ostatniej chwili -
      - był gładki, a brzeg wykończony tak samo jak płaszczyk... Niedługi...
      Jeśli jesteś zainteresowana - podaj maila to prześlę Ci fotki i może coś
      podpatrzysz smilesmilesmile
      • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.05, 11:48
        O, bardzo poprosze o zdjecie! Moj e-mail: riella@poczta.fm
        Tego typu sukienki generalnie lepiej wygladaja "na zywo" poniewaz, jak juz
        chyba pisalam, o ich urodzie decyduje szlachetny material, z ktorego sa uszyte
        (w tym przypadku - z ktorego jest uszyty plaszczyk). A zdjecie, szczegolnie
        takiej jakosci, nie jest w stanie pokazac jak ladne i delikatne sa hafty na
        tiulu.
        Wiadomo, ze milej jest slyszec uwagi przychylne niz krytyczne, to chyba jasne.
        Natomiast duzo zalezy od sposobu, w jaki uwagi krytyczne sa wyrazone. A co do
        tresowania kobiet - to kto powiedzial, ze wszystko, co mezczyzni robia jest z
        definicji lepsze? Feminizm, czy po prostu szacunek dla wlasnej kobiecosci nie
        polega na slepym kopiowaniu sposobu, w jaki sie zachowuja i mowia mezczyzni.
    • Gość: oda Re: Moja sukienka IP: *.cezar.pl 18.02.05, 12:02
      Jest bardzo delikatna i śliczna, Ja mam model Castello z margarett.
      Zobacznie i powiedźcie czy ładna. Będę miała do niej welon z samego tiulu
      niczym nie obszyty.
      • Gość: Stokrotka do Ody IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.05, 12:56
        Wybralas bardzo ladna sukienke! Gorsecik jest zgrabny i kobiecy. Ta sukienka
        bedzie swietnie wygladala z welonem. Panie w sklepie mowily mi, ze wlasnie
        takie surowe, niczym nie obszyte welony sa teraz najmodniejsze (choc mnie
        obszyte atlasowa wstazeczka albo koronka tez sie podobajasmile)). Czy do kosciola
        planujesz cos jeszcze zalozyc na nagie ramiona?
        • Gość: Oda Re: do Ody IP: *.cezar.pl 18.02.05, 14:59
          Dzięki za odpowiedź - Tak mam na wszelki wypadek bolerko jak będzie zimno bo
          mam ślub 7 maja i nie wiadomo jaka będzie pogoda. Ale jeśli będzie ciepło to
          założe welon na ramiona w Kościele aby nie były gołe. Wiesz do tego jest
          śliczny drapowany tren nie za długi dopinany do gorsetu. Byłam sceptycznie
          nastawiona do trenów ale jak go przymierzyłam do tej sukni to zrobiło to na
          mnie wrażenie. Na wesele odepnę go i będę się super bawiła. Pozdrawiam
          PS a ty kiedy masz ślub??
          • Gość: Stokrotka Re: do Ody IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.05, 18:17
            Treny sa absolutnie piekne, a panna mloda sunaca przez kosciol w suknii ze
            wspanialym trenem to jeden z najpiekniejszych widokow, jakie mozna sobie
            wyobrazic... Ja do ostatniej chwili wahalam sie miedzy ta sukienka (bez trenu)
            a piekna hiszpanska suknia z trenem, ale w koncu wzielam ze soba do salonu
            garstke najbardziej zaufanych znajomych, ktorzy jednoglosnie opowiedzieli sie
            po stronie skromniejszej sukienki z plaszczykiem... Coz mialam robic, uleglam...
            Biore slub 30 kwietnia i licze, ze bedzie juz ciepla wiosna smile))
    • magdusiek00 Re: Moja sukienka 18.02.05, 18:37
      sukienka mi sie dosyć podoba wszytko zależy do ciebie jak się w niej będziesz
      czuła to jest najważniejsze obyś sie w niej czuła tak dobze jak ona ci sie
      podoba ja ślubuje 27 sierpnia i sczerze powiem oglądałam sukienki na razie
      tylko na stronach i na targach w katowicach na żywo wybieram się za tydzień
      może 2 ogromnie mi sie podobają suknie z La Sposy..... Lilea..... niestety ceny
      mnie dość szokują wiec chyba poszukam dobrej krawcowej żeby zrobiła replikę smile
      gratuluję ci że już się zdecydowałaś na suknie ja się boję że jak zaczne
      mierzyć to wszytkie ze mnie spadną jestem strasznie szczuplutka... a twk
      strasnie podobają mi się suknie z gorsetami mam nadziję ze coś dla siebie
      wybiore

pozdrawiam Madzia
      • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.02.05, 18:45
        Wlasnie ta suknia z trenem, o ktorej przed chwila pisalam byla z La Sposy!
        Jesli chodzi o cene, to pytaj w salonach o suknie oddane do komisu. Niektore
        wygladaja naprawde jak nowe! A kosztuja duuuzo taniej (np. w krakowskiej
        Madonnie polowe taniej). Przed Toba bardzo mile chwile, szukanie sukienki i
        przymierzanie to straszna frajda. Owocnych poszukiwan i baw sie dobrze!
    • Gość: monia Re: Moja sukienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:57
      Ladna skromna a zarazem ma cos w sobie i ta narzutka widac ją jak kliknie sie na zdjecie wtedy bedzie wieksze.
    • Gość: mch76@wp.pl Re: Moja sukienka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.05, 20:03
      Ja miałam bardzo podobna sukienke. Roznica polega na tym, ze ja ja szylam.
      Wyszla pieknie i bylam bardzo zadowolona.
      Jezeli jestes zainteresowana napisz do mnie na powyzszy adres. Przesle ci zdjecia
    • Gość: AZA Re: Moja sukienka IP: *.gazownia.poznan.pl 22.02.05, 09:10
      Ten płaszczyk jest badziewski!!!!!!!!!!!!!
      Czy Wy nie macie gustu??????????
    • ewelinab1 Re: Moja sukienka 22.02.05, 19:27
      Bardzo mi sie podoba twoja sukienka;Jest prosta, elegancka i oryginalna;
      Bedziesdz pieknie wygladac. Pozdrawiam;Ewelina
      • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.02.05, 21:16
        Dzieki, Ewelino! Ciesze sie, ze zwrocilas uwage (chyba jako pierwsza tutaj) na
        oryginalnosc tej sukienki. Bardzo mi zalezalo, zeby wygladac troche inaczej...
        Pozniej widzialam na zdjeciach w internecie i przyslanych mi przez dziewczyny z
        forum (jeszcze raz - wielkie dziekismile)) podobne sukienki z plaszczykami, ale
        kiedy chodzilam po sklepach, ten model wyroznial sie z masy suknienek typu
        gorset + spodnica...
    • Gość: Inez Re: Moja sukienka IP: *.bbs.com.pl 23.02.05, 19:25
      Bardzo ładna- skromna ale szykowna. Rzeczywiście ten płaszczyk dodaje jej
      uroku. Myślę ze welon pasuje jak najbardziej
      • Gość: Stokrotka Re: Moja sukienka IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.02.05, 19:31
        Dziekuje za mile slowa! Wlasnie bylam dzis w salonie i prosilam panie, zeby
        zamowily taka sama koronke, jaka jest obrebiony plaszczyk do obszycia
        welonu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka