Gość: Agnieszka IP: *.aster.pl 09.03.05, 03:16 Czy ktos kiedys byl albo organizowal przyjecie w Domu Polonii na Krakowskim Przedmiesciu? Restauracja z Legionowa podmajmuje od nich sale i podobno nie drogo Ciekawa jestem waszych opinii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: dom polonii IP: *.lexell.com.pl 09.03.05, 08:12 Cześć. Byłam tam na weselu i uważam, że jest to świetne miejsce.Może z zewnątrz nie robiło specjalnego wrażenia, ale w środku było elegancko i bez kiczu.Dużym plusem jest ten dziedziniec - ogródek z czymś w rodzaju fontanny. (Pamiętam, że wtedy pływały w niej w nocy świeczki, co było urocze. szkoda, że nie jestem z Warszawy bo chętnie bym tam zrobiła moje wesele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: dom polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:53 słyszałam same dobre opinie na temat Domu Polonii-jest bajecznie, elegancko i wbrew pozorom niedrogo (ok 150 zl za osobę) Obiad może być wstępnie w ogrodzie, poźniej można przenieść się na salę "zieloną" Wiem to wszystko, bo własnie rozmawiałam z Panią Sylwią Skowrońską i jestem zachwycona zarezerwowałam salę na 17 czerwca 2006 Także ten termin proszę sobie wykreślić z grafików, jeśli też chcecie spróbować właśnie tam Jestem bardzo szczęśliwa-a ślub będzie na pewno udany-tak czuję-to jest własnie to miejsce!!! pozdrawiam zimowo, bialaa Odpowiedz Link Zgłoś
dalloway Re: dom polonii 09.03.05, 10:39 ja tam bywałam na różnych imprezach i było świetnie, szczególnie ogród powala (numer ze świeczkami rewelacyjny). należy uważać na jedzenie - kiedyś, gdy robiła je restauracja z domu polonii (chyba juz jej teraz nie ma) było fatalne. ale tylko ten jeden raz. u góry są pokoje, co prawda bez łazienek, ale czyste i schludne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dom polonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.05, 10:41 My też tam byliśmy oglądać salę.Faktycznie bardzo ładna,mówię o tej "zielonej". Jedynym chyba minusem jest fakt iż są tam bodajże dwie sale.Druga jest na górze.Włączenie fontanny kosztuje dodatkowo (coś mi się kojarzy 250 zł ale nie jestem pewna).I ludzie z dwóch wesel wychodzą na ten dziedziniec koło tej fontanny.Nam się to nie podobało.I tam osobno kosztowało wynajęcie sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: dom polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:48 My dziedziniec będziemy mieć do wyłącznej dyzpozycji iokazuje się i w sumie niewiele za to zapłacimy Po prostu tak wynegocjowałam z z organizatorami. Jeśli chodzi o Catering-zajmuje się nim obecnie Pani Krystyna Malecka (nie pamiętam niestety z jakiej restauracji) ale na pewo z "zewnątrz" i jedzenie rzekomo (nie wiem-muszę to sprawdzić-ale tak twierdzi moja zaufana koleżanka) może spokojnmie konkurować z tym z Sheratona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreseczka Re: dom polonii IP: 217.96.10.* 10.03.05, 08:55 A ile kosztuje samo wynajecie sali w Domu Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: dom polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:54 Otóż samo wynajęcie sali nie kosztuje nic samo w sobie Wynajem jest wliczony w catering i całą resztę. Nie orientowałam się jeszcze dokładnie co z wystrojem,ale wiem, że w to 150 zł od osoby wchodzi również sala. Także jest naprawdę sympatycznie. aaa, podam Wam dziewczynki link do zdjęć ogrodu i samej sali (uważam,że lustrzana jest chyba jednak bardziej elegancka...) www.wspolnota-polska.org.pl/index.php?id=of_war ogród natomiast... jest bajkowy i myślę,że z odrobiną wyobraźni i kreatywności mozna tam zorganizować naprawdę cudowne przyjęcie pozdrawiam, bialaa Odpowiedz Link Zgłoś