Dodaj do ulubionych

Piosenki do kotleta

20.03.05, 09:58
Jest tyle postów na temat piosenki na pierwszy taniec
(ble, same rzewne nudy wink
A przy których piosenkach/wykonawcach najlepiej siedzi się przy stole? Tak żeby nie przeszkadzały w rozmowie.
Obserwuj wątek
    • dafni Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 13:06
      U nas w przerwach pomiędyz muzyką do tańczenia w czasie posiłków serwowanych
      będzie jazz.
    • greeneyes27 Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 16:55
      U nas Andrea Bocelli, Josh Groban i Anna Maria Jopek.
    • adrian4u Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 18:54
      tak jak u Dafni - jazz, ale raczej smooth jazz - bardziej "popowy", delikatny i
      łatwiej przyswajalny.
      Inna opcja - do pierwszego kotleta - to np. wymyślone przez moich młodych -
      standardy klasyki i popu w wykonaniu skrzypaczkismile Ja do tego dołożę swoje 4
      grosze - niebanalne, prześliczne podkłady standardów sprzed 30-50 latsmile Ale się
      zdziwiąsmile
      Generalnie muzyka kotletowa powina być spokojniejsza, ale nie usypiająca, z
      drugiej strony nie angażująca aż tak, by jeść nie chcielismile
      Polecam na przykład zespół/projekt CHAMBAO (muzyka inspirowana hiszpańską i w
      tym języku zresztą śpiewa wokalistka (2 albumy + koncertówka), mogą to być
      Beatles'y tudzież Elvisy, masz ładną serię "Smooth Jazz Cafe" - składanki
      Niedźwiedzkiego, może to być latino a'la Buena Vista Social Club, mogą to być
      poprzebierane fajne 70' i 80' - wtedy łatwo przejść do żywszych rzeczy....

jeju - sporo tego - nie wiem, dlaczego zastanawiasz się, co to może być - ja
      bym zastanawiał się, co wybrać pod gusta większości, bo jest tej muzyki za
      dużosmilesmilesmile

pozdrawiam,

Adrian
      • ulakoszula Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 19:38
        Dziękuję Wam za tak miłe i trafne odpowiedzi.

Adrianie: nie dziw się tyle wink
        "Większość" orzekła jednomyślnie, że skoro to moje wesele - to mogę wybrać to co lubię. A jest tego dużo. Zaraz poszukam Smooth Jazz Cafe, o to mi chodziło!

Moje pytanie wzięło się stąd, że dotychczas byłam jedynie na weselach w stylu biesiadnym, przeplatanym disco polo, co nie jest w moim guście i chciałam wiedzieć co poszcza się na "normalnych weselach".
        Pozdrawiam!
        Ula
        • a_weasley Re: Piosenki do kotleta 21.03.05, 22:04
          ulakoszula napisała:

> Moje pytanie wzięło się stąd, że dotychczas byłam jedynie na weselach
          > w stylu biesiadnym, przeplatanym disco polo, co nie jest w moim guście
          > i chciałam wiedzieć co poszcza się na "normalnych weselach".

Jeżeli normalny znaczy tyle co typowy, to obawiam się, że właśnie bywałaś na
          normalnych...
          • ulakoszula Re: Piosenki do kotleta 21.03.05, 22:08
            Czyli że mogłam trafić gorzej? No tak, nie byłam jeszcze na 3-dniowym wiejskim weselu w remizie... I nie widziałam tradycyjnych oczepin prowadzonych przez starszyznę rodu...
    • Gość: sakerloff Re: Piosenki do kotleta IP: *.pl / 80.48.252.* 22.03.05, 09:56
      zdecydowanie przy soft, smooth jazzikuwink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka