ulakoszula 20.03.05, 09:58 Jest tyle postów na temat piosenki na pierwszy taniec (ble, same rzewne nudy A przy których piosenkach/wykonawcach najlepiej siedzi się przy stole? Tak żeby nie przeszkadzały w rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dafni Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 13:06 U nas w przerwach pomiędyz muzyką do tańczenia w czasie posiłków serwowanych będzie jazz. Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 16:55 U nas Andrea Bocelli, Josh Groban i Anna Maria Jopek. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 18:54 tak jak u Dafni - jazz, ale raczej smooth jazz - bardziej "popowy", delikatny i łatwiej przyswajalny. Inna opcja - do pierwszego kotleta - to np. wymyślone przez moich młodych - standardy klasyki i popu w wykonaniu skrzypaczki Ja do tego dołożę swoje 4 grosze - niebanalne, prześliczne podkłady standardów sprzed 30-50 lat Ale się zdziwią Generalnie muzyka kotletowa powina być spokojniejsza, ale nie usypiająca, z drugiej strony nie angażująca aż tak, by jeść nie chcieli Polecam na przykład zespół/projekt CHAMBAO (muzyka inspirowana hiszpańską i w tym języku zresztą śpiewa wokalistka (2 albumy + koncertówka), mogą to być Beatles'y tudzież Elvisy, masz ładną serię "Smooth Jazz Cafe" - składanki Niedźwiedzkiego, może to być latino a'la Buena Vista Social Club, mogą to być poprzebierane fajne 70' i 80' - wtedy łatwo przejść do żywszych rzeczy.... jeju - sporo tego - nie wiem, dlaczego zastanawiasz się, co to może być - ja bym zastanawiał się, co wybrać pod gusta większości, bo jest tej muzyki za dużo pozdrawiam, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Piosenki do kotleta 20.03.05, 19:38 Dziękuję Wam za tak miłe i trafne odpowiedzi. Adrianie: nie dziw się tyle "Większość" orzekła jednomyślnie, że skoro to moje wesele - to mogę wybrać to co lubię. A jest tego dużo. Zaraz poszukam Smooth Jazz Cafe, o to mi chodziło! Moje pytanie wzięło się stąd, że dotychczas byłam jedynie na weselach w stylu biesiadnym, przeplatanym disco polo, co nie jest w moim guście i chciałam wiedzieć co poszcza się na "normalnych weselach". Pozdrawiam! Ula Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Piosenki do kotleta 21.03.05, 22:04 ulakoszula napisała: > Moje pytanie wzięło się stąd, że dotychczas byłam jedynie na weselach > w stylu biesiadnym, przeplatanym disco polo, co nie jest w moim guście > i chciałam wiedzieć co poszcza się na "normalnych weselach". Jeżeli normalny znaczy tyle co typowy, to obawiam się, że właśnie bywałaś na normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Piosenki do kotleta 21.03.05, 22:08 Czyli że mogłam trafić gorzej? No tak, nie byłam jeszcze na 3-dniowym wiejskim weselu w remizie... I nie widziałam tradycyjnych oczepin prowadzonych przez starszyznę rodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sakerloff Re: Piosenki do kotleta IP: *.pl / 80.48.252.* 22.03.05, 09:56 zdecydowanie przy soft, smooth jazziku)) Odpowiedz Link Zgłoś