Dodaj do ulubionych

Koleżanki z pracy z mężami czy bez.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:27
Czy zaproszenie moich dwóch koleżanek z pracy bez ich mężów itp. będzie czymś
niewybaczalnym i popełnię wielkie Fo pa .czy ktoś ma podobny problem?
Napiszcie prosze co się w takiej sytuacji robi.
Obserwuj wątek
    • Gość: yskyerka faux pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:30
      Jeżeli zapraszasz je na wesele, będzie to nietaktem. Jeżeli tylko na ślub -
      niekoniecznie, chociaż osobiście uważam, że wypadałoby napisać na zaproszeniu
      również imiona ich mężów.
    • Gość: Marta. Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:49
      Nie napisałam chodzi mi oczywiście o przyjęcie weselne.
      • minerwamcg Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. 13.04.05, 22:04
        No więc jeśli zapraszasz na wesele, to z mężami. Wesele to poważna impreza, tam
        koleżanki mają prawo chcieć wystąpić w parach. Gdybyś zapraszała tylko na ślub,
        a w dodatku nie znała mężów, mogłabyś w ostateczności zaadresować tylko na nie.
        Ale w przypadku wesela - zdecydowanie razem.
    • byhanya Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. 13.04.05, 22:05
      absolutnie Z!!!
      • dorciaszek Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. 13.04.05, 22:13
        Koniecznie z! a ty po slubie chcialabys by ktos towjego meza zaprosl samego na
        wesele??
    • Gość: A Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. IP: *.arcor-ip.net 14.04.05, 10:18
      oczywoscie ze z mezami, wszystko jedno czy na slub czy wesele. Nie wypada zeby
      prosci oddzielnie, a jak ktoras przyjdzie bez meza to juz jest jej wybor.
      • Gość: mayessa Re: Koleżanki z pracy z mężami czy bez. IP: *.inds.pl / *.inds.pl 14.04.05, 13:51
        Na slubie i tak liczba zaproszonych gości nie ma znaczenia więc z meżami
        spokojnie można zaprosić. Co sie tyczy wesela-to obowiązkowo. Kiedyś dostaliśmy
        zaproszenie na komunię w rodzinie-mojego brata zaproszono bez jego "dziewczyny"
        (tzn. partnerki zyciowej,konkubiny czy jak kto chce to nazwać) więc po prostu
        nie poszedł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka