Gość: R IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 21:39 Prosze, poradzcie mi. Chce zalozyc domene. Nie jestem firma. Gdzie moge to zrobic? Gdzie jest najpewniej? Czego sie wystrzegac? W internecie jest duzo ofert. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Hackerka porada IP: *.*.*.* 07.01.02, 10:28 Jedynym organem rejestrującym domeny w Polsce jest NASK: www.nask.pl Inne firmy tylko pośredniczą w zakładaniu domen i pobierają często za to opłaty dodatkowe. Wejdź na stronę NASK i wszystkiego tam się dowiesz. Ja też zarejestrowałam domenę jako osoba fizyczna. Nie ma żdanego problemu z tym. Rejestracja trwa kilka dni. Trzeba jednak znać name serwery, na których domena twoja ma działać, czyli musisz posiadać dostawcę internetowego. Link Zgłoś
Gość: Mirko Wlasna domena / strona IP: *.union01.nj.comcast.net 10.01.02, 02:45 Pytanie i poki co odpowiedzi pokazuja jak mocno do tylu jest Internet, ceny, dostep i wiele innych informatycznych historii w Polsce, w/g koszyka "Polityki" - kraju o NAJDROZSZYM dostepie do Internetu w Europie. (Najtaniej w Rosji). Domeny (nazwy): www.dotster.com z karta kredytowa i jaka-taka znajomoscia angielskiego: $15/rok - w ciagu paru minut. darmowe i niedrogie domeny, lacznie z projektowaniem: geocities.yahoo.com/ps/info/compare.html ...i w tysiacu innych miejsc. Trzeba tylko pogrzebac troszke po Internecie, choc zdaje sobie sprawe jak musi to byc nieprzyjemne - powolnym modemem telefonicznym, kiedy licznik pazernej Telekomunikacji SA cyka łapczywie. P.S. UWOLNIC INTERNET W POLSCE!! To powinno byc nr. 1 planow gospodarczych !! Link Zgłoś