Dodaj do ulubionych

Duży biust

20.04.05, 17:45
Jaki biustonosz będzie najlepszy pod suknię bez ramiączek z usztywnioną częścią gorsetową? Wiadomo, że biusonosz bez ramiączek, ale wiadomo jest też, że tzw.bardotki nie sprawdzają sie w przypadku 70/75 D. Zastanawiam sie tez nad gosetem pod spód sukni, bo napewno bedzie trzymał biust. Ale z drugiej strony gorset (jako bielizna) pod gorset sukienki (już usztywniony)?
Obserwuj wątek
    • pati102 Re: Duży biust 20.04.05, 17:50
      wszyta w suknie konstrukcja, sztywne miseczki to najlepszy pomysl bo nic nie
      spada, nie uciska i biust dobrze wygladasmile
      • byhanya Re: Duży biust 20.04.05, 18:01
        popieram pati dobrze uszyty gorset to podstawa - niczego pod niego nie trzeba i
        nie nalezy zakladac.
        • gosiab10 Re: Duży biust 20.04.05, 21:19
          Wolałabym jednak mieć ten biustonosz. Nie czułabym sie dobrze bez. Nawet jeśli gorset jest dobrze dopasowany.
          • pati102 Re: Duży biust 20.04.05, 21:43
            chodzi mi o to, ze konstrukcje biustonosza mozna wszyc w suknie i dzieki temu
            nic nie wystaje...
          • Gość: ruiza Re: Duży biust IP: *.inteligo.com.pl 21.04.05, 11:38
            Gosiu, ja 75 C/D myślałam dokładnie tak samo (całe zyce ten sam problem), ale
            gorset był tak dobrze usztywniony i dopasowany, że wystąpiłam bez biustonosza i
            czułam się fantastycznie. Myślałam, że sie będę w takcie stresować, ale nawet o
            tym nie pamiętałam podczas imprezy...smile
    • Gość: ewela Re: Duży biust IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 20.04.05, 22:55
      Mam ten sam problem, 80D i sukienka z ramiaczkami ale opuszczonymi .Mierzylam
      wiele gorsetow, biustonoszy , nawet bardzo drogich firm, niestety, biust jest
      za ciezki.Wymyslilam wiec z moja mama, ze odczepimy ramiaczka od biustonosza i
      delikatnie mi doszyje miseczki do gorsetu.Nie bedzie to widoczne a bedzie
      trzymac. Niestety, nie mam innego wyjscia!Pozdrawiam
    • Gość: jadranka6 Re: Duży biust IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 21.04.05, 10:48
      mam ten sam problem, 75D. Udalo mi sie kupic swietny biustonisz Triumpha z odpinanymi ramiaczkami.bardotka, ale swietnie trzyma, o dziwo, polecam.
      • Gość: AGA Re: Duży biust IP: 167.83.109.* 21.04.05, 11:13
        Ja mam ten sam problem(?)i tez potrzebuje jakiegos dobrego biustonosza na moje
        75D. Moglabys mi podac nazwe tego swietnie trzymajacego Triumpha?
        Wielkie dzieki!
        • Gość: jadranka6 Re: Duży biust IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 21.04.05, 16:04
          Aga, sprawdze nazwe w domu.Jutro ci podam dokladnie, chyba romantic, kupilam go na Lesznie w nowym sklepie Triumpha. Ja dopoki go ni ekupilam bylam przeciwna bardotkom, bo mam raczej wiotki biust i wygladalam tragicznie. W tym na upartego moglabym wystapic bez ramiaczek.
        • Gość: jadranka6 Re: Duży biust IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 25.04.05, 13:55
          Aga, biustonosz ma nazwe romantic look. przymierz, naprawde polecam.
          • Gość: AGA Re: Duży biust IP: 167.83.109.* 25.04.05, 17:24
            dziekuje za podpowiedz i sprobuje na pewno, bo potrzebuje go juz na poczatek
            czerwca. Mam tylko nadzieje ze w Krakowie dostane ten model.
            pozdrawiam, AGA
    • Gość: Myszka Re: Duży biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:27
      Widze ze kazdy ma jakis problem. Ja sie zastanawiam, czym te suknie wypelnic wink
      • Gość: aga Re: Duży biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:14
        To tak jak ja smile Ale krawcowa z salonu mi pomogła - ma biustonosz push-up z
        poduszeczkami a gorset jest dodatkowo wyprofilowany i ma wszyste "poduchy" -
        wygląda naturalnie a linia fajna smile
    • Gość: maggie74 Re: Duży biust IP: *.chsh.plt.georgfischer.com / 193.135.21.* 21.04.05, 14:00
      Tez mam ten sam problem (75D)i tez bym sie nie zdecydowala na sam gorset bez
      stanika pod sukienką - po prostu bym się dziwnie czula. Ja zdecydowalam sie na
      gladki stanik, ale z materiału dość dobrze podtrzymującego biust (zeby nie
      powiedziec splaszczajacego, ale chyba daje taki lekki efekt) firmy Felina. Nie
      lubię bardotek, bo wg mnie sa malo stabilne i do tego zazwyczaj powiekszają
      biust, a przy moim rozmiarze wolalabym tego uniknąc. Sukienkę bede miała dość
      mocno dopasowaną, więc powinno być stabilnie i mam nadzieję ze będę się czula
      ok.
      • Gość: Maggie74 do Pandy102 IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 07.05.05, 13:43
        Kupilam wspomniany wyzej stanik firmy Felina z kolekcji slubnej. Wg mnie
        rewelka!!!
        • Gość: annasi Re: do Pandy102 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:53
          Dobrze wiedzieć! Ja też się przymierzam to tego modelu. Mam pytanie - czy ten
          biustonosz jest usztywniany? Czy ma takie silikonowe taśmy u góry miseczek?
          W salonie, w którym zamówiłam suknię sprzedawczyni pokazywała mi jeszcze taki
          biustonosz bez ramiączek, usztywniany, ale nie wiem jaka to firma - wydaje mi
          się że te właśnie biustonosze są w większości salonów ślubnych. Nie wiecie jaka
          to firma? I jakie mają rozmiary?
          • Gość: Maggie74 Re: do Pandy102 IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 07.05.05, 20:03
            Stanik ma miękkie fiszbiny wokół miseczki i dość szeroką taśmę silikonową w
            górnej części miski, co powoduje, ze naprawde trzyma się bardzo mocno, wręcz
            rewelacyjnie. Ja przymierzyłam ok. 15 różnych modeli staników różnych firm i
            ten model Feliny jest wg mnie bezkonkurencyjny. Jedna uwaga = numeracja Feliny
            jest trochę zaniżona. Ja normalnie noszę np. wg numeracji Triumpha rozmiar 75D.
            U Feliny natomiast nosze rozmiar 70E i taki numer tego stanika kupiłam.

polecam!
            • Gość: annasi Re: do Pandy102 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 23:56
              To zaskoczyłaś mnie tą numeracją Feliny, bo ich miseczka D pasuje na mnie
              idealnie, a u Triumpha jest na mnie za mała. Ale dobrze wiedzieć że ten
              biustonosz jest sprawdzony. Tak z ciekawości, ile za niego dałaś? (I czy
              kupowałaś go może w Warszawie? Bo to chyba ma wpływ na cenę)
              Pozdrawiam!
              • Gość: Maggie74 Re: do Annasi IP: *.dolsat.pl 08.05.05, 11:22
                Z tego co się orientuję to Felina ma ustalone cenniki i chyba wszędzie ich
                staniki mają takie same ceny. Sprawdzałam to w paru sklepach.... co prawda tylko
                w W-wie. Stanik kosztuje 155 PLN. Za tyle samo można go kupić w sklepach
                internetowych, np. na stronie www. biust.pl
                Są do kompletu jeszcze stringi i majtki.... niestety ja stringów nie cierpię, a
                majtki są jak dla mnie nieciekawe - w stylu babcinym albo Brigite Jonse....
                Trochę mnie to zmartwilo, ale mam nadziję ze dokupię sobie jakieś fajne
                majteczki, które będą idealnie pasowały kolorystycznie do tego staniczka.

• Gość: agnesx6@gazeta.pl Re: Duży biust IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 21.04.05, 14:05
      Wiem, coś na temat dużego biustu (75E) rzeczywiście bardotki przy tym rozmiarze
      nie trzymają najlepiej. Ślub mam we wrześniu, mam pytanie, gdzie w Warszawie
      można uszyć sobie gorset?
    • gosiab10 Re: Duży biust 21.04.05, 17:50
      Dziewczyny, jakie jeszcze biustonosze bez ramiączek (oprócz triumpha) są godne polecenia i sprawdzone. Oczywiście dla wiekszego biustu.
      • byhanya gorset to taki duzy stanik 21.04.05, 22:22
        poprostu .... nie ma nic lepszego jak dobry gorset.

dla 75 f lub 80 e prponuje kupic model gorsetu z burdy i na nim szyc suknie
        model jest DOSKONALY!latwo go dopasowac. uszylam kilka gorsetow wedlug tego
        modelu i jestem naprawde zadowolona.
        • Gość: kati Re: gorset to taki duzy stanik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:21
          Nie jestem sama !!!
          Też mam 75D i suknie bez ramiączek. Mało tego moja suknia nie jest z gorsetem a
          w całości. Właśnie kupiłam nowy stanik triumpha "flower curves wdp" -najnowsza
          kolekcja. Świetnie trzyma nawet obszerny biust, jest nieco usztywniany co nie
          pozwala mu opadać smile)) Mój jest w kolorze waniliowym co idealnie pasuje do
          mojej sukni. Cena 119 zł, majtki: stringi 39,90 pełne 49,90 - przynajmniej w
          Rzeszowie. Obecnie we wszystkich miastach na bilbordach są ich reklamy tylko w
          kolorze malinowym.
          Czeka w szufladzie na 18 czerwca.
          Jest jeszcze z triumpha świetny gorset, też z nowej kolekcji, ale to byłoby już
          za ciepło... Ale trzyma genialnie
          • k.mat Re: gorset to taki duzy stanik 26.04.05, 01:16
            Ja noszę 75F i już z góry wiem,że nie znajdę niczego z odpietymi ramiączkami,
            co utrzyma biust. Dlatego albo poszukam sukni, w której ładnie będzie bez
            stanika albo na tyle zabudowanej by mOżna było włożyć taki z normalnymi (przy
            tym rozmiarze szerokimi) ramiączkami.
            Jak któraś z Was znajdzie coś fajnego w tym rozmiarze niech da znać smile
            Ja mam problem ze znalezieniam ladnej bielizny codziennej a co
            dopiero "wyjściowej" sad
            • Gość: agnieszka Re: gorset to taki duzy stanik IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 26.04.05, 23:57
              mojej przyjaciółce krawcowa poprostu wszyła stanik bez ramiączek pod sukienkę

pozdrawiam
    • panda102 do maggie74 27.04.05, 20:49
      Mam prośbę, czy możesz podać konkretnie, jaki stank Feliny kupiłaś!!!!
    • Gość: annasi Re: Duży biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:45
      Wiem że felina robi dobre biustonosze na duży biust, ja chyba zdecyduję się na
      biustonosz o nazwie Mariage
      www.felina.pl/collections.php?highlight=199
      Z triumphem mam gorsze doświadczenia, bo miseczki w biustonoszach tej firmy są
      zbyt płytkie. Te rozmiary które idealnie pasują na mnie w felinie są dla mnie
      za małe w triumphie.

Byłam w sklepie i robiłam rozeznanie w biustonoszach z odpinanymi ramiączkami
      (na duży biust, oczywiście - 85D) i Felina właśnie ma kilka niezłych chyba
      propozycji.
      Słyszałam też niezłe opinie na temat polskiej firmy Samanta ale nie sprawdziłam
      empirycznie.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka