Dodaj do ulubionych

lista prezentow

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.04.05, 08:22
Wielu moich znajomych pyta o liste. Moj problem polega na tym, ze jestesmy w
miare urzadzeni, mamy podstawowe sprzety, talerze itp. Troche rzeczy
wymyslilam, ale ile mozna? Moze ktos z Was mial ten sam problem i ma jakis
pomysl, ktory do takiej listy mozna dolaczyc?
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: lista prezentow 22.04.05, 08:41
      obrazy - sztuke- bilety do teatru, fiharmonii, opery, wycieczki, wyjscie do
      restauracji....
    • amoniaaa Re: lista prezentow 22.04.05, 10:54
      A my uważamy że lista prezentów to głupi pomysł. Nie lubimy rozmawiać o
      prezentach, bo nie po to robimy wesele. Każdy da tyle na ile go stać. Jedynie
      moje siostry informują resztę (jeśli pytają) że najtaktowniejszym prezentem
      będą pieniądze, bo wtedy kupimy sobie co będziemy potrzebować, a nie że
      obstawimy w lombardzie 4 kuchenki mikrofalowe wink Ale tak jak wspominam, każdy
      daje to co uważa i na ile go stać. Nie poszłabym na wesele jeśli ktoś wręczyłby
      mi listę prezentów z pralką lub lodówką na pierwszym miejscu wink Mam nadzieję że
      nikogo nie uraziłam. Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Myszka Re: lista prezentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:30
        Twoj list to jakas sprzecznosc sama w sobie. Najpierw ze lista to glupi pomysl
        i ze "o prezentach nie lubicie rozmawiac", nie po to wesele. A zaraz potem, ze
        pieniadze by byly najtaktowniejsze. Niby kazdy daje co uwaza, ale z drugiej
        strony nie chcesz obstawiac 4 mikrofalowek w lombardzie. Poza tym skad sie
        wzial pomysl, ze na liscie weselnej musza byc drogie prezenty, jak pralka i
        lodowka. Autorka watku pisala o talerzach, a forumowiczki podpowiadaly bilety
        do kina. Skad Ci sie wziela ta pralka na pierwszym miejscu? No i autorka watku
        mowila, ze znajomi sami prosza o liste. Nie wysyla jej razem z zaproszeniem.
        Tak samo jak Ty dopiero po pytaniu o prezent mowisz o forsie. To sie niczym nie
        rozni. No moze tylko tym, ze niektorzy sie glupio czuja jak daja pieniadze, i
        nie wiedza wtedy ile wypada dac.
        • Gość: Maggg Re: lista prezentow IP: 194.246.124.* 22.04.05, 15:52
          ja na przyklad ide jutro na slub i wesele, i dajemy pieniadze, bo tak od razu
          bylo powiedziane przez mlodych, ze chca pieniedzy, no i od miesiaca mamy
          dylemat, ile dac? Po dluzszym zastanowieniu doszlismy do wniosku, ze damy 400
          zl, bo mniej "nie wypada" bo to w koncu rodzina. A ja szczerze mowiac wolalabym
          dostac od nich liste prezentow i wybrac cos konkretnego, jakos lepiej bym sie
          czula z prezentem, czyli z rzecza, ktora oni konkretnie wybrali, wiem, ze to im
          sie podoba, ze beda sie z tego cieszyli i ze im sie przyda i ze beda potem
          wspominac, od kogo dostali. A tak dlugo pozostanie niepewnosc czy sie z ta
          kwota nie wyglupilismy, bo moze to za duzo, albo za malo... Ja jestem za lista
          prezentow!!! Dobry pomysl, a dostac mozna wszystko, od niebieskich recznikow w
          zielony wzorek po jakies piekne wydanie ksiazki na przyklad.
    • Gość: emma Re: lista prezentow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 11:37
      a my rozwiązaliśmy to w ten sposób: najpierw robimy obiad dla najbliższej
      rodziny i tu puściliśmy wieści,że chcemy kasę (podalismy konkretny cel tej
      kasy). Natomiast w przypadku imprezy dla znajomych (wieczornej)mamy listę
      prezentów, dokładnie ma ja świadkowa. Namiary na świadkowa sa na zaproszeniu. A
      że nasi znajomi bywają beż kasy w ramach prezentów wypisalismy drobiazgi typu
      książki, albumy, gry, planszowe, drobne upominki. zasada jest taka, że każdy
      wybiera prezent na miarę swojego portwela. MOże też wybrać kilka rzeczy jak go
      stać lub złożyć sie razem z innymi na droższy np. album. Jakoś nie ma z tym
      bałagany (przynajmniej na razie) mimo, że zapraszamy ok. 120 osób. Pozdrawiam
    • ulakoszula Re: lista prezentow 22.04.05, 11:52
      A my zrobiliśmy internetową listę prezentów na stronie www.slub.waw.pl
      Nic nie trzeba płacić, poza tym jest anonimowa (nie wiemy który gość wybrał prezent). O istnieniu listy informujemy tylko tych gości, którzy o nią pytają. Z innymi osobami nie poruszamy tematu prezentów, to ich sprawa co nam przyniosą. Dodam, że wszyscy goście mają w domu komputery i nie będzie problemów z listą. A poza tym już prawie wszyscy zapytali co chcielibysmy dostać, niektórzy robią zrzutkę (znajomi) a inni od razu powiedzieli że dostaniemy pieniądze.
      Na razie lista jest krótka bo mamy mało pomysłów.
      • Gość: kasiakasia Re: lista prezentow IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.04.05, 13:18
        Organizacja dla mnie jest oczywista, lista bedzie u mojej siostry i kazdy
        bedzie mogl sobie cos wybrac jesli tylko zechce, nikomu z zalozenia takiej
        listy wreczac nie bede. Problem raczej w tym co na takiej liscie umiescic.
        Pomysl z biletami bardzo mi sie podoba, wymyslilam jeszcze rzeczy typu cos do
        parzenia herbaty z fajnym zestawem smakowych herbat, talerze glebokie na
        paste/spaghetti, widelczyki do ciasta itp. Jesli jeszcze cos komus wpadnie od
        glowy - tak jak napisalam w pierwszym poscie rzeczy typu deska do prasowania,
        zelazko, czajnik elektryczny, filizanki posiadamy - to bede bardzo wdziecznasmile
        • Gość: Myszka Re: lista prezentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:21
          Ktos tu kiedys pisal, ze tak jak do herbaty mozna zestaw do kawy latte
          skompletowac ( ilosc elementow zalezy od sumy, ktora chce sie wydac).
          Przejdzcie sie po Ikei i tym podobnych sklepach,to moze Wam cos wpadnie w oko.
          Wszystko zalezy, jak bardzo jest sie "urzadzonym". Czasem ma sie na czym jesc,
          w czym pic, czym sie wytrzec po kapieli i w ogole i jak sie zobaczy cos co jest
          bardzo pomyslowe, ladne i w ogole, ale nie jest niezbedne w domu, to szkoda na
          to wydac kase. Moze cos zwiazanego z Waszym hobby. Jak lubisz rosliny domowe to
          komplet ladnych donniczek, w pasujacych Wam kolorach, jesli lubisz piec ciasta,
          to np jakas foremka w nietypowym ksztalcie , albo formy do muffinek itd. Moze
          shaker do robienia drinkow ? wink
          • Gość: kasiakasia Re: lista prezentow IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.04.05, 15:15
            Dzieki za podpowiedzusmile, ciast wprawdzie nie pieke a rosliny musza miec do mnie
            cierpliwosc, ale za to shaker mi sie podoba. No i ta Ikea i inne sklepy to
            chyba jest dobry pomysl!
            • Gość: Myszka Re: lista prezentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 16:28
              Wasze ulubione filmy na DVD - o ile macie na czym odtworzyc
    • yskyerka Re: lista prezentow 22.04.05, 16:46
      Mieliśmy podobny problem...
      Może zajrzyj do najbliższego sklepu EURO AGD? Mnie się nasunęło kilka pomysłów,
      m.in. głęboka teflonowa patelnia (a raczej rondel), młynek do kawy, maszynka do
      mięsa itp. Widziałam na przykład ciekawą maszynkę do robienia jogurtów. smile

Poza tym przeszliśmy się po Carrefourze, oglądając dokładnie wszystkie półki, i
      wymyśliliśmy jeszcze antyramy, sztućce, komplet porządnych noży, komplet 12
      jednakowych (!) kieliszków, bo po ostatniej imprezie się zdekompletowały... I
      tak było ich tylko 6+3+3 (oczywiście, trzy różne modele).

Jeżeli myślicie też o jakimś wyjeździe, możecie poprosić vouchery TUI (nie
      wiem, które biura jeszcze coś takiego posiadają). Vouchery wystawiają na
      dowolne kwoty.

To na razie tyle...
    • Gość: grazka Re: lista prezentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:43
      super pomysl. gdzie w plocku mozna zrobic taka liste?
    • a_weasley zrób to co my 23.04.05, 13:03
      Gość portalu: kasiakasia napisał(a):

> Moj problem polega na tym, ze jestesmy w miare urzadzeni,
      > mamy podstawowe sprzety, talerze itp.

No to super! Znaczy możecie sobie pozwolić na luksus otrzymywania fajnych
      prezentów.

> Troche rzeczy wymyslilam, ale ile mozna?

I po co? Skoro rzeczy konieczne macie, to niech się goście wysilą na wymyślanie
      fajnych rzeczy niekoniecznych.

> Moze ktos z Was mial ten sam problem i ma jakis
      > pomysl, ktory do takiej listy mozna dolaczyc?

My z właściwym sobie lenistwem przerzucamy ciężar wysiłku umysłowego na gości.
      Zamiast listy prezentów podajemy telefon do świadka (ściślej biorąc do
      świadkini), która odpowiada na pytania, czy dany prezent się nada (tzn. wie, co
      mamy i co zamierzają dać ci, co dzwonili wcześniej).
      W ten sposób nie dostaniemy czegoś, co już mamy, natomiast nie mamy bladego
      pojęcia, co dostaniemy.
      • byhanya Re: zrób to co my 24.04.05, 16:44
        ha dobre to mi sie podoba....
        my mamy tez troche luksusowy problem bo wiekszosc zaproszonych gosci to
        artysci. przyniosa (mam nadzieje) swoja sztuke....

jak co to dodam jeszcze weber grill
        ekspres saeco
        abzur midtsummer light w kolorach ( wrzuccie na google - zdjecia)

podobaly mi sie tez gry planszowe - dodam tez!
        • Gość: mloda Re: zrób to co my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:54
          no dobra, a gdzie w plocku rewalizuja taka liste?
          • fib3 lista prewzentów + zaproszenia 19.08.05, 16:16
            Dziewczyny. Mam pytanie, w jaki delikatny sposób zamieściłyście na zaproszeniu
            informację o liście prezentów...
            • magdalena-a2 Re: lista prewzentów + zaproszenia 20.08.05, 10:51
              Ja na zaproszeniu od kolezanki nie miałam informacji o liscie prezentów. A na
              pytanie co chcą dostac (bo chyba i tak większość zapraszanych gosci zada takie
              pytanie) młodzi powiedzieli przy wreczasniu zaproszenia, że jest lista
              prezentów i u kogo można sie dowiedziec. Potem swiadkowa mailem rozesłala liste
              do gosci z informacją, ze z nia można wszytsko uzgodnic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka