Dodaj do ulubionych

Wrześniowe panny młode...

27.04.05, 08:57
Piszcie czy zaczęłyście się już denerwować wink Co juz macie załatwione i co
jeszcze przed Wami? Ja chyba powoli zaczynam się wszystkim przejmować...
Tylko żeby wszystko wyszło tak jak zaplanowaliśmy smile Pozdrawiam Was
wszystkie. No i piszcie kiedy dokładnie Wasz ślub. Mój 3 września!
Obserwuj wątek
    • new_bride Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 09:15
      Mój ślub 17 września. No więc mamy załatwioną salę, fotografa, orkiestrę,
      zarezerwowany termin i godzinę w Kościele oraz zamówiony samochód. Resztą zajmę
      się pewnie w okolicach lipca. Nerwów też jeszcze nie mam smile Także póki co-
      wszystko pod kontrolą.
      Pozdrawiam cieplutko wszystkie panny młode.
      Marzenia
      • marlenkamc Re: Wrześniowe panny młode... 29.07.05, 15:11
        Ja mam ślub 17 września. Załatwiłam z moim ukochanym sale, orkiestrę,
        fotografa, kamerzystę, kościół, samochód, suknie się szyje smile garnitur w
        następnym tyg kupujemy, co tam jeszcze ....a wódkę już mamy i teraz jestem na
        etapie szukania dobrej fryzjerki i kosmetyczki we Wrocławiu. A czy sie boje
        hahah jasne że sie denerwuje ale jeszcze nie tak bardzo.
        Pozdrawiam wszystkie Panie Młode wrześniowe smile
        • catalina1 Re: Wrześniowe panny młode... 03.08.05, 22:31
          My też 17.09.
          Załatwione: sukienka wisi w domu (nie wiem czy na koniec nie będzie trzeba
          zwężać spódnicy), obrączki, fotograf, w sobotę ustalamy menu, dziś załatwiliśmy
          USC, za nami nauki i zaświadczenia, pazurki umówione i fryzura też, zaproszenia
          na obiad rozwiezione, zostały tylko te na sam ślub a i to już nie tak dużo.
          Teraz czas ubrać TŻ, wymyśleć sobie wiązankę i dokończyć formalności w
          kościele. I to chyba wszystko. Nie jest tak źle smile Jeszcze sporo czasu smile
    • catalina1 Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 09:28
      Nerwy?? Jakie nerwy smile
      Załatwoine mamy: kościół, sale, obrączki i fotografa - i koniec wink)
      Ale do 17.09 jeszcze sporo czasu smile
      • amoniaaa Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 09:39
        My też mamy już załatwiona salę, mszę, kamerzystę, fotografa, samochód,
        zaproszenia powoli już rozdajemy... No i co tu jeszcze? Suknia już w mojej
        wyobraźni wiruje wink Teraz tylko telefon i wizyta u krawcowej! No i cała reszta
        juz chyba bardziej nerwowa i skomplikowana od sierpnia... Obrączki kupujemy w
        maju, choć wciąż nie wiemy jakie sad Trzymajcie się.
      • amoniaaa Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 09:40
        My mamy wesele dwudniowe tak więc załatwiliśmy na pierwszy dzień orkiestrę a na
        drugi DJ wink Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam...
    • agni1976 Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 09:37
      Nasz 17 września..
      Mamy zamówiony termin w kościele, salę, DJa, kamerzystę, załatwione nauki i
      spotkania z psychologiem..
      Przed nami protokół, zapowiedzi, obrączki, zaproszenia... Nie wiem co jeszcze
      No i moja suknia będzie się szyła już niedługo, a ubrankiem pana młodego
      zajmiemy się w wakacje...
      Jeszcze się nie denerwuję... Ale pewnie zacznę już niedługo wink
    • lilia13 Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 10:18
      Nasz ślub 17 września. Do tej pory załatwiliśmy już salę, fotografa, kucharki,
      kamerzystę, ustalony termin w kościele, orkiestrę, firmę dekoratorską, mamy
      zrobione zaproszenia, przypinki i zawieszki na alkohol, kupiliśmy wódkę. Teraz
      rozglądam się za sukienką i butami, a strojem młodego zajmiemy się w wakacje.
      Na nerwy też przyjdzie czas. Dziewczyny głowa do góry na pewno wszystko się
      uda. Pozdrawiam smile
    • Gość: mikolka Re: Wrześniowe panny młode... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:39
      nasz ślub 10 września, a ja już się zaczynam denerwować, nie stresuję się cały
      czas tylko takimi falamismile mamy załatwiony lokal (robimy obiad dla rodziny i
      imprezę dla znajomych), godzinę w kościele, chodzimy na nauki(jesteśmy na
      półmetku), fotograf zaklepany, suknia zamówiona(gorset gotowy, spódnica będzie
      się szyła w sierpniu), buty i wszystkie dodatki kupione, garnitur i buty dla
      narzeczonego kupione(brakuje nam jeszcze kamizelki, krawata i koszuli), w maju
      zaczynam chodzić do kosmetyczki, fryzjerkę mam wybraną, maluję się sama, więc z
      tym nie ma problemu, uff... czy coś jeszcze? acha, no tak, zaproszenia robimy
      sami - zabieramy się za nie w ten weekend, a do ślubu zawiezie nas mój tata
      swoim samochodem, zastanawiamy się tylko jak go udekorować, ale mamy na to
      jescze trochę czasu. wiązankę wstępnie mam wybraną i to już chyba naprawdę
      wszystko. lubię mieć wszystko wcześniej załatwione, więc taki jest tego efektsmile
    • omn3 Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 11:38
      Czesc dziewczyny.

My bierzemy slub 24 wrzesnia,ja tam sie nie stresujewink

My mamy juz zalatwione:
      -kosciol na 17 godz,skrzypaczke
      -sale(slub robimy w zamkusmile)
      -dj
      -kamerzyste
      -fotografa
      -noclegi
      -sukienka wybrana,zamawiam w tym tygodniu
      -menu zrobione
      -kosmetyczka i fryzjer zamowiony--bo dziewczyny beda musialay przyjechac (biore
      slub 70 km od swojego miasta).

Teraz sie szykujemy do kursusmile
      Zaproszenia robie na majowy weekend i powoli zaczynam wysylac.Zostaja mi
      jeszcze garnitury dla mojego ukochanego synka i przyszlego mezasmile))))

Dziewczyny na ile osob robicie przyjecie?
      • Gość: aga Re: Wrześniowe panny młode... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:40
        My bierzemy ślub 3 września. Mamy salę, zespół, kamerzystę, fotografa, kościół,
        suknię zamawiam pod koniec maja a wesele robimy na ok 250 osób.
        pozdrawiam i szczęścia życzę.
        • amoniaaa Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 15:44
          ojej Aga, spore te wesele wink My mamy jakies 80 osób. A z jakiego jesteś miasta
          i o której godzinie macie mszę? Bo by o 15:00 wink (okolice Katowic) Pozdrawiam i
          życzę udanej zabawy!
          • Gość: aga Do amoniaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:28
            Msze mamy o 17 i jestem z Siedlec.
      • monulek.lew Re: Wrześniowe panny młode... 16.05.05, 16:51
        Witaj omn3 ja jestem nowa, niedawno trafiłam na zdjęcia Twojej rodzinki smile
        przesympatyczni jesteście smile Oliverek prześliczny i rośnie jak na drożdżach
        życzę Wam wszystkiego najlepszego, pozdrawiam gorąco. PS mój ślub też odbędzie
        się 24.09.2005 a przyjęcie będzie na 80 osób, już nie mogę sie doczekać smile))
        monika
      • monulek.lew Re: do omn3 16.05.05, 16:57
        Witaj omn3 ja jestem nowa, niedawno trfiłam na zdjęcia Twojej rodzinki smile
        przesympatyczni jesteście smile Oliverek prześliczny i rośnie jak na drożdzach,
        życzę Wam wszystkiego najlepszego, pozdrawiam gorąco. PS mój ślub też odbędzie
        się 24.09.2005 a przyjęcie będzie na 80 osób, już nie mogę się doczekać smile))
        pozdrawiam - monika
        • omn3 Re: do omn3 26.07.05, 20:50
          Oj dziekuje bardzo.Oliver daje czadu i jest przekochany.Ja bede miec 76
          os.Ceremonia zaczyna sie o 17.00.Jeszcze do mnie to nie docierasmile)))))))
          Pozdrawiam
    • panda102 Re: Wrześniowe panny młode... 27.04.05, 20:35
      Nasz ślub 3 września, a mamy:
      - kościół
      - salę
      - dj'a
      - kamerzystę
      - fotografa
      - dzisiaj zamówiłam suknię

Na nauki wybieramy sie w maju, obraczki - jeszcze się zastanawiamy, strój
      ukochanego jeszcze nie wybrany, brak dodatków do sukni, brak zaproszeń i
      wszystkich innych szczegółów. Powoli będziemy to załatwiać, ze spokojem.
      Czasami sie denerwuję, ale to są chwile, generalnie bardzo się cieszę i juz nie
      mogę doczekać!!!
    • Gość: szamanka Re: Wrześniowe panny młode... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:08
      Nasz dzien to 17 wrzesnia. Do tej pory mamy zalatwione:
      1. Nauki przedmalzenskie (zostaly nam jeszcze dwa spotkania u Pani z poradi ale
      to w lipcu i sierpniu)
      2. Fotograf
      3. Kamerzysta
      4. Oczywiscie sala
      5. Zespol grajkow wink
      6. Godzine w kosciele
      7. Garnitur dla mężulka
      8. Kobitke ktora przyjdzie i zrobi mnie na cudo w dniu slubu (make-up, manicure)
      9. Kobitke ktora mnie uczesze
      10. Wizje mojej sukienki, mam zamiar ja szyc a zajme sie tym w polowie maja.
      I to bylo chyba na tyle.
      Pozdrawiam wszystkie wrzesniowki wink
    • omn3 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 20:49
      I jak tam wrzesniowe panny mlode.

My juz mamy wszystko w cywilnym i kosciele zalatwionesmile,zaproszenia
      gotowe,winetki tez.Teraz zaczynam rozmawiac z kobietami co beda mi piekly
      ciasta.

No i na slubie bede w ciazy,czadowosmile))))))))))))))))))
      • morphea1 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 21:00
        widziałam zdjęcia Twoje i oliwierka na "Zobaczcie!" Ale przystojniak! Gratulacje!
        A teraz już szykuje się rodzeństwo... smile (po cichu zazdroszcze...)

Ja mam slub 10 wrz. Na razie zyję w strachu, że nie zdążę... sad
        Kończę kopletować dodatki, Stroj dla Mlodego wybrany...Został Kościół i
        formalności. Nie wiem co z bukietem i dekoracją samochodu. Kończymy zapraszać
        gości ale pewnie przeciągnie się to do następnego tygodnia...
        Winetki nie gotowe- bo nie znamy pełnego składu- wydrukujemy sami. II przymiarka
        sukni juz w piątek- mam nadzieje ze będzie lepiej niż po pierwszej ( suknia
        przestała mi sie podobac...)
        smile
        • fioletowa1 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 21:18
          3 września : na plus - sala, menu, kamera, foto, d'j, suknia, buty, garnitur
          zamówiony, termin w kościele zarezerwowany, rozesłane zaproszenia i
          zawiadomienia, wybrany bukiet, umówiony próbny makijaż. Zostało- wybrać
          fryzjera, spisać protokół w kościele, wybrać się do usc, zastanowić się co z
          autem do ślubu, pomysleć nad dekoracjami, wybrać i zamówić tort i pewno coś
          jeszcze.... Ale stresu brak jak na razie.
          • mariankaa Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 22:23
            Witajciesmile My 10 wrzesnia... Do załatwienia zostały spowiedzi, odebranie sukni
            i spinek do makietów. Musmimy jeszcze pomyslec o dekoracji sali (kwiaty i
            wizytówki), pierwszy taniec przećwiczyć, alkohol i zakupy na ciasto, gosci po
            pokojach rozmieścic, wprowadzic poprawki do menu... to chyba tyle. Reszta
            załatwionasmilesmile
            • mimi764 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 23:00
              My mamy slub 10 wrzesnia. Mamy juz stroje, panu mlodemu brak butow, a ja ciagle
              pozostaje niezdecydowana co do fryzury, pomimo ze bylam juz na probnej. Lokal
              uzgodniony, noclegi zalatwione, kwiaty zamowione, menu wybrane, alkohol rowniez.
              Goscie zaproszeni, czekamy na potwierdzenie przybycia badz -nie.
              Koscielne sprawy zalatwione, pozostaje ostatnia spowiedz. Transport dla gosci
              jest dla nas rowniez. Dodam ze udalo nam sie zalatwic wiekszosc spraw na
              odleglosc poniewaz mieszkamy poza granicami kraju a slub w kraju! Aby nie
              zapeszyc...
              • morphea1 Re: Wrześniowe panny młode... 27.07.05, 14:41
                Mimi- podziwiam!
                Znów mam wrażenie ze jestem jeszcze w polu.... smile)
                • mimi764 Re: Wrześniowe panny młode... 27.07.05, 15:24
                  Jej wiesz z ta suknia tez mam problem bo bym wolala inna;_)
            • meggi82 Re: Wrześniowe panny młode... 16.08.05, 23:37
              17.09
              załatwione:
              1)sala
              2)kamerzysta
              3)zespol
              4)fotograf (kumpel)
              5)godzina w Kościele +dokumenty
              6)załatwione autko
              7)kiecka +buty +ozdoby
              8)gajerek +buty (bez koszuli i musznika uncertain/ )
              9)zaproszenia (w większosci już rozdane)
              10)świadek
              11)obrączki (do odebrania w piątek)

do zrobienia
              1)dekoracje wszystkiego
              2)załatwic fryzjera i makijazystkę
              3)kwiaciarnia
              4)alkohol
              5)spisac protokół zaniesc kartki na zapowiedzi
              6)spowiedz bądz spowiedzi
              7)nocleg
              8)koszula i musznik
              9)bielizna
              10)zrobic wizytówki

ehh sporo jeszcze...
        • omn3 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 22:47
          Dziekuje kochanasmile)))
    • omn3 Re: Wrześniowe panny młode... 26.07.05, 22:49
      Jaka wybraliscie pierwsza piosenke???

My mamy juz wybrana i to bedzie bardzo romantyczna.

U mnie z sukienka to bedzie cyrk.Zamowilam 2 rozmiary wieksza,a teraz jestem w
      13 tyg i nie widac jeszcze brzucha(wieczorami sie pokazuje).Pewnie beda musieli
      ja zmniejszac,no chyba ze wywskoczy mi nagle brzuszeksmile))))
      • annajustyna Re: Wrześniowe panny młode... 27.07.05, 14:46
        My bedziemy mieli prawdopodobnie C. Dion i "Pour que táimes encore". A z
        sukienka tez nie wiem, kazalam sobie wpisac 76 cm w pasie, choyciaz mam
        porzadne wciecie, ale bylam akurat po sowitym obiedzie i sie jeszcze
        wydelamsmile)). Najwyzej niech zwezajasmile.
      • alyy Re: Wrześniowe panny młode... 27.07.05, 14:52
        My tez 3 września smile Zaczynam się łapać na tym, że odliczam już dnismile))
        zostały nam do odebrania - karteczki o zapowiedziach + licencja i zawiezienie tego do Kościoła na ok. 2 tyg przed, opłacenie ślubu, organizsty i kościelnego, zamówienie wiązanki, kupno wina (ile???), kupienie mojemu M. butów, odebranie sukni i obrączek i pozapraszanie jeszcze tłumów ludzi (na ślub). Rodzina już zaproszona a robimy tylko kolację dla rodziny. No i właśnie zapraszanie znajomych nas najbardziej absorbuje, bo umawiamy się z każdą jedną osobą (no chyba że to parasmile) oddzielnie, żeby ta osoba czuła, że jest dla nas ważna. Te spotkanka są superowe, ale nie wiem, czy się ze wszystkimi wyrobimy...
        • ma_ruda2 Re: Wrześniowe panny młode... 27.07.05, 15:08
          a my 4 wrzesnia - w niedzielesmile) tez lapie sie na tym, ze juz odliczam dni...
          mam juz zamowiona suknie, po buty jade w pn, obraczki juz sa, samochod,
          kosciol, garnitur tez. nauki wtrakcie, dzis spotkanie z ksiedzem w sprawie
          licencji. goscie tez juz pozapraszani (prawie wszyscy). tez robiby tylko
          kolacje dla 'rodziny'... a zaczynam sie powoli denerwowac.... bardzo powoli smile
          pzdr
    • domi_mikolka Re: Wrześniowe panny młode... 28.07.05, 14:13
      my też 10 września i szczerze mówiąc zaczynam siędenerwować, że nie zdażymy za
      wszystkim: zostały nam jeszcze wszystkie formalności do załatwienia: akty
      urodzenia, chrztu, bierzmowania, papier z USC, ponadto spowiedzi, wiązanka -
      ciągle nie wiem, gdzie mi ją zrobią, a nie chciałabym wydawać na nią majątku;
      zaproszenie kupy gości, bo choć zaczeliśmy zapraszać w czerwcu, to nie
      zaprosiliśmy jeszcze połowysad musimy jeszcze zakupić alkohol i pomysleć o
      dekoracji samochodu, no i poznać wreszcie ze sobą naszych rodziców...
      • martam_m Re: Wrześniowe panny młode... 28.07.05, 19:45
        My bierzemy slub 3 wrzesnia.Sklamalabym mowiac, ze sie nie denerwuje i nie
        odliczam. Nie mozemy sie juz doczekac. A co pozostalo do zalatwienia? Garnitur
        sie juz konczy szyc, suknia takze. Wszystko jest juz ustaone i zalatwione w
        urzedzie i w kosciele. Pozostalo jeszcze dopiecie menu i ustalenie harmonogramu
        dnia, tzn. na ktora fryzjer, na ktora bedzie samochod, etc.Nie moge sie
        doczekac, a z drugiej strony mam treme i ciagle sie wzruszam na sama mysl o tej
        chwili. Obym tylko ciagle nie ryczala w dniu slubu. Niestety caly czas podnosze
        srednia wzruszen w woj. mazowieckimsmile
    • czarna_79 Re: Wrześniowe panny młode... 29.07.05, 12:38
      Widzę, że 3 września w modzie, my TEŻ.... Na 5 tygodni przed slubem samopoczucie
      moje jest jeszcze w dobrym stanie, przypuszczam że całe nerwy przyjda na tydzień
      przed tym niezwykłym dniem.... smile Wszystkie najeważniejsze rzeczy już są w
      komplecie; dokumenty kościelne i cywilne, wesele, tylko PAN MŁODY zwleka z
      kupnem garnituru....twierdząc że jeszcze jest czas....
      Pozdrawiam wrześniowe PANNY MŁODE!!!!!
    • jontos Re: Wrześniowe panny młode... 03.08.05, 15:37
      Hej - 17 września przede mną. Nie denerwuję się wcale, ale nie wiem jak będzie
      dalej. Mam nadzieję, że dobrze. Życzę Wam super Slubu i Wesela!!!
      • salvia_divinorum Re: Wrześniowe panny młode... 04.08.05, 12:57
        17 września. Wszystko na luzie smile
        Nie przywiązujemy się do tradycji, ani do rzeczy, więc nie ma stresu smile
    • morphea1 Re: Wrześniowe panny młode... 04.08.05, 13:36
      a słyszałyście już o prognozach pogody na wrzesien?...
      • zuzia_fruzia1 Re: Wrześniowe panny młode... 05.08.05, 10:47
        Bardzo dobre pytanie. Tez bym chciala znac na nie odpowiedz, szcegolnie na 17
        wrzesnia na Pomorzu. Mam sukienke bez rekawow, i nie mam z zalozenia ani szala
        ani zadnego bolerka. Zakladalm ze bedzie wystarczajaco cieplo, Ciagle mam
        nadzieje ze tak bedzie. No ale najwazniejsze zeby nie padałosmile
        • ivrosze Re: Wrześniowe panny młode... 05.08.05, 10:57
          ja też na Pomorzu, i też 17-gosmile Mam sukienkę z odkrytymi ramionami i tylko
          welon troszkę przykryjesmileI mam tren, więc wolałabym, żeby nie padałosmile
    • strach_na_wroble 17 wrzesnia - help 05.08.05, 11:04
      My 17-tego, zaczynam juz mieć nocne koszmary typu nic nie przygotowane albo
      sniło mi się, że zamiast kwiatów w kościele były arbuzy smile.
      Suknia na razie przypomina worek zgrzebny, nie mamy jeszcze fotografa i
      alkoholu, protokol spiszemy we wtorek, 1 zaproszenie jeszcze do zawiezienia,
      reszta juz w miarę spięta do kupy.
      Ale i tak najbardziej mnie rozwala stres, że tam bede na środku sterczeć i
      wszyscy sie będą gapić i słuchać buuuuuu......
      • domi_mikolka Re: 17 wrzesnia - help 05.08.05, 11:06
        mi się śniło, że zamiast do ziemi, suknia sięgała mi do pół łydki... a
        zaproszeń zostało nam do rozdania jeszcze dużo, no i ślub mamy 10.09.
    • ivrosze Re: Wrześniowe panny młode... 05.08.05, 11:18
      my zaproszenia już mamy rozwiezione, protokół spisany, nauki jeszcze 2,
      zapowiedzi już chyba zeszły z tablicy, obrączki odbieramy pod koniec sierpnia,
      suknia i garnitur wiszą w domku, menu ustalonesmile chyba zdążymy, tak myślęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka