katabary 31.05.05, 12:50 mało istotne, ale czy ważne jest na której nóżce??Pozdrawiam jeszcze 11 dni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monjan Re: podwiązka 31.05.05, 12:54 oo dobre pytanie!nie zastanawialam sie nad tym, ale chyba nie ma znaczenia na ktorej... wazne zeby byla!ja intuicyjnie zakladam na prawą(tak jak obraczka) aaaa to samo z kwiatkiem do butonierki Pana Młodego??po której stronie?na klapie czy w kieszonce? Odpowiedz Link Zgłoś
nadobrypoczatek Re: podwiązka 31.05.05, 12:59 kwiat w kieszonce; chociaż spotkałam sie w innych misatach ze zwyczajem, że przed ślubem ma kwiat po lewej, a po slubie młoda przepina na prawa; Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: podwiązka 31.05.05, 13:01 kwiatek w butonierce u wszystkich moich znajomych był po lewej Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 Re: podwiązka 31.05.05, 13:27 kwiatek w klapie, przed slubem po jednej stronie a po, malzonka (juz) przeklada mu na droga tyle, ze oczywiscie nie pamietam z ktorej na ktora jak sie dowiem od psiapsioly to dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna a to w ogóle to po co ta podwiązka? 31.05.05, 21:53 i w jakim kolorze? niebieska? Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: a to w ogóle to po co ta podwiązka? 01.06.05, 15:33 błękit gwarantuje wierność małżonka (może dlatego podwiązka ma taki kolor ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: a to w ogóle to po co ta podwiązka? 01.06.05, 20:00 No właśnie, po co? Osobiście żadnych podwiązek zakładać nie zamierzam, prawdę rzekłszy wszystkie te "frywolne" jak szczawiowa zupa z jajkiem akcesoria kompletnie do nas nie trafiają. Dziwni jacyś jesteśmy, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
m_m8 Re: a to w ogóle to po co ta podwiązka? 01.06.05, 20:04 do nas tez nie. poza tym odznaczalby sie, bo sukienka jest dosc cienka i blisko ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: a to w ogóle to po co ta podwiązka? 02.06.05, 17:59 Tak się też właśnie zastanawiam, po co? A jak mi spadnie? Poza tym mam taką paskudną niebieską, nie pasuje do bielizny w różowe motylki ;P Nie założę Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann a w sumie co to jest podwiazka??? 01.06.05, 23:46 Dla mnie zawsze oznaczalo to te czesc do zaczepiania ponczochy o pas do ponczoch. A na wszystkich zdjeciach i wystawach podwiazka to takie kolko wokol uda. Czy to czemus sluzy? Czy tylko do ozdoby? Odpowiedz Link Zgłoś