ladynicka 06.06.05, 20:47 Czy wypada aby matka panny młodej była ubrana w kreacje do której zamiast spódnicy są spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga_23 Re: ubiór matki panny młodej 06.06.05, 21:12 A dlaczego by nie?Niech idzie w tym w czym jej wygodnie i w czym dobrze wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 09:09 Ostatnio oglądałam dwie weselne kasety, na jednem weselu większość pań była w spodniach, na drugim spodnie miała chyba tylko jedna pani i muszę przyznać, że drugie wesele wyglądało o wiele bardziej elegancko i szykownie. Osobiście uważam, że matka młodej na taką uroczystość lepiej wyglądałaby w spódnicy, a potem, tzn. tak od 22 w sukni wieczorowej. To jednak rzecz gustu i panujących w danym domu tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 09:16 tzn, że miałaby się przebierać? w restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 09:39 a czy to taki wielki problem? u nas tak jest, że po 22 czy jak kto woli po 24 niektóre panie przebierają się w bardziej wieczorowe kreacje. Jeśli wesele jest w hotelu z pokojami, to w pokojach, jeśli blisko domu, to w domu, dla chcącego nic trudnego. Ja jeszcze nie praktykowałam tego zwyczaju, ale spotkałam się z nim bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 09:44 nasza sala jest bez pokoi i daleko od domu. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy taki pomysł bo będzie kolejka do wc a zresztą ślub o 16.30 więc mozna już zaryzykować coś bardziej wieczorowego bo wesele ok 19 się zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladynicka Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 10:31 Komplet ze spodniami również wygląda elegancko.Jednak do tej pory nie widzałam na żadnym weselu aby matka panny młodej wystąpiła właśnie w takiej kreacji. Zawsze była to spódnica lub sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś
popaga Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 10:46 A ja uważam ,że spodnie mogą wyglądać równie elegancko jak spódnica. Wszystko zależy od tego, w czym twoja mama będzie się czuła lepiej. Dla niej to też będzie stres i przeżycie , więc po co stwarzać jej dodatkowe problemy) Odpowiedz Link Zgłoś
ladynicka Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 10:49 Macie racje a pytam o to żeby wiedzieć jakie macie poglądy na ten temat i czy w ogóle ktoś był na weselu gdzie tak własnie była ubrana jedna z mam Pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 12:10 nie ma żadnyh przeciwskazań, żeby matka młodej występowała w spodniach, moja mama też tak planowała, ale ostatecznie znalazła sukienkę swoich marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 12:18 Niektóre kobiety ładniej wyglądają w spodniach niż w spódnicy czy w sukience. Kreację trzeba dobrać do figury. Osobiście nie widzę powodu, dla którego któraś z mam nie miałaby wystąpić w spodniach. U nas było tak, że mama była w długiej sukni, za to świadkowo w kostiumie ze spodniami. I też ładnie wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
ladynicka Re: ubiór matki panny młodej 07.06.05, 15:17 Dziękuje dziewczyny za wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś