mjodzik78 25.07.05, 11:24 co Wam jeszcze spędza sen z powiek? a może macie już wszystko zapięte na ostatni guzik? ja jeszcze trochę w proszku... pozostały detale, ale to chyba najgorsze...)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 11:52 Na przyklad ja jeszcze 6 sierpnia!!! No wlasnie... pomyslalam dzis o tym samym. Niecale dwa tygodnie. Zaczynam sie z lekka denerwowac. Ja wiem ze wszystko bedzie dobrze, wszyscy mi to wokolo powtarzaja ale jakos silniejsze to ode mnie. W dodatku mamy jechac w podroz poslubna do Egiptu. To tez mi spedza sen z powiek. Jechac, nie jechac? Sama nie wiem czym sie martwic. A czas uplywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
justair Re: kto 6 sierpnia...- juz˙ tylko nieca?e 2 tygodn 25.07.05, 11:57 A my nietypowo mamy slub i wesele w niedziele 7 sierpnia. Przed nami: - ustalenie menu - wybor DJ ( a tak! Nie mamy jeszcze DJ'a) - wybor tortu (to chyba dzisiaj sie uda zalatwic) - ustalenie gdzie, jak i czy w ogole jakies zdjecia oprocz tych slubno-weselnych (ale fotograf juz jest umowiony) - pomysl na sfilmowanie imprezy (chcemy cos niestandardowego a nasz przyjaciel kreci fajne rzeczy wiec moze bez wiekszego wysilku i tak wyjdzie cos interesujacego) - nadal nie wiemy gdzie pojedziemy w podroz pslubna Pozdrawiamy wszystkich! I tych przed i tych po Odpowiedz Link Zgłoś
malgogaj Re: kto 6 sierpnia...- juz˙ tylko nieca?e 2 tygod 26.07.05, 15:38 o, ja tez 7 sierpnia. ja juz prawie ok. jeszcze bizuterie dokupic, zamowic fotografa, tort, bukiet i podroz poslubna troche mnie trapi bo nic nie wybrane. jedno tylko zalatwione na 100%: zamowinona ladna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
water_lilly Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 12:36 A my nietypowo,5 sierpnia.I chyba już wszystko załatwione,chociaż stres i nerwy napięte do granic. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 13:11 A my 6 sierpnia o godz. 12. Suknia sie szyje, dzisiaj ustalimy menu. Brak tortu i fotografa. Sprawa bukietu też jeszcze nie do końca. A, i spowiedź w lesie. Czuję lekki obłęd i zamęt. Ale ufam, że wszystko jakoś pójdzie.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yasec Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 13:40 Eeee to my jesteśmy ekspresiaki - mamy 20.08 a już mamy wszystko. To chyba moja przezorna ukochana... Choć najwcześniej to mieliśmy załatwioną... podróż poślubną (bo wyjazd ja organizowałem... - chorobcia, ja chyba też jestem "max-planista"... koziorożec - co robić ) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszki123 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 13:43 Ja tez 6 sierpnia Jeszcze stresu nie czuje ale martwie sie troche ze jeszcze mam sporo do zalatwienia a wolalabym juz miec wszytko z glowy... wiazanka, tort, menu, bielizna, plan rozsadzenia gosci, transport, spowiedz, pierwszy taniec... i kto wie co jeszcze mam nadzieje ze dzis troche zalatwie i jakos wszystko pojdzie W koncu musi sie udac Zycze wszystkim wszystkiego najlepszego w tym dniu i pogody!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 13:57 no właśnie - pogoda.. w niedziele na TVN widziałam pogodę 16-sto dniową, temperatura 18-25 stopni... ale o opadach nic nie wiadomo....( kurcze 18 to troche mało - my chcemy zrobić w namiocie, z odsłoniętymi bokami, ale jak nie bedzie pogody to przeniesiemy sie do pałacu..) Odpowiedz Link Zgłoś
dazir Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 14:18 troche mało - my chcemy zrobić w namiocie, z odsłoniętymi bokami, ale jak nie > bedzie pogody to przeniesiemy sie do pałacu..) To planujesz wesele w Krzeslicach czy w Skrzynkach? Pogoda bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 14:29 nie, wesele bedzie w Pałacu w Białokoszu, niedaleko Pniew, www.bialokosz.pl nad samym jeziorem, więc modlę się o pogodę bo wtedy będą odsłonięte boki namiotu i będzie piękny widok.....a jak będzie deszcz to też będzie widok nad jezioro ale to już nie to...bo z okien pałacu...) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo26 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 28.07.05, 17:12 my tez w namiocie! tylko 20.08 Odpowiedz Link Zgłoś
olat2 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 13:59 Hej Ja ślub mam 6 sierpnia, impreza dwa dni. A ja nawet sukienki slubnej jeszcze nie mam gotowej o zgroza. Fryzjerka mnie olała i w tym terminie co mnie miała czesac gdzies pojechala, koszmar. A teraz ta sukienka. Jestem już kłębkiem nerwów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 25.07.05, 14:19 Mamy jeszcze do kupienia coś pod szyję panu młodemu, do ustalenia menu (moja rodzinka wymyśliła, zeby jeszcze rozważyć zmianę lokalu, wiec ten nowy trzeba będzie przetestować), zero pomysłu na wiązankę, poza tym nie mam fryzjera ani pomysłu na niego, a makijaż próbny wypadł kiepsko i zastanawiam się, czy zmienić makijażystkę, czy za drugim razem lepiej sie sprawi. Więc jeszcze trochę do załatwienia, ale to i tak nic, bo właśnie się okazało, ze moje dziecko ma przesunięty mały zabieg chirurgiczny z września na 1 sierpnia, a zabieg, to wiadomo - trzeba przedtem zrobić analizę krwi, potem jest zabieg w narkozie, dziecko przez cały następny dzień wymiotuje, przez tydzień jest osłabione itp. No i od razu wszystko inne się ustawia we właściwej perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 26.07.05, 13:34 Ja mam już takiego stresa, że w pracy non stop macham nogami pod biurkiem z powodu niemożności zaątwienia czegoś w tym czasie... nie mam jeszcze wiązanki, a mój przyszły nie ma nic kamizelki i nic pod szyję, najgorsze jest że cięzko znaleźć kamizelkę na wysokiego mężczyznę... i mam motyle w brzuchu jak pomyślę o następnej sobocie...))) a Wy???? ) Odpowiedz Link Zgłoś
maea1 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 26.07.05, 13:50 do mnie ten termin dotarl, gdy zajrzalam do kalendarza i w piatek mam zapisane "zaplacic w kancelarii za slub", ale jeszcze nie panikuje, choc miewam juz sny o spowiedzi i sukni. Ogólnie wszystko juz mamy zaklepane, ze spraw organizacyjnych nie mam sie czym przejmowac ale nie wiem czy opanuje stres w dniu slubu, a do tego jeszcze zmianiam wlasnie prace... Odpowiedz Link Zgłoś
iloneczka27 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 26.07.05, 14:05 cześć a u nas tak: Do załatwienia: 1. spowiedź (druga) przedślubna 2. opłata kościelna 3. szorowanie podłogi w remizie (bo robimy imprezę w remizie na wsi 4. pomoc kucharce w przygotowywaniu potraw weselnych 5. musze kupić buty dla naszego 4 letniego synka(garnitur juz ma) 6. fryzjerka i makijazystka już umówione 7. paznokcie robię w piątek 5 sierpnia 8. wiązanka już zamówiona - w formie wachlarza... 9. strojenie sali (mamy 1200 balonów) 10. przystrojenie samochodu 11. załatwienie (ostateczne) autokaru, bo impreza będzie 220 km od Warszawy 12. schudnąć to się raczej już nie da Pozdrawiam wszystkie 6 sierpniowe Panny Młode. Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba ...już niecał tydzień 31.07.05, 11:14 Ufff, odetchnęłam trochę, bo prawie wszystko już załatwione. Zostały detale Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 28.07.05, 14:36 coś nas chyba mało na tego 6-ego, albo wszystkie w wirze dopnania na ostatni guzik... ja nadal bez wiązanki, a przyszły bez kompletnego ubrania no i mnostwo szczegolików, które są moją zmorą.... Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 28.07.05, 17:08 No wlasnie chyba dziewczyny za w wirze przygotowan. Ja wlasnie sie wybieram za niebawem na spowiedz. Jestem z lekka spanikowana jako ze nnie mam dobrych wspomnien z ksiezmi. U nas sprawy do zalatwienia przedstawiaja sie nastepujaco: 1. Spowiedz!!!! 2. Kosmetyczka, paznokcie - piatek 5 sierpnia, 3. Zrobienie wizytowek, 4. Rozplanowanie gosci, 5. Mlody nie ma butow, 6. Mloda nie ma ponczoch ale w taki upal??? Zakupie tak czy siak! 7. Dogadac wiazanke i sprawy dot. strojenia samochodu, 8. Fryzjer (farbowanie) sobota, 9. Spotkanie organizacyjne w kosciele - wtorek, 10. Wieczor panienski (sobota wieczor), 11. Zakup trunkow alkoholowych (wodki, wina) plus owoce na slub. Ufff, trocje jeszcze tego zostalo. A jak u Was Dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
ninaspi enigma:) 28.07.05, 17:19 moge sie Droga enigmo podpisać pod Twoim postem, bo w zasadzie prawie 90% rzeczy z Twojej listy mam do zrobieniaMój Młody jest lepszy od Twojego o Parę butów Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: do ninaspi :))))) 28.07.05, 19:44 Kochana! Jakze sie ciesze, ze to napisalas! Myslalam ze tylko ja mam takie opoznienia! Znaczy sie MY!! Poczulam sie znacznie lepiej! No i poza tym jedna spowiedz moge juz wykreslic z tej listy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: enigma:) 29.07.05, 08:40 Enigmo i ninaspi, jeśli Was to pocieszy to moja lista wygląda baaaardzo podobnie, tylko panieński mam za sobą i pierwszą spowiedź ..też miałam stracha...ale było ok Moj Młody ma buty ale nie ma kamizelki i nic pod szyję...alkoholu, wiązanki, wizytówek na stół, ustawienia stołów i rozmieszczenia gości, i jeszcze paru rzeczy też nie mam, sukienkę na szczęscie odbieram dzisiaj Trzymajcie się ciepło, będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: mjodzik :))) 29.07.05, 12:19 Ja wlasnie staram sie zachowac spokoj ale to NIECO jest trudne ) Wlasnie wlecialam do domu cala mokra od upalu jak mysz. Jestem w wirze robienia panienskiego a raczej przygotowywania sie do niego. Razniej mi, jak wiem, ze Wy Sierpniowe Panny Mlode tez macie mase rzeczy do zalatwienia. Wiem, ze nie jestem sama )) Trzymajcie sie cieplutko. Jeszcze tu pewnie dzisiaj zajrze )) Odpowiedz Link Zgłoś
water_lilly Ja równo za tydzień - bo w piątek. 29.07.05, 13:10 I zaczynam mieć niezłego stracha.Dzisiaj przylatują przyszli teściowie i część gości,więc zacznie się...Do tego jeszcze zachorowałam i mam anginę.Buuu... Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: Ja równo za tydzień - bo w piątek. 29.07.05, 13:17 ja właśnie zaczynam czuć moje gardło a zawsze mam takiego pecha że na wszelkei uroczystości choruję i siedzę przy stole z gorączką....mam andzieję że choc w dzień mojego ślubu to się nie wydarzy... don't worry water_lilly wyzdrowiejesz, jeszcze tydzień, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 15:22 Dziewczyny właśnie widziałam pogodę na onecie - załamka...na następny piątek deszcz ..... na sobotę jeszcze nie widać ale pewnie nie będzie dużo lepiej...czyli pewnie nici z wesela pod namiotem...;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
solitoad Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 15:35 Przed chwilą oglądałam...katastrofa,ale może to się jeszcze zmieni.Nie wyobrażam sobie ślubu w deszczu(( Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- pogoda 29.07.05, 15:53 Pocieszenie jest taklie że pogoda na onecie zmienia się z godziny na godzinę , więc może jest szansa...trzeba oglądać TVN w niedzielę o 19 tam jest pogoda 16- to dniowa...może będzie lepsza...)) Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 22:05 Dziewczyny nie martwicie sie. Ja widzialam przykladowo prognoze pogody dla Poznania ze strony uk.weather.com/ Zalamalam sie bo na 6 sierpnia wczoraj byly zapowiedziane tylko burze (nawet nie deszcze ale burze) i zero slonca totalnie. A dzis patrze i na tej samej stronie slonce i lekkie chmury dla Poznania na 6 sierpnia. To jak rosyjska ruletka, nie ma sie co martwic )) Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo26 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 22:14 SPOKOJNIE! przecież na tej stronie podaja, ze teraz w Wwie jest "mostly cloudly". Co oznacza, ze nie jest to powalajaco dokladna prognoza. Jutro ma byc w Wwie to samo co dzis, czyli rano upal, a po poludniu nawalnice, a u nich jest podane, ze piekn pogoda o burzach ani slowa. Znaczy, ze prognoza z tej strony sie nie sprawdza. Moim zdaniem bedzie ok. Nic sie nie martwcie! Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 22:19 no wlasnie i dlatego mysle, ze trzeba sobie podarowac i te strone o pogodzie i wszelkie inne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mt06 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 29.07.05, 23:26 to już tylko tydzień, a my jeszcze mamy tyle załatwiania!! a pogoda będzie piękna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maea1 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko niecałe 2 tygodn 01.08.05, 09:33 Co do pogody to na onecie zapowiadaja 16-25 stopni, nie jest zle, przynajmniej nie bedzie upalu! Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- denerwuje sie juz! 01.08.05, 10:35 Dziewczyny! to juz tak niedlugo! Obudzilam sie dzis z myslami: To dzis juz mamy sierpien; ojej to w tym tygodniu; o matko ile jeszcze do zrobienia, obgadania itp!!! Zaczynam czuc juz motyle w zoladku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- denerwuje sie juz! 01.08.05, 10:47 u mnie też już się motyle zalęgły w żołądku....jest coraz bliżej i bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: kto 6 sierpnia...- pogoda..;-((( 02.08.05, 09:08 Wszelkie możliwe prognozy są wstrętne, żadnego pocieszenia.....ja chcę słońce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enigma-2000 Re: kto 6 sierpnia...- już tylko kilka godzin.... 05.08.05, 22:35 UFFFFFFF )) Zostało kilka godzin! Niestety ma padac ale mowi sie trudno Caly czas sie zastanawiam czy wszystko zrobilismy ) Mam nadzieje, ze tak... Jestem juz ostatni raz na tym forum jako panna, ale bede zagladac jako mezatka, bo co tu duzo mowic, forum mnie wciagnelo; najpierw tylko czytalam; potem zaczelam tez gadac Pozdrawiam wszystkich bardzo bardzo! Trzymajcie kciuki )) Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba JUŻ PO - było super 07.08.05, 11:40 Widzę, że wpisuję się jako pierwsza swieżo upieczona mężatka Mielismy tylko obiad dla rodziny, więc już zdażylismy sie wygrzebać z łóżka po miłym wczorajszym dniu. Było naprawdę świetnie, deszcz padał tylko przez chwilę, akurat w przerwie między naszym ślubem a obiadem, a poza tym bylo dużo cieplej, niż wynikaloby z "temperatury odczuwanej" na meteo.icm.edu.pl/ Poza tym nie obylo się bez kilku drobnych, zabawnych wpadek, dzięki którym będziemy mieli co wspominać A najważniejsze to to, ze przyszło dużo miłych, kochanych gości, którzy zechcieli być z nami w tym dniu! Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: JUŻ PO - było super 07.08.05, 12:04 A ja jako druga. Wszystko udało się mniej więcej tak jak planowaliśmy. Choć nie wszystko. Ale nawet dobrze bo jest się z czego pośmiać. Goście dopisali a pogoda była akurat. Zaraz wyjezdżamy nad morze. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko.) Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: JUŻ PO - było super 07.08.05, 12:26 gratuluje!! i zycze duzo szczescia Odpowiedz Link Zgłoś