agnieszka_kan1 17.08.05, 11:35 Poszukuje restauracji, hotelu lub lokalu na wesele w świeta Bożego Narodzenia. Możecie jakis polecic???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fisch19 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 11:41 My robimy przyjęcie weselne w restauracji "Biała Dama" w Kórniku. Bardzo sympatyczna Pani kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
w123456 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 12:00 My robimy w "Pałacyku pod Lipami" w Swarzędzu Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 12:30 Zastanawiamy sie tez nad Palacykiem Pod lipami ale nie bylismy tam jeszcze. Jak wyglada w srodku? Ile placicie od osoby, jesli mozna wiedziec? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
w123456 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 15:37 znajdx na googlach ich stronę internetową, nam sie podoba, od osoby generalnie 100 zł plus ciasto, tort itp. najlepeij sie umówic na rozmowę wszystko wyjaśnią Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 12:37 Najlepszy na swiecie jest dwor w Skrzynkach w tym namiocie, ale szkoda ze w grudniu bo tam w zimie sie nie da. Chociaz mozna zrobic w samym dworku, tylko tam nie jest juz tak fajnie...Mozecie wejsc na ich strone. Ale jedzenie PYSZNE, normalnie, w bufecie 20 gatunkow potraw, kawior i losos, super grill itd.goscie - zachwyceni.Nie ma korkowego i za 140 zl zrobia ci wykwintne jedzenie z kilku posilkow, 2,5porcji miesa na os., bufetu po 5 porcji+ slatki. Ja polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka151 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 13:04 A myslalas o Akademi Muzycznej? Tam na dole wynajmuja sale i jest super catering a wlasciciel cateringu przemily. Polecam, idz do Akademi i zejdz na dol i popros z wlascicielem. Ceny bardzo przystepne i pieknie ci sale udekoruja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 18:26 W jakiej sali na terenie Akademii odbywaja sie wesela? nie bylam tam ale czy to jest parter czy pietro i na ile osob? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka151 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 11:28 Oni tam maja 2 sale na dole. Ale jest bezposrednie wyjscie na dwor od tylu. Tak wiec np palacze moga zawsze wyskoczyc na papieroska. Ten szef tam to chyba Kaczmarek sie nazywa albo jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-a2 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 15:40 my robimy pod Poznaniem, w hotelu Jaśmin w Owińskach. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 17.08.05, 16:13 Na ile osob urzadzacie wesele?? i ile placicie od osoby ?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-a2 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 10:58 na razie mamy tylko zarezerwowany termin na przyszły rok i jeszcze nic do końca nie ustalone a w ofercie jest kilka "pakietów" od 120 zł do 160 zł za osobę. Myślę, że ten najtanszy nam swobodnie wystarczy, nie ma co szalec z jedziem, potem i tak duzo zostaje. Do tego trzeba doliczyc tort i wódkę. Sala mieści do 97 osob, a my bedziemy mieli ok 70 gosci. Jest zdaje sie 11 pokoi wiec bedzie gdzie położyc gości przyjezdnych. Sam hotel jet bardzo ładny i zadbany,sala klimatyzowana, otoczenie nie do końca mi sie podoba, ale wiekszość rodziny bedzie miala blisko i tym sie głownie kierowalismy przy wyborze tej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 09:05 my robimy w hotelu batory (gorczyn) 3 gwiazdkowy, z sliczna sala, cala przeszklona z jednej strony wychodzaca na ogrodek, ktory jest oczywiscie do naszej dyspozycji. cena przystepna jak na hotel tego typu bo 120 zl od osoby. nam sie bardzo podoba. jest strona internetowa hotelu, jak chcesz do zajrzyj www.batory.poznan.pl/ amavel Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 09:43 Bardzo tam ladnie, od dawna jest ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 09:53 witaj z tego co wiem hotel powstal 7 lat temu. chyba natomiast sala slubna z prawdziwego zdarzenia jest od niedawna - nie ma jej na zdjeciach na stronie. bardzo nam sie spodobala ze wzgledu an uklad - sala taneczna jest w obszernej wnece - tak wiec goscie moga swobodnie chodzic po sali ze stolikami (beda okragle!!) i obserwowac tanczacych. jest tez jedna inna mniejsza wneka ze stolikami - jesli ktos chcialby spokojnie porozmawiac. bierzemy slub w czerwcu i bardzo spodobal nam sie ogrodek - grill, mozliwosc spaceru po obfitym posilku... ale pewnie jest duzo innych ladnych sal w poznaniu i w okolicach osobiscie chcialem w swarzedzu w palacyku ale wszystkie terminy na czerwiec byly zarezerwowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 10:03 stoliki okragle to bardzo dobry pomysl, bo goscie czuja sie swobodniej zeby zmienic miejsce i zapoznac. Ja sie troche tego obawialam, bo niektorzy mowili ze wesele powinno byc przyjednym stole bo to taka jednosc, a okragle to jak kawiarnia. Ale sprawdzily sie w 100%. Goscie bardzo sie "zbratali". Grill tez fajny. Bedziecie miec super wesele, czego Wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 12:55 Batory bardzo mi sie tez podoba i tez poczatkowo podali mi cene 120 zl. Ostatnio jednak w czasie rozmowy wyszlo 180 zl, nie wiem moze ze wzlgledu na to ze to beda swieta Bozego Narodzenia. Rozmawialiscie juz co obejmuje dokladnie ta kwota?? Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:12 hmm pan nam powiedzial o menu, 2 cieple posilki plus deser plus przystawki plus kawa i herbata (bez ograniczen) pol litra soku na osobe, szampan na powitanie, pokoj dla nas. oczywiscie bez ciasta tortu i alkoholu powiedzial tez ze cena moze sie zmienic (slub nasz w czerwcu, ale ze nie powinno byc wiekszych zmian) moze wprowadziliscie zmiany w menu, chcieliscie cos dodatkowego? co do obslugi (komentarz innego forumowicza) na razie nie mozemy narzekac, nie wiem jak bedzie dalej oczywiscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veritas0 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:05 My robimy w Green Hotleu w Komornikach, wszystko zapowiada sie superancko. Aczkolwiek głównie chciałem cos napisać a propos Hotelu Batory. To tam na początku mieliśmy miec wesele w tej nowo budowanej sali. Aczkolwiek gdy przyszło co do czego to Pan właściciel potraktował nas niezwykle nieprofesjonalnie w wyniku czego zrezygnowaliśmy z tej sali. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:10 Widze ze Batory ladnie wyglada a gorzej jak przychodzi do konkretów. A w Green Hotelu jaka cena za osobe i co wchodzi w cene ( jezeli mozesz oczywiscie powiedziec)?? Niestety nie bylam w srodku w Green Hotelu. Ladnie jest urzadzony?? Odpowiedz Link Zgłoś
veritas0 Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:15 No jezeli chodzi o cene to stosunkowo duzo, 148zl (zupa+danie glowne+deser+kolacja+cos cieplego w nocy), wystroj super, darmowy apartament dla modej pary oraz kolacja w rocznice slubu. Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:17 mozesz uscuslic na czym polegal brak profesjonalizmu w batorym? Odpowiedz Link Zgłoś
veritas0 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:35 Pan przyjał nas niemal w drzwiach, ani nie zaproponowal zeby usiasc (dopiero potem) ani zeby cos wypic ani nic, wszystko na szybko mimo ze wcześniej się z nim umowiliśmy. Na kazde pytanie o konkrety jedna odpowiedz "to sie ustali" Nie przedstawil nam ani zadnej propozycji menu ani nic i na jakiej zasadzie mielismy niby zdecydowac. Cigale mowil ze wszystko zalezy od skladu menu, ktorego nam nawet nie pokazal. Nie powiedzial nam w zasadzie niec oprocz tego ze cene sie ustali, i wogole zachowywal sie jak burak. No ale jednym tekstem to mnie rozwalił, cytuje: "Cena zawsze zalezy od menu, bo jak podam cielecine ktora jest szlachetnym miesem to nie moge jej dac z jakimis gorszymi dodatkami", czyli co jak wezmiemy kurczaka to z byle chłamem mozna go puscic??? Suma summarum Pan wywarł na nas na tyle negatywne wrażenie, że stracilismy do niego zaufanie a co za tym idzie zrezygnowaliśmy z usług Hotelu Batory. To w skrócie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:40 rozumiem no my takich doswiadczen nie mamy, pewnie zalezy od osoby obslugujacej. my trafilismy na przemilego pana. fakt menu na pismie nie podal, za to wszystko opowiedzial i odpowiadal na wszystkie pytania. a samo menu bedziemy ustalac pozniej i pewnie wtedy przedstawia konkrety. ale fakt, takie zdarzenie moze miec negatywny wplyw, nas zniechecilo inne miejsce na takiej samej zasadzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannapoznan Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 13:56 my robimy wesele w przyszłym roku w hotelu atrium w puszczykowie, www.atriumhotel.com.pl, spodobał nam się otwierany dach nad częścią taneczną, w grudniu rzecz jasna to nie będzie atrakcja fajna obsługa i miła Pani kierownik. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta26 Re: Wesele w Poznaniu 19.08.05, 11:36 i kluczowa sprawa w kontekscie BATOREGO. Podpsujac umowe, wplacajac sume za rezerwacje sali nadal nie wiedzielibysmy co bedzie w menu, a to jest KLUCZOWA kwestia, bo wtedy wiadomo jaka jest cena za osobe. Pan na dzien dobry powiedzial 120 zl, ale potem po haslach "to sie ustali" moglo stanac i na 150 zl, no bo do cieleciny...itp, itd. Zrobil sobie PR i marketing na MAXA. Pomijam, fakt ze dorosle osoby potraktowal jak pare nastolatkow. w tej sytuacji nie czulabym sie tam konfortowo na swoim weselu. Powodzenia w poszukiwaniach! Green Hotel jak najbardziej profesjonalnie! Na kazdym kroku. Sorry, ze tak sie rozpisalam, ale mam swiadomosc jak waznej jest zaufanie do lokalu w kontekscie przygotowanie tak waznej uroczystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
carmena1 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 16:05 My robimy natomiast w Pensjonacie Wrzos. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa super i co najważniejsze rozmawialiśmy z ludzmi, którzy już tam mieli wesele byli bardzo zadowoleni, polecali i to bardzo. www.wrzos.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 16:51 Musze tam zadzwonic, jak sie prezentuje w srodku??? i jak ceny?? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: Wesele w Poznaniu 18.08.05, 19:08 Hej. Ja bylam kiedys na weselu poza Poznaniem i bylo cudne. Co prawda jest to rowne 100 km ale wielu Poznaniakow robi tam imprezy. I my tez www.domnadrzeka.com.pl Jedzenia mnostwo. Nasi znajomi to na poprawinach rozdawalai gosciom. Przepyszne ciasta z Kwilcza, Onbsluga tez super bo kelnerzy co chwile sprzatali ze stolow, poprawiali wszystko, byli kulturalni, pytali sie co podac. Bisko. Nasi znajomi placili 130 zl od osoby ale jedzenie bylo na poprawinach. Jest chyba tez tanszy pakiet. My zarezerwowalismy na czeriec 2006 ale jeszcze szczegoly bedziemy ustalac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kan1 Re: Wesele w Poznaniu 19.08.05, 10:18 Faktycznie sympatyczne miejsce tylko troche daleko ))) Odpowiedz Link Zgłoś
carmena1 Re: Wesele w Poznaniu 19.08.05, 10:51 We Wrzosie ceny średnio 130 - 150zł bo oni układają menu razem z Młodymi i vi kto chce to będzie miał, więc w zależności co sobie zamówisz taka będzie cena. W środku super, bo wszystko nowe i świeże, sala duża i przestronna zresztą wejdz sobie na ich stronę i zobacz sama. www.wrzos.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: Wesele w Poznaniu 19.08.05, 14:44 To i ja dorzucę Wam swoje trzy gorsze. Jestem już po tym wielkim dniu (13.08) Szykając sali we wrześniu zeszłego roku przechechaliśmy 500 km w poszukiwaniach i oto moje spostrzeżenia: - green Hotel - wydawal się ok ale tańczenie praktycznie w korytarzu przy większej liczbie osób nam nie odpowiadało. - Dwor w Skrzynkach - super tylko obsługa mało konkretna i jakby nie zorientowana w temacie - ale może nie trafiliśmy - polecam LAKE HOTEL - miło, sympatycznie i smacznie - przynajmiej jak tam byliśmy A teraz to co odradzam - miejsce gdzie niesety my mieliśmy wesele - Motel A&B w Stęszewie. Co do wesela, obslugi kelnerów nie mam zastrzeżeń ale co do uczciwości właściciela mam olbrzymie. Dolicza koszta o których nie było mowy i to w sposób którego nie można sprawdzić no bo przecież nie liczył nikt ile kaw kto wypił. Dla przykładu - na poprawinach gdzie było nas góra 20 osób, sami młodzi więc wiadomo co się piło naliczył nam 135 kaw i 80 herbat. Trzeba na niego bardzo uważać, jest nieuczciwy i nie boje się że zostane zgromiona za te slowa. Jedzenie które zostało owszem dostaje sie ale w ilości skrojonej do minimum. ODRADZAM Z CZYSTYM SERCEM. NIE WSPOMINAJCIE POTEM SWOICH PRZEŻYC WESELNYCH TAK JAK JA. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu20 Re: Wesele w Poznaniu 21.08.05, 23:58 > - Dwor w Skrzynkach - super tylko obsługa mało konkretna i jakby nie > zorientowana w temacie - ale może nie trafiliśmy Malo konkretna nie jest,oni swietnie umieja doradzic )pani Samolej), tylko tam to wszystko jest umowa dzentelmenska. My nie spisywalismy zadnej umowy, ale pani kerowniczka napisala konkretne menu i wyliczyla nam nawet mniej niz na poczatku ustalilismy, a na koniec jeszcze dala rabat (moze za te pochwaly mojego ojca? Ja tam wszem i wobec ich polecam! 100 punktow na 100 Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: Wesele w Poznaniu 22.08.05, 11:53 wyraznie napisalam że być może my żle trafilismy. Nie twierdzę że tam jest żle, ale nam jak tam byliśmy pani nie potrafila podac nawet przykładowego menu nie mówiąc już o jakiejś przyblizonej cenie za osobe. Podobało mi sie tam bardzo, chciałam tam wesele, nawet te świenie za płotem mnie nie przerażaly ale niestety TRAFILISMY na niekompetentną osobe co nie swiadczy że rzeczywicie jest tam OK Odpowiedz Link Zgłoś
ogi2 Re: Wesele w Poznaniu 20.08.05, 09:15 Wejdź na poznański informator ślubny. Jest tam pare sal wartych uwagi, podaje adres: www.narzeczeni.net Odpowiedz Link Zgłoś