Dodaj do ulubionych

Pytanie fotografa

05.09.05, 22:42
Witajcie. Mam do was pytanie może troche dziwne...
mianowicie: jestem fotografem jest to moja ogromna PASJA . Fotografuję od
lat, przede wszytskim reportaże, mode, portrety...oraz kilka razy śluby.
Chcę zagłębić się w fotografię ślubną trochę bardziej, jednakże nie bardzo
wiem w jaki sposób można sie rozreklamować. Gdzie odnajdujecie fotografów? Co
jest dla Was najwazniejsze przy jego wyborze?? Czy kierujecie się tylko
zdjęciami ślubnymi czy oglądacie też calą reszte portfolio fotografa??
bardzo proszę o jakieś sugestie
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • loorien Re: Pytanie fotografa 05.09.05, 23:36
      bardzo dobrym sposobem są targi ślubne, ale trzeba mieć przynajmniej ze dwa
      dobrze sfotografowane wesela, my w ten sposob trafilismy na początkujacego
      fotografa, ale na targach tego nie bylo widac - dopiero potem zobaczylam ze nie
      ma wlasnego studia i ze przesyla nam ciagle te same zdjecia. Troche si balam
      czy podoła, ale spotkalismy sie jeszcze raz mial juz wiecej zdjec, które mnie
      przekonaly ze jest dobry. wesele mamy za miesiąc mam nadzieje ze bedzie oksmile
    • misia_pysia79 Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 09:28
      Zrobić stronę www ze swoją ofertą i portfolio, i zareklamować się na ślubnych
      portalach (np. netwesele). Trochę trzeba zainwestować, ale myślę że się opłaci,
      bo dużo osób korzysta z netu przy organizacji ślubu.

------------------------
      Nasza strona świata:
      www.erfoto.prv.pl/
      • twitti Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 09:33
        To forum jest tez dobrym miejscem na reklamesmile np. ja bym chętnie poprosila o
        kilka zdjęc ze slubu (bo wlasnie szukam fotografa). Tylko ze szukam taniego
        fotografa... Moze rozniez cennik moglbys mi przyslaćsmile
        • marzena698 Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 10:36
          Wiem,że często po nauczkach w kościele fotograficy rozdają swoje wizytówki
          narzeczonym wraz z adresami stron www. Wtedy masz szanse w swoim regionie,
          tylko musisz się dowiedzieć kiedy sa nauczki i o której się kończą. Moja
          znajoma w ten sposób znalazła dobrego fotografa i kamerzystę, akurat
          trafiła.pozdrawiam.
        • fotoking Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 13:44
          Serdecznie witam,
          Na jednym z forum widziałem, że szuka Pani fotografa. Może zechciałaby Pani
          obejrzeć moje zdjęcia www.fotoking.waw.pl
          Co Pani o nich sądzi.
          Daniel
          fotoking@o2.pl
          • twitti Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 14:30
            szczerze...widzialam lepsze i tańsze niz ceny na tej stronce. A moze po prostu
            szukamy czegos innegosmile
            Ale dzieki za odpowiedzsmile
            Pozdrawiam
          • emiliag King?? 06.09.05, 14:40
            Do kinga to koledze jeszcze długa droga
          • marzena698 Re: Pytanie fotografa 07.09.05, 11:00
            witam, jeśli chodzi o moje zdanie na temat Twoich zdjęć, to powiem tyle,że
            są "profesjonalnie raczej poprawne". Niestety według mnie,to za mało,abym się
            zdecydowała na Pana usługi, interesują mnie zdjęcia poprawne,ale także z pewnym
            artyzmem i pomysłem,czego praktycznie nie zuważyłam w Twojej pracy.Niemniej
            jednak, radziłabym Ci zajrzeć na strony innych firm i tam zaczerpnąć
            inspirację.
            Jestem zauroczona /jeśli jeszcze nie widziałeś/ ich zdjęciami:
            www.tworekfotograficy.com
            Chciałabym znać Twoje zdanie na ich temat. Pozdrawiam.
            • gracuuja Re: Pytanie fotografa 21.09.05, 10:26
              www.slowohonoru.com

tu też można trochę fajnych ujęć podpatrzeć...

na zdjęciach liczy się chyba też trochę lekkości... nie tylko takie sztywne
              ustawiane zdjęcia...

jak spaceruję teraz w soboty po Łazienkach... i widzę te dzeisiątki par z
              fotografami... jeszcze raz dziękuję (chyba sobie) że udało mi się trafić na
              słowohonoru... smile))
              my nie pozowaliśmy... no może do dwóch ujęć... reszta wychodzila po prostu
              sama... i dzięki temu było wesoło... a to na zdjęciach potem widać... nie ma
              sztucznych ujęć...
        • aga_mloda Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 14:55
          Z tego co się zorientowałam, kiedy sama szukałam fotografa i kamerzysty to
          wynika, że to co tanie to prawie zawsze jest niezbyt wysokich lotów.

Pozdrawiam
          Aga M.
          • twitti Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 15:01
            Wlasnie ze wzgledu na ceny zaczynamy sie zastanawiac, czy zamiast robic drogie
            i sredniej jakosci zdjecia to nie lepiej wykorzystac do tego tate i bratasmile
            Tata bedzie krecil kamera, a brat robil zdjecia cyfrówkasmile
            Moze jakiej ladne plenerowe tylko zrobi jakis specjalistasmile
            bo cena min. 1000 zł za kamerzyste + min.800 zł za zdjęcia to bardzo duzo...
    • domi_mikolka Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 15:04
      tak naprawdę, to każdy szuka czegoś innego. my patrzyliśmy głównie na to, żeby
      zdjęcia nie miały jakichś okropnych fotomontaży albo innych makabrycznych
      trików typu: pan młody spoglądający na pannę młodą z lustra. cena oczywiście
      też jest ważna, ale nie tylko. dla nas najważniejsze było to jak są pokazani
      młodzi, czy są wychwycone ich uczucia, uśmiechy, czy też są to sztuczne,
      upozowane zdjęcia. jeśli zaś chodzi o zdjęcia z wesela czy z przygotowań, to
      rzecz bardzo specyficzna, my ostatecznie zdecydowaliśmy się na...moją siostrę,
      bo ona zrobi nam zdjęcia o niebo lepsze, niż te które widzieliśmy u fotografów.
      z pomocy profesjonalisty skorzystamy tylko przy sesji studyjnej.
    • dorcik1980 Re: Pytanie fotografa 06.09.05, 19:26
      No tak obejrzałam zdjecia fotokinga najbardziej "zauroczyło" mnie zdjecie z
      wozem strazackim(tongue_outewnie bym nie wybrała takiego fotografa
    • marmar1906 Re: Pytanie fotografa 07.09.05, 20:23
      Fotografa na reportaz znalezlismy metoda "znajomy znajomego" (nie byl to
      zawodowy fotograf), ogladalismy strone www na ktorej byly roznego rodzaju
      zdjecia, nie tylko slubne. Ogladalismy tez robione przez niego zdjecia slubne
      kolezanki ktora miala slub w tym samym kosciele. Oprocz zdjec jako takich
      kryterium byly tez warunki - dostalismy wszystkie zdjecia na CD a nie tylko
      odbitki, poza tym fotograf znal kosciol i cale otoczenie wiec wiedzial czego sie
      spodziewac.

Oprocz tego robilismy zdjecia w studio - znalezlismy tez przez znajomych -
      oprocz zdjec jako takich kryterium byly: blisko kosciola, termin (chcielismy
      zaraz po slubie), warunki cenowe. Warunki te byly dosc skomplikowane, ale
      sprowadzaly sie do tego ze mozna bylo zamowic dowolna ilosc zdjec, przy czym od
      pewnej ilosci dostawalo sie je oprocz odbitek na CD. Nie zgodzilabym sie na
      zdjecia studyjne, gdzie za zawrotna cene robi sie kilka ujec, a kazde dostaje w
      formie 3 odbitek 13/18, a tak bylo w wiekszosci ofert.
    • pettitbuerre Re: Pytanie fotografa 20.09.05, 17:40
      Jeśli jestes chetny moge bardzo tanio zmontować Ci taka fajna stronke. bling-
      bling-studio.o2.pl
    • vandikia Re: Pytanie fotografa 21.09.05, 10:28
      ja wybrałam z polecenia kamerzysty i nie zawiodłam się, dobrze jest mieć lub
      zyskać znajomości w branży związanej z ślubami, a szczególnie ludźmi którzy
      jako pierwsi będą doradzać parze młodej, czyli np. salony z sukniami ślubnymi,
      sale weselne itd.
      My oglądaliśmy przede wszystkim zdjęcia ślubne - z kościoła i plenerowe.
    • kb77 Re: Pytanie fotografa 21.09.05, 21:05
      hej,
      ja ogladnelam b duzo stron internetowych zwracajac uwage na: wyglad samej
      strony, klimat zdjec, raczej koncentrowalam sie na zdeciach weselopochodnych,
      poniewaz uwazam, ze robienie dobrych zdjec wogole nie gwarantuje sukcesu przy
      tej okazji. Tez zalezy czy ktos szuka 'portrecisty' czy np reportera.
      Dla mnie najbardziej liczy sie styl robionych zdjec. Trudno mi to opisac ale
      aktualnie moim zdaniem wystepuja nastepujace style robienia zdjec slubnych:
      tradycyjne - dziela sie na tradycyjne pozytywnie oraz tradycyjnie nudne i
      sztampowe i patetyczne (a'la titanic); na 'w stylu amerykanskim' oraz zdjecia z
      klimatem, pomyslem i talentem. Generalnie jeszcze nie podpisalam z nikim umowy
      wiec jesli masz ochote przeslij mi zdjecia jakies/link do strony swojej. Slub w
      sylwestra w Krakowie wink powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka