alazoz 14.09.05, 09:32 hej mam problem nie moge znależć nigdzie nut do Ave Maria tej pieśni co to w kościele sie gra na skrzypcach pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrzyk Re: NUTY DO AVE MARIA 14.09.05, 10:33 witaj! ja mam nuty do Ave Maria (partia spiewu i akompaniament na organy/fortepian) sprobuje zeskanowac i przeslac Ci na maila (w ciagu 2 dni mam nadzieje ze sie uda) pozdrawiam jedrek Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: NUTY DO AVE MARIA 14.09.05, 12:09 Witaj, w każdej bibliotece muzycznej (są we wszystkich miastach wojewódzkich, oraz przy szkołach/wyższych uczelniach muzycznych) na 100% znajdziesz nuty do "Ave", zawłaszcza tych najpopularniejszych - Bach-Gounoda i Schuberta. Bibliotekarka na pewno chętnie pomoże gdy się jej wyłuszczy sprawę, w każdej bibliotece jest też możliwość skserowania tego, co potrzeba. Zatem - powodzenia. Aha, i po raz "n-ty" przypominam, ze "Ave" to nie tylko ładna melodyjka do powzruszania się, lecz MODLITWA=powinna byc wykonana z tekstem=wymodlona=zaspiewana!! Tak zalecają zresztą sugestie liturgiczne co do przebiegu wszelkich nabożeństw, ze ślubną ceremonią włącznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś