Dodaj do ulubionych

dominikanie Służew

24.09.05, 17:52
jakie wrażenia ze ślubu u w/w dominikanow?

Obserwuj wątek
    • losiolini Re: dominikanie Służew 24.09.05, 18:32
      Wrażenia najlepsze z możliwych smile. Miałam tam ślub tydzień temu.

Proboszcz parafii od samego początku był dla nas bardzo miły. Jest spokojny i
      wyrozumiały.
      Nie było żadnych spraw wokół koperty z "co łaską", to nie miało znaczenia, ile
      daliśmy. Dominikanie stawiają na duchowość zdarzenia bardziej niż na całą tą
      otoczkę finansową. Tylko za kwiaty do kościoła dopłaciliśmy 150 zł - zrzuciliśmy
      się na nie z innymi parami. Również inni księża, z którymi się zetknęłam podczas
      organizacji ślubu, byli dla mnie bardzo mili. Cała atmosfera u dominikanów jest
      bardzo relaksująca i kojąca.

Polecam również tamtejsze nauki przedmałżeńskie. Poradnia też jest znośna, choć
      prowadzi ją mężczyzna i ze spokojem trzeba słuchać, jak opowiada o metodach
      naturalnych...

A sam ślub - wypisz wymaluj wink.

Kościół szczerze polecam smile.
      • magdary Re: dominikanie Służew 24.09.05, 20:47
        my tez tydzień temu smile
        piekny ślub i polecam pogadać ze scholą żeby zaspiewałasmile
        goście byli zachwyceni.
        losiolini a Wy o której ślubowaliście?
        my o 16.30
        • celyna2 Re: dominikanie Służew 24.09.05, 21:08
          A o której godzinie odbywaja sie u nich nauki przedmałżeńskie? i ile trwają
          tzn. jedno spotkanie ile trwa mniej wiecej?
        • losiolini Re: dominikanie Służew 25.09.05, 19:03
          My mieliśmy ślub o 13:00. Byliśmy pierwszą parą tego dnia smile. U nas też śpiewała
          schola. Efekt był fantastyczny. Nie wiem w końcu ,czy chór śpiewał na wszystkich
          ślubach tego dnia, czy tylko na tych dwóch , naszych, bo słyszałam, że prócz na
          naszym, również o 16:30 śpiewali. A nie miałam okazji spytać się o to koleżanki smile.

Co do nauk przedmałżeńskich - trwają one bodajże 3 godziny tygodniowo przez ok.
          2 miesiace, ale juz w tym momencie nie pamietam... Ale naprawde warto. Prowadza
          je dwa malzenstwa, ktora mowia o swoim doswiadczeniu. Uczestniczy w nich rowniez
          ksiadz (u nas to byl o. Ryszard Bossakowski), ktory dopowiadal, jak to wyglada z
          punktu widzenia kosciola. Nie narzucal nauk koscielnych, ale przedstawial jako
          propozycje, co mi i mojemu owczesnemu narzeczonemu bardzo sie podobalo smile. Obok
          tego my, w parach rozmawialismy na poruszane tematy, np. o naszych oczekiwaniach
          wobec siebie nawzajem, o miejscu Boga w naszym zyciu, o wychowaniu dzieci, o
          znaczeniu malzenstwa, czym jest dla nas przysiega malzenska itd.

Pozdrawiam
    • catalina1 Re: dominikanie Służew 25.09.05, 22:18
      My też polecamy szczerze smile Wszystko super załatwiało się, zero problemów w
      kwestiach finansowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka