m.laskowska 24.09.05, 17:52 jakie wrażenia ze ślubu u w/w dominikanow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiolini Re: dominikanie Służew 24.09.05, 18:32 Wrażenia najlepsze z możliwych . Miałam tam ślub tydzień temu. Proboszcz parafii od samego początku był dla nas bardzo miły. Jest spokojny i wyrozumiały. Nie było żadnych spraw wokół koperty z "co łaską", to nie miało znaczenia, ile daliśmy. Dominikanie stawiają na duchowość zdarzenia bardziej niż na całą tą otoczkę finansową. Tylko za kwiaty do kościoła dopłaciliśmy 150 zł - zrzuciliśmy się na nie z innymi parami. Również inni księża, z którymi się zetknęłam podczas organizacji ślubu, byli dla mnie bardzo mili. Cała atmosfera u dominikanów jest bardzo relaksująca i kojąca. Polecam również tamtejsze nauki przedmałżeńskie. Poradnia też jest znośna, choć prowadzi ją mężczyzna i ze spokojem trzeba słuchać, jak opowiada o metodach naturalnych... A sam ślub - wypisz wymaluj . Kościół szczerze polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: dominikanie Służew 24.09.05, 20:47 my tez tydzień temu piekny ślub i polecam pogadać ze scholą żeby zaspiewała goście byli zachwyceni. losiolini a Wy o której ślubowaliście? my o 16.30 Odpowiedz Link Zgłoś
celyna2 Re: dominikanie Służew 24.09.05, 21:08 A o której godzinie odbywaja sie u nich nauki przedmałżeńskie? i ile trwają tzn. jedno spotkanie ile trwa mniej wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
losiolini Re: dominikanie Służew 25.09.05, 19:03 My mieliśmy ślub o 13:00. Byliśmy pierwszą parą tego dnia . U nas też śpiewała schola. Efekt był fantastyczny. Nie wiem w końcu ,czy chór śpiewał na wszystkich ślubach tego dnia, czy tylko na tych dwóch , naszych, bo słyszałam, że prócz na naszym, również o 16:30 śpiewali. A nie miałam okazji spytać się o to koleżanki . Co do nauk przedmałżeńskich - trwają one bodajże 3 godziny tygodniowo przez ok. 2 miesiace, ale juz w tym momencie nie pamietam... Ale naprawde warto. Prowadza je dwa malzenstwa, ktora mowia o swoim doswiadczeniu. Uczestniczy w nich rowniez ksiadz (u nas to byl o. Ryszard Bossakowski), ktory dopowiadal, jak to wyglada z punktu widzenia kosciola. Nie narzucal nauk koscielnych, ale przedstawial jako propozycje, co mi i mojemu owczesnemu narzeczonemu bardzo sie podobalo . Obok tego my, w parach rozmawialismy na poruszane tematy, np. o naszych oczekiwaniach wobec siebie nawzajem, o miejscu Boga w naszym zyciu, o wychowaniu dzieci, o znaczeniu malzenstwa, czym jest dla nas przysiega malzenska itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: dominikanie Służew 25.09.05, 22:18 My też polecamy szczerze Wszystko super załatwiało się, zero problemów w kwestiach finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś