doniaa 24.10.05, 14:27 Czy któraś z Was miała tam może wesele? Jaka jest Wasza opinia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrian4u Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 14:49 Cześć byłem tam na weselu jako... DJ, więc co prawda o większych przygotowaniach i współpracy z personelem (w wypadku organizacji wesela) nie mam pojęcia, jednak na 2 godziny przed, w trakcie i po - mogę się wypowiadać. 0. W hotelu chyba nasi sąsiedzi z WNP kwaterują na stałe a i część obsługi mówi łamaną polszczyzną. W sumie nie przeszkadza, dopóki wchodzący do budynku goście nie napotkają ruska z zakazaną "buzią" obwieszonego złotem. Sala, na której było wesele, była na pierwszym piętrze w budynku, gdzie jest recepcja. Na oko na 80 osób. Sala prostokątna, wykończenie w stylu "późny PRL" - jakieś drewnopodobne płyty na ścianach... Oświetlenie dobre - trzy rzędy lamp sufitowych oraz kinkiety. dawało się zapalać każdą sekcję oddzielnie, można było więc stworzyć nastrój. Klimy nie było, ale była wentylacja. 1. Obsługa troszkę nie kumata - i to od recepcjonistki po panie kelnerki. Nie przeszkadza to, bo kelnerki są akurat sprawne (a widziałem ostatnio (22.10.05) w hotelu Polonia ładniutkie lale, które były tylko ładniutkie, bo jak na weselu na 120 osób noszą po jednej zupce, to żal ściska), aczkolwiek moją prośbę, by uprzedzały mnie 5-10 minut przed podaniem dań, bym nieco "uspokoił" atmosferę, potraktowały baaaardzo luźno, w rezultacie musiały się przedzierać z talerzami przez zatłoczony parkiet 2. Jedzonko ładnie podane. Do tego smaczne i sporo. Może bez jakichś fantazji kulinarnych, ale - a tego nie wiem - tak chcieli młodzi ustalając menu? Niemniej jednak pozytyw. 3. Nie było żadnych problemów, że wódka ginęła czy cuś. Z tego co wiem, pomieszczenie na alkohol było camknięte a kluczyk miał świadek. Ja, zwiijając się, również z musu zostawiłem na wierzchu dość cenne rzeczy, jednak nic nie zniknęło. Kolejny pozytyw. Podsumowanie: Sala nieklimatyczna, ale jak przystroić, ujdzie. Obsługa w miarę ok, plusem są sprawne kelnerki. Jedzenie dobre, świeże i sprawnie i ładnie podawane. Osobiście nie zrobiłbym tam swojego wesela (sala), lecz przypuszczam, że jest to dobra opcja dla osób, które nie mogą wywalić jakichś strasznie wielkich sum, a chcą mieć pewność udanej kulinarnie imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmonas Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 15:04 Hm... co do sumy to z tego co się orientuję to ok. 130 PLN za osobę (też tam byłam rozglądając się za salami) - czyli jest to co najmniej standard (za tyle można mieć już menu w restauracji, oczywiście wszędzie bez alkoholu). Menu jest jedno, z góry ustalane przez organizatorów (czytaj: hotel) i nie za bardzo można "poszaleć". No, ale ja nie jestem kompetentna, bo byłam tam tylko na "wizji". Mi się bardzo nie podobał wystrój - zgadzam się, że sala dolna maksymalnie w stylu PRL - nawet podłoga jest betonowa No i mogą być 3 wesela jednocześnie, co nie wiem czy nie przeszkadza, bo tam są 3 sale. Ale też czytałam gdzieś, że mają podobno całkiem ok kuchnię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doniaa Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 15:06 dzięki za super wyczerpującą recenzję Na stronie internetowej wszystko wyglada całkiem ładnie, nie przypuszczałam, że tam wczesny gierek panuje Trochę jestem rozczarowana Ale nic to planuję się tam wybrać w najblizszym czasie osobiście i obejrzeć. A przy okazji - dj'a też poszukujemy Odpowiedz Link Zgłoś
mmonas Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 15:10 Tu się zgodzę Ja akurat tam byłam i muszę Cię zapewnić, że na pewno wygląda inaczej niż w internecie (też mi się spodobało). Na pewno lepiej na zewntrz niż wewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 15:18 ...i mam napisać, że się polecam? Swoją drogą - jak będziesz, zwróć uwagę na dziw nad dziwy - "szklarnie". jak wejdziesz na pierwsze piętro, zerknij przez okno... Odpowiedz Link Zgłoś
doniaa Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 24.10.05, 17:06 oki, zerknę jeśli jeszcze pogrywasz na weselach i masz ochotę to puść namiar na gazetowego maila, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
adig78 Re: Hotel Pod Lasem na Białołęce 27.11.05, 18:28 Witam Byłem świadkiem na weselu opisanym powyżej przez 'super' DJ Adriana. Po krótce na temat sali: 1. Wyżywienie - ładnie podane, przyozdobione - smaczne - świeże - bez większych zastrzeżeń 2. Obsługa - cały czas obserwowała salę, - wszystkobyło donoszone na czas - kontakt dobry, - nie widziałem jakoś osób które wymagają znajomości innego języka niż polski - może przydałoby się tylko o 1 osobę wiecej, by łatwiej obsłużyć taką ilość osób - duży plus dla właściciela lub kierownika, który elegancko przywitał Parę Młodą i zaprosił do środka 3. Lokal - sala była na 1 pietrze, - całkiem fajna - co do PRL'u bym się zastanawiał - ogólnie duży plus, że jest to sala gdzie DJ widzi ludzi na parkiecie i przy stołach, szkoda tylko że DJ nie potrafił tego wykorzystać... ZERO toastów, ZERO zachęcania gości do tańców, itp Dobry DJ to nie tylko 'puszczacz' muzyki, który śpiewa pod siebie, ale człowiek który potrafi nawiązać kontakt z gośćmi, grać pod nich i sprawić by Para Młoda była w centrum uwagi PS. Adrian popracuj nad tym. Pozdrawiam Świadek Odpowiedz Link Zgłoś