trifoglio 01.11.05, 13:25 Co sądzicie o tej sukni- www.papilio.ru/en/indexen.html z kolekcji 2005 model Flamingo. Przymierzałam ją i strasznie mi się spodobała, ale mam jedną wątpiwość, czy ta suknie nie jest bardziej balowa niż ślubna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Papilio 01.11.05, 13:31 Przepiekny welon! (sama tez mialam obszyty zlotem, a sam welon ecru)-mam na nmysli sukienke na stronie startowej. A flamingo jest przesliczna, jesli sie w niej dobrze czujesz, to jak najbardziej na slub. W koncu to Twoje swieto i masz prawo wygladac nieco odwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielapetry Re: Papilio 01.11.05, 13:51 Hej, suknia jest sliczna, mopim zdaniem jesli dobrze sie w niej czujesz to ja wybierz, a co to ty masz byc najpiekniesjza))))ja juz swoja wybralam)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trifoglio Re: Papilio 01.11.05, 14:22 Dzięki wam dziewczyny, miło słyszeć że moja ukochana sukienka się jeszcze komuś podoba. A czy mogłabyś zdradzić tajemnicę jaką suknie ty wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Papilio 02.11.05, 09:51 a gdzie chcesz ja kupowac?? I jak udalo Ci sie ustawic na przymierzanie? Bo rozumiem, ze nie w Moskwie tylko gdzies w Polsce - kierunkowy jest na Wawe. Ile mniej wiecej kosztuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Papilio 02.11.05, 13:18 kolezanka jak ogladala te suknie w katalogu to wykrzyknela: "afe, wygladają jak ruskie" nie wiedziala o kraju ich pochodzenia ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 13:26 To chyba nie widziala takich sukien popularnych na wschodzie, jeszcze bardziej ciezkich od bufek, dzetow i cekinow niz twz. suknie amerykanskie... Odpowiedz Link Zgłoś
cheri-bibi Re: Papilio 02.11.05, 13:36 annajustyna napisała: > To chyba nie widziala takich sukien popularnych na wschodzie, nie mam pojecia o co Ci chodzi, przeciez papilio jest firma rozyjska, a Rosja jest na wschodzie, nie? > jeszcze bardziej > ciezkich od bufek, dzetow i cekinow niz twz. suknie amerykanskie... ogladalam niejedna suknie amerykanska i zadan nie byla ani dzetowana, ani obcekinowana, ani z bufkami... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 14:37 Napisalam tzw. (za literowke przepraszam) amerykanskie. Chodzilo mi o te modne ok. 10-15 lat temu, z kolnierzem a´la Maria Stuart i pekatymi rekawami + spodnica jak namiot, wszystko ociekajace ozdobami. A co do sukien modnych na Wschodzie-swego czasu ktos pisal o swoim slubie na Ukrainie i byla tam swietna charakterystyka takich "wschodnich" sukien. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Papilio 02.11.05, 15:20 Zgadzam się ze widać w tych sukniach wschodnie naleciałości, mi sie stanowczo nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 15:22 Co rozumiecie poprzez "wschodnie nalecialosci"? Naprawde jestem ciekawa...Dobor kolorow, kroj? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Papilio 02.11.05, 15:24 przesyt: koroneczka, falbanka, kwiatuszek, świecidełko, marczenie, błyszczenie - najgorsze ze to wszystko czasem naraz jest w 1 sukience. Miezyłam te suknie - koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 15:26 Jesli przesyt, to podchodzi tez pod moje wyobrazenie o "wschodniej" modzie. Ale ja szczerze powiedziawszy nie dopatrzylam szie tego na tej stronie internetowej... Podobniez kazda suknia wyglada nieco inaczej na zdjeciu niz na zywo... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Papilio 02.11.05, 15:29 Masz 100% racji, ja sie napaliłam na te kiecki ale jak zmierzyłam to brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 15:30 Tak jak ja na wloskie (la Sposa itd) i wygladalam w nich jak w ornacie, hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Papilio 02.11.05, 15:32 a ja akurat nieźle! Wszystko zalezy od typu urody. Nie przecze ze taka Papilio może super wyglądać na drobniutkiej babeczce z tzw charakterem, o osterj zdecydowanej urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Papilio 02.11.05, 15:36 Tak samo jak wloskie suknie na postawnej i wysokiej dziewczynie. Ja czulam sie przytloczona. Czyli mierzyc, mierzyc i jeszcze raz mierzyc (ja przymierzylam w sumie ok. 30 sukien, az znalazlam moja i juz na zadna inna spojrzec nie chcialam)). Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: Papilio 02.11.05, 16:05 ja dzis mialam runde po salonach slubnych i imho to co bylo zarowno w Cymbeline jak i sukniach pronovias to duzo wiekszy przesyt.(bueee...) Natomiast te suknie sa super! ja dzis mojego idealu nie znalazlam wlasnie dlatego, ze wszystkie wydaly mi sie zbyt bezowate i zbyt zdobione. Odpowiedz Link Zgłoś