Dodaj do ulubionych

Z kim wybieracie suknię?

06.11.05, 12:12
Z kim wybieracie sie do salonów, krawcowych, aby wybrać tę właściwą suknię?

Ja chciałabym wybrać się z Mamą, ale ona ostatnio jest mocno zajęta i kompletnie nie mamy czasu na takie eskapady - od wielu tygodni obie wracamy z pracy po godz. 18. Internet bardzo w takich sytuacjach pomaga.
Pozdrawiam
Krysia
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 12:14
      Ja jeszcze suknie nie wybieram, ale jak nadejdzie taka pora to chce to robic z
      moja mama, bo tylko z nia zawsze mi sie udaja zakupysmile zawsze mi dobrze
      podpowie i doradzismilepozdrawiam
      • miaau Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 12:22
        ja zamierzam pojsc z moja mama i przyszla tesciowa smile
        • krysiulka Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 13:20
          > ja zamierzam pojsc z moja mama i przyszla tesciowa smile

O, to może byc dobra myśl!!!!
          Dzięki za podsunięcie idei smile
          Krysia
      • mike45 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 19:05
        ze swiadkowa
    • agata781 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 14:03
      Ja byłam z mamą.Nie ma lepszego doradcysmile))
      • adzi25 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 14:38
        ja bylam z kolezankami-i mysle, ze wlasnie tak juz na serio bede chodzic z
        kolezankami lub z siostra-a mamie pokaze sie jak juz wybiore-lub jak bede miec
        dylemat.tesciowa odpada w moim przypadku.
    • somebody23 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 15:59
      Ja byłam z mamą. Umówiłyśmy sie jednego dnia i pojechałyśmy. Przymierzyłam 7 sukienek i wybrałam dla siebie coś fajnego - zrobiłam mały mix wziełam gorset od jednej sukienki a dół od drugiej, nikt nie miał nic przeciwko temu.
    • ozana1 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 17:07
      moze sprobuj w sobote ja zapakowałam obie mamy do samochodu zawiozłam do
      Krakowa i po 2 godzinach wpłaciłam zaliczke na moja sukniesmile
      pozdrawiam ozana
      • krysiulka Do Ozany 06.11.05, 17:16
        A możesz podrzucic mi link do fajnych pracowni w Krakowie? Wiesz, myślałam o tym smile
        Krysia
    • dafni Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 18:06
      Ja objeżdżałam salony z mamą, a w ostatnim, w którym wybrałam swoją suknię był
      z nami mój tata. Woził nas tego dnia i jakoś głupio mi się zrobiło na myśl o
      tym, że miałby czekać w samochodzie i nie uczestniczyć w tym całym zamieszaniusmile
      I to była świetna decyzja, niesamowicie uszczęśliwiłam tatę, straszliwie się
      zaangażował i bardzo mi pomógł. Okazało się, że wcale nie jest to taka
      wyjątkowa sytuacja, prowadzący salon mieli już okazję widzieć u siebie całe
      rodziny - nawet z dziadkamismile
      • misia_23 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 19:20
        Ja wybralam sukienke z mamą.Wybrałam ja już w pierwzym salonie.Tak bardzo mi
        sie spodobała,że długo sie nie zastanawiałam.Zrobiłam mix z 2 sukienek,jest
        biała z dodatkiem błekitu.Mam nadzieję,że mojemu przyszłemu męzowi w dniu ślubu
        też się spodoba.Nie wiem ja Wy przyszłe panny mlode,ale jestem zdania,że
        narzeczony powinien zobaczyć sukienke dopiero w dniu ślubu.Pozdrawiam Wassmile
        Myszka
        • gracios Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 20:42
          Ja tez wybieralam swoja suknie z mama.Choc nie ukrywam, ze i tata czasem z nami
          jezdzil na przymiarki i doradzal co nieco...Tez sie ucieszyl...wink
        • miaau Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 20:44
          ja nie biore innej opcji pod uwage smile
    • iza3108 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 20:54
      Ja bylam ze swiadkowa, a potem wplacic zaliczke z mama, proponuje pojechac w
      sobote moze wtedy mama bedzie miala wiecej czasu.
    • gracuuja Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 22:02
      z Mamą... smile
      zgadzam sie ze wszystkimi wcześniejszymi opinniami... smile
      chociaż zaczynalam od zwidzania salonów z koleankami (dwiema świadkowymi) ale
      Mamę zabrałam już do tych do których wiedziałam, ze jest po co... smile

oszczędziłam jej trochę czasu... smile

i z całą pewnością.. nie można IM odbierać tego "obowiązku"... smile
      na pewno znajdziecie jakieś jedno wspólne popołudnie czy przed południe w
      sobotę, zeby razem pójść!! to są piekne chwile... smile))

powodzenia!!
    • hanusia24 Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 22:49
      Hej.
      Hmmm, widzę że ja jestem inna, ponieważ pierwszy raz poszłam do salonów z
      przyjaciółką, ale po suknię byłam z mamą i narzeczonym. W końcu to Jemu mam się
      podobać smile
      Tym sposobem czuję się w niej pięknie i wygodnie, no i jestem pewna, że mojemu
      narzeczonemu też się podobam.
      Ślub mam w lutym, więc sukienka jest jeszcze w pracowni.
      W tym momencie mam pewność,że Kamil do lutego zapomni o jej wyglądzie, a na
      ceremonii będzie zachwycony.
      Pozdrawiam
      • natalicja Re: Z kim wybieracie suknię? 06.11.05, 23:46
        Z narzeczonym
        Mojej mamie dosc zwisalo, w czym pojde do slubu i chyba nadal zwisa, a w koncu to jemu ma sie podobac i ma czego chcialsmile Na szczescie chcialm tego samego, wiec poszlo gladko.
        A swiadkowa w Japonii, kuzynka w Paryzu wtedy byla, a wszystkie przyjaciolki porozjezdzane po calej Polsce...
    • ogrryzka Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 07:58
      Jeszcze nie szukałam, ale planuję pójść z narzeczonym. Przyjaciółka daleko,
      mama zbyt niecierpliwa. Ewentualnie tatę biorę jeszcze pod uwagę.
    • evelina2000 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 09:55
      ja z mama wybierałam.Mamy podobny gust i wiedziałam,ze mi dobrze doradzi
    • karol_ka66 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 09:58
      a ja sama wybierałam, parę razy przeszłam się "niezobowiazujaco" po salonach z
      przyjaciółkami, ale to było dużo wcześniej, więc ostateczna decyzja należała do
      mnie, a na przymiarki chodziłam to z mamą to z narzeczonym...
      • iva29 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 10:17
        z narzeczonym
    • nebraska22 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 10:17
      ja juz wybrałam byłam z mama siostrą i przyszłą teściową...nie polecam
      koleżanek kuzynek...raczej weź jakiegos meżczyznę oni sa bardziej obiektywni
      jeśli nie możesz wybrac sie z mamą
      Pozdrawiam
    • monia76 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 10:37
      na pierwsze mierzenie poszlam z narzeczonym i jego siostra (ktora czuje sie
      bardzo zaangazowana w cala impreze). w ostateczniej decyzji o zakupie sukni
      pomogla mi przyjaciolka i bliska kolezanka. bylo super.
    • irlaaa Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 11:10
      z Mamą. Innej opcji sobie nie wyobrażam - jedyna osoba do której obiektywizmu
      jestem w 100% pewna. Nieczęsto podoba nam się to samo, ale tym razem byłyśmy
      jednomyślne.

Na ostateczną decyzję pojedziemy chyba jeszcze z przyszłą moją teściową - jak
      bedzie miała ochotę oczywiście.
    • monikaa13 Re: Z kim wybieracie suknię? 07.11.05, 12:01
      z mężem

ja kupowałam tylko z męzem do samego kościoła nikt absolutnie nikt sukni nie
      widział, a ni mama, ani babcia, ani siostra ani nikt i fajnie było
      nie wyobrażam sobie kupowac z mamą, zaarz by wymyślała jakieś dziwne modele i
      to nie to, moż ez siostrą, ale mieszka zagranicą więc nie było wyjścia
      • krysiulka A ja słyszałam o przesądzie... 07.11.05, 17:34
        że przyszły mąż absolutnie nie może zobaczyc sukni przed ślubem. I dlatego pytałam, z kim do salonu czy krawcowej - ale widzę, że raczej dziś nikt sie tym nie przejmuje. I dobrze smile
        • panna-niemloda Re: A ja słyszałam o przesądzie... 08.11.05, 10:03
          ja nie przejmuje sie przesądami.Własnie narzeczony pomaga mi wybrac suknie
        • kiwigirl Re: A ja słyszałam o przesądzie... 08.11.05, 10:23
          ja tez nie smile
          M. ogląda wybrane modele w internecie. co coś znajdę co mi się podoba pytam o
          opinię. wiem wiec czy mu sie mniej wiecej wybrane przeze mnie modele podobają.
          Ogólnie chyba gust mamy podobny i dobrze smile

do salonów na rozeznanie wybieram sie z przyjaciółką=świadkową, ale ostateczny
          wybór to chyba tylko z mamą smile zawsze tak jest gdy sie waham ona pomaga. no
          chyba ze tatko wykaże zainteresowanie - bo chyba na pomysł slubu krzywo troszkę
          spojrzy (oficjalnie jescze nikt nic nie wie, tylko rozmowy "na boku"), wtedy
          bardzo chętnie go zabiorę. w kwesti najwazniejszych kiecek i garniturów zawsze
          on pomagał smile
          • ra81 Re: A ja słyszałam o przesądzie... 19.11.05, 11:52
            ja bylam kilka razy, z Mama, z siostra, ktora bedzie moim swiadkiem, z Babcia,
            z narzeczonym i jeszcze zamierzam zaprosic Mame mojego M.

w przesady nie wierze, jest ich tysiac, na przyklad podobno nie wolno zobaczyc
            sie w lustrze w pelnym rynsztunku slubnym, bo pech murowany. I co, mamk buta
            nie zalozyc, czy welonu? glupie myslenie

Narzeczonego nie planowalam, ale bylismy w centrum handlowym i przypadkiem
            natrafilismy na salon sukien, poogladalismy i jedna przymierzylam, po prostu
            chcialam wiedziec, co mu sie podoba. Oprocz opinii Misia licze sie jeszcze z
            opinia Mamy i siostry, bo dobrze zawsze mi doradzaly, a sister to w ogole ma
            wyczucie stylu i wiem, ze bedzie ok. I tak wybralam te suknie, w ktorej
            najlepiej sie czulam. Z Babcia poszlam, bo bardzo sie przejmuje pierwsza
            wnuczka panna mloda i chcialam sprawic jej przyjemnosc, a Mame narzeczonego, bo
            tez sie tym interesuje - w mily sposob, nie stara sie mnie przekonac do
            swojego - nie ma corki, tylko dwoch chlopakow i niech tez sie babskimi sprawami
            pocieszy, a poza tym ukochany ostatecznego wyboru nie bedzie widzial za zadna
            cene, dopiero w dniu slubu, a ktos mu musi przeciez pomoc wybrac jego stroj
            tak, zebysmy do siebie pasowali. Skomplikowane, ale wszyscy sa zadowoleni, a
            najbardziej jasmile
      • gosiak71 Re: Z kim wybieracie suknię? 19.11.05, 18:46
        Suknię wybierałam z siostrami i ciocią, teściowej nie polecam, nawet
        najlepszej, a jeśli chodzi o jakiegoś faceta to mój brat był niezastąpiony. Ale
        i tak trzeba wiedzieć samemu czego się szuka , to Panna Młoda czyli Ty masz w
        niej spędzić kilka długich godzin i to głównie Tobie ma się podobać.
    • magdazeb Re: Z kim wybieracie suknię? 09.11.05, 07:50
      A ja do pierwszego odwiedzonego salonu - tak aby sie zorientować w fasonach,
      terminach i cenach- poszłam z narzeczonym. Pani zrobiła bardzo zdziwioną minęwink
      ale nic nie powiedziała. A potem to już jeździłam z rodzicami. te łezki kręcące
      się w oczach, nawet przymierzanie sukni może być niezapomnianą chwilą. A moi
      kochani rodzice spisali się na medal.
      • pawel.debe Re: Z kim wybieracie suknię? 09.11.05, 13:55
        najlepiej wybieraj z kochankiem bo tylko on bedzie bezstronny
    • sandraa3 a ja nie wiem... 09.11.05, 16:48
      Chcę, żeby przy tym była mama, siostra, świadkowa i przyszła teściowa. Ale chcę
      przymierzyć po parenaście sukienek w jednym i drugim salonie, w 3 ewentualnie
      parę wink
      Przecież nie będę ich ciągać. Może najpierw te wszystkie przymierzę sama, a
      potem, już na wybrane się umówię z wszystkimi?
    • gixera Re: Z kim wybieracie suknię? 09.11.05, 16:52
      ja jade w skladzie: mama, siostra, najlepsza przyjacioka i kierowca, ktory
      zostanie w samochodziesmile
    • elagie84 Re: Z kim wybieracie suknię? 12.11.05, 23:08
      ja pójdę z moim tatą bo on zawsze potrafi mi doradzić mama też ale nie ma
      cierpliwości do długich zakupów
      • kocikk Re: Z kim wybieracie suknię? 19.11.05, 12:50
        A ja wybierałam sama- tzn narzeczonemu i mamie pokazałam w internecie, ale w
        salonie podjęłam decyje samasmile
        • ani25 Re: Z kim wybieracie suknię? 19.11.05, 13:31
          Ja wybierałam z moim obecnym mężem.Weszliśmy do salonu- mną zajęły się Panie z
          salonu, a on czekając aż będę gotowa żeby mnie zobaczyć, został zaciągnięty
          przez drugą Panią pracującą w salonie do oglądania garniturów i surdutów.Było
          super.Kupiliśmy suknię i dodatki razem.Ale szczerze powiem najzabawniej
          wspominam kupowanie moich bucików ślubnychwink))Pozdrawiam.
    • tiki57 Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 11:53
      Tylko z narzeczonym on zawsze dobrze doradza mi.Koleżanki maja inny gust, mama
      to już porażka
    • kwiatek02 Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 12:22
      z mężem, mamą i teściową
      • iskierka4 Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 12:41
        Ja ide w przyszlym tygodniu raczej sama i sama podejme ostateczna decyzje.
        Z moja mama nie uklada mi sie najlepiej i tylko by mnie denerwowala choc wiem
        ze sprawiloby jej to przyjemnosc. Tesciowa ma calkiem odmienny gust a moj
        narzeczony nie chce aby zobaczyl choc na wszystkie ciuchowe zakupy chodze z
        nim. Za swiadkow mamy samych mezczynzn wiec moze w ostatecznosci wezme jednego
        na ostatnia przymiarke. Licze jednak na dobre doradztwo pan z p[racowni sukien.
        Mojemu narzeczonemu i tak we wszystkim sie spodobam a on nie wie na razie w
        czym mialabym isc. Wogle chcialabym wszystkim zrobic niespodzianke i nikomu nie
        pokazywac. Teraz mamy cywilny ale moze na koscielny zaangazuje pol rodziny wink
        • kinga_23 Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 12:58
          Ja wybierać suknię byłam z mamą,która gdy przymierzałam swoją wymarzoną suknie się rozpłakała.Przyszła teściowa też była(później)z nami i też się wzruszyłasmile
        • kwiatek02 Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 12:58
          Mame mam super - choć czasem marudzi, teściową wzięłam bo na pewno byłoby jej
          przykro gdybym inaczej zrobiła, a mąz widział taka samą suknię ale nie moją - w
          zasadzie nie było żadnej tajemnicy - poaz tym jak ja będę w tym wszystkim
          wgyglądąć. Świadkową wzięłam na pierwszą przymiarkę.
    • asia_asica Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 13:03
      Suknie wybierałam z siostrą i szukałam wzorów sama w necie.

VANILIOWE FORUM DLA KOBIET - Zapraszam
    • ann_maz Re: Z kim wybieracie suknię? 24.11.05, 17:02
      ja tez nie mam czasu na bieganie po sklepach bo pracuje codziennie do 18:30...
      tak czy inaczej wybieram sie z mama w ktoras sobote, tylko ona obiektywnie
      powie mi w czym dobrze wygladam. kolezanka moze chciec sie odegrac, za to ze 10
      lat nie zauwazylas, ze ma zmieniona fryzure, czy spojrzalas ukradkiem na jej
      faceta... lepiej nie ryzykowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka