gracuuja 16.11.05, 09:22 Mam pytanie nie od siebie, ale moja przyjaciółka w kwietniu bierze ślub... a ja jako jej druhna... pomagam w przygotowaniach jestem ciekawa gdzie kupowaliście - zamawialiście torty... gdzie warto szukac..?? z góry dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 09:25 nie zamawialam jeszcze swojego tortu, ale moim zdaniem najlepsza cukiernia w warszawie jest batida na nowogrodzkiej. maja tam pyszne francuskie slodkosci i sa naprawde znakomici. oto link do cukierni www.batida.com.pl/cukiernia/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 10:15 Elsner na Bielanach - niesamowita i najlepsza w calej Warszawie!dodam ze jestem z Pragi PŁd Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 11:37 a masz może jakiś dokładniejszy adres..?? a może jakies zdjęcia..?? ) pozdr. G Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 11:43 Jesli chodzi o Elsner to strony nie maja, ale adres to: Przy Agorze 19. Robia wyjatkowe ciasta, torty i super wyroby z czekolady (fantastyczne rownie figurki)!! Najlepsza w jakiej bylam.Szkoda ze w poblizu pragi takiej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
fuczka Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 14:18 No właśnie, może ktoś mógłby polecić jakąs inną cukiernię niż Batida na Nowogrodzkiej. Fakt, torty wspaniałe (w życiu nie jadłam lepszych), ale ceny zabójcze - torty weselne sprzedawane są na porcje, nie na kilogramy i kosztują od 10 do 15 zł za porcję (+300 zł kaucji za stojak). Jeśli ktoś planuje większe wesele, cena zwala z nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 14:30 cukiernia w Łomiankach - taniej niż elsner i BAAAAAAAAAAAAAAArzdzo samcznie Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 15:51 Cukiernia na Wiktorskiej. Myśmy stamtąd mieli tort i pyszny był. Jedno, co może niektórych zniechęcić: nie robią tortów z figurkami. My akurat takich nie uznajemy, więc nam odpowiadało (zamiast tego przybrali pięknie różami i owocami). Odpowiedz Link Zgłoś
fuczka Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 15:54 A można wiedzieć jak wyglądają ceny tortów na Wiktorskiej (chodziłam do tej cukierni w czasach liceum)? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 16:00 Już mówię: kilogram tortu weselnego kosztuje tam 35 złotych. Za stelaż się płaci kaucję, od 150 do 300 złotych, w zależności od tego, czy metalowy, czy plastikowy. Kaucję po oddaniu stelaża oczywiście zwracają. Inne ciasta kosztują tam 16-20 zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 16:11 a maja jakieś ciekawe wzory..?? jakiś katalog może..?? i jak mogłabym poprosić o bliższe określenie lokalizacji Wiktorska..?? będę b. wdzięczna ) G Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 30.11.05, 20:45 Prawdę mówiąc o katalogu nie wiem nic. Wiem, że nie używają figurek do zdobienia tortów, co mnie się bardzo podoba, bo nie lubię figurek, ale są tacy co lubią. Nasz tort był biały, miał dekorację z czerwonych róż i mnóstwa owoców. Po prostu pojedź tam i zobacz jak dekorują. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 16.11.05, 16:15 Moja mama zawsze jak wracałyśmy z przedszkola musiała mi kupić pączka przy Wiktorskiej. Wtedy jeszcze metro było rozgrzebane i autobusy jeździły Kazimierzowską. Zjadałam zawsze jak dochodziłyśmy do przystanku. Polecam tę cukiernię - jest tam już co najmniej od 25 lat Ciasta zawsze świeże i pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl ceny tortow 16.11.05, 21:32 no wlasnie jakie tak przy okazji?? ja dostalam oferte z hotelu. 5 kg to bedzie 600 PLN zato tort bedzie pietrowy... Ale widze po cenach, ze to sporo za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
cinius4 Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 17.11.05, 08:24 Kozak w Falenicy polecam Bardzo goraco pychotko Odpowiedz Link Zgłoś
jaga112 Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 17.11.05, 08:32 Polecam cukierni Piast w Al. 3 Maja 3-B, można zobaczyc ich stronke: www.piast- cukiernia.pl, zamawiamy tam torty odkąd pamiętam, na weselu miałam Czarny las - pyszota za 30 zł/kg!! Ślicznie wyglądał i cudnie smakował!! Odpowiedz Link Zgłoś
ra81 Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 17.11.05, 16:19 cukiernia Radzikowskich w Rembertowie na Chruściela - nigdy nie mialam okazji jesc tortu stricte weselnego stamtad, ale torty "regularne" sa wspaniale, pyszne, wymyslne i ladne, a do tego zazwyczaj lekkie, wiec mozesz duzo zjesc mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 18.11.05, 09:05 duże dziękuję za wszystkie propozycje!! skrzętnie zanotowałam wszystkie adresy, przekażę, będziemy próbować ) jeżeli ktoś jeszcze będzie chciał coś dorzucić, czekam ) G Odpowiedz Link Zgłoś
katigr Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 30.11.05, 20:37 W Piasecznie piękne marcepanowe torty i nie drogie w porównaniu z Warszawą ul.Lwowska 20 Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Tort w Warszawie - co polecacie?? 30.11.05, 22:42 My zamawiamy tort w cukierni w Auchan w Piasecznie, jest niedrogo - 29 zł/kg i mozna dać zdjęcie, które zostanie przeniesione na tort - efekt jak po zeskanowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś