Dodaj do ulubionych

Warszawskie Panny Młode

22.11.05, 09:35
Dużo czasu poświęcam na załatwienie wszystkich spraw. Powoli już się w tym
gubię. Jak u Was przebiegają przygotowania do ślubu? Ja z chęcią, bym
odpoczęła smile).
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 09:45
      Ja tez jestem z Warszawy (z pragi płd). A kiedy macie slub? bo my dopiero we
      wrzesniu. i mamy na razie sale i kosciól, a i fotografasmile ale na tym koniec na
      raziesmile reszta dopiero moze w lutymsmile aha i bylismy na targach - tak
      kontrolniesmile a jak u Was?
      • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:04
        My mamy ciut wcześniej wink, 10.06.2006 smile. O retysmile, także jestem z Pragi
        Południesmile. Do tej pory zarezerwowaliśmy termin w kościele, salę, fotografa,
        operatorów filmowych, prezentera (nawet nie przypuszczałam,że są tacy drodzy...)
        i zaklepałam termin w firmie dekoratorskiej. Najbardziej byłam zaskoczona, gdy
        szukaliśmy sali na 10 miesięcy przed datą i już mieliśmy kłopot. Rówież długo
        szukaliście? Najgorsze,że w naszej stoliczce rzeczywiście wszystko należy
        wcześniej załatwiać...wink.A którego fotografa zatrudniliście? Myśmy poprosili o
        zrobienie nam reportażu oraz sesji w plenerze Tworek Fotografików. Robią całkiem
        ciekawe zdjącia.
        • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:08
          Sale zarezerwowalismy w ostatnim tygodniu sierpnia, bo tydizen pozniej mogloby
          byc juz ciezko. Sale mamy w jozefowie - delfin wellness, a fotograf Arkadiusz
          Cukras. Wy macie wczesniej wiec musiccie wczesniej zaczynac, my mamy za to
          jeszcze kupe czasusmile a w jakim kosciele bedziecie miec slub? my apostolow jana
          i pawla na goclawiusmile kosciol jak kosciol, szkoda ze nie stary, ale wlasnysmile
        • ra81 Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 13:36
          praga poludnie pozdrawiasmile narzeczony z ochoty, a slub 26.08.2006 w jablonnej,
          can't wait...
          laski, ciesze sie, ze tu jestescie, bo z sala, kosciolem, fotografem i
          orkiestra poradzilismy sobie bez wiekszych problemow, ale teraz mam zgryz w
          kwestii urody, bo nie wiem, czy mam sie malowac sama, czy nie, nie znam zadnych
          pan specjalistek od makijazu, o fryzurze nie wspominajac, bo moj fryzjer
          powiedzial, ze nie czesze na takie okazje, a ja nie wiem, do kogo warto isc,
          masakra...

bede wiec Was zameczala pytaniami, wybaczcie!
          pozdrawiam cieplo,
          ra
      • chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:06
        My ślub bierzemy 2 września 2006 narazie załatwiliśmy fotografa, restauracje (
        bo robimy tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny i znajomych) i kupiliśmy
        obrączki. Suknię odbieram w grudniu. Już nie moge sie doczekać wink) A reszta
        czeka do nowego roku. Wkoncu to jeszcze kupa czasu a już człowiek by wszystko
        najchętniej odrazu załatwił. W sumie to na oku mam dj'a i hurtownie alkoholi smile)
        pozdrawiam was cieplutko
        • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:09
          ps. my tez tylko obiad robimy smile mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie ciepplosmile
          bo tez chcemy zeby bylo na dworzusmile
          • afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:28
            Dzięki smile Patrzyłam też na wizażu i jak się okazuje wcale nie jest tak łatwo z
            tym terminem, bo albo już zajęty, albo dana pani nie chce/nie może
            przyjść.Udało mi sie umówić z jedną na próbny makijaż w przyszłym tygodniu, ale
            ta pani nie czesze.Wszystkie salony fryzjerskie mi odmawiają!Chyba się wścieknę!
            Niby Warszawa a jest z tym cholerny problem...sad
            Pozdrawiam serdecznie smile
          • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:41
            Dołączam się do pomysłu urządzenia przyjęcia na dworzusmile. Będę tylko prosić
            opatrzność, by była pięna pogoda wink.
        • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:39
          Chihuahuaa, czemu tak wcześnie odbierasz suknię? Nie lepiej poczekać z tym do
          przyszłego roku? Będziesz musiała ją dobrze przechowywać.
    • afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:15
      A my już 25.12!!!Niby większość załatwiona, ale nie mam jeszcze makijazystki
      ani fryzjerki...aha i samochodu.Bardzo się boję, że nie będzie miał mnie kto
      uczesać/umalować i zostanę na lodzie.Jest kłopot ze znalezieniem kogoś na
      pierwszy dzień świąt...sad Już zaczynam się tym denerwować!
      • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:19
        Chyba na stronie www.wizaz.pl sa ogloszenia roznych osob, wizazystek glownie i
        moze trzeba podzownicsmile ale nie wiem czy na pewno dobra strone podalamsmile aha i
        trzeba sie zalogowacsmileale za darmosmile
        • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:37
          Rzeczywiście, bardzo fajna stronka. Polecam. Twitty, my mamy zarezerwowany
          termin w Archikatedrze św. Jana na Starówce. Zawsze marzyłam o tym kościele i
          tak się stało, choć braliśmy jeszcze pod uwagę bazylikę św. Floriana. Jest
          imponująca.
          • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:45
            Bazylika św. Floriana zawsze mi sie podobala, ale troche ma mroczne wnetrzesmile
            ja mimo ze moj kosciol nie jest jakis piekny (taki zwykly, nowoczesny)
            zdecydowalam sie na niego, bo tu czuje sie jak u siebiesmile chociaz powiem ze
            jest wiele ktore mi sie bardzo podobajasmile
            • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:49
              Najważniejsze jest samopoczuciewink. Też myślałam na początku o kościółku z mojej
              parafii, ale jakoś nie czuję się szczególnie z nią związana. Nie wiem czemu. Nie
              mniej, przecież każdy kościół ma swój urok i jest ładny wink. Sądzę jednak, że w
              dniu ślubu wszystkie będziemy tak zestresowane i przejęte Swoimi ślubami i
              naszymi ukochanymi, że nic nie będzie ważniejszego tego dnia wink.
            • dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 18:30
              Ja bede miala slub w Katedrze sw.Floriana smile))
              i wcale nie jest mroczna, chociaz kiedys tez tak myslalam wink
              Slub we wrzesniu (wtedy co Twitti o ile dobrze pamietam wink) mamy kosciol, sale i
              zespol, powoli rozgladamy sie za fotografem i obraczkami (tzn ja sie rozgladam
              wink), za suknia pochodze jak znajde chwilke bo nie mam ostatnio czasu sad
              Paznokcie i makijaz zrobia mi kolezanki, ktore sie tym zajmuja, a fryzjerka ta
              sama co zwykle smile Troche tez sie orientowalismy w kwestii transportu dla gosci,
              bo czym my pojedziemy to na razie nie mamy pojecia smile
              • twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 18:51
                ja sobie juz sukienkie ogladam, ale decyzje podejme dopiero jak bede
                przymierzacsmile a ciezko bedzie, bo mi sie marzy "rybka czy syrenka"smile a takich
                prawie nigdzie nie ma... jedna byla idealna (przynajmniej na zdjeciach) z
                kolekcji 2005 w salonie mloda i moda..ale stwierdzilam ze to za wczesnie na
                kupowanie sukienki.. w nowym roku zobacze, moze jeszcze bedziewink
      • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:45
        Afrodytko, spróbuj np. na ul. Szpitalnej w Laurent'ie. Bardzo ładnie czeszą i
        pracują tam niezwykli fryzjerzy. Szczerze polecam.
        • afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 11:03
          Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane smile popatrzę raz jeszcze na wizażu i
          zadzwonię na Szpitalną, może tam się uda.Powiem Wam szczerze, że gdybym
          wiedziała wcześniej, że będę miała takie trudności, nie zdecydowałabym się na
          termin ślubu w pierwszy dzień świąt.Nawet moja fryzjerka,a która czesze i
          farbuje mi włosy od lat, wypięła się na mnie sad
          Pozdrawiam Was gorąco i dzięki za pomoc smile
          • bowlby Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 19:36
            Ja biorę ślub 26.12 (drugi dzień świąt) i też miałam problem z fryzjerem.
            Znalazłam otwarty salon w hotelu Sobieski. Salon IzaB. Umówiłam się już na
            fryzurę próbną. Koszt ok 250zł. Robią też makijaż. W piątek mogę zdać relacje.

• morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 19:49
              Bowlby, zdaj relację, konieczniesmile. Sama się zastanawiam gdzie, do kogo pójść na
              makijaż. Zawsze sama się malowałam i teraz będę musiała szukać dobrej
              makijażystki. Na szczęście fryzjera mam smile.
              dr_kaczusia, fantastyczny kościół. Przez długi czas nie mogliśmy się zdecydować
              pomiędzy Archikatedrą a Bazyliką św.Floriana, aż zaczęliśmy rzucać monetą. Żeby
              było śmieszniej, ciągle wypadało na korzyść Bazyliki, a w rezultacie wybraliśmy
              Archikatedręsmile. Nie mniej, św.Floriana jest kościołem imponującym. Będziesz mieć
              śliczny ślub, tym bardziej, że zdaje się proboszcz parafii jest niezwykle
              sympatyczny i serdeczny. Byłam kiedyś na mszy i zdaje się on ją prowadził, taki
              siwiutki. Przesympatyczny. W Archikatedrze jeszcze nie poznałam księży, w każdym
              razie proboszcz św.Jana sprawia wrażenie bardziej oficjalne.
              • dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 19:51
                hihi... czyli wybraliscie na przekor wink
                My tez mielismy problem z wyborem kosciola o tyle, ze wesele pod wawa (daleko) i
                rozwazalismy opcje slubu tam na miejscu... Jednak Wawa to moje miasto i tu sie
                czuje dobrze, tu przyjdzie wiecej osob zaproszonych tylko na slub, a moj
                narzeczony polubil ksiezy (wlasnie proboszcza, po kursie przedmalz. bo
                chodzilismy do Katedry) i uznalam, ze argumentow mam dosc smile Zapisane, zaklepane
                i juz nie oddam smile
                • morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 20:28
                  Goście na pewno Wam dopisząwink, gdy ujrzą bazylikę, będą pod wrażeniem winksmile. Ze
                  względu na proboszczasmile SUPER smile))). Jest przesympatyczny smile). A na kiedy macie
                  wyznaczoną datęsmile?
                  • dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 25.11.05, 23:07
                    09.09.2006r g.17.00 smile
                    ale Proboszcz mowil na naukach, ze raczej on slubow nie udziela bo: "gdzie ja
                    stary..., tam mlodych trzeba smile"
    • chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 11:42
      Wiesz co polazłam do Pronoviasa na Wilczą i zaczełam mierzyć sukienki i sie
      okazało ze są duże przeceny i piękne komisowe suknie itp wink) zakochalam sie w
      jednej i mnie baby namówiły, ze to okazja. A ja to jestem taka narwana ze jak
      sie napale na coś to już koniec. Jak ja bede miała w domu to bede ją codziennie
      oglądać wink)
      Gdybyscie chciały moge podać na privie telefon do mojej koleżanki wizażystki (
      robi też paznokice - manicure, pedicure i tipsy z dojazdem do domku klientki) a
      jest naprawde rewelacyjna. Bedzie mi robiła pazury na ślub. I robi niedrogo.
      Aha tylko nie czesze.
      Pozdrawiam was
      • karina_k2 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 11:45
        poproszę na gazetowego smile
      • calineczka57 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 12:03
        Ja też poproszę namiary na wizażystkę na gazetowego
      • afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 12:14
        Ja tez poproszę na @ gazetowego smile
      • krokus77 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 14:32
        ja również na gazetowego prosze, jesli możesz
        • beatrise1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 16:27
          ja też poproszę namiary na wizażystke na gazetowego smile
          a jaką sukienkę wybrałaś w tym salonie?
      • chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 21:16
        Aha, tak suknię wybrałam w Madonnie na Wilczej smile)
    • chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 21:15
      Dziewczyny już wam wysłałam - przepraszam ze tak pozno ale dopiero wrociłam z
      pracy smile)
      pozdrawiam
      • afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 12:42
        Dziękuję bardzo, dotarło smile pozdrawiam!

Do bowbly - dzięki za namiar na Sobieski.Na razie, dosłownie wczoraj, udało mi
        się złapać fryzjerkę z Wilczej, w piatek idę na próbę, też mogę zdać relację i
        czekam na Twoją!
        Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka