morskafala1 22.11.05, 09:35 Dużo czasu poświęcam na załatwienie wszystkich spraw. Powoli już się w tym gubię. Jak u Was przebiegają przygotowania do ślubu? Ja z chęcią, bym odpoczęła ). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 09:45 Ja tez jestem z Warszawy (z pragi płd). A kiedy macie slub? bo my dopiero we wrzesniu. i mamy na razie sale i kosciól, a i fotografa ale na tym koniec na razie reszta dopiero moze w lutym aha i bylismy na targach - tak kontrolnie a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:04 My mamy ciut wcześniej , 10.06.2006 . O rety, także jestem z Pragi Południe. Do tej pory zarezerwowaliśmy termin w kościele, salę, fotografa, operatorów filmowych, prezentera (nawet nie przypuszczałam,że są tacy drodzy...) i zaklepałam termin w firmie dekoratorskiej. Najbardziej byłam zaskoczona, gdy szukaliśmy sali na 10 miesięcy przed datą i już mieliśmy kłopot. Rówież długo szukaliście? Najgorsze,że w naszej stoliczce rzeczywiście wszystko należy wcześniej załatwiać....A którego fotografa zatrudniliście? Myśmy poprosili o zrobienie nam reportażu oraz sesji w plenerze Tworek Fotografików. Robią całkiem ciekawe zdjącia. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:08 Sale zarezerwowalismy w ostatnim tygodniu sierpnia, bo tydizen pozniej mogloby byc juz ciezko. Sale mamy w jozefowie - delfin wellness, a fotograf Arkadiusz Cukras. Wy macie wczesniej wiec musiccie wczesniej zaczynac, my mamy za to jeszcze kupe czasu a w jakim kosciele bedziecie miec slub? my apostolow jana i pawla na goclawiu kosciol jak kosciol, szkoda ze nie stary, ale wlasny Odpowiedz Link Zgłoś
ra81 Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 13:36 praga poludnie pozdrawia narzeczony z ochoty, a slub 26.08.2006 w jablonnej, can't wait... laski, ciesze sie, ze tu jestescie, bo z sala, kosciolem, fotografem i orkiestra poradzilismy sobie bez wiekszych problemow, ale teraz mam zgryz w kwestii urody, bo nie wiem, czy mam sie malowac sama, czy nie, nie znam zadnych pan specjalistek od makijazu, o fryzurze nie wspominajac, bo moj fryzjer powiedzial, ze nie czesze na takie okazje, a ja nie wiem, do kogo warto isc, masakra... bede wiec Was zameczala pytaniami, wybaczcie! pozdrawiam cieplo, ra Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:06 My ślub bierzemy 2 września 2006 narazie załatwiliśmy fotografa, restauracje ( bo robimy tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny i znajomych) i kupiliśmy obrączki. Suknię odbieram w grudniu. Już nie moge sie doczekać ) A reszta czeka do nowego roku. Wkoncu to jeszcze kupa czasu a już człowiek by wszystko najchętniej odrazu załatwił. W sumie to na oku mam dj'a i hurtownie alkoholi ) pozdrawiam was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:09 ps. my tez tylko obiad robimy mam nadzieje ze we wrzesniu bedzie ciepplo bo tez chcemy zeby bylo na dworzu Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:28 Dzięki Patrzyłam też na wizażu i jak się okazuje wcale nie jest tak łatwo z tym terminem, bo albo już zajęty, albo dana pani nie chce/nie może przyjść.Udało mi sie umówić z jedną na próbny makijaż w przyszłym tygodniu, ale ta pani nie czesze.Wszystkie salony fryzjerskie mi odmawiają!Chyba się wścieknę! Niby Warszawa a jest z tym cholerny problem... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:41 Dołączam się do pomysłu urządzenia przyjęcia na dworzu. Będę tylko prosić opatrzność, by była pięna pogoda . Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:39 Chihuahuaa, czemu tak wcześnie odbierasz suknię? Nie lepiej poczekać z tym do przyszłego roku? Będziesz musiała ją dobrze przechowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:15 A my już 25.12!!!Niby większość załatwiona, ale nie mam jeszcze makijazystki ani fryzjerki...aha i samochodu.Bardzo się boję, że nie będzie miał mnie kto uczesać/umalować i zostanę na lodzie.Jest kłopot ze znalezieniem kogoś na pierwszy dzień świąt... Już zaczynam się tym denerwować! Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:19 Chyba na stronie www.wizaz.pl sa ogloszenia roznych osob, wizazystek glownie i moze trzeba podzownic ale nie wiem czy na pewno dobra strone podalam aha i trzeba sie zalogowacale za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:37 Rzeczywiście, bardzo fajna stronka. Polecam. Twitty, my mamy zarezerwowany termin w Archikatedrze św. Jana na Starówce. Zawsze marzyłam o tym kościele i tak się stało, choć braliśmy jeszcze pod uwagę bazylikę św. Floriana. Jest imponująca. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:45 Bazylika św. Floriana zawsze mi sie podobala, ale troche ma mroczne wnetrze ja mimo ze moj kosciol nie jest jakis piekny (taki zwykly, nowoczesny) zdecydowalam sie na niego, bo tu czuje sie jak u siebie chociaz powiem ze jest wiele ktore mi sie bardzo podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:49 Najważniejsze jest samopoczucie. Też myślałam na początku o kościółku z mojej parafii, ale jakoś nie czuję się szczególnie z nią związana. Nie wiem czemu. Nie mniej, przecież każdy kościół ma swój urok i jest ładny . Sądzę jednak, że w dniu ślubu wszystkie będziemy tak zestresowane i przejęte Swoimi ślubami i naszymi ukochanymi, że nic nie będzie ważniejszego tego dnia . Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 18:30 Ja bede miala slub w Katedrze sw.Floriana )) i wcale nie jest mroczna, chociaz kiedys tez tak myslalam Slub we wrzesniu (wtedy co Twitti o ile dobrze pamietam ) mamy kosciol, sale i zespol, powoli rozgladamy sie za fotografem i obraczkami (tzn ja sie rozgladam ), za suknia pochodze jak znajde chwilke bo nie mam ostatnio czasu Paznokcie i makijaz zrobia mi kolezanki, ktore sie tym zajmuja, a fryzjerka ta sama co zwykle Troche tez sie orientowalismy w kwestii transportu dla gosci, bo czym my pojedziemy to na razie nie mamy pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 18:51 ja sobie juz sukienkie ogladam, ale decyzje podejme dopiero jak bede przymierzac a ciezko bedzie, bo mi sie marzy "rybka czy syrenka" a takich prawie nigdzie nie ma... jedna byla idealna (przynajmniej na zdjeciach) z kolekcji 2005 w salonie mloda i moda..ale stwierdzilam ze to za wczesnie na kupowanie sukienki.. w nowym roku zobacze, moze jeszcze bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 10:45 Afrodytko, spróbuj np. na ul. Szpitalnej w Laurent'ie. Bardzo ładnie czeszą i pracują tam niezwykli fryzjerzy. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 11:03 Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane popatrzę raz jeszcze na wizażu i zadzwonię na Szpitalną, może tam się uda.Powiem Wam szczerze, że gdybym wiedziała wcześniej, że będę miała takie trudności, nie zdecydowałabym się na termin ślubu w pierwszy dzień świąt.Nawet moja fryzjerka,a która czesze i farbuje mi włosy od lat, wypięła się na mnie Pozdrawiam Was gorąco i dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
bowlby Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 19:36 Ja biorę ślub 26.12 (drugi dzień świąt) i też miałam problem z fryzjerem. Znalazłam otwarty salon w hotelu Sobieski. Salon IzaB. Umówiłam się już na fryzurę próbną. Koszt ok 250zł. Robią też makijaż. W piątek mogę zdać relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 19:49 Bowlby, zdaj relację, koniecznie. Sama się zastanawiam gdzie, do kogo pójść na makijaż. Zawsze sama się malowałam i teraz będę musiała szukać dobrej makijażystki. Na szczęście fryzjera mam . dr_kaczusia, fantastyczny kościół. Przez długi czas nie mogliśmy się zdecydować pomiędzy Archikatedrą a Bazyliką św.Floriana, aż zaczęliśmy rzucać monetą. Żeby było śmieszniej, ciągle wypadało na korzyść Bazyliki, a w rezultacie wybraliśmy Archikatedrę. Nie mniej, św.Floriana jest kościołem imponującym. Będziesz mieć śliczny ślub, tym bardziej, że zdaje się proboszcz parafii jest niezwykle sympatyczny i serdeczny. Byłam kiedyś na mszy i zdaje się on ją prowadził, taki siwiutki. Przesympatyczny. W Archikatedrze jeszcze nie poznałam księży, w każdym razie proboszcz św.Jana sprawia wrażenie bardziej oficjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 19:51 hihi... czyli wybraliscie na przekor My tez mielismy problem z wyborem kosciola o tyle, ze wesele pod wawa (daleko) i rozwazalismy opcje slubu tam na miejscu... Jednak Wawa to moje miasto i tu sie czuje dobrze, tu przyjdzie wiecej osob zaproszonych tylko na slub, a moj narzeczony polubil ksiezy (wlasnie proboszcza, po kursie przedmalz. bo chodzilismy do Katedry) i uznalam, ze argumentow mam dosc Zapisane, zaklepane i juz nie oddam Odpowiedz Link Zgłoś
morskafala1 Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 20:28 Goście na pewno Wam dopiszą, gdy ujrzą bazylikę, będą pod wrażeniem . Ze względu na proboszcza SUPER ))). Jest przesympatyczny ). A na kiedy macie wyznaczoną datę? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Warszawskie Panny Młode 25.11.05, 23:07 09.09.2006r g.17.00 ale Proboszcz mowil na naukach, ze raczej on slubow nie udziela bo: "gdzie ja stary..., tam mlodych trzeba " Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 11:42 Wiesz co polazłam do Pronoviasa na Wilczą i zaczełam mierzyć sukienki i sie okazało ze są duże przeceny i piękne komisowe suknie itp ) zakochalam sie w jednej i mnie baby namówiły, ze to okazja. A ja to jestem taka narwana ze jak sie napale na coś to już koniec. Jak ja bede miała w domu to bede ją codziennie oglądać ) Gdybyscie chciały moge podać na privie telefon do mojej koleżanki wizażystki ( robi też paznokice - manicure, pedicure i tipsy z dojazdem do domku klientki) a jest naprawde rewelacyjna. Bedzie mi robiła pazury na ślub. I robi niedrogo. Aha tylko nie czesze. Pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka57 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 12:03 Ja też poproszę namiary na wizażystkę na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 12:14 Ja tez poproszę na @ gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 14:32 ja również na gazetowego prosze, jesli możesz Odpowiedz Link Zgłoś
beatrise1 Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 16:27 ja też poproszę namiary na wizażystke na gazetowego a jaką sukienkę wybrałaś w tym salonie? Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 21:16 Aha, tak suknię wybrałam w Madonnie na Wilczej ) Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Warszawskie Panny Młode 22.11.05, 21:15 Dziewczyny już wam wysłałam - przepraszam ze tak pozno ale dopiero wrociłam z pracy ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta.karambolo Re: Warszawskie Panny Młode 23.11.05, 12:42 Dziękuję bardzo, dotarło pozdrawiam! Do bowbly - dzięki za namiar na Sobieski.Na razie, dosłownie wczoraj, udało mi się złapać fryzjerkę z Wilczej, w piatek idę na próbę, też mogę zdać relację i czekam na Twoją! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś