chihuahuaa 27.11.05, 20:18 Dziewczyny czy ktoras z Was brała ślub w USC na Jezuickiej. Napiszcie jak u nich to wszystko wygląda. Na ile wczesniej trzeba rezerwowac. I jak jest z dojazdem samochodu pary młodej do urzędu. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_darc Re: USC na Starówce 27.11.05, 21:12 witam, bralam ja))) pierwsza rzecz, urzad jest przy pl. zamkowym 6, na jezuickiej sklada sie papiery w ostatniej chwili sie zorientowalismy i zmienilismy adres na projekcie zaproszen co do terminow to nam powiedzieli ze nie wczesniej niz 6 mcy przed planowanym slubem. co do samych terminow, to jest to chyba najbardziej oblegany usc w wwie, wiec im szybciej tym lepiej (slubow udzielaja z tego co pamietam od 9 do 19). jesli chodzi o dojazd samochodem to my podjechalismy bez problemu, co prawda jakis dowcipny policjant nie chcial nam uwierzyc ze jedziemy na slub (choc samochod byl przystrojony i wygladalismy bardzo slubnie) ale w koncu nas puscil radze ktoremus z Was przejechac sie samochodem "na sucho", zeby wiedziec jak sie jedzie, moj juz maz pojechal i uwierz mi, bylam sto razy spokojniejsza. pozdrawiam i gratuluje podjecia wspanialej decyzji asia Odpowiedz Link Zgłoś
oskarkowy Re: USC na Starówce 27.11.05, 23:26 Ja brałem ... a z 10 razy ) Znaczy jako fotograf na ceremonii Masz do wyboru dwie sale: na pierwszym i na drugim piętrze. Znaczy wyboru nie masz, ale ta na drugim piętrze jest ładniejsza i ma większy korytarz (łatwiej można składać życzenia). Dojazd na miejsce przed ślubem jest tylko dla Młodej Pary. Reszta gości zawzięcie szuka miejsc parkingowych pod Kolumną Zygmunta, czy jeszcze dalej (ponieważ najczęściej są to sobotnie popołudnia, to uprzedź gości, że o miejsce parkingowe wcale nie jest łatwo). Pani z łancuchem potrafi spóźnić się na rozpoczęcie ceremonii nawet 20 minut. Ostatnio Młodzi prawie się rozmyślili stojąc pod zamknietymi drzwimi przez cały ten czas. Aha, przed ślubem pojawi się pan, który zaproponuje oprawę muzyczną skrzypka i pianisty. Żebyś się nie zdziwiła jak zapłacisz: wszystko leci z płyty a żadnego z panów muzyków oczywiście nie zobaczysz. Co jeszcze? Cała ceremonia trwa 7, może 8 minut, czyli na wielkie uczucia się raczej nie nastawiaj (bo nie zdążysz). W trakcie składania życzeń może okazać się, że przez korytarz przeciska się kolejna wycieczka na następną ceremonię. Odniosłaś wrażenie, że nie lubię tego miejca? I słusznie.. To fabryka nie miejsce na ślub Pozdrawiam Jarek www.grabek.pl - fotografie Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: USC na Starówce 28.11.05, 07:27 Oh to mnie zmartwiłeś ale tego sie spdziewałam w sumie. A znasz może jakieś sympatyczny usc w warszawie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oskarkowy Re: USC na Starówce 28.11.05, 08:12 Najmilej pracuje mi się w pałacyku w Jabłonnej (jak jedziesz do Legionowa, to przed skrętem w prawo jest po lewej ładny pałacyk z parkiem). Możesz go kojarzyć, bo Młode Pary często robią tam sobie jakieś ślubne koszmarki Aha nie wiem jak to się załatwia, ale jest możliwość po ślubie zjeść na miejscu z rodziną obiad, czy wypić lampkę szampana. Pałacyk we wnętrzach wygląda jeszcze lepiej jak na zewnątrz. Niestety nie wiem, ile kosztuje taka przyjemność a domyślam się, że nie jest najtaniej. Jarek www.grabek.pl - fotografie Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: USC na Starówce 28.11.05, 08:54 Poszukaj może Urzedu w mniejszych dzielnicach?? Moi znajomi brali w Urzedzie Stanu Cywilnego na Pradze (prawie na tyłach Katedry na Floriańskiej) bardzo sympatycznie było. Nie czuło się presji i oddechu kolejnej pary na karku. Po wyjściu z Urzędu jest fajny widok na Wisłę i port Praskim oraz Most Świętokrzyski. Kolezanka tez opowiadała o nieduzym i w miarę nowym urzedzie na Targówku, ale nie wiem dokładnie gdzie on się mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: USC na Starówce 28.11.05, 09:05 ja tez odradzam Starowke. Mysmy chcieli tam brac, ale okazalo sie ze trzeba book-owac miejscowki z 3 miesiecznym wyrzedzeniem Tez slyszalam ze ponoc fabryka, jeden orszak sie mija z drugim. Na pietrze ladniej, ale tyle tam tych "zaulkow", ze goscie jak nie dotra na czas, to sie moga pogubic i spoznic calkowicie. Urzad na Targowku masz w necie- super nowe sale i dosc sympatycznie. My bierzemy na Kłopotowskiego na Pradze - maly dworek, zadnych problemow z miejscami, na scianach boazerie rodem z '80 Ale sympatycznie ) Niestety fasada obecnie przykryta rusztowaniami, ale np. sala slubow na parterze i jak rezerwujesz, to pytaja ile gosci bedzie, to zachowuja odpowiednia roznice czasowa do kolejnego slubu, zeby sie goscie nie mieszali. Biore pod koniec stycznia, dam znac jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: USC na Starówce 28.11.05, 09:37 hej, czy ten na Kłopotowskiego to to samo o czym pisała irlaaa? na tyłach katedry przy Floriańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: USC na Starówce 28.11.05, 09:39 byc moze ja slabo znam Prage Wisła obok i most też. Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: USC na Starówce 28.11.05, 10:07 tak, chodziło mi o Kłopotowskiego ) zapomniałam jak ta ulica się nazywa i wolałam metoda opisową wskazać miejsce Odpowiedz Link Zgłoś