suchar77 07.12.05, 11:36 polecam gorąco nauczyć się pierwszego tańca... walc wiedeński albo angielski jest klasyką, kroki i figury nie są trudne a wrażenie piorunujące...dla odważnych polecam tango...wielkie brawa i bis - gwarantowane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez_82 Re:Nauczymy się? 07.12.05, 14:34 To ja mam pytanie odnośnie tej nauki tańca- mój ślub za 9 miesiecy a my z narzeczonym nie tańczymy za dobrze. Bardzo podoba mi się walc na pierwszy taniec ale zastanawiam sie czy po prostu damy radę się nauczyć i czy to będzie ładnie wyglądało czy tez może lepiej zatańczyć po swojemu i mieć stres z głowy.Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
suchar77 Re:Nauczymy się? 08.12.05, 11:59 polecam gorąco walca i gwarantuję, że się nauczycie... uczyłam około 400 par na wesele róznych tańcy i wszyscy się nauczyli... oczywiście trzeba poznać parę i i ch umiejętności, ale w walcu wiedeńskim jest w zasadzie tylko jeden główny krok i jedna figura - każdy się nauczy...Tańcząc walca wiedeńskiego albo angielskiego wszyscy goście są w szoku - bo nie wiele osób to robi... nie zdażyło mi się żeby jakaś para była niezadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
anula_ka Re:Nauczymy się? 08.12.05, 12:06 Mam pytanie ile lekcji potrzeba zeby się nauczyć walca? Wiem, ze to pewnie indywidualna sprawa, ale tak około. Zaznaczam, ze nigdy nie uczylismy się. Za jakiś czas wybieramy sie na kurs tańca przed weselem. Ponieważ lekcje będą indywidualne mamy możliwość wyboru zakresu programu Jakich jeszcze tańców warto by sie nauczyc na takim kursie aby ładnie wypasć na weselu? Odpowiedz Link Zgłoś
suchar77 Re:Nauczymy się? 08.12.05, 12:13 na otwarcie wesela polecam walca wiedeńskiego, nauka zabiera max 2 lekcje po 60 min, do tego proponuję, koniecznie tańca dyskotekowego - takiego w parze, żeby tańcyć ze wszystkimi gośćmi - 1 lekcja po 60 min. jeśli macie ochotę to jeszcze koniecznie tango i trochę jive. Gwarantuję, że się nauczycie...moi uczniowie wychodzili zadowoleni... i nauczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_l25 Re:Nauczymy się? 08.12.05, 12:54 A ja mam wątpliwości w związku z tym tańcem dyskotekowym, w parach. Nas ostatnio nauczyła kobitka jakiegoś kroku dyskotekowego. Ale moim zdaniem wygląda on idiotycznie i nie sposób przetańczyć tak całego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
suchar77 Re:Nauczymy się? 08.12.05, 13:17 to zależy kto uczy i czego...jeśli to taniec z ciocią i wujkiem - tzw. dwa na jeden - to rzeczywiście idiotyczne, ale na weselu ciocie i wujkowie tak niestety tańczą...kwestia gustu... co prawda teraz na dyskotekach nie tańczy się w parach więc... mój taniec dyskotekowy, którego uczyłam opierał się na trzymaniu łacińskim, freeslyle...warto go znać, bo potem przez całą noc na weselu trzeba coś tańczyć...zresztą na inne wesela też się przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
moniaolo Re: pierwszy taniec 08.12.05, 13:37 Taaa byłam na weselu gdzie para próbowała po kursie nauki walca zabłysnąć tańcem, no niestety wyszło żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: pierwszy taniec 08.12.05, 13:44 Ja widziałam jak to Pan Młody pieknie tańczył, a Panna Młoda gubiła kroki, plątała figury, zamotała się w suknie ślubną o mało się nie przewróciła i... WSZYSCY BYLI ZACHWYCENI Zachwyceni, że spórbowała, że się nie poddała, że z uśmiechem podeszła do swoich umiejętności tanecznych. Nie wyglądało to prfesjonalnie, a gościom się podobało. Dużo zależy od podejścia gości i samej Młodej Pary. Grunt to dystans do samego siebie Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: pierwszy taniec 09.12.05, 13:36 a mnie sie podoba czacza ale czy sie nadaje na 1 taniec? gdzie w Krakowie mozna sie nauczyc tanców? Odpowiedz Link Zgłoś
klerken Re: pierwszy taniec 09.12.05, 13:44 Pewnie, że sie nadaje! Najważniejsze przecież, że tańczy się razem Odpowiedz Link Zgłoś
suchar77 Re: pierwszy taniec 09.12.05, 16:50 jak najbardziej się nadaje, tylko weźcie pod uwagę Twoją długą suknie - chyba że jest krótka...potrzeba też więcej czasu na naukę i rozbudowana choreografia, żeby gościom się nie znudziło...ale jak się nauczycie - goście będą zachwyceni... Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: pierwszy taniec 09.12.05, 17:42 wlasnie... suknia bedzie długa a ja chcialabym sie nauczyc jakiegos innego tanca niz walc aby zaskoczyć gości... Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: pierwszy taniec 09.12.05, 20:33 Od 1go stycznia rusza 3-miesięczny kurs w Nowohuckim Centrum Kultury. Potem można uczyć się dalej. Terminy różne, info są na stronie, ale jeszcze nie dozaktualizowane. www.nck.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rain_woman Re: pierwszy taniec 09.12.05, 21:03 suchar, Ty prowadzisz takie przygotowania? Prosze o namiary na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś