monisia333 02.01.06, 15:18 Każdy kto słyszy, że chę brać ślub w lipcu dziwi się. Podobno sa jakies przesądy. Nie zastanawiałam się nad tym, ale teraz zaczynam sie powoli zastanawiać jak tak wszyscy się dziwią. Czy to cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dexterowa Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 15:28 A Ty wierzysz w przesądy? Jesli tak to nie ma r w miesiacu i już miesiąc nie odpowiedni na ślub Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 15:32 skoro tak się dziwią to chyba mówią konkretnie dlaczego - więc nie rozumiem pytania? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 15:37 ja tez biore slub w lipcu i sie nie przejmuje jakimis glupotami Odpowiedz Link Zgłoś
wegierka111 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 15:56 Ja znam kilka, od mojej babci, a ona jest bardzo mądra: "w lipcu ślub, trumnę kup" "kto w lipcu ślubuje, zdrady posmakuje" "w lipcu wesele, szczęscia niewiele" Ja tam wolę dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 21:57 Zamist lipsa wstaw dowolny miesiąc o możesz sie bać cały rok. Jak to lubisz to masz luksus. A tak poważnie to z takimi przesądami tylko ślub cywilny. W kościele to grzech wierzyć w przesądy. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 16:10 Monisia, nie skupiaj się na przesądach ani nie myśl pesymistycznie bo pecha mozna na siebie podobno ściągnąć takim gdybaniem. Więc nie wazne czy to lipiec czy to wrzesień, czy jakikolwiek inny miesiąc, bądź szczęsliwa, radość, i myslenie pozytywne na tym się skupiaj... PS. a ja słyszałam ze nie powinno się brać w sierpniu (bo to podobno miesiąc meki Pańskiej czy coś takiego, a przecież tyle slubów i szczęsliwych par jest zawieranych w sierpniu) Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka80 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 18:38 a od kiedy Wielkanoc jest w sierpniu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mrec1 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 23:26 my 15 lipca i wogóle nie mamy zamiaru wierzyć w przesądy wy też sobie odpuśćcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia96 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 02.01.06, 20:09 Jak ktoś doszukuje sie przesądów to zawsze znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 03:32 ja brałam ślub w lipcu i jest ok a inni w sierpniu i się męczą ze sobą, więc nie ma reguły nie wież w w głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 08:29 Wystarczy splunąć przed Kościołem trzy razy przez lewe ramię i wszystkie przesądy zostana odczynione Nie wierzyłam, nie wierzę i wierzyć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 08:52 bzdura, brałam ślub w lipcu 2005, z wszystkich przesądów ślubnych ten o braku r w nazwie miesiąca wydaje się chyba najbardziej irracjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 11:23 Powiem Wam ciekawostkę. Biorę ślubw kwietniu, więc w miesiącu bez tego ważnego 'r'. O swojej dacie ślubu informowałam już wiele osób. I ani babcia, ani dziadek, ani stare ciocie, ani rodzice, ani w ogóle nikt ze starszych osób nie wspomniał nic o braku "r". Za większość moich znajomych się dziwiła wyborem miesiąca. Wychodzi na to, że młodzi ludzie są bardziej przesądni od starszych, ciekawe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 16:39 Po co sie martwić przesądami? Moi rodzice brali slub w lipcu i żyją szczesliwie juz ponad 30 lat razem. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
karo64 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 20:53 nie wierz w żadne przesądy!prosty przykład-moja koleżanka brała ślub w czerwcu (literka r jest)a się rozwiodła.literka r nie przesądza o szczęsciu. Odpowiedz Link Zgłoś
akola_7 Re: CZY NA LIPCOWE ŚLUBY SĄ PRZESĄDY??? 03.01.06, 21:40 monisia ja tez biore slub w lipcu i na poczatku doszukiwalam sie roznych przesadow, chocby tego ze nie ma 'r' ale oprocz mnie nikt na to nie zwrocil uwagi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś