aga_mati 03.01.06, 22:14 Witajcie, mam prośbę, podpowiedzcie nam gdzie mozna we Wrocławiu "sprawnie" odbyć nauki przednałżeńskie? pozdrawiamy Agnieszka&Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalia28 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 04.01.06, 07:58 Witam, ja również poszukuję takich informacji. Jak na razie wiem tylko o kościele na Glinianej, gdzie nauki trwają 2 tygodnie (w sumie 5 spotkań w tygodniu, popołudniami). Nauki w tym kościele rozpoczynają się z początkiem marca, już trwają zapisy. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aronia80 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 04.01.06, 10:27 Witam, pod koniec tego miesiąca zaczynają się nauki przedmałżeńskiego w kościele u Orzecha na Bujwida. Słyszałam że są rewelacyjnie prowadzone. Niestety trwają aż 8 tygodniu i kończą się weekendowym wyjazdem gdzieś pod Wrocław. Co do Glinianej, to mam znajomą. którą chodziła tam na kurs, który skończył się niedawno. Spotkania z księżmi są fajne, natomiast kiedy zajęcia prowadziły siostry, to ponoć była masakra. Zadawały bardzo intymne pytania w obecności wszystkich par, na które trzeba było odpowiedzieć. Na pewno plusem tego kursu jest to, że trwa tylko dwa tygodnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 19.02.06, 09:59 polecam baaardzo "spotkania dla narzeczonych" u dominikanow! sama odbylam i przyznam, ze byla to dla mnie jak i mojego narzeczonego piekna przygoda. co prawda spotkania sa raz w tyg i trwaja przez 8 tygodni, ale jesli to dla ciebie nie jest pilna sprawa - to polecam :o) poza tym, mozna tam od razu poradnie rodzinna "zaliczyc" ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ollus Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 04.01.06, 16:24 parafia na ul. Św. Antoniego - 4 spotkania w 4 kolejne niedziele parafia na ul. Stysia - 2 tygodnie 8 dni od poniedziałku do czwartku nie wiem kiedy początek Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mati Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 04.01.06, 17:50 dziekuje wam bardzo, ten na ul. Św. Antoniego najbardziej mi odpowiada - tylko sie jeszcze musze dowiedziec o której godzinie odbywają sie, dziekuje pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
damalta Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 17.02.06, 20:01 Czy wiecie coś a zaczynajacych się na czasie naukach we Wrocławiu? Na Glinianej zapisują na maj, wcześniej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia7 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 19.02.06, 00:35 w kościele na Popowich to chyba 6 spotkan + dzien skupienia. Osobiscie polecam wieczory dla zakochanych u Dominikanów. Mnie się podobały - warto. Trwaja 9 tygodni - dla wielu to może być minusem. Polecam tez tam poradnie - przeszłam ją bezproblemowo i bez wykresów. (choć pewnie kwestia na koga tam się trafi) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 19.02.06, 00:42 w samym Wroclawiu nie wiem,ale obok czyli w Olawie ,nie pamietam jak sie ten kosciol nazywa,jak sobie porzypomne to napisze,sa organizowane w jeden weekend nauki przedmalzenskie,zuplenie za darmo ,ale wczesniej trzeba sie zapisac,bo ciesza sie wielka popularnoscia.Spotkanie odbywa sie w sobote a kolejne w niedziele i to tyleprowadzone sa przez ksiedza,zeby niebylo watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
irish_girl Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 19.02.06, 22:01 Kościół św. Piotra i Pawła w Oławie tel. 3034637. Potwierdzam nauki weekendowe. Sobota 2 godz, niedziela 2 godz i papierek jest Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 19.02.06, 22:09 o dokladnie o ten mi chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
damalta Re: NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE-WROCŁAW 20.02.06, 21:29 Dzięki, jutro obdzwonimy. Będzie atak na parafie Odpowiedz Link Zgłoś