wegeta23 17.01.06, 12:00 czy wysyłac zawiadomienia do dalszej rodziny, której nie zapraszam na ślub ani na wesele??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madi1 Re: zawiadomienia 17.01.06, 12:02 To zależy jakie zwyczaje panują w Twojej rodzinie. U nas się tego nie robi i ja żadnych zawiadomień nie będę wysyłać. Ci, którzy powinni wiedziec i na których mi najbardziej zależy będą po prostu na moim weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
wegeta23 Re: zawiadomienia 18.01.06, 13:00 u mnie w rodzinie też się tego nei robi, ale teściowa nalega... Odpowiedz Link Zgłoś
mna Re: zawiadomienia 18.01.06, 13:25 Jeśli w rodzinie teciowej takie zwyczaje panują to można im wysłać. Ale jeśli w twojej rodzinie takie zwyczje nie panuja to rodzinie z twojej strony tegfo nie proponuję bo moga czuć sie zażenowani i może być opacznie odebrane. Ja raz otrzymalam takie zawiadomienie jeszce przed ślubem i czulam sie dziwnie w końcu nie wiadomo było czy można jechac na ten slub czy sie nas nawet na ślubue nie spodziewają. W końcu nikt z zawiadomionych nie pojechał zwłaszcza ze bylo to w innym odległym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: zawiadomienia 18.01.06, 13:30 w moim regionie jest przekonanie,ze jak dostaje sie zawiadomienie to trzeba iśc do koscioła(nie należy sie spodziwać niczego wiecej-nie wpraszac sie na wesela).Oczywiscie jak ktoś nie moze to nikt go nie bedzie wykykał palcem. Ale jak my dostajemy zawiadomienie to idziemy do koscioła z kwiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: zawiadomienia 18.01.06, 13:26 U mnie rozdaje sie zawiadomienia.Np.w pracy,znajomym czy rodzinie której sie nie zaprasza.Ja osobiście nie zapraszam całej rodziny od strony ojca.Dlatego zamierzam wysłac babci,chrzesnemu i ciocia zawiadomienia.Cała rodzina od strony matki bedzie.Cała!!!! (18 osób).Mój A.zamierza wysłac tym, ktorzy nie mogli być zaproszeni. Ja wysle moim kolega ze szkoły średniej bo mam z nimi dobry kontakt.A ze studiów to juz nie. W pracy też zamierza dac ale kierowniką(bo pracuje w dwóch firmach).A narzeczony sam jest kierownikiem wiec da jedno całej brygadzie.I jak utworzy sie delegacja chętna przyjśc na poczęstunek to przyjdą... Odpowiedz Link Zgłoś