dagafa 25.01.06, 15:45 czy slyszalyscie cos o przesadach zwiazanych z kapeluszem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golinda Re: kapelusz 25.01.06, 16:00 hmm...nie słyszałam, ale moja przyszła teściowa miała na swoim ślubie kapelusz (jako młoda dziewczyna) i wyglądała bardzo ładnie-poza tym wiedzie szczęśliwe życie ze swoim mężem, więc... wydaje mi się jednak, że kapelusz postarza Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: kapelusz 25.01.06, 16:46 Moja mama też miała kapelusz i z ojcem w tym roku będą obchodzili 29 rocznicę ślubu, zresztą tego samego dnia, co my naszą pierwszą A w kapeluszu z lat 70-tych wyglądała ślicznie, do tego długie włosy do pasa i suknia z rękawami dzwonami. Cudo jak na lata 70-te Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: kapelusz 25.01.06, 16:50 wystapienie w kapeluszu na wlasnym slubie to super sprawa. bardzo mi sie podobaja panny mlode w kapeluszach Odpowiedz Link Zgłoś
verhextekw Re: kapelusz 25.01.06, 17:56 Przesądów nie ma. Ale w dawnej Polsce w kapeluszu do .slbu szły wdowy; taki zwyczaj,podobnie jak to, że nie-dziewice w białych sukniach nie szły. Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: kapelusz 26.01.06, 09:49 moim zdaniem kapelusz wygląda bardzo elegancko i kobieco. sama chciałabym wystąpić w kapeluszu zamiast w welonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ra81 Re: kapelusz 26.01.06, 09:53 tak jezeli slub w sobote, a panna mloda blondynka, kapelusz przynosi szczescie jezeli slub w sobote, ale dzien miesiaca nieparzysty, bez wzgledu na kolor wlosow - pech, pech, pech murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: kapelusz 26.01.06, 13:54 O przesądach? Nic )) Kapelusz do ślubu miała moja teściowa, skądinąd zadowolona z życia i małżeństwa Kapelusz miała też przyjaciółka, której świadkowałam - i również wszystko u nich jest okay. Natomiast wydaje mi się, że kapelusz do ślubu jest trochę demode. Moja przyjaciółka brała ślub dwanaście lat temu, i nie miała sukni, tylko kostium (ślub był kościelny, ale skromniutki), więc wyglądała dobrze. Ślubne kapelusze były modne w latach 70. No i jeszcze jeden drobiazg - w dużym kapeluszu dobrze wygląda tylko dziewczyna wysoka. Mała będzie robiła za muchomora ))) Odpowiedz Link Zgłoś