Dodaj do ulubionych

troche intymne pytanie

25.01.06, 20:15
mam taki dyskretny problem a tu pod osłoną pseudonimu moge zapytać jak go
rozwiązać otoż jestem osoba jak to się dzisiaj mówi puszystą i mój problem
dotyczy rajstop pod suknie ślubną i podwiązki, moje nogi sa dośc tęgie i w
rachube nie wchodza pończochy samonośne a z tego co widze sa to najczęściej
wybierane pończochy a co jest w ofercie w salonach ślubnych dla panien
tęższych jakie rajstopy aby były równie piekne no i jak to jest z podwiązką
czy nie obciera się w tańcu lub podczas chodzenia a co gorsza czy może się
zsuwa czego najbardziej sie boje prosze poradźcie coś lub uspokujcie mnie że
są i dla mnie jakies rozwiązania
Obserwuj wątek
    • pusiaczkowa1 Re: troche intymne pytanie 25.01.06, 20:59
      widziałam w sklepie z rajstopami cieńkie pończochy typu stripante (mogłam nazwę
      pomylić), wkleję linka bo sprzedają na allegro. Może coś takiego cię
      zainteresuje. Sama nie lubię pończoch bo się w nich żle czuję, więc może ten
      typ Ci będzie odpowiadał, ja sobie takie kupiłam i jestem z nich zadowolona i
      moja druga połówka też.Zaraz linka wkleję.
      • pusiaczkowa1 Re: troche intymne pytanie 25.01.06, 21:03
        www.allegro.pl/show_item.php?item=82828031
        może takie, oczywiście cieniutkie i białe, w sklepach też coś takiego
        sprzedają, trzeba tylko poszukać oczywiście jeśli Ci się podobają.
    • minerwamcg Re: troche intymne pytanie 25.01.06, 21:07
      Nie przejmuj się, kup najzwyklejsze w świecie rajstopy, byle dobrej jakości i
      odpowiedni rozmiar. Po cholerę koniecznie pończochy samonośne i podwiązki,
      striptiz chcesz robić? smile)) Ubierz się wygodnie, tak, żeby Cię nic nie
      uwierało, a te akcesoria z "domu negocjowanego afektu" sobie odpuść.
      Sama jestem dość okrągła i z doświadczenia wiem, że będąc okrągłą najlepiej
      wygląda się w rzeczach prostych i niewymyślnych.
    • natalicja Re: troche intymne pytanie 25.01.06, 21:33
      Nie przejmuj się dziewczyno!!
      Ja miałam na swoich okrągłosciach zwykle białe rajstopy, tyle ze dobrej jakości i perfekcyjnie dobrany rozmiar (musiałam najpierw kilka par przetesowac). Nic nie zjedzalo, nic nie uwierało, nic nie czułam.
      Taką niebieską opaskę na udo sobie darowałam, bo brzydkie to i nie wiadomo po co, tylko by się wpijało albo objeżdzalo. Ponczochy na pasie mnie brzydza, samonosne jeszcze bardziej, wiec zrobilam tak, zeby bylo najwygodniej. i najcieplej, bo slub byl w grudniu, wiec wystep z goławym tylkiem odpadał.
      Acha, rajstopy, w ktorych wyszlam za maz kupilam w osiedlowej budce za 9 zlotych. Take jest moje zdanie dotyczace rajstop a ponczoch - natomiast jesli chodzi o Twoj slub - zaloz to, w czym czujesz sie najlepiej i tyle. jesli zawsze marzylas o niebieskiej podwiazce, to jej sobie nie odmawiaj dlatego, ze Ci sie wydaje, ze bedziesz w niej grubo wygladac. Zakladam, e goscie Ciebie w okolicach ud ogladac nie beda, a Twoj narzeczony nie zeni sie z Toba ze wzgledu na ich rozmiar, wiec jego akurat pewnie najmniej to bedzie obchodzic...
    • magdalaena1977 Re: troche intymne pytanie 25.01.06, 21:51
      Nie wiem co masz na myśli pisząc "puszysta", ale ja jestem naprawdę dużą kobietą
      i bez pończoch samonośnych nie wyobrażam sobie lata w mieście. Przeważnie Gatta
      rozmiar 3/4, ale szukam gdzie mogę tańszych.
      Jeśli nie nosisz pończoch , to wydaj te 15 zł i zamierz smile
    • nie.migotka Re: troche intymne pytanie 26.01.06, 09:11
      Z moich doświadczeń porównawczych rajstopy lepiej się trzymają, nie uciskają w
      uda, nie robią wałeczków, trzymają wszystko razem, modelują brzuch smile
      Tylko trzeba dobrac odpowiednią grubość, co by w lecie nie było za gorąco.
      Ja jeszcze nie wiem w czym pójdę (może ktoś przez pół roku wymyśli pończochy
      samonośne a zarazem delikatne), to będzie zależeć od tego jak goraco będzie.
      A podwiązka? Bleee. Nie zakładaj.

Pozdr.
      nie.migotka (patyczak)

-----------------------------------
      W naszych czasach trzeba być optymistą,
      żeby rano, po przebudzeniu, otworzyć oczy.
      • ra81 Re: troche intymne pytanie 26.01.06, 09:47
        kochana, kup super cienkie biale rajstopki z lycra z calzedonii na przyklad -
        sa bardzo mocne, a jednoczesnie leciutkie i nie bedzie Ci niewygodnie

co do podwiazki - wcale nie zakladaj, ja nawet gdybym miala ngo naomi capmbell
        to bym sobie darowala, a poniewaz nie mam, tym latwiej mi to przychodzismile co
        tobie rowniez radzesmile

OT: ostatnio rozsmieszyly mnie migawki ze studniowek, gdzie lasencje wystrojone
        w gorsety, zielone tafty, czerwone boa czy w najlepszym wypadku male czarne,
        tanczyly poloneza z bialymi chusteczkami w rekach (huhuhu, biala chusteczka i
        czerwone boa bylo najlepszym zestawem), po czym prezentowaly na swoich
        nastoletnich udkach czerwone podwiazki, mistrzostwo!!!
        • ra81 wstretna literowka 26.01.06, 09:48
          ra81 napisała:

ja nawet gdybym miala ngo naomi capmbell

*ngo = nogi
          • kamelia7 Re: wstretna literowka 26.01.06, 11:53
            nie.migotka - delikatne ponczochy to Glamur 12 den - tylko niestety drogie.

A ogólnie to czy ponczochy czy rajstopy zależy od tego jaka pora roku i co sie
            woli nosić.
            Rajstopy mogą być bardzo delikatne 8 den (są super na lato) - polecam Fionę.

Ja planuję ubrać ponczochy (ślub w lecie) a w zapasie miec rajstopy 8 den.
            • niemamloginu2 Re: wstretna literowka 26.01.06, 12:05
              a co to wogóle znaczy puszysta? Wracając jednak do tematu wątku - sama się
              zastanawiałam nad pończochami - ale wydaje mi się, że im grubsze udo tym większa
              udręka....tylko jak ślub w lecie to goraco będzie w nogi i ... Macie rację
              dziewczyny,ze podwiązka jest niepotrzebna, no tak ale coś niebieskiego... to ja
              przeciez moge sobie niebieski kwiatuszek na majtkach naszyć smile)) tez nikt nie
              będzie oglądał tylko 2 osoby big_grin przecież
    • ineczka22 Re: troche intymne pytanie 26.01.06, 12:21
      Ja jestem raczej szczupla, ale nie widze siebie w ponczochach. Nigdy nie mialam
      na sobie. I balabym sie ze w tancu mi spadna. Np te samonosne. A tradycyjne, ze
      beda niewygodne i klipsy beda mnie uwierac caly dzien i noc. Moze wypadaloby
      sprobowac smile
    • agnieszka5661 Re: troche intymne pytanie 26.01.06, 13:00
      ja też bym na Twoim miejcu założyła rajstopy i tak chyba zrobię sama w
      przyszłości, bo z kolei ze mnie nawet te pończochy o najmniejszym rozmiarze
      spadają po przejściu 20 metrów. Cały czas bym się bała, że je zgubię...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka