Dodaj do ulubionych

Obrączki!!!

06.02.06, 23:01
Witajcie, mam pytanie co myslicie o powrocie do tradycyjnych półokrągłych
obrączek (bez łączenia z biłaym złotem i żadnymi wzorkami)?
Obserwuj wątek
    • olkao Re: Obrączki!!! 06.02.06, 23:32
      jestem zdecydowanie ZA!!!
      Właśnie takie będziemy mieli - żółte złoto, półokrągły kształt, nie za grube -
      po prostu "obrączkowe" obrączki! smile
      A co do łączenia złota białego z żółtym - zawsze mi mówiono, że nie nosi się
      razem ozdób złotych i srebrnych, bo to nie pasuje kolorem... I faktycznie - coś
      w tym jest - białe złoto ( które ma przecież kolor srebra) trochę "gryzie" się
      z tym żółtym...
    • ewaes Re: Obrączki!!! 07.02.06, 08:51
      My też będziemy mieli tradycyjne półokrągłe z żołtego złota.
      Obrączki będziesz nosić całe życie (przynajmniej ja tak planuję)
      i najlepiej wybrać wzór prosty i ponadczasowy.
      Dodatkowo dla większego komfortu noszenia wybraliśmy wypukłe w środku.
      • ann_jazon Re: Obrączki!!! 07.02.06, 08:58
        My też na początku chcieliśmy mieć klasyczne, żółte, półokrągłe, ale jak już
        zaczeliśmy mierzyć, to nieszczególnie pasowały mi do moich palców. Dlatego
        wybraliśmy również proste, ale płaskie obrączki, które pasują nam obojgu.
        • azanna Re: Obrączki!!! 07.02.06, 09:11
          Ann-jazon - to tak ja my . Mamy żółte płaskie, bo półokrągła na mojej ręce
          wyglądała jakby mi się wbijała w palec i to niezależnie jak duży rozmiar
          mierzyłam.
          Ja jestem zdania, że obrączka powinna wyglądać jak obrączka, więc mimo, że
          żółtej biżuterii w ogóle nie noszę zdecydowaliśmy się na ten kolor.
          • ann_jazon Re: Obrączki!!! 07.02.06, 09:30
            Podzielam Twoje zdanie, obrączka to obrączka i tak ma wyglądać. Nie podobają mi
            się zrobione całe z białego złota, tytanu, czy w "ciapki" 3-4 kolorowe, ze
            wzorakmi w kształcie listków, warkoczyków czy szachownicy. Widziałam
            nieraztakie, które wyglądają jak odpustowa biżuteria - przynajmniej takie robią
            na mnie wrażenie. A z drugiej strony, to takie obrączki na kobiecej ręce to
            może jeszcze jakoś tam wyglądają, ale u faceta na palcu - fatalnie....
            • azanna Re: Obrączki!!! 07.02.06, 09:34
              Właśnie - przymierzyliśmy takie z drobnymi kreskami wygrawerowanymi na zewnątrz
              i mój mężczyzna od razu stweirdził, że możemy je kupić, ale nigdy jej nosił nie
              będzie. Lepszego argumentu mi nie było trzebasmile
              A poza tym czytałam ostatnio, że srebrne obrączki noszą mniejszości seksualnesmile
              • marta_m24 Re: Obrączki!!! 07.02.06, 10:16
                Widzę że wszystkie z was mają takie samo zdanie na temat obrączek jak
                ja.Zgadzam się obrączki są na całe życie a te tradycyjne są zdecydowanie
                praktyczne bez żadnych wzorów czy łączeń kolorów itp.My też jesteśmy
                zdecydowani na te tradycyjne.Wg mnie mimo upływu czasu zawsze będą
                modne.Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode.
                P.S.Jak przygotowania do ślubu?I kiedy nastąpi ten szczęśliwy dzień?Ja będę
                ślubować-26.08.2006.Czy któraś z was teżwtedy planuje?A jak z suknią macie już
                upatrzony fason tej jedynej?
              • annanaba Re: Obrączki!!! 07.02.06, 10:19
                witam!
                o ile mi wiadomo nie należę do miejszości seksualnej, a zamierzam mieć obrączki
                z białego złota, powód bardzo prosty, wspominano już we wcześniejszych
                wypowiedziach (z krótymi się zgadzam), iż łączenia zółtego i białego złota jest
                mało fajne, bezgustowne itd. (ale jak kto woli), ja nie lubię złota, moja
                biżuteria to głównie srebro, więc srebrna obrączka jest jak najbardziej na
                miejscu. pozdrawiam wszystkich bezwzględu na upodobania surprised)
                • adelheid Re: Obrączki!!! 07.02.06, 11:08
                  a ja wogole nia nosze bizuterii... obraczki beda najprostsze i najtansze, tylko na ten jeden dzien. ja poprostu nie znosze bizuterii, dziwne prawda?
                  a juz cos na palcu miec to najgorszy koszmarsmile ja nawet zegarka nie nosze.
                  moje Kochanie chce nosic obraczki a ja nie. duzo czasu zajelo mi przekonanie go za pierscionka zareczynowego po prostu NIE Chce, w koncu przekonal mnie do zareczynowego naszyjnika, ale na szczescie jest na tyle bogaty i ozdobny ze nie musze go nosic ciaglesmile
                • azanna Re: Obrączki!!! 07.02.06, 11:23
                  Annanaba - to było w ramach żartu - to co napisałam o mniejszościach
                  seksualnych. Przecież zakończyłam uśmieszkiem. Faktycznie coś takiego
                  przeczytałam i mnie to rozbawiło, bo obrączki z białego złota są przecież
                  bardzo popularne ostatnio wsród "tradycyjnych" par tzn. damsko-męskich i na
                  pewno nikt ich nie postrzega w taki sposób.
                  Marta - witaj na forum, mój dzień to 29 kwiecień, a więc już całkiem niedługo.
                  Mam nadzieję, że zima zdąży się skończyć do tej pory. Suknia zamówiona.

• joanna.marta Re: Obrączki!!! 07.02.06, 12:30
                    Mamy z mężem białe obrączki, ale bardzo proste, bez wzorków, kwiatków,
                    koralików itp. A jesteśmy raczej tradycjonalistami. Ale po co mi obrączka
                    żółta, skoro w ogóle nie noszę żółtej biżuterii? Obrączkę chcę nosić z
                    przyjemnością, a nie krzywić się, jak tylko na nią spojrzę, bo nie pasuje mi do
                    niczego...
                • caricare Re: Obrączki!!! 07.02.06, 16:21
                  Napisałaś dokładnie to, co ja miałam zamiar napisać smile Też mamy z białego złota,
                  bo ja nie mam nic z żółtego (poza łańcuszkiem i kolczykami z czasów komunii),
                  noszę tylko srebro! A mój narzeczony po prostu (na szczęście dla mnie) nie lubi
                  żółtego złota. Pozdrawiam ciepło!
                  • joanna.marta Re: Obrączki!!! 07.02.06, 20:56
                    Niestety, białe obrączki nie będą wiecznie białe (przynajmniej te ze złota). To
                    są obrączki z żółtego złota a jedynie czymś pokryte, a to coś się z czasem
                    ściera. Pozostaje co jakiś czas oddać obrączkę w ręce fachowców, a oni już
                    nadadzą odpowiedni, SREBRNY kolorsmile
    • anulka_1 Re: Obrączki!!! 07.02.06, 16:42
      My najprawdopodobniej będziemy mieli właśnie takie najbardziej klasyczne z
      żółtego złota, bez żadnych wzorków, półokrągłe. Nie za grube, tak zeby zgrabnie
      wyglądały. Ogólnie wolę biżuterię ze srebra lub białego złota, ale na obrączki
      pasuje nam wlasnie żółte. Śmiejemy się, że przynajmniej od razu będzie wiadomo
      o co chodzi, bo np. obrączki z białego złota czasem noszą również ludzie stanu
      wolnego, z jakichs innych powodów. Ale na serio: po prostu takie zwykłe żółte,
      najbardziej proste - najbardziej nam się podobają wink
      • heather4 Re: Obrączki!!! 10.02.06, 23:27
        jakie macie doświadczenia z białym złotem? czy faktycznie kolor się ściera i po
        jakim czasie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka