crayole 16.02.06, 23:14 Większość osób zaproszona na nasze wesele nie jada tortów. Chcieliśmy więc zrezygnować z niego. Co można wymyślić w zamian, tak, żeby było uroczyście? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olkao Re: tort 16.02.06, 23:20 Ja byłam na weselu, na którym zamiast tortu podano kruchy placek z owocami. Był to olbrzymi, prostokątny placek. wyglądał b.dekoracyjnie pokryty czerwonymi truskawkami i malinami. Byl też b.pyszny - kruchutkie ciasto i soczyste owocki... Cos jak tarta, ale... hektar tarty!!!)) Wszyscy byli zachwyceni! Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: tort 17.02.06, 09:02 Polecam tort śmietanowy - taki akurat wiele osób jada, bo tych tradycyjnych z kremem to ja nawet nie jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: tort 17.02.06, 13:58 Dobry tort na bazie śmietany z owocami zje każdy Albo szarlotkę z lodami. Odpowiedz Link Zgłoś
cudziewcze Re: tort 17.02.06, 09:07 Witam, ten problem u nas bedzie rozwiąznay w ten spoósb, że tort będzie pdonay nie o połnocy, ale po obiedzie, szef restauracji, gdzie robimy, stwierdzil, ze wlasnie z powodu tgeo, ze ludzie tortu o 12 nie jedza to uniego je sie go w godzinach wczesnowieczornych. No i nasz tosrt bedzie bardzo lekki. Moze to jest jakies wyjscie...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: tort 17.02.06, 13:54 a moze by... ustawić tort piramidę np. z truskawek bananów i jakis innych owoców? zakładam że szef kuchni umiałby coś wymyślic. np. w kształcie tortu zrobić owoce w galaretce? jadłam kiedys coś takiego, ze było duzo dużo owoców mieszanych zalanych taką ilością galaretki że jak się scięła to trzymała wszystko razem. można to z bita śmietaną np. podać. Owoce zalac w formach tortowych na bazie biszkoptów i już masz "tort" owocowy Odpowiedz Link Zgłoś
marika57 Re: tort 17.02.06, 17:59 Także myślałam,żeby na swoim weselu tort zastąpić czymś innym,ale nic oryginalnego nie udało mi się wymyślić.Przyjaciółka poleciła mi cukiernię w której robią bardzo smaczne torty z bitej śmietany z dodatkiem owoców.Kupiliśmy sobie mały torcik miesiąc przed ślubem,tak na spróbowanie i ... Goście weselni się zajadali,każdy mnie pytał o adres tej cukierni.Nie został ani jeden kawałek.A tort miał trzy pięterka i każde inny smak:truskawka,brzoskwinia i jagody.PYCHA!Palce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
crayole Re: tort 17.02.06, 23:01 Podaj nazwę cukierni, jeśli to nie tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
marika57 Re: tort 17.02.06, 23:50 To mała prywatna cukierenka!Nie sądzę,że mają filie porozmieszczane w różnych miastach.Ale mogę podjechać i się zapytać.Ta cukiernia mieści się pod Łodzią (Wiśniowa Góra). Może warto popytać o tego typu torty w kilku cukierniach,a jak będą to oczywiście skosztować.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś