bacha1979 17.02.06, 15:21 albo weselu (no albo jednym i drugim) "zagraniczników". Chodzi mi oczywiście o cudzoziemców??? I kto to dla Wa jest?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marpessa :) 17.02.06, 15:25 moje wesele szykuje sie dość "obiecująco"- będą goście z niemiec (3 osoby),z USA (5osób), z Malty (2)i z Anglii (1).... ))))))) większość to rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
majek0001 Re: :) 17.02.06, 16:07 Swiatkiem bedzie Włoch -narzeczony siostry mojego M.(tez Swiadkowa bedzie),I narzeczonego rodzinka z Cypru 3 osoby.Nie wiem czy sie liczy ale i siostra z mezem i z dziecmi z Austrii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_ok Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 15:26 Witam.Tak, ja bede miala swiadkowa Francuzke. To moja najlepsza przyjaciolka! Odpowiedz Link Zgłoś
berdronka Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 15:34 tak, ja bede miała teściów Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 15:35 oczywiście ze tak. po pierwsze pan młody po drugie jego brat świadek, po trzecie kilku jego/naszych znajomych plus pan ambasador razem około 10 ich bedzie teraz mam dylemat bo Dj musi umiec choc kilka słów rucic po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
aga9978 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 16:13 U nas chyba co najmniej 60 osob, tak naprawde zawszad... Ale Pan Mlody jest Francuzem, wiec nie dziwne. Swoja droga to cale zamieszanie z takim towarzystwem - i jezykiem w kosciele i jezykiem na przyjeciu, ustaniewieniem stolow, itd. Ale ciekawie! Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 16:17 na migi sie dogadaja,bylam na takim weselu gdzie gadali do siebie w swoich jezykach i jakos sie rozumielipolska wodka zrobi swoje-rozluznia jezyki i obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 16:42 Mąż ciotki, Szwed i zona przyjaciela mojego narzeczonego, Amerykanka. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 18:32 Tak, Niemców. Mój Szwagier, znajomi mojej mamy (staaaarsze małżeństwo, choć nie wiemy czy dożyją przyszlego roku sa ak starzy, ale chetni na przyjazd), chłopak koleżanki i prawdopodobnie również chlopak kolezanki (ale dla odmiany Anglik) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_migotka Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 18:36 oj tak, całą mieszankę wybuchową: chyba z siedem narodowości, jak ja to wszystko rozruszam???? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 18:42 U mnie 10-12 Anglików (rodzina brata mojej matki) i jeden Kolumbijczyk (facet przyjaciółki ) Na szczęscie Dj zadeklarował że z angielskim nie ma problemu ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 18:53 5 Belgów( w tym mąż mojej siostry) Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar 3 narodowości w jednej osobie :))) 17.02.06, 18:47 Będę miała swojego ojca i w sumie nie wiem, ale chyba mogę go potraktować jak zagranicznika, bo zaczynał od obywatelstwa ZSRR, potem było polskie, żeby nie iść do wojska (matka Łotyszka, ojciec Polak, więc się dało), a teraz ma austriackie i chyba tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karusia28 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 19:45 na moim weselu bedzie kilku grekow(siostry maz jest grekiem),niemcow,dwoch norwegow i jak przyjedzie bedzie tez anglikpozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaliena1 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 21:09 U mnie będzie ciocia Peruwianka, Amerykanie i Kanadyjczycy, Francuzi i Szwajcar Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Będziecie miec na swoim ślubie 17.02.06, 21:28 u mnie bedzie ok 10 anglikow 2 szkotow i 2 irlandczykow. Wszyscy znajomi Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 20.02.06, 07:27 Jak symaptycznie sie wątek rozwinął. ) U mnie też bedą Szwajcarzy (znajomi moi), Niemcy (również) oraz Belg (kuzyn mojego taty). Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Będziecie miec na swoim ślubie 20.02.06, 09:43 Narzeczony i jego rodzina Nasi przyjaciele Znajomi z pracy Rodzina i partnerzy kolezanek, etc... W sumie na liscie gosci mam 6 narodowosci ale cimniejszosciowi sa wielojezyczni i juz zaplanowalam stoliki tak, ze nie powinno byc problemu. Wszyscy maja przynajmniej 1 jezyk wspolny. Odpowiedz Link Zgłoś
zara.m Re: Będziecie miec na swoim ślubie 20.02.06, 09:51 U mnie cudzoziemiec na razie zaplanowany jeden - już wtedy mąż mojej przyjaciółki ! I musimy sie poważnie zastanowić, co zrobić, żeby się nie wynudził słysząc dookoła polski ... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Będziecie miec na swoim ślubie 20.02.06, 10:03 Ja dla moich gosci zorganizuje chyba dyzury tlumaczy...w postaci rodzenstwa i znajomych. Tez nie chce zeby sie zanudzili. Poza tym ktos im musi wyjasnic wszelkie aspekty kulturowe - co jest w potrawach, zwyczaje weselne, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
osia00 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 20.02.06, 13:00 my bedziemi mieli: serbke, 2 dunczyków, turczynkę, hiszpana z hiszpanka, portugalczyka i singapurczyka, no i troche rodzinki ze stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
inez_82 Re: Będziecie miec na swoim ślubie 21.02.06, 14:47 A u nas tylko rodzinka z USA(mam nadzieję że sie wszyscy stawią)a w tym tylko kuzynka jest rodowitą urodzoną w Stanach Amerykanką. Odpowiedz Link Zgłoś