magdunia_86 25.02.06, 15:30 Witajcie Mamy ślub zaplanowany na wrzesien 2007. to jeszcze sporo czasu więc nie muszę się jeszcze brać za jakiekolwiek przygotowania? Od kiedy Wy zaczełyście?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia84 Re: 2007 rok 25.02.06, 15:37 Poszukaj tutaj to "nasz" wątek. Zapraszam i pozdrawiam)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=30582786&a=30582786 Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnice Re: 2007 rok 25.02.06, 18:55 ja i mój narzeczony mamy ustalona date na 01.09.2007 i załatwiliśmy już salę, orkiestrę, fotografa i mamy zrobione juz nauki. W tym roku jeszcze idziemy do księdza usalić z nim dzień i godzine ślubu a cała reszta na przysżły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona147 Re: 2007 rok 25.02.06, 16:42 Ja mam w sierpniu 2007 i juz mam załatwioną sale i zespół. Umowy podpisaliśmy w styczniu ale zespół zarezerwowaliśmy w listopadzie bo ma duże branie. Raczej powinnaś już załatwiać bo już masz mało czasu. Oczywiście zależy z jakiego jesteś miasta bo ja z Warszawy ( dlatego trzeba tak wcześnie) Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: 2007 rok 25.02.06, 16:52 ja też mam w sierpniu 2007r,narazie skończyłam negocjować z zespołem (czekam na umowe) a teraz szukam sali (a tu będę miała problem,bo szukam samej sali bez obsługi na 100-120 osób i jak narazie mam tylko jedną) reszte zostawiam na później... Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: 2007 rok 25.02.06, 23:22 prosze napisz mi gdzie masz te sale bez obslugi bo tez szukam, daj jakies namiary Odpowiedz Link Zgłoś
karusia28 Re: 2007 rok 25.02.06, 17:15 witam.my mamy slub 8wrzesnia 2007 i przyznam szczerze ze jeszcze nie mamy nic zalatwione.chcemy sie za to zabrac tak od marca.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: 2007 rok 25.02.06, 17:20 My 28.04.07 i nie mamy jeszcze nic.Nie powiem, ogarnięta szałem tego forum,bo tu wszyscy już, już załatwiaj pojeździliśmy po salach, lokalach,hotelach, pensjonatach, itp i wszędzie usłyszeliśmy, że jeszcze czas.Że starczy 9 miesięcy, a kobietki same się nakręcają.Pozdrawiam i życzę tego wymarzonego miejsca każdej Odpowiedz Link Zgłoś
magalak Re: 2007 rok 25.02.06, 19:12 Także uważam, że dziewczyny same się przez fora nakręcają...., by później wprowadzać jakiś "wyścig - kto pierwszy ?" Bez sensu... . Odpowiedz Link Zgłoś
edycia81 Re: 2007 rok 25.02.06, 19:28 Wydaje mi się, że to zależy od miasta. Załatwiam sprawy związane ze ślubem w Krakowie i też wydawało mi się, że to jeszcze dużo, dużo czasu, a tu okazuje się, że co lepsi fotografowie już mają zajęty "mój" termin, z zespołem, który sobie upatrzyłam na targach ślubnych jakiś czas wcześniej było to samo. Oczywiście to żadna tragedia bo są inne zespoły i pewnie coś wybierzemy, ale jakieś tam rozczarowanie pozostaje gdy sie okazuje, że nie będę mogła zatrudnić konkretnie tych osób, których muzyka najbardziej mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona147 Re: 2007 rok 26.02.06, 13:58 Zależy z jakiego jestes miasta bo jak z duzego to powodzenia bo raczej później juz nic fajnego nie zalatwisz. Ja jestem z Warszawy i np zespół zarezerwowałam w listopadzie. A w grudniu juz na nasz termin (zespołu)chciały 4 inne pary wiec nie wydaje mi sie ze za wczesnie. Miejsca które maja powodzenie trzeba wczesniej rezerwować bo później zostają same nie ciekawe których nikt nie chce. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: 2007 rok 25.02.06, 23:25 my 30.06.2007. mamy juz sale, orkiestre i termin w kosciele, fotografa bedziemy szukac w czerwcu jak wroce do kraju chociaz boje sie ze moze byc juz za pozno. orkiestra ktora na poczatku chcielismy terminy czerwcowe miala juz zajete, a ta na ktora sie zdecydowalismy miala wolny tylko jeden - nasz na szczescie z sala nie bylo problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: 2007 rok 26.02.06, 11:20 Planujemy slub na 7 lipca 2007, za tydzień idziemy rezerwować salę i termin w kosciele. W tym miesiącu może jeszcze fotograf. I chyba tyle na początek. Reszta przyjdzie z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: 2007 rok 26.02.06, 11:41 ja tez 7 lipca 2007 a jak napisalam na forum ze szukam sali i kapeli to dziewczyny sie na mnie rzucily i zjechaly mnie ze przesadzam ze za wczesnie.. itd Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: 2007 rok 26.02.06, 11:48 ja wychodze za maz rok wczesniej niz ty. czyli wrzesien 2006. zaczełam przygotowania w styczniu tego roku i na razie mam sale, kosciol , swiadkowa i fryzjera. reszty dopiero poszukuje ale jestem pewna ze zdarze. macie mnostwo czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: 2007 rok 26.02.06, 12:11 No pewnie, że czasu mnóstwo. Ale tak jak napisałam wyżej, jeśli komuś zależy na dobrym fotografie, sali, kapeli to nieraz terminy zarezerwowane są z ogroooomnym wyprzedzeniem. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Więc jeśli się chce, ma ochotę, to czemu nie zacząć przygotowań już teraz? taka jest moja opnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: 2007 rok 26.02.06, 12:07 Tak to już jest na tym forum , ale taki jego urok. Ale opiniami nie warto przejmować się za bardzo, bo to wszystko zależy od wielu czynników, z jakiego jesteś miasta, na jakiej sali/kapeli/footografie/itd Ci zależy. My z moim narzeczonym byliśmy już miesiąc temu obejrzeć sale i w jednych mówili nam, że to jeszcze wcześnie, w innych, że trzeba już rezerwować. Zdecydowani jesteśmy na jedną z nich, więc po co czekać? W końcu data jest szczególna i nie chcę czekać aż ktoś pierwszy salę zarezerwuje. Tak samo z fotografem. Robi piękne zdjęcia i z tego co napisał nam jeszcze w styczniu (tak więc wiele mogło się już zmienić), ma już zarezerwowane dwa terminy na lipiec i sierpień 2007. Dla niektórych może to być za wcześnie, ale po co później sie denerwować i z wywieszonym językiem latać całymi dniami i szukać. Przecież można załatwić wszystko na spokojnie. Bez nerwów. Tak uważam. I wcale nie sądzę, że przesadzasz. A mnie osobiście przygotowania sprawiają ogromną radość i... lubię mieć wszystko zaplqanowane. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 DO LOBO 26.02.06, 12:28 powiedz mi skąd Ty jesteś??? bo ja jestem z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
kasila Re: 2007 rok 26.02.06, 13:08 cześć! Nasz ślub będzie 30.06.07. Przygotowania zaczelismy wlasciwie od nowego roku. Pod koniec stycznia zamówilismy orkiestre, bo maja duzo chetnych(są suuuper!) W przyszłym tygodniu zamawiamy fotografa. Lepiej wcześniej zacząć przygotowania niż denerwować się, że coś co chciałyśmy jest już zajęte. A salę w ciągu miesiąca.-o ile nie szybciej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gerdzia1 Re: 2007 rok 26.02.06, 15:16 Hm...czy Wy troche nie przesadzacie? My mamy ślub 12.08.2006, sale zarezerwowalismy wczoraj, orkiestre tez, a,kosciolow w naszej okoliscy jest tyle, ze na pewno ktorys sie znajdzie wolny. Zreszta caly czas mam poczucie, ze jest jeszcze mnostwo czasu. Jak mozna planowac swoje zycie z 2-letnim wyprzedzeniem? To jest jakies chore. Dobrze, ze wczesniej nie czytalam tego forum, bo chyba bym sie niezle nakrecila. Traktuje ta cala impreze z lekkim przymruzeniem oka, bo jak widzialam tych ludzi z mania w oczach na targach slubnych to mialam niezly ubaw. A potem sie dziwic ze biznes weselno-slubny kwitnie zerujac na naszym szalenstwie. Nie dajmy sie zwariowac Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
martita.h Re: 2007 rok 26.02.06, 21:33 hejka. ja mam zaplanowany ślub na 11.08.2007 i w lutym byłam na targach ślubnych w "spodku" zeby popatrzeć co i jak. narazie mamy na oku jedna kapele ale jeszcze nie zamówioną. za salą mamy w planach się rozejrzeć w marcu więc podejrzewam że do kwietnia załatwimy salę,kapelę i kościół.a na reszte jeszcze dużo czasu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: 2007 rok 02.03.06, 20:50 Ja zaczęłam z grudniu ubiegłego roku. Mamy już zarezerwowaną salę i wybrany zespół oraz fotografa. Chcę uniknąć stresów później Odpowiedz Link Zgłoś