paragrafka Piszcie tytuły postów!!! 11.09.06, 12:23 bo fajne podforum, ale ciężko tak wyszukiwac informacji bez wskazówki co gdzie jest Będzie nam łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: zaproszenia 12.09.06, 16:52 Hej Dziewczyny, Czy moglybyscie sie pochwalic swoimi zaproszeniami? Gdzie mozna znalezc jakies ciekawe wzory? Te ktore ogladam w Internecie sa strasznie kiczowate(( Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 zaproszenia jeszcze raz 12.09.06, 17:21 Ja tez nie wiem gdzie we Wroclawiu mozna wydrukowac ladne zaproszenia. Moze jakies sugestie? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
eve26 Fryzjer i makijaz 12.09.06, 20:18 Musialam przeniesc na 6 tygodni przed! slub z polany chocholowskiej gdzie bardzo chcialam miec slub do wroclawia i mam teraz ogrom pracy, blagam pomozcie z namiarami na dobrego fryzjera i miakijazystke Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Kamerzysta? 13.09.06, 10:15 Hej, nie chcialam, nie potrzebowalam, ale zaczynam sie lamac. Przekonaly mnie argumenty cioci 'zawsze mozesz schowac do szafy i w ogole nie ogladac, ale za kilka lat bedziesz chciala miec filmik z wesela' Macie namiary na wzglednie tanich filmowcow Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia7 Re: Kamerzysta - namiary 13.09.06, 12:38 azorek22 - ja mogę Ci polecić Pawła Zychlę tel. 508-295-104 lub 303-70-68. Jest z Oławy Kręciła film u nas i jesteśmy bardzo zadowoleni. Twoja ciocia ma rację. Ja cieszę się, ze mam film. Jest bardzo ładny a niektóre ujęcia są niezapomniane. Dzięki temu, że kręciliśmy film spełniło sie moje marzenie przejazdu dorożką. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia7 Re: Kamerzysta - namiary 13.09.06, 12:42 Moim marzeniem była przejażdżka dorożką…. i pomimo, że nie planowaliśmy jej (bo spacer, odległości, finanse, pogoda itp… los sprawił nam miły prezent… Podczas pleneru w parku podjechała do nas dorożka i panowie stangreci zaproponowali nam krótką przejażdżkę po parku… nie wzięli za to grosza a my mamy miłe wspomnienia i nagrany film…. Poczułam się jak dama z XIX – wiecznej powieśći… Zdjęć niestety nie mam, bo nie było z nami w tym momencie fotografa. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina97 Re: Kamerzysta - namiary 14.09.06, 08:14 Czesć! My kamerzysty nie chcemy,nie lubimy oglądać filmów z wesel,nawet takich krótkich..Ale skusiałabym się na namiary na Waszego fotografa.Chcielibyśmy mieć bardzo dużo zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Fryzjer i makijaz 24.09.06, 13:00 hej, polecam ci fryzjerke anie gorczynska, akademia technik fryzjerskich na wlodkowica, tel. 3420652 a makijazystka wizazystka to malgosia stasiuk tel. 693729176 ja jestem bardzo zadowolona z obu pan, fryzura trzymala mi sie 3 dni a makijazu w ogole nie musialam poprawiac. obie kobitki znaja sie na swoim fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
eve26 Re: Fryzjer i makijaz 01.10.06, 10:19 Udalo mi sie znalezc fantastyczna makijazystke -pani Alina Kula, z fryzjerem nadal czarna dziura, pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Fryzjer i makijaz 01.10.06, 11:19 sprobuj www.atf.com.pl/, mnie czesala wlascicielka pania ania, bardzo jestem zadowolona i odwiedzam ja teraz czesciej. pomogla mi dobrac fryzure, bo sama nie wiedzialam, czego chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Fryzjer i makijaz 02.10.06, 23:56 Czesc Eve, polecam Maxim Hair studio na ul. Swietokrzyskiej. Tel: 322 46 82. Dziewczyny robia cuda na glowach! Zadzwon i umow sie wczesniej na spotkanie i koniecznie przynies zdjecie sukni!!! Ja tam wlasnie bede miala robione moje wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
sigma1979 Re: zaproszenia jeszcze raz 13.09.06, 22:50 Widziałam dzisiaj plakat, że 17 września, tzn, w niedzielę, odbędą się Targi Ślubne na Bielanach. NA pewno będą tam fajne oferty zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: zaproszenia jeszcze raz 14.09.06, 14:35 Ale mnie nie ma we Wroclawiu. Gdyby ktos z Was tam sie wybieral, to prosze o podzielenie sie wrazeniami i ewentualnie namiary na 'zaproszenia' Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 rozpacz przedslubna 24.09.06, 10:34 Hej dziewczyny, Do mojego slubu jeszcze siedem miesiecy a ja juz zalapalam dola. Wszystko sie sypie. Wesele zaplanowalismy wArt Hotelu i to jedyna pozytywna rzecz ktora mamy juz zaklepana. Tymczasem fotograf, ktorego wybralismy nie kwapi sie do podpisania z nami umowy, zespol ktory stwierdzilam jest jenym z kilkudziesieciu ktore przesluchalam, niestety nie zjawia sie na umowione z nami spotkania, a probku zaproszen jakos nadal nie doszly mimo uplywu duzej ilosci czasu((( Chwilami mam dosyc, chce isc do pierwszego lepszego sklepu i zamowic co popadnie, wybrac pierwsza lepsza orkiestre i dac sobie spokoj z wyborem odpowiedniego fotografa...o sukni slubnej nie wspomne, bo obeszlam juz chyba wiekszosc salonow slubnych we Wroclawiu - i nic. Za sukniabede musiala jechac do Poznania((( Jestem juz tym wszystkim zmeczona kto by pomyslal, ze przygotowania, ktory powinnym byc takie mile, w przypadku kiedy chcemy zrealizowac wlasne marzenia moga byc takie trudne, czy Wam tez zdarza sie taka depresja? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: rozpacz przedslubna 24.09.06, 13:10 hej, tylko spokojnie, masz jeszcze tyle czasu... my przygotowalismy wszystko w niecale 2 miesiace i wyszlo super. z art hotelu bedziesz zadowolona, my tez robilismy tam przyjecie i jestem b. zadowolona z poziomu obslugi, jedzenia i w ogole. zespolow fajnych nie znam za bardzo, slyszalam, ze fajny jest zespol lady stars (znajdziesz ich strone przez google), ale ponoc drogi. tutaj na forum dziewczyny sobie polecaja dj'a lukasza baste www.bastaprowadzi.pl, moze warto rozwazyc, no chyba, ze jestes zdecydowana na orkiestre na 100%. na zaproszenia tez masz czas. my nasze zaprojektowalismy sami, byly w formie pocztowki, na pierwszej stronie nasze zdjecie z ktorys wakacji, a z tylu tekst zaproszenia. suknia, hmm, skoro nic nie mozesz znalezc, no to jedz to poznania, jesli tam cos upatrzylas, przeciez to nie jest daleko i zaden problem. ja moja kupilam w adeline, jestem w miare zadowolona z obslugi w salonie, ale z tym moze byc roznie. mnie sie przynajmniej wydawalo, ze wiem czego chce. jesli bedziesz potrzebowala jakis informacji, to pisz, moze bede mogla ci cos podpowiedziec. no i zrob sobie troche przerwy w przygotowaniach a potem poprobuj wiec rozne namiary i nie lam sie potem bedziesz tesknic za przygotowaniami pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: rozpacz przedslubna 24.09.06, 18:50 Dziekuje Ci strasznie za slowa otuchy)) Dzisiaj spotkalismy sie z panem z zespolu, ktory polecila nam Pani Madzia z Art Hotelu i juz mamy zespol - The Black))Ale faktycznie mam do Ciebie pytanie: Ilecieplych dan mieliscie na weselu i czy do podstawowego menu domawialiscie cos jeszcze? Mi sie wydaje ze te podstawowe menu to troche za malo, ale tez nie chce przesadzic, moze masz jakies rady? W Adeline tez widzialam jedna piekna suknie, ktora mierzyla jakas blondynka jakis czas temu i pozniej przyszlam zeby ja przymierzyc i jest calkiem ciekawa -wiec kto wie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: rozpacz przedslubna 24.09.06, 20:12 nooo, wiedze, ze juz lepiej ci na naszym przyjeciu bylo tak: zaczelismy ok 17.30 najpierw byla pierwsza przystawka zimna - cukinia z szynka za jakies pol godziny - ciepla przystawka - losos ok 20.00 - danie glowne - poledwiczki z ziemniaczkami i salatka potem na stolach byly zimne zakaski - talerze z wyborem wedlin i ogoreczki itp, ale bylo to o polowe zmniejszone niz w podstawowym menu, a i tak bylo b. duzo. ok. 21.30 byl tort jako deser ok. 23.00 byla pieczona szynka z cieplymi buleczkami ciasto piekla moja mama i ciocia ogolnie jedzenia bylo b. duzo przyjecie skonczylo sie o 24.00, ale gdyby trwalo do 02.00 tez by wystarczylo jedzenia, wtedy szynka moglay byc spokojnie podana ok 24.00. porcje na pierwszy rzut oka wydaja sie niewielkie, ale naprawde bylo dosc wszystkiego i nikt nie narzekal. zreszta przed weselem bylismy na kolacji w hotelu zeby wyprobowac nasze menu i watpliwosci sie rozwialy. generalnie pani magda miala racje, gdy doradzala mi wybor menu. np. dzieki jej namowom zrezygnowalam z zupy, i wiem teraz, ze byloby to za duzo. ja z mojej sukni w adeline bylam bardzo zadowolona, tzn jestem dalej, bo mam ja ciagle w domu, i jeszcze raz ja ubiore na sesje plenerowa za tydzien , obsluga taka sobie, ale ok, nie mozna narzekac. pochodz jeszcze za sukniami, teraz na pewno sa nizsze ceny i masz jeszcze czas na wybor. na pewno cos znajdziesz, w konuc to wroclaw jakbys miala jeszcze pytania to pisz, chetnie odpowiem, jak bede wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: rozpacz przedslubna 26.09.06, 19:59 Dzieki wielkie - mysle ze to cenna wskazowka, bo kompletnie nie mialam pojecia jak rozegrac kwestie z jedzieniem Czy mozesz polecic moze jakiego fotografa z wroclawia? Dzisiaj weszlam na stronke internetowa firmy Linea Raffaelli i zakochalam sie w tych sukniach slubnych - niektore to naprawde cudenka Dzisiaj podpisalismy umowe z zespolem wiec juz jest niezle Pozdrawiam Cie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: rozpacz przedslubna 01.10.06, 11:17 witam dobrze, ze sie humorek poprawil nasz fotograf to jest nasz znajomy fotograf, z opola. Nie wiem, czy on przyjezdza do wroclawia - u nas byl, no ale zawsze mozesz zapytac. jak juz odbiore zdjecia to moge ci wyslac jakies kilka na probe, zobaczysz, czy ci odpowiadaja. i mozesz do niego wtedy zadzwonic, moze bedzie chcial przyjechac. ja jestem z niego zadowolona. jeszcze mialam namiar na fotografke z wroclawia, ogladalam jej zdjecia- bardzo ladne, artystyczne, ale nie moge znalezc wizytowki, jak znajde to wysle ci namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: rozpacz przedslubna 02.10.06, 14:42 Super)) Bede Ci bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
sigma1979 Zespół LIVE BAND, proszę o pinie 13.09.06, 22:47 Czy u kogoś grał może zespół LIVE BAND? Jakie wrażenie co do wykonania? Czy robią długie przerwy? Czy fajnie prowadzą zabawy na weselu? Czy są ogólnie w porządku? Dzięki serdeczne za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Zespół LIVE BAND, proszę o pinie 14.09.06, 14:36 Dlugosc przerw i ich czestosc sama mozesz okreslic w umowie, podobnie zabawy, a ich nagrania mozesz wczesniej przesluchac albo sama ustalic repertuar - my tak robimy z naszym zespolem Odpowiedz Link Zgłoś
polin2 Samochod, kwiaciarnia i fotograf 14.09.06, 16:24 moge polecic wynajem samochodow (BMW, Cadillac). My mielismy Cadillaca, sliczne 6-osobowe autko, numer na priv, oraz niedroga kwiaciarnie, ktora robi ladne bukiety, no i fotografa z ktorego jestesmy baaardzo zadowoleni. Numery na priv Odpowiedz Link Zgłoś
eve26 Re: Samochod, kwiaciarnia i fotograf 14.09.06, 16:30 Hej, bylabym Ci bardzo wdzieczna za namiary na kwiaciarnie i fotografa na gazetowego maila dzieki ewa Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Samochod, kwiaciarnia i fotograf 14.09.06, 17:24 Ja tez poprosze. Dzieki bardzo. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_dzis Re: Samochod, kwiaciarnia i fotograf 15.09.06, 22:27 Ja tez poprosze o namiary. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
agakaspian Re: Samochod, kwiaciarnia i fotograf 16.09.06, 00:54 Hej! Limuzyna: na ul. Walerego Sławka przy skrzyżowaniu z ul. Partyzantów (Sępolno) jest cukiernia Siemionko (pychotka), a wniej oferta wypożyczenia limuzyny RÓŻOWY CADILAC (cudo nad cudami). Nawet nie pytałam o cenę, bo ślub mam już za sobą i niestety nie odbył się we Wrocławiu (a dla takiego wozu to "bym konie kradła"). Jeśli chcesz spróbuję się dowiedzieć. Pisz szybko guziaczek@wp.pl Podam również namiary na dobrego wrocławskiego fotografa. Zdjęcia zostały zrobione na zamku w Grodźcu (okolice Chojnowa, Bolesławca) www.jpekala.com/slub Jarek - 600 526 783 lub 071 348-79-39 e-mail: jarek@jpekala.com Bukiety: Baranowska (nie pamiętam adresu, ale jest znany, już się przewijał) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agakaspian Re: podforum Wrocław Fotograf 15.09.06, 23:59 Podaję namiary i kilka zdjęć dobrego fotografa: 600 526 783 Jarek www.jpekala.com/slub Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agakaspian Re: podforum Wrocław - Fotografia ślubna 16.09.06, 00:17 Podaję namiary na fotografa. Jarek 600 526 783 lub 071 348 79 39, jarek@jpekala.com oraz przesyłam kilka jego zdjęć www.jpekala.com/slub Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 DO agakaspian 16.09.06, 17:15 Widzialam zdjecia ze strony Twojego fotografa, czy to Ty na nich jestes? Pytam, bo podoba mi sie suknia panny mlodej i ciekawa jestem gdzie byla kupiona/szyta. Prosze o odpowiedz i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
polin2 Rozowy Cadillac?? 16.09.06, 19:17 Jak ktos lubi rozowy... mi sie nie podoba, jak ktos chce moge przeslac zdjecia tego Cadillaca, w kolorze grafitowym, dekoracja samochodu byla gratis, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pauola Re: podforum Wrocław 19.09.06, 09:58 Hej! Szukam kogoś kto organizowal wesele w Zamku w Dobrej, zależy mi na opinii,poradach i wrazeniach, na co trzeba uwazac, czego dopilnowac??? Ktos moze wynajmowal Studio BezNazwy do robienia zdjec? Podzielcie sie opiniami... Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Zaproszenia 24.09.06, 18:29 Hej, czy wiecie, gdzie mozna kupic ladne zaproszenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Do kartynki 26.09.06, 12:51 Dzieki za namiary, podoba mi sie ta usluga, a czy korzystalas z niej? Zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Do kartynki 26.09.06, 12:59 Czesc Azorek, Jeszcze nie, ale chyba w ten weekend bedziemy juz pracowac nad tekstem zaproszen itd. W firmie u nich bylam (na Wieziennej we Wroclawiu) pare miesiecy temu i wyglada na to ze wiedza o co chodzi. Przejdz sie do nich i pogadaj - zobacz jak to wyglada. No i ceny wydaja mi sie calkiem przystepne. Ja przebywam za granica wiec dla mnie to rozwiazanie jet idealne I zaproszenia maja super. Zamowilam pare probek i podobno sa sliczne - rodzina juz widziala a ja zobacze jak dojade, chociaz juz mam swoje typy. Powodzenia i daj znac jak Ci pojdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Do kartynki jeszcze raz 26.09.06, 14:03 Dzieki za odpowiedz! Ja tez organizuje wesele zza granicy, jak do tej pory - wszystko idzie OK, slub w lipcu a Twoj? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Do kartynki jeszcze raz 29.09.06, 12:03 Czesc Azorek, Sorki za pozna odpowiedz ale tak bylkam zaganiana w pracy, ze nawet nie mialam czasu zerknac na forum Slub bierzemy 2 czerwca i juz nie moge sie doczekac!!!! Na razie mamy sale, fotografa, florystke i chyba juz orkiestre wiec wszytsko idzie zgodnie z planem pisalas chyba ze w Manchesterze miszkasz czy tez myle nicki? No i gdzie robisz wesele? Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_dzis Re: Do kartynki jeszcze raz 02.10.06, 22:58 Gdzie znalazlas ta florystke i jaki ceny sobie licza? Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Do kartynki jeszcze raz 03.10.06, 23:57 CZesc Jeszce raz, Florystka to znajoma mojej rodziny. Widzialam jej propozycje slubnuch dekoracji i bukietoe i mi odpowiada Jestem teraz na wyjezdzie, ale jak wroce to w przyszlym tygodniu dam Ci jej numer i mozesz sama pogadac. Ceny jak na Wroclaw nie wydaja mi sie wygorowane (ale nie pamietam dokladnie - sorki). Zreszta pani Dorota wszystko z Toba ustali i zrobi Ci dokladnie tak jak zechcesz i do tego dobrze doradzi. Takze dam znac szczegoly pewnie w nastepny poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia293 Re: podforum Wrocław 29.09.06, 12:21 Cześć my wynajmowaliśmy studio i ze zdjec jestesmy bardzo zadowoleni zarówno z jakośći i uchwyconych momentów. Była to tylko sama sesje w środe przed ślubem w sobote ale było superi nie żałujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
konewka_dorotki fotograf = polecam 01.10.06, 22:50 a ja polecam siebie - sama jestem fotografem razem z moim facetem... chętnych zapraszm na priv.. od razu uprzedzam że preferuję spontaniczne pary młode i nastawione na kreatywność Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 10:12 Dziewczyny, wiem, że już były ze dwa posty na temat tej restauracji w Pawłowicach. Ale mnie interesuje, czy któraś z Was (albo może znajomi) urządzali przyjęcie w sali pałacowej, nie w restauracji (mała jest i 100 osób nie wejdzie), tam na piętrze. Myśmy oglądali to wczoraj i mieliśmy wrażenie, że troche ponuro wygląda ta sala, taka ciemna się wydawała jak z filmów grozy. To jedno pytanie, odnośnie sali (czy macie może zdjęcia przy nakrytych stołach)? A drugie: czy park i budynek w ogóle nie wydają się za ciemne po zmroku? To jest już w zasadzie wieś i sala balowa to chyba byłby jedyny świecący w ciemności obiekt w całej okolicy. Troche przerażające, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 11:25 hej, ja bardzo chcialam zorganizowac tam wesele, i pewnie doszloby to do skutku, gdyby nie fakt, ze w koncu zdecydowalismy, ze robimy male przyjecie na 30 osob. Ale gdyby decyzja pozostala przy 100 osobach - na pewno bylyby to Pawlowice. Mielismy juz zreszta zgode rektora AR na wynajem tej sali. Na nas nie sprawila wrazenia ciemnej - ogladalismy w sloneczny dzien. Inne jej zalety, oprocz tego, ze jest duza: noclegi na miejscu (zupelnie ladne pokoje), dobra restauracja (probowalismy kuchni, ceny przystepne), dobra obsluga (z wystrojem mozna bylo zrobic co sie chce - chcielismy przystroic kwiatami wejscie, schody), plener na miejscu, mozliwosc grilla przy ladnej pogodzie lub sniadania "na trawie" nastepnego dnia; mozna podswietlic latarniami, pochodniami wejscie i wyjscie do park - wiec jesli sie obawiasz, ze wieczorem bedzie ciemno, to mozesz pomyslec o pochodniach.Pojedz tam, gdy maja nakryte stoly na przyjecie - my widzielismy i bylo OK, a zawsze mozesz wprowadzic wlasna aranzacje. w kazdym razie nas nie przerazaly Pawlowice, wrecz przeciwnie. Bylismy w zasadzie zdecydowani, ale z innych wzgledow musielismy zmienic decyzje. Acha, 1 wada: troche malo miejsca do tanczenia przy 100 osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 13:29 jannik, dzieki za odpowiedz. ja mieszkam za oceanem i szykuje wesele za rok w sierpniu. kilka miesiecy temu moi rodzice wlasnie zamowili sale palacowa dla nas. nigdy w zyciu jej nie widzialam, wiec w pelni zaufalam reakcjom moich rodziow. po pierwszej wypowiedzi przerazilam sie ze podjelam zla decyzje- oczywiscie mozna zawsze odmowic, ale juz zaplacilismy 3.000 zlotych za nia wiec trudno powiedziec nie. z kolei twoja odpowiedz poprawila mi humor! wesele ma sie zaczac po 18 i jako ze bedzie w sierpniu to powinno byc jasno dosyc dlugo ale i tak zamierzalismy miec duzo lampionow etc. jezeli chodzi o jedzenie, to mam menu i jest wysmienite! chyba jedne z lepszych jakie widzialam. tak samo jezeli chodzi o pokoje. za prawie 15 euro mozna dostac ladny pokoj. juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze ten palacyk! Odpowiedz Link Zgłoś
aggatella Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 13:56 Witaj jannik Czy mogłabyś zdradzić nieco szczegółów, jak wyglądało Twoje przyjęcie na 30osob? U nas rodzinka nieliczna, więc będziemy mieli podobną liczbę gości jak Ty u siebie. Mam wiele wątpliwości, jak to wszytsko zorganizować... Myślę, że przy takiej "licznej" ekipie nie ma chyba sensu wchodzić w typowe wesela do rana, gdyz w większości będą to zacne ciotki i szanowni wujowie, którzy raczej nie są skorzy do pląsów i tanów Myślałam o czymś w rodzaju obiado-kolacji w wersji bardziej wykwintnej. Na razie powolutku rozglądam się za jakąś przytulną restauracją, salką etc. Czy któraś z forumowiczek mogłaby coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: moje male przyjecie ;-) 02.10.06, 16:17 hej my organizowalismy przyjecie w art hotelu, w sali bankietowej na parterze. jest to mala sala, a wlasciwie 2 sale polaczone ze soba. w jednej czesci rozstawione byly stoly - piec okraglych stolow bankietowych (wystroj, dekoracja stolow po stronie hotelu - gustownie i bezplatnie), a w drugiej czesci goscie mogli tanczyc (jesli chcieli). W zasadzie nie planowalismy zadnych wielkich tancow, ale chcielismy troche muzyki, zeby nie bylo jak na stypie. jak przyjecie wygladalo? w wielkim skrocie tak: slub byl o 16.00, wiec ok. 17 z minutami bylismy w hotelu. menu ustalone bylo tak: zimna przystawka, ciepla przystawka, aperitif, danie glowne, deser - tort, ciasto na stolach (piekla mama - sugestia hotelu), zimne przekaski na stolach, ok. 23.00 pieczona szynka serwowana przez szefa kuchni, alkohol i napoje - wlasne. Jedzenie bardzo dobre (jest to 4* hotel), cena przystepna, sami testowalismy wczesniej te dania, ktore wybralismy na przyjecie. Jesli chodzi o muzyke: przez dwie godziny gral pianista, na sali jest fortepian, facet baardzo fajny, moge przeslac namiar; pozniej nasz kolega specjalnie do tego wynajety wlaczal muzyke z plyt (mial przygotowane wczesniej zestawy piosenek, hotel ma swoj sprzet, ktory odtwarza rowniez mp3, naglosnienie b. dobre). Impreza miala byc do ok. 22.00, ale przeciagnelo sie do 24.00. Kto chcial, to tanczyl, kto nie, to nie - nie bylo zadnych dj'ow, wodzirejow namawiajacych do tanca, nie mialam zadnych zabaw, oczepin - nie chcialam. mielismy tylko wspolne krojenie tortu i podziekowanie dla rodzicow. polecam okragle stoly - moglismy do kazdego podejsc, posiedziec chwile i porozmawiac z goscmi. bardzo polecam ci art hotel, jestem zadowolona z obslugi i z zalatwiania wszystkiego przed. generalnie, mozna wszystko ceny sa dobre, rowniez za noclegi dostalismy dobre ceny, gdyz niektorzy goscie spali na miejscu. my dostalismy sliczny apartament gratis. obejrzyj sale na parterze, moim zdaniem jest idealna na takie przyjecie. duzo szukalam po wroclawiu, i tutaj spodobalo mi sie najbardziej. jesli bedziesz potrzebowala wiecej informacji, to napisz do mnie na gazetowego albo na forum - to, co bede wiedziala - poradze pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 16:20 witaj, mam nadzieje, ze bedzie ci sie podobac. tutaj mozesz zobaczyc kilka zdjec tego palacyku: www.amigo.wroc.pl/galerie/wroclaw07/index.htm mnie urzeklo to, ze mozesz bezposrednio z sali wyjsc do parku - nie jest to moze jakis super zadbany park, ale zawsze to lepiej byc w otoczeniu zieleni... i plener na zdjecia masz idealny. jedzenie jest ok - nie wiem, co ty wybralas, ale my bylismy pare razy tam na obiedzie, zeby przestestowac rozne potrawy - i wszystko bylo bardzo smaczne. pokoje widzialam - sa ok, jak na ta cene, naprawde. poza tym nie robia problemow z np. dostawkami dla dzieci itp. powodzenia w przygotowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 16:36 jannik, bardzo dziekuje za twoja odpowiedz i za link do zdjec! bardzo tez podobal mi sie opis twojego dnia! w polsce bede w styczniu (wesele w sierpniu) wiec wybieram sie zeby zobaczyc jak to wszystko bedzie wygladalo. juz zeczelam wertowac katalog ikea'i zeby znalezc lampiony zeby oswietlic teren wieczorem jezeli chodzi o jedzenie to mamy kilka kart dan do wybory i wszystkie wygladaja imponujaco i bardzo smacznie . ale jedzenie tez przetestujemy w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 22:26 Jannik, bardzo dziekuje za informacje. Nasza konkurencyjna wobec Pawlowic propozycja jest wlasnie ArtHotel, ale nie sala z fortepianem (tzw. Teatralna), ktora bez dwoch zdan jest po prostu piekna, tylko sala pasaz slonca, ktora miesci 100 osob i jest w nowej czesci. Jest zwykla, moim zdaniem przynajmniej. Tyle, ze miesci sie w luksusowym hotelu i ze jest tam bezkonkurencyjna pani Magda i ze jest wspaniale menu. Jak pisalam poprzdnio jednym z minusow przy Pawlowicach byl charakter sali bankietowej - wrazenie okazalo sie mylne, dzisiaj ogladalismy te sale jeszcze raz w sztucznym oswietleniu i wygladala naprawde bardzo dobrze, poza tym podobno sama restauracja na zyczenie organizuje pochodnie, sami chcelismy tez dac tam mnostwo kwiatow i swiec. Zreszta park od strony tarasu jest sam z siebie dobrze oswietlony. Lampiony to tez jest super pomysl! Tylko w tej chwili zastanawiam sie nad innym minusem, mianowicie takim, ze musialabym usadzic ludzi w dwoch roznych pomieszczeniach, w czesci centralnej wejdzie okolo 60 osob, czyli ze 30 musialabym usadzic w lewym skrzydle. Natomiast w prawym odbywaja sie tance - administratorzy twierdza, ze mimo wrazenia, ze jest ciasno mozna swobodnie tanczyc. No wlasnie, wowczas te osoby siedzace osobno, calkiem slusznie, beda sie czuly odizolowane, nie mogac uczestniczyc chociazby w ogolnej rozmowie przy obiedzie albo w toastach (chocby pasywnie). Plusy w postaci parku, pleneru i atmosfery miejsca sa oczywiste, wiec o nich nie pisze. No, powiem Wam, ze wybor jest strasznie trudny... P.S. Piekne zdjecia i troche historii jest rowniez na: wroclaw.hydral.com.pl/1325,obiekt.html Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 22:39 panikarola, sala balowa w Palacyku miesci okolo 100 osob. czy ty mialas na mysli restauracje piszac ze 60 osob bedzie w jednej sali a 40 w innej? prosze daj znac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 02.10.06, 23:09 Nie, nie! To sa dwie rozne sprawy. Po pierwsze jest sala, a raczej ciag sal w restauracji Dabrowa. Restauracja miesci max 70 i jest ciagiem pomieszczen roznej wielkosci w piwnicy. Mialam na mysli, ze sala balowa w Palacyku jest jakby podzielona na 3 czesci oddzielone od siebie sporymi dwuskrzydlowymi drzmiami, z ktorych dwie skrajne czesci sa tej samej wielkosci (lewa patrzac od wejscia na ok. 30-40 osob, a prawa jest do tanczenia), a srodkowa jest najwieksza (jest jakies 3 schodki nizej od wejscia i od tych dwoch mniejszych bocznych sal). jak stoisz w drzwiach do sali to na wprost masz dzrzwi balkonowe na taras. Oprocz tego masz jeszcze dwa wyjscia na ten taras z sal bocznych - w obu przypadkach przez taka jakby minioranzerie. No wlasnie przy mojej liczbie gosci to jest problem z usadzeniem, przeciez jak tzw. mlodzien (a wcale juz nie jestesmy tacy mlodzi) usadzimy w takiej malej sali to nie bardzo beda partycypowac w obiedzie, a potem aby sie dostac na parkiet beda musieli przejsc przez sale glowna. Taki uklad sali powoduje powazne problemy taktyczno-towarzyskie i dlatego zapytalam, czy ktos juz z podobnym problemem nie mial do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 00:20 ja tez o tym myslalam, i wlasnie znajomych i kolezanki chialam posadzic w mniejszym skrzydle, zeby siedzieli sobie razem i nie byli skrepowani obecnoscia nie znanej im rodziny. a dodatkowo mozna tanczyc na tarasie, na zewnatrz. w ogole uwazam, ze przy ladnej pogodzie bylby ciagly ruch gosci - od stolikow, na kilka tancow, i na taras... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 00:43 to ja juz sama nie wiem czy dobrze zrobilam... chyba trudno jest opisac podzial tego calego palacyku ... to znaczy ze sala balowa jest pomiedzy tymi dwoma salami gdzie jest restauracja dabrowa? czy to jest sala mieszczaca sie gdzie indziej w budynku? my z rodzicami zaplacilismy dodatkowo 3 zlotych za te sale balowa! jak ona ma byc pomiedzy tymi dwoma i w tym samym czasie tam bedzie sie odbywac jakas impreza albo goscie restauracyjni to czy powinnam sie szykowac na niechcianych gosci restauracyjnych????? Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 05:08 Jannik, no wlasnie kolezanka zwrocila mi uwage na to, ze ludzi trzeba by posegregowac i ze to niepolitycznie, z czego wnosze, ze sama nie bylaby zachwycona koniecznoscia siedzenia w dostawce. Adrianna, sala restauracyjna nie jest tam gdzie balowa. restauracja jest pod sala balowa. Goscie restauracji nie beda Ci przeszkadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 10:37 ale ja nie uwazam, zeby bylo to siedzenie na dostawce. Nie jest to miejsce pod zadnym wzgledem gorsze - wg mnie. normalnie, gdyby to byla jedna duza sala, to tez bym posadzila gosci "grupami" - znajomi ze znajomymi, moja rodzina z moją rodziną, rodzina meza tez obok siebie. nie jestem zwolennikiem mieszania gosci, sama wole siedziec, obok ludzi, ktorych znam i lubie. ale to kwestia gustu, zadecydujecie przeciez wg wlasnych upodoban. Ale chyba zamierzacie opisac miejsca, gdzie kto siedzi? Przy takim duzym przyjeciu moze byc zamieszanie na wejsciu... Adrianna, ta sala, za ktora zaplaciliscie 3 tys, to jest calosc - sala duza + 2 boczne sale/oranzerie, ktore stanowia calosc, sa wydzielone jakby optycznie, tam nie ma zadnych drzwi. restauracja jest w piwnicy, w ogole nie ma stycznosci z twoja sala. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 13:48 dziekuje za wasze odpwiedzi!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: Pałacyk w Pawłowicach - Restauracja Dąbrowa 03.10.06, 23:19 zdecydujemy w nastepny weekend, na razie mamy wstepne rezerwacje w obu miejscach. Miejsca gosci oczywiscie chcemy opisac i usadzic "rodzinami". Tak myslalam tez na poczatku, ze znajomym mozna zrobic stolik w tej sali mniejszej, ale po watpliwosciach znajomych troche zwatpilam, nie chce, zeby ktos mi sie poczul pominiety i niedostatecznie doceniony. W kazdym razie nie jest prosto urzadzic slub na ponad 100 osob A Wam bardzo dziekuje za informacje i wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Pałacyk w Pawłowicach - do adrianny79 05.10.06, 12:28 Hej, chcialam tylko wyrazic swoja opinie i potwierdzic, ze dobra sale wybralas na wesele. My wlasnie chcielismy organizowac wesele w sali w Palacyku, ale nie pasowaly nam wolne terminy. Nawet juz chcielismy kontaktowac sie z ludzmi, ktorzy wynajeli sale i probowac pozamieniac sie, ale w koncu zdecydowalismy sie na inne miejsce. Uwazam, ze te trzy sale polaczone ze soba idealnie nadaja sie na wesele. Goscie beda sie widzieli i ludzie siedzacy w mniejszej sali nie powinni czuc sie jak 'w dostawce'. Ja posadzilabym tam mlodziez, oni zawsze sa 'elastyczni' i wszedzie powinni sie dobrze bawic. No moze jedyny minusik to mala sala do tanczenia, ale chyba lepiej za mala niz za duza. Nie wiem jak Ty, ale ja nie cierpie widoku pustych sal na weselu, to tak smutno wyglada na zdjeciach/filmie. Podoba mi sie to, ze masz wyjscie na park i goscie zawsze moga wyjsc i sie przewietrzyc (idealne miejsce dla palaczy, ktorzy zawsze musza wyjsc na papieroski). Poza tym mozesz w parku robic zdjecia. Moja kolezanka 2 razy byla tam na weselu i bardzo jej sie wszystko podobalo. Jestem pewna, ze u Ciebie tez wszystko bedzie w porzadku. Pozdrawiam i zycze Tobie (i sobie) powodzenia w przygotowaniach weselnych Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - do adrianny79 05.10.06, 14:19 sprawdz mail'a... Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: Pałacyk w Pawłowicach - do adrianny79 05.10.06, 14:24 A ja powiem Wam o swoich wrażeniach na temat Pawłowic. Teren super, pałacyk super, restauracja wprost boska, obsługa na najwyższym poziomie, mili i kulturalni, ale bez lizostwa. I jak zawsze w takiej sytuacji musi być jakieś ale, chcielismy obejrzec salę w pałacyku, bo te w restauracji były dla nas za małe. Po tych pierwszych ochach i achach strzelił nas piorun z jasnego nieba. Wstrętna i to dosłownie baba, która siedzi i tym wszystkim zawiaduje ( Boże to było na szczęście rok temu, więc może babsko juz tam nie pracuje-oby, bo do dzisiaj jest dla mnie koszmarem). Wysłał nas do niej kelner z restauracji, no to my miło pytamy czy możemy obejrzeć, a ta jak się na nas nie wydrze, że kto miał czelnośc nas do niej przysłać i przy nas telefon do tego ducha winnego kelnera. Puściła mu taką wiązkę, że myślałam, że się pod ziemię zapadnę. Takiego chamstawa w życiu nie widziałam, ze dumienia odjęło mi na chwilę mowę. Zazwyczaj, a właściwie nigdy nie oceniam ludzi po wyglądzie, ale to straszne grube i wstrętne czupiradło od razu zniechęciło mnie do tego miejsca. Cały czar miejsca, kultury w restauracji prysł jak bańka mydlana. Jak bym miała z taką wstrętną babą jeszcze raz coś załatwiać to wolałabym nie robić przyjęcia weselnego wcale. Na szczęście jestem juz trzy miesiące po weselu w miłym i kulturalnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Pałacyk w Pawłowicach - do adrianny79 05.10.06, 14:32 gonio... niestety osobiscie nie mialam okazji byc w palacyku, jako ze nie mieszkam w polsce. za to moi rodzice byli tam i rozmawiali z bardzo mila pania.. (dzieki bogu!!!!) moj tato, ktory nie cierpi hamstwa i "niekulturalnych ludzi" sam wychwalal kobiete mowiac ze ona wydaje sie bardzo obrotna, umiala odpowiedziec na wszystkie pytania itp. bardzo dziekuje za twoje zdanie... juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze "moja" sale!!!! pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jannik ta pani... 05.10.06, 16:50 faktycznie tam jeszcze jest...) to jest osoba w stylu np. pani z dziekanatu albo jakis urzedniczek, to jest w koncu uczelniany budynek. Ma specyficzny styl bycia, jakby to palac byl jej wlasnoscia. Ale z nia zalatwiasz tylko i wylacznie papierek na wynajem sali - zgode rektora, a jesli juz zaplacilas kase, to znaczy, ze masz zgode i wiecej nie bedziesz musiala z ta panią rozmawiac. ale, czasem mozna trafic na jej dobry humor, wiec nie jest az tak zle reszte cala, menu i szczegoly zalatwisz z restauracja, a tam obsluga jest bardzo mila, i kierowniczka i kelnerzy. Nie ma sie co przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: ta pani... 05.10.06, 17:36 haahaa.. moze moi rodzice trafili na jej dobry humor. z tego co wiem to rodzice juz podpisali umowe. kierowniczka tez ponoc byla bardzo mila. ogolnie moi rodzice mieli duzo dobrych rzeczy do powiedzenia o samym palacyki i o ludziam tam pracujacych. na przyklad na samym poczatku moich poszukiwan palacykow/zamkow moi rodzice pojecali to krobielowic. jednak tam obluga byla nienajlepsza, pani ktora byla umiowiona z moimi rodzicami spoznila sie ponad pol godziny! rowniez rodzicom menu sie nie podobalo; jak pozniej sie dowiedzial, dobrze zrobilam ze nie wybralam krobielowic bo ponoc tam obsluga jest malo pomocna.... bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi na temat palacu! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: ta pani... 06.10.06, 00:32 potwierdzam, pani robi na pierwszy rzut oka dosc niemile wrazenie, mi przypominala taka pania gospoche, co to sobie nie pozwoli w gary zagladac i na swoim postawi. ale taki ma juz sposob bycia, a drugie wrazenie jest zdecydowanie lepsze i w sumie okazala sie bardzo otwarta, np. umowila sie z nami na wieczor, bo chcialam obejrzec palac w nocy, pokazala mi rozne pokoje hotelowe, nawet obiecala znizke za hotel i do tego odpowiedziala na wszystkie dziwne pytania, typu zasady ogrzewania budynku Odpowiedz Link Zgłoś
panikarola Re: Pałacyk w Pawłowicach - do adrianny79 06.10.06, 00:35 gonia, a gdzie mialas wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: podforum Wrocław 06.10.06, 07:34 Witam dziewczyny, Powiedzcie, gdzie warto wybrać się po suknię lub namiary kogoś poleconego do szycia - z góry dzięki Pozdrawiam! *********** Nasz Wyjątkowy Dzień Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: podforum Wrocław 06.10.06, 10:27 hej, ja kupowalam w salonie adeline na wita stwosza. jestem zadowolona, ale to chyba dlatego, ze mniej wiecej wiedzialam, czego chce duzo zakladow, ktore szyja jest na sokolniczej, ale nie wiem, jak z jakoscią i cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
eve26 Re: podforum Wrocław 06.10.06, 10:33 Omijaj salon Bella na Sokolniczej, straszne oszustki, naciagaczki, uszyly mi za mala suknie wmawaialy z usmiechem na ustach ze przez 4 dni tyle az przytylam, na sukni niestety troche widac slady po poszerzaniu, nie zaproponowaly zadnej rekompensaty, na koniec probowaly doliczyc 100 za zwykly szal ktory mial byc gratis do sukni, poza tym mialam chyba z 6 lub 7 przymiarek, koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Pokrowce (koszulki) na krzesla 07.10.06, 00:43 gdzie mozna we wrocku wypozyczyc pokrowce (koszulki) na krzesla? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Sw Idziego lub sw Marcina na Ostrowie Tumskim 10.10.06, 10:58 Czy ktos bral tam slub? Jakie wrazenia? Ile osob sie zmiesci - bo to male koscioly. Ja jeszcze w nich nie bylam i nie widzialam, prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Sw Idziego lub sw Marcina na Ostrowie Tumskim 10.10.06, 12:00 kosciol sw. idziego, o ile sie nie myle, to ten malenki kosciolek na tylach katedry. malenki, jak malutka kapliczka w zasadzie. ale czy tam w ogole odprawiane sa msze? nie wiem ile moglo by sie tam zmiescic osob, ale kiedys tam zagladalam i wydaje mi sie, ze jest tam doslownie kilka lawek.. Najstarszy kosciol we wrocku i chyba jeden z najstarszych budynkow w ogole. Nie kojarze natomiast sw. marcina. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Sw Idziego lub sw Marcina na Ostrowie Tumskim 10.10.06, 12:12 Dzieki jannik za odpowiedz. Czyli sw Idzi nie za bardzo nadaje sie na slub ? Ten drugi kosciol, Kościólek św. Marcina - to duszpasterstwo środowisk twórczych Ostrów Tumski. Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Sw Idziego lub sw Marcina na Ostrowie Tumskim 10.10.06, 18:59 Św. Idzi to przesympatyczny, maciupeńki kościółek o kameralnej atmosferze, ale wejdzie doniego może ze 30 osób, a w przebiegu ceremoni przeszkadza szczegół wrchitektoniczny - filer umieszczony przed stopniem ołtarza!! ALe jeśli ktoś chciałby mieć wyjątkowo malutka i kameralna uroczystoś (kilkanaście osób) to jest to dobry pomysł. Św. Marcin to rzeczywiście kościół Duszpasterstwa Środowisk Twórczych, przy samym wejściu na Ostrów Tumski - "rezyduje" tam tylko jeden ksiądz, normalnie w tygodniu odbywa się tam jedna tylko msza (w niedzielę, o godz. 10.00). Ksiądz jest młody i otwarty, myślę że większość spraw można z nim spokojnie obgadać lub wchodzi w grę "ślub gościnny" = ze "swoim" księdzem. Minusem są organy, a właściwie ich brak - w św. Marcinie jest tylko fisharmonia, ciekawa w barwie dźwięku, lecz niestety troszkę zdezelowana Odpowiedz Link Zgłoś
la.mi.la cena przjęcia od osoby 11.10.06, 14:27 Proszę o informację ile kosztuje wesele od osoby w restauracjach we Wrocławiu lub okolicach. jakie ceny wynajmu lokalu? Przyjęcie weselne na ok 40 osob. Gdzie najlepiej? dziękuję serdecznie ) Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: cena przjęcia od osoby 11.10.06, 14:37 za menu na naszym przyjeciu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=37709466&a=49636205 placilismy ok 135 pln, ciasta piekly mamy, tort w cenie, alkohol i napoje wlasne. Przy dluzszych imprezach trzeba liczyc min 150-200 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: podforum Wrocław-SALA- Winna Góra - kto zna??? 11.10.06, 18:45 Hej, pilnie potrzebuje opinii na temat Winnej Gory (Olawa). Czy ktos z Was organizowal (lub bedzie organizowal) tam wesele. A moze zaglada tu jakis Gosc, ktory mial okazje sie tam bawic . Pozdrawiam serdecznie i licze na odpowiedzi . Bede wdzieczna za kazda opinie, nawet taka tylko zaslyszana od osob trzecich . Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: podforum Wrocław-SALA- Winna Góra - kto zna?? 12.10.06, 11:17 tutaj znalazlam jakies opinie: olawa.naszemiasto.pl/forum/wiadomosci/120498.html www.przewodnikmp.pl/forum/viewtopic.php?t=973&sid=181e7a2be2c8854b1d0629a19b308ef2 www.przewodnikmp.pl/forum/viewtopic.php?t=1140&sid=181e7a2be2c8854b1d0629a19b308ef2 na stronie www.winnagora.pl wyglada calkiem ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: podforum Wrocław-SALA- Winna Góra - kto zna?? 13.10.06, 14:46 serdeczne dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 15:03 www.maisiefantaisie.co.uk/wedding-cakes.html#weddingcakepicture5 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 11.08.2007 slub w kosciele Uniwersyteckim? 15.10.06, 16:11 Czy ktoras z Was bedzie miala slub w kosciele Uniwersyteckim tego dnia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 16:24 To tzw. torty "w stylu angielskim" - nie jest to "typowy" tort tylko keks bakaliowy, nienasączany, przekładany marmoladą i oblewany masą cukrową. Szukałyśmy właśnie takiego tortu z koleżanką, potrafią za nie żądać dość wysokich cen (około 50 i więcej zł za kilogram), w końcu znalazłyśmy cukiernię na Alei Pracy - przychodzisz ze zdjęciem, mówisz właścicielowi co i jak, i resztą się nie przejmujesz, dowiozą tort na miejsce. Cena sporo niższa niż w innych cukierniach Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 17:32 a ile taki tort kosztuje mniej wiecej.. u mnie bedzie okolo 60 osob... bardzo dziekuje za odpowiedz! czy ty mialas tort w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 18:01 Osobiście jestem singlem , ale tort w takim właśnie stylu miała moja koleżanka, której troszkę pomagałam w przygotowaniach ślubnych ) stąd wiadomości są "z pierwszej ręki". Koleżanka miała wesele na około 50 osób i zamawiała tort licząc po 10 dag ciasta na osobę + jakieś 20% "naddatku", ogólnie około 6 kilo; dostała dużo więcej = aż 15 kilo (inicjatywa cukierni, chi chi), i w efekcie byla bardzo zadowolona, bo najniższe piętro tortu "poszło" później dla gości na pożegnanie Reasumując - na Twoją ilość gości powinno spokojnie wystarczyć około 8 kg tortu, może troszkę więcej. W cukierni, o której pisałam w poprzednim poście kilogram tortu "w stylu angielskim" kosztuje przeciętnie w granicach 32 zł. Sporo mniej niż 55-60 zł, jak w "śródmiejskich" cukierniach Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 18:42 spadlas mi z nieba dziewczyno ... !!!! A cena nawet i jeszcze lepsz.. Ja myslalam ze bede musiala przynajmniej zaplacic 50zl za kilogram!!!! Bardzo dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 18:49 A gdzie dokladnie na Alei Pracy jest ta cukiernia, bo jakos nie kojarze zeby tam byla jakas...? Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 15.10.06, 20:21 Cukiernia "Tyszko" przy Alei Pracy 7a, kilka kroków od skrzyżowania z ul. Grabiszyńską (na wprost "Lidla"). Sama cukierenka z zewnątrz wygląda nie tylko niepozornie, ale wręcz siermiężnie - pod tym względem okazalsza jest jej filia przy ul. Domeyki, kilkaset metrów dalej Ale z właścicielem zawsze będziecie się spotykać na Alei Pracy. Warto po prostu znaleźć telefon (jest chyba w internetowej Panoramie Firm) i umówić się z właścicielem - dajesz zdjęcie, ustalasz sczegóły, resztą nie trzeba się wówczas przejmować. Powodzenia ) PS. Na innym wątku wyczytałam, że za tego typu torty w Warszawie "śpiewają sobie" po 120-150 zł za kilogram!! No to już jednak lekka zgroza / Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Mercure Panorama - Wroclaw 16.10.06, 16:48 Czesc Dziewczyny, Czy ktoras Was bawila sie kiedys na weselu w tym hotelu albo moze mialyscie tam swoje wesele? Umowe podpisuje z nimi lada dzien i jestem ciekawa Waszych opinii. Do tej pory niektorzy mowia, ze bylo super, inni, ze jedzenie nie dobre - juz sama nie wiem...W razie czego bede szukac innego lokalu Z gory dzieki z komentarze. POzdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Mercure Panorama - Wroclaw 17.10.06, 13:29 moze zapytaj tej dziewczyny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=34505888&a=34525185 Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Mercure Panorama - Wroclaw 17.10.06, 13:30 albo tej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=23541777&a=23579907 Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Mercure Panorama - Wroclaw 17.10.06, 17:44 Dzieki Jannik! Chyba sie zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Gdzie kupic takie torty we Wroclawiu? 16.10.06, 19:56 No tak masz racje jest tam cukiernia...ale to okreslenie siermieznie to Ci sie udalo dopasowac idealnie)) Dobrze wiedziec ze rbia tam fajne torty....dzieki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Co slychac u Wroclawianek? 27.10.06, 23:53 Cos troche u nas jest cicho? Jak ida przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 28.10.06, 15:22 No faktycznie cos sie cisza zrobila. Ja wczoraj zarezerwowalam juz kosciolek na ktorym mi zalezalo bo jest po przeciwnej stronie ulicy od sali weselnej i mozemy juz zamawiac zaproszenia Doszla do mnie probka 26 z printko i chyba sie na nia zdecydujemy bo naprawde jest sliczna. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Co slychac u Wroclawianek? 28.10.06, 21:25 medea11 a w jakim kosciolku bedzie slub? ja w tym tygodniu zrobilam zawiadomienia na rezerwacje daty i bede zamawiac zaproszenia pod koniec tygodnia. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 28.10.06, 23:20 Wybralismy kosciol Garnizonowy choc to nie jest moja parafia. Dzisiaj szperalam szukajac fajnego tekstu zaproszen i znalezlismy dwa zabawne: jedno jest w formie zaproszenia na spektakl ( role glowne graja panstwo mlodzi ), a drugie wezwanie do sadu na rozprawe...naprawde sa swietne Jakie zaproszenia wybralas? Zamawiasz przez Internet czy szukalas gdzies we Wroclawiu? Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Co slychac u Wroclawianek? 29.10.06, 13:54 witam. zaproszenia zamawiam na internecie ale bede drukowac sama bo beda w dwoch jezykach; jakos do tej pory nie ujely mnie zadne zaproszenia; wiem ze printko ma fajne bo tutaj dziewczyny je uwielbiaja , ale mnie sie one w ogole nie podobaja. udalo mi sie znalezc zaproszenia w intonacji moich kolorow wiec teraz bede musiala znalezc do nich tekst. a jak z dj'em i fotografem (kamerzysta)? to sa jedyne osoby ktore musze jeszcze zalatwic jak bede we wrocku w styczniu. troche trudno podjac decyzje przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 29.10.06, 17:18 Hej, Fotografa znalezlismy w sumie w dziwny sposob, bo lubie taka stronke gdzie zdjecia umieszczaja amatorzy i znalazlam kogos z Wroclawia, a zdjecia byly swietne. Napisalam do niego maila i okazalo sie ze po pierwsze to wcale nie amator ( zajmuje sie robieniem sesji do magazynow mody ) a po drugie nie zajmowal sie fotografia slubna oprocz jednego czy dwoch razy kiedy robil to dla znajomych. Obejrzelismy te fotki i zachwycilismy sie. Bedzie z nami caly dzien w dzien slubu a tydzien pozniej mamy taka artystyczna sesje, gdyz ja nie chce zadnych laczek, kwiatkow i biegania po trawce Z kamerzysty rezygnujemy, ale dajemy kamere znajomym zeby krecili reportaz, chodzili miedzy goscmi i robili wywiady - to wydaje sie zabawniejsze. A jesli chodzi o zespol to podpisalismy umowe z The Black...graja i spiewaja swietnie Czy ja dobrze rozumiem ze sciagasz z netu tylko jakis szablon zaproszenia? Strasznie jestem ciekawa jak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Co slychac u Wroclawianek? 29.10.06, 20:08 Czesc. Dobry pomysl z ta kamera. Moze tez cos takiego zrobimy, jeszcze nie wiemy... Jezeli chodzi o zaproszenia, to zamawiam papier z takiej firmy i pozniej sama bede robic zaproszenia, menu, i program na komputerze, bo zaproszenia beda mialy instrukcje jak je zrobic, bo ponoc nie jest to takie trudne. a to sa moje zaproszenia; img57.imageshack.us/my.php?image=inviteskg3.jpg jezeli chodzi o oprawe muzyczna to zdecydowanie chcemy dj'a. mam namiar na kilku tak wiec w styczniu bede musiala sie z kazdym z nich umowic. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 29.10.06, 20:35 Zaproszenia beda piekne. Bardzo podoba mi sie pomysl z programem Planujecie cos nietypowego? My wymyslamy sami konkursy...zreszta trudno je nazwac konkursami, w kazdym badz razie nie chcemy zadnych tancow z balonikami i gryzienia jablek na sznurkach. Probujemy wymyslic cos z fajnego, zabawnego a jednoczesnie na poziomie - udalo nam sie i prawie juz mamy komplet A jak z suknia? Jaka wybralas? Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Do medea 30.10.06, 10:33 A czy moglabys napisac jakie bedziesz miec 'zabawy'? Sama zastanawiam sie nad nimi, bo chcialabym cos normalnego, a nie zenujacego. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 10:37 Cześć medea11 Ja też mam ślub w Garnizonowym i to też nie jest moja parafia. Ksiądz w Garnizonowym nie robił żadnych trudności, trzeba tylko zdobyć zaświadczenie od mojego księdza. Kiedy masz ślub? Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 11:13 Hej, Slub mamy 28 kwietnia. Juz zarezerwowalismy termin i ksiadz faktycznie nie robil zadnych problemow. Ja sie tylko zastanawiam jak rozlozyc koszty poniewaz slubu bedzie nam udzielal ksiadz z innej parafii. Niestety nie spytalam w Garnizonowym o to czy istnieje jakis cennik slubny wiec gdyby ktoras z Was wiedziala jakie mniej wiecej sa ceny to bylabym wdzieczna za podpowiedz. Niebieskooka a kiedy Ty bierzesz slub? Co do zabaw to konkursem ktory wedlug mnie jest rewelacyjny jest konkurs ze zdjeciami. Wybieracie np 40 zdjec ( jesli wesele jest na 80 osob ) i rodzieracie je na dwie oznaczone z tylu polowki. Kazdy z gosci losuje jedna polowke. Ich zadaniem np do godziny 24 jest znalezienie drugiej osoby z pasujaca polowka wypicie brudzia za nasze zdrowie , wklejenie zdjeica do albumu i napisanie nam zyczen)) Mi sie to podoba bo ludzie beda mieli motywacje zeby wstac od stolu i poznac innych. To jeden z naszych trzech na razie konkursow Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 13:41 My na koniec czerwca, czyli 2 miesiące po Was. Będę Ci bardzo wdzięczna, jeżeli napiszesz mi, jak udało Ci się dogadać z księdzem w Garnizonowym. My na razie dostaliśmy informację o "stałych" opłatach - kwiaty i organista. Medea - masz już sukienkę? Ja właśnie wziełam się za tę sprawę, ale poczekam z ostatecznym wyborem do grudnia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 13:47 Hej, Zamowilam wreszcie suknie, ale powiem Ci ze nie bylo latwo. Bylam chyba we wszystkich bardziej znanych salonach we wrocku: - w Agorze na Solskiego - w Adeline na Wita Stwosza - w Cymberline na Biskupiej ( okropnie niemila baba tam byla ) - na Sokolniczej - w Nocie i juz nawet sama nie pamietam gdzie. Zdesperowana chcialam juz jechac do Poznania po suknie Pronovias, ale wyszukalam jeszcze salon na Jednosci Barodowej i zamowilam suknie z kolekcji Papilio...nie moge sie na nia napatrzyc - od razu wiedzialam ze to TA) Poza tym salon ma przemila obsluge Teraz zastanawiam sie nad fryzura i kwiatami...i nad wizazystka bo nie mam pojecia gdzie znajde jakas fajna. A dzisiaj jeszcze spotkanie z fotografem, bo zdecydowalismy sie jednak zmienic fotografa i dzisiaj spotykamy sie z nowych...ehhh sporo tego zalatwiania, ale na pewno dam znac jak zaltwimy formalnosci koscielne Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 14:02 Hej, To ja napiszę Ci, gdzie ja byłam: - w Agorze na Solskiego (średnio miła obsługa - pani nie była szczęśliwa, że chciałam mierzyć "aż" 4 sukienki) - na Sokolniczej (nie znalazłam za bardzo nic dla siebie) - w Lisa Ferrera na Sienkiewicza (przemiła babka, tam mierzyłam przepiękną suknię z Demetriosa) - Vogue na Jedności (super babka i bardzo podobają mi się suknie z kolekcji Papilio!!, ale poczekam, aż będzie najnowsza kolekcja)Twoja suknia musi być piękna... bo jak oglądałam te z kolekcji 2006 to każda piękna, i co najważniejsze nietuzinkowa. Przede mną jeszcze wyprawa do Notu i Adeline. Na razie po tych pierwszych przymiarkach wiem, jakiego kroju szukam. Co do zdjęć to mamy ułatwioną sprawę - przyjaciele zajmują się tym profesjonalnie i w ramach prezentu ślubnego będą nam robili zdjęcia. A filmu nie chcemy. Aż Ci zazdroszczę, że masz już na koniec kwietnia, bo ja ostatnio tak się wkręciłam, że się doczekać nie mogę Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 14:21 Wiesz...ja juz sie nie moge doczekac. Wszelkie stresy odragowuje planujac slub i wesele My tez nie chcemy profesjonalnego kamerzysty A co do salonow to nawet nie wiedzialam ze we wrocku jest Lisa Ferrera...kurcze: ( A wiesz co dziwne jak wybralam suknie i pozniej sprawdzilam w Internecie to okazlo sie ze to kolekcja 2005!!! Przerazilam sie, ale jest taka piekna ze co tam Jakiej szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 15:35 Najważniejsze, że suknia Ci się podoba i jest "TĄ", a z jakiej kolekcji to już szczegół. A jaka jest ta Twoja? Ja na początku myślałam o tiulowym dole typu Demetrios - suknie bardzo efektowne, ale niewygodne - ciężkie bardzo np. www.susanblanche.com/suknie_slubne.php?id=25&numer=2749&zdjecie=2749.jpg Teraz myślę o jakimś spokojniejszym dole, suknia jednoczęściowa, góra bez ramiączek żadnych. Ta mi się podoba www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php? m=1&kol=7&gr=6&poz=97 Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 15:37 Jeszcze raz www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=6&poz=97 Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 15:56 mi sie osobiscie bardziej podoba ta druga. Jak wroce do domu to przesle Ci moja ale pamietaj ze to jest strasznie wazne zeby suknia byla wygodna, a tiul to tylko tak lekko wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Co slychac u Wroclawianek? 30.10.06, 19:13 www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_19m6pn/?zdj=07 To jest suknia ktora wybralam, ale od razu uprzedzam ze w modelu, ktory bede miala falbany sa dluzsze i nakladaja sie na siebie tak ze nie ma efektu "choinki". Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 19:45 Hej dziewczyny. Baardzo polecam kosciol garnizonowy. To tez nie nasza parafia, ale napotykalismy na same mile niespodzianki w zalatwianiu wszystkiego. Polecam ksiedza mariusza. goscie do tej pory wspominaja jego kazanie a kontakt z nim mielismy super. zreszta ksiadz krzysztof, z ktorym zalatwialismy formalnosci i proboszcz tez sa bardzo normalni i zyciowi. w ogole odnosze wrazenie ze cala ta parafia jest zupelnie inna niz wszystkie. pod wzgledem normalnosci, braku problemow... wszystko mozna zalatwic, naprawde wszystko. jesli chodzi o kasę, to dajesz co laska - i to niekoniecznie ksiedzu - nam po prostu polecil wrzucic ofiare do skrzynki w kosciele, wiec to jest naprawde "co laska" bo dajesz anonimowo i tyle, ile uwazasz. poza tym 0 pln na kwiaty i 50 koscielnemu. organista osobno - ale tez baardzo fajny czlowiek, ladnie gra i spiewa, prfesjonalista, akademia muzyczna. bardzo jestesmy zadowoleni, ze zdecydowalismy sie na slub tam wlasnie. a jak bedziecie czegos chcialy sie dowiedziec to dajcie znac powodzenia w przygotowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 19:53 Oj to fantastycznie kamien spadl mi z serca Nam bedzie udzielal ojciec dominikanin, ktory na ta okazje sie pofatyguje, ale nie watpie teraz ze ksieza z garnizonowego by tez pieknie poprowadzili uroczystosc Jannik mam jeszcze pytanie niedyskretne: jesli mozesz zdradzic to powiedz ile zazyczyl sobie organista? Na beda grac i spiewac znajomi mojej mamy ze szkoly muzycznej, ale organista mysle mimo wszystko chyba musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 20:07 no organista musi byc u nas spiewala bardzo pieknie spiewaczka, ktora zreszta bardzo pomogla mi w wyborze piesni, a psalm moja siostra . Organista spiewal 2 piesni. Tak wiec bylo duze urozmaicenie. Organista kosztowal 200 pln. Zagral to, co chcielismy, mimo ze niektore rzeczy nie byly zbyt popularne. Wszystkim sie super podobalo, i mnie tez, mimo ze z reguly jestem baardzo krytyczna - nie mialam zastrzezen. Ustal z nim jakie piesni chcesz, kto co ma spiewac, czy z jego akompaniamentem, czy nie. Moja siostra przyszla wczesniej przed slubem i pocwiczyla z nim spiewanie, bo troche miala treme. To bardzo mily i pomocny gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 22:08 Hej! Widze ze Garnizonowy w czolowce . My tez sie przymierzamy, chociaz wesele poza Wroclawiem - w Olawie. Wygodniej byloby znalezc kosciolek blizej, ale jakos nas ciagnie tutaj . A Wy gdzie robicie wesele (poza medea111 bo pewnie w art hotelu? ). Medea111, moglabys podac namiary na zespol? Nie moge znalezc nic na ich temat. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 22:11 medea, juz znalazlam ..trzeba bylo przeklikac kilka stron ale jest Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 22:31 Jannik dzieki za informacje - jestes niesamowicie pomocna Azja34 tak na wszelki wypadek: www.theblack.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 30.10.06, 23:46 cala przyjemnosc po mojej stronie ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 09:07 Cześć dziewczyny! Medea - suknia bardzo ładna. Chyba nawet widziałam ją (albo bardzo podobną) na manekinie w Vogue na Jedności. Coraz więcej słyszę pozytywnych opinii na temat Garnizonowego Jeżeli chodzi o sprawy kościelne to najbardziej stresuję się przed wizytą w mojej parafii - ksiądz nie jest zachwycony, że parafianie decydują się na ślub w innych kościołach i jawnie to okazuje. Zobaczymy... Któraś z Was miała z tym jakieś problemy? Znam też zespół The Black - grali na weselu mojej przyjaciółki 3 lata temu - bardzo udana zabawa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 11:05 Niebieskooka ksiadz w garnizonowym powiedzial nam ze wystarczy miec zezwolenie tylko z jednej parafii. Wiec proponuje wziac z parafii meza. Wtedy tylko ze swojej potrzebujesz swiadectwo chrztu i niekoniecznie musisz mowic ze potrzebujesz do slubu....choc szczerze mowiac sama nie wiem jak to ominac Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 11:20 Jannik, mozesz podac jakis kontakt do spiewaczki, ktora u Was spiewala? Medea, jak z terminami w Garnizonowym? Byly jakies problemy z wyborem godziny? My planujemy slub na 26 maja i jeszcze sie tam nie wybralismy, a jak tak czytam te pozytywne opinie to chyba musimy sie spieszyc . Mam jeszcze pytanie odnosnie sali. Czy wybraliscie Art Hotel? Bo nie mam potwierdzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 12:22 Azja, my byliśmy w Garnizonowym w lipcu i rezerwowaliśmy termin na koniec czerwca. Wtedy byliśmy jako pierwsi chętni na tę datę, więc mogliśmy wybrać pasującą nam godzinę. Jakieś 2 tygodnie temu wybralismy się do Garnizonowego, żeby podać nowy numer kontaktowy do nas i okazało się, że na "naszą" datę poza nami jest zapisanych 5 par, czyli od 13 do 19 ślub za ślubem Radzę Ci więc, jak najszybciej się tam wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Kosciol garnizonowy - pytania 31.10.06, 12:29 Wiem, ze to popularny 'slubny' kosciol i mam pytania do tych, ktorzy mieli tam msze slubna: Zakladam, ze czasami sluby sa co godzine, czy wtedy zdarzaja sie jakies przestoje? (tzn czy trzeba czekac na wyjscie poprzednich weselnikow) A jak jest z przystrojeniem kosciola? Czy w kosciele sa juz gotowe dekoracje,czy pary biorace slub same cos organizuja? Dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Kosciol garnizonowy - pytania 31.10.06, 12:44 A! jeszcze jedno pytanko: a gdzie tam parkowaliscie? Czy trzeba placic za parking? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - pytania 31.10.06, 13:51 mloda para wjezdza samochodem na plac przed kosciolem od glownego wejscia (normalnie zamkniety ale na sobote jest otwarty wjazd) i tam zostawiasz auto podczas mszy, bez oplat. reszta gosci szuka miejsc na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Kosciol garnizonowy - pytania 31.10.06, 15:32 Dzieki jannik za odpowiedz. Ja tez uwazam, ze w ladnym kosciele dekoracja nie jest potrzebna. Wrecz nie podobaja mi sie dekoracje przy lawkach ze sztucznych kwiatow, ktore ostatnio zrobily sie popularne. Ale jezeli para zamawia sobie cos extra, to czy jest to usuniete/posprzatane po ich slubie? Czy jest na to czas? Ja np moglabym dolozyc pieniadze na ladna dekoracje, ale nie chce czegos, co nie przypadnie mi do gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - dekoracje 31.10.06, 14:07 od roxy cuda wianki dostalam propozycje dekoracji kosciola - bardzo ladna, ale dosc droga i nie skorzystalam: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0f2953ec6147e14.html w rezultacie nie mielismy zadnej dekoracji i tak bylo: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2d0e8dc3b7c4de2.html Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - pytania 31.10.06, 13:50 W naszym przypadku z godziną nie bylo problemu - slub byl w niedziele, wiec bylismy jedyni na ten dzien. ale, msza z reguly nie trwa godzine - jakies 40-45 minut, wiec mysle, ze nie ma potrzeby czekania. Bylam tam na paru innych slubach w celach obserwacji i nigdy nikt nie czekal placisz 50 pln za kwiaty - w tym sa kwiaty na oltarz oraz krzesla z bialym materialem dla was i swiadkow. Mozesz zorganizowac wystroj na wlasna reke - my tego nie robilismy. Kosciol jest tak duzy, ze trzeba byloby wydac z1500 pln na kwiaty minimum, zeby dalo sie cos zauwazyc... Moim zdaniem nie byla konieczna zadna dodatkowa dekoracja. Ale to kwestia gustu, widzialam na innych slubach udekorowane lawki w pierwszych rzedach wstegami albo koszyczkami kwiatow i tez ladnie to wygladalo (ale tylko na pierwszej czesci lawek). Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 13:46 Hej, spiewaczka to dziewczna, ktora zaglada czasem na nasze forum - callja@gazeta.pl, napisz do niej mail, na pewno sie odezwie. W naszym przypadku nie bylo problemow z wyborem terminu, bo slub byl w niedziele, i bylismy jako jedyni na ten dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 14:06 Dzieki serdeczne za namiary . Jannik, a gdzie Ty mialas wesele? Ja wciaz sie waham, chociaz sala wstepnie zarezerwowana. Niestety nie jestem w 100 procentach przekonana . A Wy Dziewczyny? Kosciol Garnizonowy - to wiem . A sala? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 14:09 ja mialam w art hotelu tutaj opisywalam krotko przyjecie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=37709466&a=49636205 Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Kosciol garnizonowy - wszystko super! 31.10.06, 14:24 Aaaaaa, no wlascie, to Twoja wypowiedz mnie natchnela )). Obejrzalam sale na zdjeciach - piekna . Mozesz mi napisac na gazetowego wiecej szczegolow dotyczacych kosztow (noclegi, sala, jedzenie)? Bede wdzieczna . Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Do jannik 31.10.06, 15:33 Dzieki jannik za odpowiedz. Ja tez uwazam, ze w ladnym kosciele dekoracja nie jest potrzebna. Wrecz nie podobaja mi sie dekoracje przy lawkach ze sztucznych kwiatow, ktore ostatnio zrobily sie popularne. Ale jezeli para zamawia sobie cos extra, to czy jest to usuniete/posprzatane po ich slubie? Czy jest na to czas? Ja np moglabym dolozyc pieniadze na ladna dekoracje, ale nie chce czegos, co nie przypadnie mi do gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Do dziewczyn 31.10.06, 17:15 Hej, Odpowiadajac na pytanie Azji34: jak bylismy w piatek w garnizonowym to ksiadz otworzyl przy nas kalendarz i nie wygladal narazie na zapisanego. Ale jakis czas temu jak sie dowiadywalismy kiedy mozna ustalac termin to powiedziano nam ze dopiero w listopadzie wiec pewnie dopiero teraz zacznie sie ruch A wesele tak jak Jannik mamy w art hotelu, wiec chyba nie bedziemy zostawiac auta przed kosciolem tylko od razu na parkingu hotelowym tak aby goscie mogli z kosciola pojsc za nami do restauracji. Jannik mialas piekna suknie. Co prawda na zdjeciu ktore umiescilas nie bylo zbyt dobrze widac, ale i tak mi sie spodobala strasznieMy chyba tez nie bedziemy dekorowac kosciola wole zainwestowac w kwiaty na stolach w art hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Do dziewczyn 31.10.06, 17:39 Odpowiadam po kolei: - odnosnie dekoracji kosciola - czyli tego, co zostalo po kims i ma byc lub nie sprzatniete, to juz ustalasz z firma dekorujaca. Oni juz tak zrobia, ze zdaza. Ale nie wiem jak to w praktyce wyglada, bo nie korzystalam. - w art hotelu robia bardzo ladne dekoracje stolow, nie placi sie za to, chyba, ze zamowisz cos extra. Ale idz zobacz jak maja przygotowane na inne wesela. Nie placi sie za wynajem sali. Ceny menu - zalezy co wezmiesz, maja gotowe zestawy, ale mozesz przemieszac. Ja za moje, o ktorym pisalam w poprzednim poscie, placilam ok 140 pln/os. Mielismy swietny smietanowo-owocowy lekki tort. - Medea, ciesze sie ze podoba ci sie moja suknia Zdjecia mam na razie w prezentacji i nie moge powyciagac pojedynczych zdjec, zeby ci ja pokazac z bliska, ale cos sprobuje poszukac. A na tym zdjeciu, ktore zamiescilam, to sobie wlasnie ja poprawiam na srodku oltarza Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Azja34 31.10.06, 17:43 wyslalam ci na gazetowego przykladowe menu jakie dostalam kiedys z art hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: Azja34 31.10.06, 19:47 Jannik, bardzo Ci dziekuje za wszystkie informacje. Pieknie wygladaliscie, a Kosciol wcale nie sprawial wrazenia jakby mu czegos brakowalo - jak dla mnie w sam raz . Jak tak sobie patrze na Was to juz naprawde sie nie moge doczekac . Niebieskooka, Medea, dziekuja za info o terminach, jeszcze w tym tygodniu popedze do Garnizonowego . Termin majowy wiec powinno byc ok . Medea, poszlam za Twoim tropem w sprawie sukni, moj typ to tez 2005 rok (www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_15m1pp/?zdj=06), niestety pani z salonu odeslala mnie do Warszawy, tu nie maja . Ale to dopiero poczatek poszukiwan, glownie szperanie po Internecie wiec mysle ze cos znajde . Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Azja34 31.10.06, 22:34 Hej suknia ma swietny kolor nie poddawaj sie i nim pojedziesz do Warszawy jeszcze troche poszperaj -trzymam kciuki Jannik a wiesz ze my placimy za rezerwacje sali? Dokladnie oplata wynosi 800 pln i uiszczamy ja przed zabawa, a reszte placimy po weselu. Swoja droga to rzadkosc, bo wszedzie gdzie szukalismy chcieli przynajmniej 50% zaplaty wczesniej, takze nawet z ta rezerwacja sali uwazam ze to jest o.k. Mam do Ciebie jeszcze pytanie odnosnie menu. W tym za 140 pln sa razem z obiadem trzy dania glowne prawda? Jak wyglada kwestia tych zimnych przysztawek? Czy to na pewno wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: art-menu 01.11.06, 20:49 medea, hm, moze my nie placilismy, bo nasze przyjecie bylo w niedziele? moze w soboty jest wiecej chetnych wiec moze dlatego sa oplaty, ale faktycznie nie jest to wygorowana kwota. my wszystko placilismy po przyjeciu, rano. Tez bylam zdziwiona, ze tak mozna, ze przed nie zaplacilismy ani zlotowki. W naszej kwocie menu bylo: pierwsza przystawka zimna, druga ciepla (ale nie mielismy zupy - na poczatku chcialam jeszcze do tego zupe, ale potem zrezygnowalam i uwazam, ze byloby to za duzo), danie glowne + dodatkowa salatka. I to byl obiad. Potem byl tort jako deser. pozniej zimne przekaski na talerzach - jakies ogoreczki, paszteciki, zimne pieczone miesa, wedliny. A potem byla pieczona w calosci szynka z buleczkami. Ciasto mielismy we wlasnym zakresie. Jedzenia bylo wystarczajaca ilosc, nawet za duzo. przyjecie trwalo od ok. 17.00 do ok polnocy. w tej cenie byla tez wymagana przez hotel ilosc alkoholu zamowiona z hotelu, czyli chyba po lampce wina na osobe oraz kawa i herbata bez ograniczen. alkohol i reszta napoi we wlasnym zakresie. jesli przyjecie trwaloby np. do 3, to zamowilabym moze troche wiecej tych zimnych przystawek (ja zamowilam ich tak jakby pol-porcje, nie ilosci standardowe) i wtedy pozniej podalabym te szynke na cieplo. Porozmawiaj w hotelu, oni ci doradzą ile wziac jedzenia i kiedy co podac. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: art-menu 01.11.06, 22:42 Hej, Masz racje chyba poradze sie jeszcze pani Magdy bo nasze wesele bedzie trwac do czwartej wiec musze to jakos takzaplanowac zeby nikt przypadkiem nie byl glodny...a wiadomo jak sie tanczy i pije to jedzenie musi byc Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: art-menu 01.11.06, 22:43 Jannik caly czas licze na zdjecie sukni) Mam nadzieje, ze uda Ci sie jedno wyciac z prezentacji...sama nie moge sie doczekac pierwszej przymiarki Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: suknia 02.11.06, 11:36 no nie da sie z tej prezentacji wyciac i czekam od fotografa na pojedyncze zdjecia. Wysle ci na gazetowego cos Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskooka261 Nauki 02.11.06, 14:25 Dziewczyny, a gdzie odbywacie nauki przedślubne? I jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: Nauki 02.11.06, 14:54 my nauki zaliczylismy w olawie - polecam. weekendowe - tzn. jedno spotkanie w sobote od 18.00 do ok. 19.30 i to samo w niedziele. tu o tym pisalismy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=48289685&a=48292453 Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: art-menu 02.11.06, 20:16 Jannik dzieki za zdjecia. Jestem pod wrazeniem, wygladalas cudnie. Ale najbardziej zaskoczylo mnie to, ze ta suknia na modelce wyglada znacznie gorzej niz na Tobie...to niesamowite)) Na Tobie wyglada lekko i zwiewnie...poza tym masz znacznie lepsza figure niz ta modelka...i zeby bylo jasne - NIW SLODZE JESTEM CALKOWICIE OBIEKTYWNA))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: art-menu 02.11.06, 20:18 Zapomnialam jeszcze o jednym - urzekly mnie te banki mydlane, jak udalo Wam sie to zorganizowac? Wygladalo to bajkowo Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: art-menu 03.11.06, 10:43 dzieki medea za mile slowka normalnie sie zawstydzilam ;-P powiem ci szczerze, ze jak zobaczylam zdjecie tej sukni w katalogu, to w ogole nie chcialam jej mierzyc... Za to ta, ktora podobala mi sie na zdjeciu, na mnie wygladala beznadziejnie. Dopiero po przymiarce zdecydowalam sie na te moja. A banki to byla niespodzianka od znajomych z pracy - ja o tym nie wiedzialam... A oni po prostu kupili wczesniej kilkanascie opakowan i jak my wychodzilismy z kosciola to zamiast sypac ryzem, dmuchali te banki. przez moment nie wiedzialam w ogole, co sie dzieje.. I rozdali jeszcze dzieciakom, ktore poprzychodzily z niektorymi goscmi - te dopiero mialy frajde z dmuchaniem w nas ) Odpowiedz Link Zgłoś
azja34 Re: art-menu 03.11.06, 11:57 Jannik, czy ja rowniez moge prosic o zdjecia z bankowego szalenstwa? Bardzo oryginalny pomysl, musialo pieknie wygladac . Napisz jeszcze ilu mialas gosci? A u Ciebie Medea ilu gosci bedzie? My planujemy okolo 70-ciu, i na tyle jest ta sala teatralna, ale zastanawiam sie czy nie bedzie problemu z tancami? Sale znamy tylko ze zdjec i nie wydaje sie az taka duza. No i ze zdjec wynika ze jest dzielona. Dzisiaj sie tam wybieramy to zobaczymy ale chetnie poznam tez Wasze opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
jannik Re: art-menu 03.11.06, 13:11 ok, wyslę Ci na maila zaraz. my mielismy 33 osoby, 5 okraglych stolow, a tanczylismy w drugiej czesci sali, bylo bardzo duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: art-menu 03.11.06, 16:21 Hej, My robimy wesele na 80 osob, ale pewnie bedzie troche wiecej jak znam zycie ( oczywiscie nie licze zespolu, w ktorym jest troje muzykow i dwoch fotografow ) Na szczescie sala, ktora zarezerwowalismy jest na 120 osob wiec pewnie sie wszyscy zmieszcza, choc przyznam szczerze ze dla mnie wygladala na mala... Moze mi tez uda sie zorganizowac bankowe szalenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: podforum Wrocław 14.11.06, 10:52 A co slychac u Wroclawianek bo cisza ostatnio na tym podforum zapadla Mam nadzieje, ze przygotowania ida zgodnie z planem i wszystko tak jak Wy chcecie POzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 poratujcie 27.11.06, 13:01 Dziewczyny poratujcie, Szukam jakiegos zdjecia z ladna dekoracja na auto, chodzi mi o jakis motyw kwiatowy tylko na maske. A moze polecicie mi gdzie robia we Wroclawiu takie ladne dekoracje? Mam tez problem bo potrzebuje znalezc jakas fajna kwiaciarnie do zrobienia buketow na stoly weselne. Bede wdzieczna za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: poratujcie 27.11.06, 13:04 wyslalam Ci na skrzynke 3 fotki, sprawdz czy doszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: poratujcie 27.11.06, 18:01 Hej, Poogladaj zdjecia przystrojonych aut tutaj: www.dekoracjeokolicznosciowe.pl Co do bukietow na stoly - moja przyjaciolka tez zamawiala specjalne dekoracje na stoly, ale wszystko 'zaginelo' wsrod szklanek, kieliszkow, butelek i polmiskow z jedzeniem. Lepiej chyba wydac pieniadze na dekoracje sali, ewentualnie kwiaty gdzies indziej, ale nie na stolach (tam tylko skromne flakony z kilkoma kwiatkami) Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: poratujcie 27.11.06, 20:20 Czesc Medea, Moje dekoracje beda robione przez znajoma - ma mala kwiaciarnie we Wroclawiu. Z tego co sie orientuje jest w stanie wyczarowac prawie wszystko Zreszta moze wybierz sie do niej (lepiej wczesniej zadzwon, zeby byla) i obgadaj wszystko na miejscu. jak Ci sie nie spodoba to tez nie bedzie problemu. Ale pomysly babka ma fajne no i najwazniejsze, ze slucha czego oczekuje klient. Cenowo chyba tez calkiem przystepnie www.kwiaciarnia-malwa.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: poratujcie 27.11.06, 22:36 hej! wyslalam Ci zdjecie na e-mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: poratujcie 04.12.06, 16:30 Dziewczyny Wasza pomoc jest nieoceniona - bardzo dziekuje za zdjecia i za namiar na kwiaciarnie - na pewno skorzystam Ufff juz mi troche lzej Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: poratujcie 04.12.06, 16:31 Bari dopiero teraz otworzylo mi sie Twoje zdjecie - piekna dekoracja, czy zdradzisz mi gdzie ja robilas? Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: poratujcie 04.12.06, 21:38 hej! mi tez pdoobala sie dekoracja tym bardziej ze mielismy okolo 25 km do przejechania i w pazdzierniku wiec zalezlao nam aby nie byla wysoka kompozycja. kwiaciarnia Glorioza przy Bulwarze Ikara Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: poratujcie 05.12.06, 10:32 slyszalam sporo o tej kwiaciarni - a dekoracje wybralas naprawde piekna, dzieki za namiar a czy bede bardzo niedyskretnajesli zapytam ile Cie ona kosztowala? Robimy budzet na rzeczy ktore jeszcze musimy kupic i zamowic przed slubem a nie mam pojecia jakiego rzedu kwoty placi sie za udekorowanie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
bari99 Re: poratujcie 05.12.06, 20:11 wiesz nie pamietam tak dokladnie placilismy tam za calosc kwiatow ponad 600 zl, z tego bukiet 240, bukiety dla rodzicow, kwiaty do wazonow na stoly- wydaje mi sie kazda kula na auto po 50 pln. kwiaciarnia jets ok ja zalatwialam wszystko z Pania Dominika.nie znalazlam u nich zadnego bukietu, ktory by mi sie podobal. ale wiedzilam co chce. i dobrze mnie zrozumiala, ustalala wszytskie szczegoly i wyszlo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Zespół 03.12.06, 23:02 Mam do Was pytanie, raz już próbowałam, ale bez odpowiedzi, może na forum Wrocławskim ktoś mi pomoże. Szukam informacji o zespole Big Fun. Podpisalam już z nimi umowę, ale mimo wszystko chciałabym jeszcze zasięgnąć opinii innych Odpowiedz Link Zgłoś
aga.hm Krawcowa 05.12.06, 11:47 Poratujcie prosze, Poszukuje dobrej krawcowej - Wroclaw, Glogow, Gorzow Wlkp, Zielona Gora do uszycia sukienki oczywiscie. Dajcie znac jesli macie kogos, prosze. Znalazlam sukienke w salonie lecz jej cen apowalila mnie na kolana chcialabym miec cos takiego, moze ktos by mi uszyl. Dzieki serdeczne. Odpowiedzi moga byc oczywiscie na gazetowego. Pomozcie mi dobre istoty Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Zapraszam na forum Ślub i Wesele - Wrocław 21.12.06, 11:44 Dziewczyny zapraszam Was na forum Wrocław (link poniżej), Isztarek przekazała mi dzisiaj jego prowadzenie, zapraszam do współpracy. Mam nadzieję, że uda nam się stworzyć nasze miejsce w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka PianoBar - zna ktos? 05.01.07, 11:16 Czesc dziewczyny, Czy ktoras z was slyszala/ lub bawila sie na weselu, na ktorym gral tez zespol z Wroclawia? Brzmia bardzo fajnie (choc troche malo weselnie), ale nie mam pojecia w jaki sposob prowadza zabawe. Wszystkie komentarze i opinie mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Co slychac u Wroclawianek? 15.01.07, 22:03 Znowu cos przycichlo u nas. Jak przygotowania: Ja jestem w trakcie poszukiwania fotografa, dj'a, jak przybrac stoly, wybor muzyki, przed rozmowa z ksiedzem i przed pierwsza przymiarka, ktora bede miala pod koniec lutego... a jak u was???!!!!! I jak zwykle odwiedzcie nasze forum - slub i wesele wroclaw, monitorowane przez wspaniala babeczke, inkageo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Co slychac u Wroclawianek? 18.01.07, 15:59 czy ktoś słyszał lub miał organizowany ślub i wesele przez firmę, która się reklamuje na bilbordach we Wrocławiu (na bilbordzie jest tylko panna młoda, nr telefonu)?? Odpowiedz Link Zgłoś