Dodaj do ulubionych

transport gości -40 km

05.03.06, 11:10
w domu wojna. miejsce, które chcemy wybrać na wesele z moim narzeczonym jest
oddalone 40 km od miejsca , w którym mieszkamy. rodzice protestują mówiąc, że
to za daleko i będzie problem z transportem. myśleliśmy o wynajęciu autokaru
z kościoła do hotelu i małym busie, który zrobiłby kilka kursów w nocy np o
24, 2, 4 i 6 stej. czy ktoś organizował coś podobnego i czy to naprawdę tak
dużo kosztuje. a może macie inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • mef8 Re: transport gości -40 km 05.03.06, 11:17
      mialam doklładnie ten sam pomysł, nie wiem niestety jeszcze ile to będzie
      kosztowało. Muszę znaleźć autokar, bo busik jest w hotelu, w którym będę mieć
      wesele.
    • pantarejka Re: transport gości -40 km 05.03.06, 11:20
      U nas odległość ta wynosi ponad 50 km. Organizujemy więc transport autokarem
      tam i z powrotem. Poza tym będzie busik, który będzie odwoził gości, chcących
      wyjechać do domu wcześniej niż przed końcem wesela - jeden lub 2 kursy. Z żadną
      firmą jeszcze na ten temat nie rozmawialiśmy, ale podobno nie jest to aż taki
      koszt.
    • kasia_25 Re: transport gości -40 km 06.03.06, 21:50
      My mamy wesele ponad 60km od naszego miasta. Na szczęście jest ono w ośrodku wypoczynkowym i tam też wykupilismy noclegi. Jeśli Wasi goście i tak mają spać w hotelu to moze warto znaleźć jakiś hotel blisko sali weselnej?
    • dr_kaczusia Re: transport gości -40 km 06.03.06, 23:58
      Hej!
      dzieki za watek, wlasnie po raz kolejny przerabialm dola pt "chyba upadlismy na
      glowe wybierajac sale 40km od kosciola", ale widze, ze nie my jedni i juz mi
      lepiej... smile my bedziemy miec autokar z racji, ze duzo osob bedzie w ogole z
      poza wawy i sobie nim przyjada i wyjada, a reszta chetnych sie dosiadzie i
      wysiadzie wink autokary licza sobie za dzien, kurs lub od kilometra zalezy od
      dystansu, jako, ze u nas leci z innego miasta to bedzie pewnie od km, ale to sie
      jeszcze dokladnie dowiemy... koszt 1km to ok 2,5-3,5zl
      • karolcia1979 Re: transport gości -40 km 07.03.06, 08:59
        Hej.
        Ja swoich gości wioze 350 km. z miejsca zamieszkania do kościoła.
        Znalazłam firme przewozową, która za przejazd w obie strony weźmie jakieś 1600
        zł. Wybrałam firmę i martwi mnie tylko to czy się zjawią, bo nie podpisali
        żadnej umowy, tylko mailem potwierdzili termin, no ale komuś trzeba zaufać wink

Pozdrawiam wszystkich,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka