Dodaj do ulubionych

Rekawiczki

12.03.06, 14:57
Czy do sukni slubnej powinnam miec rekawiczki? Uwazam, ze do mojej nie bardzo
pasuja, a i nie podobaja mi sie rekawiczki. Czy Wy je bedziecie miec?
Obserwuj wątek
    • elle2006 Re: Rekawiczki 12.03.06, 15:06
      Nie musisz miec koniecznie rekawiczek. Jesli nie pasuja to z nich zrezygnuj. Ja
      sie jeszcze zastanawiam, bede miala albo rekawiczki z palcami (a nie te
      wstretne zachaczane o placa) albo w ogole z nich zrezygnuje i założe szeroką
      ozdobna branzoletke taka jak naszyjnik.
      • evelisia Re: Rekawiczki 12.03.06, 17:00
        Ja nie będę miała rękawiczek, też nie za bardzo mi się podobają i sukienka sama
        w sobie jest na tyle bogata, że bardzo ograniczam dodatkismile Przymierz sukienkę
        z rękawiczkami i bez nich i zobaczysz jak lepiej smile Pozdrawiam

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4205453
        sliczne torebeczki
        • wezyr17 Re: Rekawiczki 12.03.06, 19:31
          Rękawiczki są zdecydowanie "w odwrocie", zwłaszcza te,jak ktoś wczesniej
          określił "zahaczacze" na jeden palec. Nie przejmuj się więc, jeśli Ci nie
          pasują do sukni możesz z nich zrezygnować.
          • marlena.k1 Re: Rekawiczki 12.03.06, 19:40
            ja bede miec rekawiczki,bo do mojej sukni natomiast pasuja,ale na pewno nie te
            na palec,blee,ale jesli Tobie nie pasuja do sukni to z nich zrezygnuj.
            • minnie_mouse Re: Rekawiczki 12.03.06, 19:44
              Nie wydaje mi się żeby to było jakieś "przestępstwo" zrezygnować z rękawiczek
              jeśli źle sie w nich czujesz. Mnie nie podobają sie te na jeden palec albo
              takie długie i grube. Natomiast widziałam fajne tiulowe rękawiczki, i to
              wyglądało naturalnie i lekko. U mnie problem sam się rozwiązał, bo będę mieć
              suknię z doczepianymi rękawami i rękawiczki mogę sobie darować.
              • cafet Re: Rekawiczki 12.03.06, 19:46
                A gdzie widziałas tiulowe?, ja nigdzie nie moge znaleźć,pisałam juz o tym
                kiedys na forum
                Szukam rękawiczek takich jak na zdjęciu
                slubne.pl/?pid=3&col=1&item_id=1164&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2
                króciutkich zakończonych hafcikiem lub koronka
                • agab28 Re: Rekawiczki 13.03.06, 08:32
                  Mi ózniez nie pdobają sie rekawiczni na jeden palec. zdecydowanie bardziel
                  eleganckie są pełne. Tylko powiedzcie mi jak poradzicie sobie przy zakładaniu
                  obraczki. Ja bede miała długie rekawiczki.I mam je zdjąc przed ząłożeniem
                  obrączki. A potem znów zakładać?????
                  • cafet Re: Rekawiczki 13.03.06, 08:34
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=38180820&a=38180820
                    Był niedawno poruszany ten temat - zobacz może sie przydasmile
                • andrzejkowo Re: Rekawiczki 13.03.06, 08:40
                  Ja widziałam tiulowe. Jeżeli jesteś z Warszawy to są dostepne w jednym z
                  salonów na Targowej na Pradze. Tym za Zieleniecką blisko bazaru Różyckiego.
                  Pozdrawiam.
                  • cafet Re: Rekawiczki 13.03.06, 08:43
                    Dziekuję bardzo, ale niestety za daleka podróż dla mnie tylko po rekawiczkiwink
                    Nie uścisliłam - z małopolski jestem.
                    • andrzejkowo Re: Rekawiczki 13.03.06, 10:31
                      Wiesz co zaraz poszukam jakie ten sklep ma kolekcje (wiem tylko, że polskie z
                      Wrocławia), może są tez sklepy w Małopolsce.
                      • cafet Re: Rekawiczki 13.03.06, 10:48
                        O byłabym wdzięcznasmile
                        • andrzejkowo Re: Rekawiczki 13.03.06, 11:06
                          Nie ma tego sklepu w internecie. Chyba jeszcze mam ich wizytówkę (o ile nie
                          wyrzuciłam) ale w domu niestety sad( W domu nie mam dostepu do internetu, więc
                          chyba jestem zmuszona stwierdzić, żebys poczekała do jutra. Sorry. sad(
                          • cafet Re: Rekawiczki 13.03.06, 12:39
                            Dzięki - do 5 sierpnia mam czaswink
                            • andrzejkowo Re: Rekawiczki 14.03.06, 10:31
                              Wyrzuciłam wizytówkę.
                              Ale wiesz taka jedna rzecz mi przychodzi do głowy. Może poszukaj w salonach
                              wszystkich jakie są w mieście łącznie z tymi które szyją własne kolekcje, te
                              rękawiczki były nie w żadnym renomowanym salonie(tzn. nie ma tych kolekcji w
                              internecie bo szukałam specjalnie). Może ktoś takie szyje. Każdy salon prowadzi
                              dodatki ślubne. Nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy.
                              Pozdrawiam i wierzę, że znajdziesz.
                              • cafet Re: Rekawiczki 14.03.06, 10:33
                                I tak zrobię-nie ma mocnych na pewno ktoś z takimi rękawiczkami znajdzie sięsmile))
                              • cafet Re: Rekawiczki 14.03.06, 10:34
                                Aha i dziekuje oczywiście i pozdrawiamsmile
                • asek5 Re: Rekawiczki 18.03.06, 18:04
                  Ja tez poszukuje takich tiulowych w krakowie Kto pomoze?
                  • cafet Re: Rekawiczki 18.03.06, 18:07
                    Jak cos znajdę to dam znaćsmile))i ciebie tez o to proszesmile
    • ineczka22 Re: Rekawiczki 12.03.06, 21:39
      To dobrze, bo moja mama sugerowala, ze raczej powinno sie miec. Ja nie
      zamierzalam miec, ale lepiej sie upewnic, bo juz suknia jest 'nieslubna' wiec co
      za duzo ekstrawagancji to nie zdrowo wink
    • bacha1979 Re: Rekawiczki 13.03.06, 08:34
      Czy powinnaś. Myśkle, ze przedewszytkim musza paswoać do sukienki. A jak nie
      pasuj, a TY przy tym, nie ejstes ich zwolenniczką to po co? Nic na siłę...
    • mysza_klapsiara Re: Rekawiczki 13.03.06, 09:36
      Rękawiczki to nie żaden obowiązek. Jeśli nie pasują do twojej sukni lub się źle
      w nich czujesz, to z nich zrezygnuj. Ja chyba też nie będę miała rękawiczek.
    • agnrek Re: Rekawiczki 13.03.06, 10:29
      Mi pasują i będę miała wyłącznie pełne do łokcia. Z pętelką wyglądają jak głowy
      węża na ręku, bardzo to nieeleganckie, ale niestety, wiele panien młodych tak
      się ciągle jeszcze "upiększa".
      • agab28 Re: Rekawiczki 13.03.06, 10:45
        ja tez uwazam ze pełne rekawiczki sa eleganckie, atakie na pętelkie wyglądaja
        fatalnie. Tylko cały czas obawiam sie o sciaganie tych rekawiczek, pomimo ze
        poczytałam juz Wasze rozwiazania.
        • agnrek Re: Rekawiczki 13.03.06, 10:47
          Spokojnie sobie poradzisz smile Przed przysięgą powoli zsuniesz i wraz z bukietem
          podasz świadkowej, zeby mieć łapki wolne .
          • agab28 Re: Rekawiczki 13.03.06, 11:15
            Tyle tylko ze mam dosyc skromny gorset i rekawiczki akurat przy mojej sukience
            sa sporą ozdobą. i potem chciałabym je znow założyć. Ale pwenie masz racje,
            jakos sobie z tym poradze.
            • agnrek Re: Rekawiczki 13.03.06, 11:19
              Ja raczej po wyjsciu z kościoła ich nie założę. Sto rąk mnie dotknie przy
              życzeniach i będą czarne!
        • niemamloginu2 Re: Rekawiczki 18.03.06, 19:57
          ja stanę w obronie rękawiczek zaczepianych na jedym palcu. Odchodzi odwieczny
          problem co zrobić na czas przysięgi, zdejmowac czy nie, ubrudzi mnie ktoś czy
          nie, a z resztą skoro rękawiczka ma spełniać rolę ozdoby to dlaczego ją ściągać
          w najważniejszym momencie? Słyszałam fajne określenie pełnych rękawiczek 5
          palczastych - wyglądają jak u Myszki Mickey smile))) hehehe
          Dlaczego decydujecie się na zakrywanie dłoni? Niektóre z was strzelą sobie super
          paznokcie - zmieścicie się wówczas w rękawiczkach? Tak mnie zaciekawiło...
          Pozdrawiam
    • katarzyna_banach Re: Rekawiczki 20.03.06, 14:11
      Wklejam link, morzesz cos znajdziesz

www.galanteriaslubna.pl/menu.htm
      www.rica.biz.pl/ofertapol.htm
    • aixl Re: Rekawiczki 20.03.06, 14:16
      Jasne, ze nie musisz ich miec, jesli Ci sie nie podobaja. Wg mnie sa dwa
      elementy stroju, ktore brzydko wygladaja w wydaniu kazdej panny mlodej, ktora
      widzialam. Wlasnie rekawiczki (zwlaszcza takie z petelka na palec smile i futerko
      na ramiona (ale futerko dzierzy dzielnie pierwsze miejsce elementu kiczowatego
      stroju).
    • ewka888 Re: Rekawiczki 20.03.06, 15:14
      A moja suknia ma rekawki koronkowe, takie o długości 3/4, wąskie żeby nie
      wylądowały w zupie wink)) Po prostu ciarki mnie przechodzą na sama myśl o
      rekawiczkach. Ale muszę przyznać, że do niekórch sukien jest to nieodzowny
      dodatek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka