sara_m7 13.03.06, 09:27 Chciałabym wyjść za mąż w tym roku i chciałabym uniknąć drużego wesela i zrobic małe przyjęcie. Co o tym sądzicie?? Ile z Was zdecydowalaby sie na taki krok?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szklarenka Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:43 ja bym się zdecydowała, dla mnei optimum to szmapan zaraz po ceremonii i tort ewentualnie. szkoda mi wydawać tyle kasy na jeden dzień, zwąłszcza, ze mam mojej rodziny powyżej uszu ostatnio, zreszta tak samo jak rodziny przyszłego męza. potem chciałabym wylecieć gdzieś na chocby tydzień potaplac sie w ciepłym morzu i poodpoczywać smażac sie na plaży. prawdopodobnie jednak skończy sie na małym obiedzie dla rodziny a potem ewentualnie na imprezie dla przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
agacciam Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:49 ja tak mam. przyjęcie dla rodziców, rodzeństwa i chrzestnych. około 25 osób. w domu u rodziców. bez orkiestry, fotografa (własny). a potem pojedziemy właśnie potaplać się w ciepłym morzu ) Odpowiedz Link Zgłoś
sarabella Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:51 my robimy imprezke dla przyjaciół i bliskich, góra 30 osób, ale knajpę wynajmujemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:09 Nie uważam, żeby to był zły pomysł. Chociaż my zdecydowaliśmy się na wesele. Ale myślę, że jedno i drugie ma swój urok! Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:16 my palnujemy małe przyjecie obiad, ciasto, ew. małe teńce,a le do muzyki ze sprzętu. yslałam tez o przyjeciu poznej dla znajomych tylko - bez wielkeigo żarcia - ew jakaś zamknieta mała knajpka z suszem konferencyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:20 mysle ze jest wiele takich osob ktore najchetniej by wypily szampana z rodzina i udaly sie w swoja strone uwazam ze pomysl malego przyjecia w domu, tak dla znajomych kameralnie jest swietne. juz kiedys pisalam ze szalenie podobalo mi sie przyjatko slubne mojej znajomej ktore zrobili w ogrodzie, z roznymi rekwizytami z teatru..bylo bajkowo. a jedzenie bylo zrzutkowe, kazdy przynosil salatke, ciasto. mlodzi zapewnili tylko jakies alkohole.. bardzo fajna impreza Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:23 Jeśli tylko macie na to ochotę to uważam, że dobry pomysł. Wszak nie od ilości weselników zależy atmosfera tego dnia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
muszka1979 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:52 To zalezy. Jesli jest niewiele osob, ktore chcesz (lub musisz - z powodu roznych zobowiazan) zaprosic, to oczywiscie, jest to swietny pomysl. ja znam osobe, ktora tak zrobila i potem zalowala bo zamiast na jednej duzej imprezie musiala byc na 3 imprezach: najpierw obiad dla rodziny po slubie, ktory pozniej przeciagnal sie na kolacje, potem impreza dla znajomych jej rodzicow, a potem jeszcze impreza dla znajomych tesciowej... (w tygodniowych odstepach). u niej akurat tak bylo i bardzo byla z tego powodu nizadowolona. przez to nie zrobili imprezy dla swoich znajomych ani nie pojechali w zadna podroz. osobiscie uwazam, ze zostali sterroryzowani przez rodzicow ale jesli wiesz, ze to bedzie tylko ten jeden obiad dla najblizszych, to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 14:08 Zalezy od Waszych przekonań i upodobań, bo przecież to jest Wasz Dzień, i nie musicie go wciskać w ramy tradycji by było "nie gorzej niż u innych". My nie cierpimy tłumów i wielkich zbiorowisk ludzi (nawet jeśli chodzi o rodzinę i znajomych), więc typowe wesele z tańcami i alkoholem w ogóle nie wchodziło w grę. Ślub cywilny, potem 4-godzinny obiad na nie więcej niż 20 osób w gustownej restauracji, bez alkoholu, tanców i temu podobnych atrybutów. Z muzyką klasyczną w tle. Potem kolacja u teściów tylko dla najbliższej rodziny. Bo właśnie taką mieliśmy wizję Naszego Dnia. Inni mają inne wizje, wszystko zależy tylko i wyłącznie OD WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
kasila Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 15:41 cześć! dla nas problemem jest czekanie. salę zamówioną mamy na czerwiec 2007 (takie terminy, same wiecie). chwilami chcielibyśmy mieć ślub już za tydzień, a wstrzymuje nas zorganizowane przyjęcie. wesele to wpaniała sprawa, tym bardziej, że to tylko raz w życiu. oboje chcieliśmy zorganizować wesele. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 07:29 My idziemy o krok dalej: żadnego wesela, żadnego przyjęcia. Co prawda mój narzeczony i Mama naciskają na to drugie, ale co najwyżej zgodzę się na lampkę szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 10:54 Nie miałam wesela. W USC był szampan dla gości a potem obiad na 10 (słownie dziesięć) osób w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
giwera123 Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 11:30 Jesli Cie stać na "normalne" wesele to nie rezygnuj z niego. Ale to tylko moja opinia. Ten dzień jest fantastyczny, pomyśl czy chciałabyś uwieńczyć to wszystko kawką w duzym pokoju ewentualnie w restauracji wśród krzątających się nieznajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 11:44 My chcemy zrobic przyjecie na 50 osob, obiad a potem grill i piwo na razie nie mamy sali, ale szukamy. ale jak nic nie zjadziemy to zrobimy po prostu obiad w restaruacji! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: Czy potrzebne wesele?? 15.03.06, 09:59 My na początku chcieliśmy wesele, zaplanowaliśmy wszystko: miejsce, muzykę, menu. Po podliczeniu wszystkich kosztów włosy stanęły dęba! Rezygnujemy z przyjęcia i robimy uroczysty obiad w gronie najbliższej rodziny. Dla przyjaciół których grono też szerokie - robimy specjalną imprezkę, w jakieś knajpce z ogrodem przy grilu lub ognisku. Wesele dla mnie zbyteczna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś