Dodaj do ulubionych

Czy potrzebne wesele??

13.03.06, 09:27
Chciałabym wyjść za mąż w tym roku i chciałabym uniknąć drużego wesela i
zrobic małe przyjęcie. Co o tym sądzicie?? Ile z Was zdecydowalaby sie na
taki krok??
Obserwuj wątek
    • szklarenka Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:43
      ja bym się zdecydowała, dla mnei optimum to szmapan zaraz po ceremonii i tort
      ewentualnie. szkoda mi wydawać tyle kasy na jeden dzień, zwąłszcza, ze mam mojej
      rodziny powyżej uszu ostatnio, zreszta tak samo jak rodziny przyszłego męza.
      potem chciałabym wylecieć gdzieś na chocby tydzień potaplac sie w ciepłym morzu
      i poodpoczywać smażac sie na plaży.
      prawdopodobnie jednak skończy sie na małym obiedzie dla rodziny a potem
      ewentualnie na imprezie dla przyjaciół.
    • agacciam Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:49
      ja tak mam. przyjęcie dla rodziców, rodzeństwa i chrzestnych. około 25 osób. w
      domu u rodziców. bez orkiestry, fotografa (własny). a potem pojedziemy właśnie
      potaplać się w ciepłym morzu smile)
      • sarabella Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 11:51
        my robimy imprezke dla przyjaciół i bliskich, góra 30 osób, ale knajpę
        wynajmujemy smile))
    • mrowka05052007 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:09
      Nie uważam, żeby to był zły pomysł. Chociaż my zdecydowaliśmy się na wesele.
      Ale myślę, że jedno i drugie ma swój urok!
    • adriannaaa Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:16
      my palnujemy małe przyjecie obiad, ciasto, ew. małe teńce,a le do muzyki ze
      sprzętu. yslałam tez o przyjeciu poznej dla znajomych tylko - bez wielkeigo
      żarcia - ew jakaś zamknieta mała knajpka z suszem konferencyjnymwink
    • ilekobietamalat Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:20
      mysle ze jest wiele takich osob ktore najchetniej by wypily szampana z rodzina
      i udaly sie w swoja stronewink
      uwazam ze pomysl malego przyjecia w domu, tak dla znajomych kameralnie jest
      swietne.
      juz kiedys pisalam ze szalenie podobalo mi sie przyjatko slubne mojej znajomej
      ktore zrobili w ogrodzie, z roznymi rekwizytami z teatru..bylo bajkowo. a
      jedzenie bylo zrzutkowe, kazdy przynosil salatke, ciasto. mlodzi zapewnili
      tylko jakies alkohole.. bardzo fajna imprezasmile
    • szara82 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:23
      Jeśli tylko macie na to ochotę to uważam, że dobry pomysł. Wszak nie od ilości weselników zależy atmosfera tego dnia. Pozdrawiam!
    • muszka1979 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 12:52
      To zalezy.
      Jesli jest niewiele osob, ktore chcesz (lub musisz - z powodu roznych
      zobowiazan) zaprosic, to oczywiscie, jest to swietny pomysl.
      ja znam osobe, ktora tak zrobila i potem zalowala bo zamiast na jednej duzej
      imprezie musiala byc na 3 imprezach: najpierw obiad dla rodziny po slubie,
      ktory pozniej przeciagnal sie na kolacje, potem impreza dla znajomych jej
      rodzicow, a potem jeszcze impreza dla znajomych tesciowej... (w tygodniowych
      odstepach). u niej akurat tak bylo i bardzo byla z tego powodu nizadowolona.
      przez to nie zrobili imprezy dla swoich znajomych ani nie pojechali w zadna
      podroz. osobiscie uwazam, ze zostali sterroryzowani przez rodzicow wink ale jesli
      wiesz, ze to bedzie tylko ten jeden obiad dla najblizszych, to jak najbardziej.
    • mariszka72 Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 14:08
      Zalezy od Waszych przekonań i upodobań, bo przecież to jest Wasz Dzień, i nie
      musicie go wciskać w ramy tradycji by było "nie gorzej niż u innych".

My nie cierpimy tłumów i wielkich zbiorowisk ludzi (nawet jeśli chodzi o
      rodzinę i znajomych), więc typowe wesele z tańcami i alkoholem w ogóle nie
      wchodziło w grę. Ślub cywilny, potem 4-godzinny obiad na nie więcej niż 20 osób
      w gustownej restauracji, bez alkoholu, tanców i temu podobnych atrybutów. Z
      muzyką klasyczną w tle. Potem kolacja u teściów tylko dla najbliższej rodziny.
      Bo właśnie taką mieliśmy wizję Naszego Dnia.

Inni mają inne wizje, wszystko zależy tylko i wyłącznie OD WAS!
    • kasila Re: Czy potrzebne wesele?? 13.03.06, 15:41
      cześć! dla nas problemem jest czekanie. salę zamówioną mamy na czerwiec 2007
      (takie terminy, same wiecie). chwilami chcielibyśmy mieć ślub już za tydzień, a
      wstrzymuje nas zorganizowane przyjęcie.
      wesele to wpaniała sprawa, tym bardziej, że to tylko raz w życiu. smileoboje
      chcieliśmy zorganizować wesele.
      pozdrawiam
    • lanka_cathar Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 07:29
      My idziemy o krok dalej: żadnego wesela, żadnego przyjęcia. Co prawda mój
      narzeczony i Mama naciskają na to drugie, ale co najwyżej zgodzę się na lampkę
      szampana.
    • triss_merigold6 Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 10:54
      Nie miałam wesela. W USC był szampan dla gości a potem obiad na 10 (słownie
      dziesięć) osób w restauracji.
    • giwera123 Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 11:30
      Jesli Cie stać na "normalne" wesele to nie rezygnuj z niego. Ale to tylko moja
      opinia. Ten dzień jest fantastyczny, pomyśl czy chciałabyś uwieńczyć to wszystko
      kawką w duzym pokoju ewentualnie w restauracji wśród krzątających się
      nieznajomych.
      • twitti Re: Czy potrzebne wesele?? 14.03.06, 11:44
        My chcemy zrobic przyjecie na 50 osob, obiad a potem grill i piwosmile na razie
        nie mamy sali, ale szukamy. ale jak nic nie zjadziemy to zrobimy po prostu
        obiad w restaruacji! pozdrawiam
        • gosiapol Re: Czy potrzebne wesele?? 15.03.06, 09:59
          My na początku chcieliśmy wesele, zaplanowaliśmy wszystko: miejsce, muzykę,
          menu. Po podliczeniu wszystkich kosztów włosy stanęły dęba! Rezygnujemy z
          przyjęcia i robimy uroczysty obiad w gronie najbliższej rodziny. Dla przyjaciół
          których grono też szerokie - robimy specjalną imprezkę, w jakieś knajpce z
          ogrodem przy grilu lub ognisku. Wesele dla mnie zbyteczna rzecz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka