Dodaj do ulubionych

Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne

30.03.06, 20:11
Zastanawiam sie jak moje soczewki wytrzymają całe wesele , czy któraś z was ma
podobny problem. zazwyczaj przez caly dzień nosze soczewki kontaktowe okularki
zakładam wieczorem. A jak to bedzie z weselem , wogóle nie wiem jak ja
wytrzymam do którejś tam rano jak zawsze około 22 idę spać.Moze emocje i stres
zrobia swoje i przetrwam do rana ale z tymi soczewkami bedzie gorzej.
Obserwuj wątek
    • cafet Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:13
      Wytrzymają-tylko załóz nowe albo jednodniowe.Juz pare wesel obeszłam w takich-
      zaden problemsmile
      • kfiatek11 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:18
        wytrzymasz, cafet ma rację, najlepiej mieć nowe soczewki a im krótszy okres ich
        przydatności (tzn. jednodniowe) tym bardziej są "uwodnione" a tym samym oko
        lepiej je znosi, kup sobie w aptece buteleczkę lub dwie takie malutkie soli
        fizjologicznej (2 lub 5 ml) do torebki i jak ci oczy wyschną zawsze możesz
        sobie kropelkę wpuścić i będzie znowu ok
        • cafet Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:25
          Kfiatek11 też ma racjesmile co do buteleczki, mozesz tez zaopatrzyc sie w plyn na
          zaczerwienione oczy,wprawdzie powinno sie go wlewac do oczu bez soczewek,ale co
          tam-ja kolo 3-4 po kropelce i oczka jak nowe;PPP
          • cafet Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:26
            koło 3-4 godziny nad ranem,jak juz oczy z różnych powodów zaczerwienione są;PPP
        • martyna1985 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:26
          Moja koleżanka też nosi i jakoś dała radesmile

A co do tego spania to nie bylabym taka pewna. Przynajmniej jak mi mija stres
          to zasypiam od razusmile A wiadomo, ze po slubie to juz stresik opada...chybasmile
          • sarabella dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:40
            jak na impry laze to i dwie doby nie zmieniam i zyje smile)))
            • cafet Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:43
              A jak masz zmieniac w takim stanie;PPP - nawet nie dasz rady"cylnąć se" do
              oka;PPP
              • sarabella Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:45
                Kotek, ja przynajmniej umiem sie bawic smileP heheheehheee
                • sarabella Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:47
                  chodzilo mi o to cafet, ze celuje gdzie trzeba na imprezie, a weselicho to tez
                  impra, zgadza siesmile)))? nosmile)))
                • cafet Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:47
                  I pieknie ;PPP tak trzymaćsmile
                  • sarabella Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:48
                    pion 3mac, a soczewki wam nie wyschna nie martwcie sie !!!! smile))
                    • cafet Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:49
                      bedzie czym je polewać;PPP w razie czego;PPP
                      • sarabella Re: dasz rade w normalnych:) 30.03.06, 20:50
                        Ba !!! smile)))))))))))))))))))))) Prostesmile))))
        • ilekobietamalat Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 21:50
          yy,a mi lekarz zawsze powtarzal ze im dluzszy tym bardziej uwodnione. dlatego
          jak sie okazalo ze mam alergie na wszystko i suche oczy to mi kazali
          3miesieczne nosic przez miesiac.
          te j&j hydrocostam (jednodniowe) sa bardzo mokrewink tez mozna wyprobowac..
          zawsze w polowie mozna zalozyc okulary,nikt nie zauwazy;P
    • yoga22 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:42
      ja zamierzam do południa chodzić w okularkach, a przed zdjęciami dopiero
      założyć soczewi a na wszelki wypadek wezmę nową parę na wesele. lub mam drugą
      opcję: rano i przed ślubem chodzę w jednych soczewkach a przed wyjściem do
      kościoła zakładam zupełnie świże soczewki. i pomyślę jeszcze o tych kropelkach
      na czerwone oczy. smile pozdrawiam
      • cafet Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:44
        tylko uwaga na makijażwink))
        • yoga22 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:47
          spokojnie, mam już to opanowane smile
          pozdrawiam
          • cafet Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:48
            tylko przypomniałamwink))gdyby jakis nowicjusz soczewkowy sie pojawił;PPP
            • littlekinia Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 20:53
              Polecam kropelki do oczu, makijaż wytrzyma o ile sobie oka nie zalejecie. Ja
              pracuję w budynku z klimatyzacją (generalnie katorga dla soczewkowców) i tylko
              dzięki kropelkom nie wydrapałam sobie oczu. I tak mam zamiar przetrwać tę noc...
              A kropelki polecam Systane. Rewelacja.
              • kaluha a jakie to są krople? 30.03.06, 21:42
                jw
      • aiczka Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 17:32
        > opcję: rano i przed ślubem chodzę w jednych soczewkach a przed wyjściem do
        > kościoła zakładam zupełnie świże soczewki. i
        Lepiej załóż świeże soczewki dopiero w ostatniej możliwej chwili. Najlepiej jest
        mieć możliwie niezmęczone soczewkami oczy.
        Od zakraplania oczu z soczewkami płynem może być skuteczniejsza procedura:
        - zdjąć soczewki i włożyć je na parę minut do pojemniczka z płynem,
        - oczy w tym czasie lekko przemyć, posmarować sobie zimną wodą powierzchu powiek
        i zostawić na chwilę.
        - założyć soczewki.
        W ten sposób skuteczniej nawodnisz soczewki niż w oczach, z których zwykle zaraz
        wypływa. Tymczasem ktoś Ci może poprawiać fryzurę etc.
    • malgoszac Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 21:52
      mialam soczewki 2 razy w zyciu. bylo ok, ale pamietam, ze mialam problemy nei
      tylko z wyjeciem, ale i z ich wlozeniem. Nie wiem czy sie zdecyduje na
      wesele... z drugiej strony w okularach tez sobie nie wyobrazam...
      • kaluha Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 30.03.06, 22:29
        poćwicz wcześniej, będzie ok
    • agnrek Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 09:49
      Może po prostu przez cały dzień noś okulary, a dopiero tuż przed makijażem
      załóż soczewki. Dodatkowo kup w aptece Teara Naturale - sztuczne łzy i
      zakraplaj często.
      • ilekobietamalat Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 09:56
        to ten makijaz lepiej taki przeciwpowodziowywink bo te sztuczne lzy to
        przynajmniej mi zawsze sie rozplywaja po calej twarzywink
        jak ktos ma oprawki takie bez oprawek-czyli same szkla, to jeszcze nie jest
        tragedia,i jak oczy sie zmecza to lepiej zlaozyc okolary..bo po co sie meczyc
        cala noc, skoro i tak panna mloda bedzie najpiekniejsza(nawet w okularachwink)
    • anulka_1 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 10:04
      super wątek!
      Ja wlasnie jestem okularnicą, ale z okazji wesela chcę sobie sprawić soczewki,.
      Po raz pierwszy....Nigdy nie wiadomo jak oko zareaguje, wiec planowałam na
      miesiąc wczesniej kupic soczewki- pocwiczyć, przyzwyczaić się. A dniu slubu
      założyc nową parę, albo soczewki jednodniowe...
      • ilekobietamalat Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 10:11
        to lepiej zacznij je probowac wczesniej, ja zanim znalazlam odpowiednie
        soczewki ktore 'znosze' to probowalam conajmniej kilka..
        • anulka_1 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 10:47
          o kurczę... dzieki!
      • lulu29 Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 18:55
        Ja zawsze nosiłam focusy a ostatnio kupilam jakies nowe firmy johnson@johnson
        acuvue i są jeszcze lepsze ! wogóle nie wyobrażam sobie jak miałabym iść do
        ślubu w okularach , soczewki sa o sto razy wygodniejsze nie musze ich ciągle
        poprawiać (nawet jak nosze soczewki to ten nawyk mi pozostał)i jak pieknie
        makijaż oczu sie prezentuje smile.
    • mareszka Re: Panny młode "okularnice"- pytanie techniczne 31.03.06, 17:21
      Hej dziewczyny,
      Czy żadna nie słyszała o Focus 24 night&day?
      Są genialne bardzo wysoka przepuszczalność, żadnych zaczerwienień ani pękniętych
      naczynek. A ja mam bardzo wrażliwe oczy. Już nawet myślałam, że nie ma dla mnie
      soczewek, a Focusy wkładasz i po miesiącu wyrzucasz! Żadnych płynów,
      przechowywania. Są też świetne na wyjazdy, gdzie może być kłopot z higieną
      (żagle, namioty), bo nie trzeba ich zdejmować na noc. Na początku byłam
      sceptyczna, bo mnie modelowo po 12 godzinach oczy puchną i się przekrwiają, a z
      Fokusami nic! Cały miesiąc.
      Informacje producenta o produkcie:
      www.cibavision.pl/products/contact_lenses/focus_nightday.shtmlPozdrawiam
      Mareszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka