Dodaj do ulubionych

Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękawem?

09.04.06, 13:22
witam
mam pytanie odnośnie stroju Pana Młodego-czy wypada,żeby mial koszulę z
krótkim rękawem ? czy to ma jakiekolwiek znaczenie ?pytam,poniewaz spotkałam
sie z opinia,ze "nie wypada,zeby pan mlody mial koszule z krótkim rekawem"...
pozdr.
Obserwuj wątek
    • adzi25 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 13:25
      Jak ma być elegancko, to koszula z długim rękawem. Jak bardzo elegancko, to ze
      spinkami w mankietach zamiast guzików...
      No i oczywiście skarpetki do co najmniej pół łydki, zeby gołej nogi nie było
      widać.
      Takie wymogismile
      • panna_nie_taka_mloda Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 13:32
        dokładnie tak jak napisała adzi25. koniecznie dlugi rekaw i spinki przy
        mankietach! smile
    • lulu29 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 13:34
      Całkowicie się z wami zgadzam .
    • atka123 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 14:48
      Kiedyś czytałam tutaj bardzo długi wątek na ten temat.
      Wnioski były takie, jak tu dziewczyny wcześniej piszą.
      Pamiętaj tylko, że jak będzie gorąco, to zamęczysz swojego faceta na jego
      własnym ślubie. A chyba nie o to chodzi wink
      • plessok Pierdoly 09.04.06, 17:57
        zaden facet ktory potrafi ubrac sie z klasa to nie meczy sie w dlugim
        rekawie,mecza sie ci co chodza w koszuli od swieta
        • atka123 Re: Pierdoly 09.04.06, 19:29
          Reasumując: każdy facet, który nie chodzi w koszuli z długim rękawem nie ma klasy.
          Bardzo ciekawa konkluzja.. sad
          • plessok Re: Pierdoly 09.04.06, 19:31
            tak jakby-bo taki jest wniosek
            • innypunktwidzenia Re: Pierdoly 10.04.06, 14:18
              Całe szczęście, że moja narzeczona tak nie myśli.
              Tak na spokojnie: jeśli dzień mojego ślubu ma mi się kojarzyć z 5 godzinami
              nieustannej sauny w imię jakiejśtam "klasy", to ja przepraszam, ale podziękuję.

My na szczęście nie planujemy ślubu w gorących miesiącach, ale idziemy na czyjeś
              wesele w czerwcu i wcale nie mam zamiaru się grzać i pocić w długim rękawie.
              Oczywiście to młody jest pod ostrzałem nie ja, ale mimo wszystko trzeba zachować
              odrobinę rozsądku. Już koszula zapięta pod szyję i zakrawatowana jest
              wystarczającą karą..
              • plessok Re: Pierdoly 10.04.06, 14:25
                no zaraz ja tez jestem facetem i wcale nie uwazam ze krawat to katorga
                • innypunktwidzenia Re: Pierdoly 10.04.06, 14:41
                  > no zaraz ja tez jestem facetem i wcale nie uwazam ze krawat to katorga

Zgoda, pod warunkiem, że siedzisz w klimatyzowanym biurze, że nie musisz latać w
                  na zdjęcia plenerowe, zabawiać ciotek pod kościołem, świetnie wyglądać na
                  ceremonii i jeszcze się nie spocić przy pierwszym tańcu. A wszystko czasem bywa
                  w temperaturze 35st. Nie mam otyłości ani kłopotów z metabolizmem, ale dla mnie
                  jest to niewykonalne.

Ponieważ nie da się inaczej tego obejść, apeluję do kobiecych sumień o odrobinę
                  zrozumienia. Przecież one same nie będą sie czuły komfortowo w tych cieżkich
                  sukniach ze stelażem. Jeśli nie krótki rękaw, to choćby druga koszula zmieniona
                  na szybko w drodze z kościoła do sali..
                  • plessok Re: Pierdoly 10.04.06, 14:45
                    no to zacznij odprawiac modly aby pogoda byla odpowiednia badz udaj sie do
                    meteorologow by podali prognoze...
      • a1ma Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 23:33
        W krótkich spodenkach tez pewnie będzie mu przewiwniej, a po co ma się bidulek
        męczyć na własnym ślubie...
    • paul_ina Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 14:51
      Mój Pan Młody powinien się wygodnie czuć, więc jeśli woli z krótkim rękawem, to nie będę oponować.
    • malgoszac Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 14:51
      z krotkim rekawem zdecydowanie nie wypada. Ja bym swojemu facetowi nie
      pozwolila w ktrotkim isc jako gosc, a co dopiero na swoim slubie...
      • mef8 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 15:34
        Tylko z długim. Krótki rękaw do garnituru i kamizelki wygląda strasznie
        obciachowo. A już najbardziej tandetnie wyglądałby z muchą czy krawatem czy
        czymkolwiek co pan młody będzie miał pod szyją.
        • minerwamcg Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 16:08
          W ogóle, rękaw eleganckiej marynarki, z którego sterczy goła łapa wygląda
          żałośnie. I bez przesady, chłop nie mimoza, przez godzinę nie zwiędnie smile)) Na
          weselu może się przebrać albo po prostu zdjąć marynarkę (oczywiście nie przed
          pierwszym tańcem i nie przed toastami! Chwilkę jednak trzeba pocierpieć).
          • innypunktwidzenia Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 16:20
            > pierwszym tańcem i nie przed toastami! Chwilkę jednak trzeba pocierpieć).

Miałaś na myśli "chwilkę" tylko tego dnia?
            Bo w końcu jak się dopiero żeni, to jeszcze mu trochę tych cierpień zostało wink)
    • maya28 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 16:31
      Osobiście uważam, ze zdecydowanie długi rękaw i spinki.
      • julies Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 17:51
        Piszecie o tym ze tylko dlugi rekaw bo to eleganckie a za chwile ze przeciez
        marynerke zdejmie po godzinie to jakos ten dlugo rekaw przetrzyma. A nie
        uwazacie ze Pan Mlody bedzie na prawde elegancki jak przez calutkie wesele
        bedzie mial marynarke na sobie? Bylam na wielu weselach i mimo ze byl okropny
        upal to Pan Mlody marynarki nie zdjal....i to sie nazywa prawdziwa elegancja, a
        nie to czy ma krotki czy dlugi rekaw.
        • plessok Swieta slow-zasady musza byc a nie wygoda 09.04.06, 17:54
        • minerwamcg Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 01:01
          Jeżeli wesele jest z tańcami i jest gorąco, to panowie po pewnym czasie
          (dawniej musieli zapytać o zgodę pań!) mogą zdjąć marynarki.
          Z rozbawieniem stwierdzam, że mój Najmilszy był strasznie nieelegancki smile)) Po
          godzinie wesela został w kamizelce, a tort krajał w koszuli z podwiniętymi
          rękawami smile))
          Osobiście zdecydowanie bardziej wolę tańczyć z facetem w koszuli z podwiniętymi
          rękawami, niż ze spoconym sierotą, który nie marzy o niczym innym, niż tylko
          żeby ten szybki kawałek się wreszcie skończył, zanim go trafi szlag nagły,
          jasny i porywisty smile)))
    • plessok Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 17:53
      znaczenia nie ma zadnego ale nie wypada aby mezczyzna nie byl w calej
      okazalosci-jakosc krotki rekawek nie pasuje do garnituru bo rownie dobrze mozna
      isc w bluzce polo
      • cezar8 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 17:55
        Moim zdaniem tylko dlugi rekaw.
        • tatuum2 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 20:23
          pewnie że dlugi zreszta pod zadnym pozorem panowie na jakichkolwiek przyjeciach
          nie zdejmuja marynarek jak panie butow do tanca bo to obciach
          • marti_ka82 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 21:10
            dlugi bez dwoch zdan smile

Tylko ten kto wierzy w aniola, moze go w zyciu spotkac...

mój suwaczek
    • ewcia1980 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 21:12
      ja równiez uwazam, ze koszula z długim rekawem jest obowiązkowa.
    • wezyr17 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 23:08
      Koniecznie długi rękaw!!!!!!!!!!!
    • clio_1 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 09.04.06, 23:09
      Długi rękaw i spinki do mankietów. Krótki rękaw jest nieelegancki. Kwestie
      wygody w przypadku pana młodego nie mają żadnego znaczenia. Mankiet koszuli
      powinien wystawać trochę spod rękawa marynarki. I tak jak napisała jedna z
      dziewczyn - skarpetki (czarne eleganckie, nie takie zwykłe bawełniane!!!)
      najlepiej do pół łydki, żeby nie było widać nogi przy siadaniu (oczywiscie
      jeszcze odpowiednia dlugość spodni).
    • paul_ina Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 00:18
      Widzę, że długi rękaw ma to grono zagorzałych wyznawczyń.

Mój mężczyzna ciesząc się wolnym zawodem i własną działalnością gospodarczą, na codzień chadza w bojówkach i bawełnianych koszulkach. Garnitur zakłada jedynie wtedy, kiedy naprawdę musi. Wierzę, że będzie chciał być elegancki na własnym ślubie. Ale jeśli miałby być elegancki kosztem swojego dobrego samopoczucia, a dla mnie jego dobre samopoczucie jest bardzo ważne, to naprawdę, nie widzę powodu dla którego człowiek, który nie widział spinek do mankietów nigdzie indziej jak tylko na wystawie u jubilera, miałby je zakładać na dzień własnego ślubu. Chyba tylko po to, żeby być bardziej zdenerwowanym.

Mam wielu eleganckich kolegów, taka praca. Są przyzwyczajeni do takiego stylu ubierania się i go akceptują. Natomiast jeśli serce i rękę oddaję komuś, kto takiego stylu nie lubi i nie akceptuje, to nie chcę od niego wymagać stawania na rzęsach tylko dlatego, że ktoś tam uważą, że marynarka bez mankieta wygląda żałośnie. Na moim M. nic nie wygląda żałośnie. Wyszłabym za niego nawet, gdyby zjawił się w kościele w worku po kartoflach.

Swoją drogą, ile z Was zakłada pończochy zamiast wygodnych rajstopek?
      • nionczka Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 11:48
        Przeczytaj sobie post o ponczochach i rajstopach i zobaczysz!
      • maya28 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 16:00
        Założyć Pan Młody co chce ( i na co mu Panna Młoda pozwoli wink ale jak jest
        pytanie co wypada. no to długi rękaw. Worek od kartofli jest OK, bo kochasz
        faceta i ubranego i w takiej kreacji bys wyszła ( ja też) ale eleganckie to nie
        jest. Co do pończoszek, to widzisz, dla mnie są one wygodniejsze od rajstopek smile
    • brokerka Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 07:51
      Zgadzam się z dziwczynami, ale byłam raz na weselu w czerwcu i byl bardzo
      gorący dzień. Cały czas Młody był w marynarce i miał koszulę z długim rękawem.
      Muszę przyznać że było go bardzo czuć. Co niebyło zbyt przyjemne. My pobieramy
      się w czerwcu i na poczatek rownież długi rękaw ale później myslimy żeby
      zmienic na krótki. Mimo że sala klimatyzowana to w tańcu i tak jest goraco.
      Pozdrawiam
      • triss_merigold6 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 10:04
        Czy ktoś panu młodemu podsunął pomysł użycia antyperspirantu? Biedak nie wpadł
        na pomysł, że upał = porządny dezodorant? No i myć się należy regularnie.
        Krótki rękaw do garnituru to wieś tańczy i śpiewa.
        Trzeba po prostu kupić koszulę dobrej jakości i dobry gatunkowo garnitur wtedy
        upał nie przeszkadza.
    • agnrek Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 10:20
      Z długim. Z krótkim mają kelnerzy.
      • mojave Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 10:31
        oczywiście tylko i wylącznie długi rękaw. Elegancja ma swoje wymogi,
        niezależnie od pory roku.
    • nionczka Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 11:44
      Tylko dlugim.
    • magdalenkaaa4 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 10.04.06, 13:40
      Jakie to szcęście że mamy KLIMATYZOWANą SALĘ problem rozwiązuje się
      samsmilepozostaje tylko cierpienie w kościelesmileale ślub mam o 16 wię może upału nie
      będziesmileco sie martwicie i tak ma być chłodne lato;p
      • bacha1979 Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 11.04.06, 08:20
        Na upały bez klimatyzacji ani rusz...
    • bellabionda Re: Pan Młody- koszula z długim czy krótkim rękaw 11.04.06, 21:57
      nie nie wypada,ba rekawy maja lekko wystawac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka