Dodaj do ulubionych

Jak wybielić zęby?

25.05.06, 23:40
Czy ktos może polecić cos sprawdzonego do wybielania ząbków? Do ślubu
pozostał tylko miesiąc i dwa tygodnie a moje ząbki maja kolor jakby żółtawy
(kiedyś były bielutkiesad Chciałabym zmienic ten odcień a pasty nie pomagają sad
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Jak wybielić zęby? 25.05.06, 23:43
      Idz na profesjonalne czyszczenie zebow do dentysty...
      • aiwon Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 00:01
        domowe sposoby nie dzialaja
        stomatolog ci zrobi taki odlew(taka nakladka na twoje zeby) i nalozy zel
        wybielajacy i po 3 tyd. masz bielsze o kilka tonow !!!!!
        ale ten zel naklada sie kilkakrotnie! koszt dosc wysoki ale efekt superrrrrrr
        • aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 00:06
          aiwon a czy orientujesz się w cenie?
          • mareszka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 07:55
            Jestem z Łodzi i sama się wybieram. Dentystka, polecona przez przyjaciela, ponoć
            bierze 50zł za wybielanko + kamień. Sądzę, że na prawdę warto, zwłaszcza, że
            efekt pewnie będzie bliski oczekiwaniom, a apteczne specyfiki są bardzo drogie.
            • trusia29 Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 19:46
              jesli jestes z łodzi, to lepiej wybierz sie na wybielanie zębów lampą
              specjalną, skuteczność nawet do 10 odcieni. Sama robilam cos takiego jesienią i
              skutek jest widoczny do dzis. Moja koleżanka wybielała zelem u dentysty i po
              roku ma tak samo zółte ja poprzenio... Tyle, ze ja drożej zaplacilam - 1.100
              zł ale zabieg trwa godzine zaledwie.
              • daisy761 Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 10:00
                Wybieram się na wybielanie żęlem+laserem w środę...Czytałam w necie, ze trzeba
                mieć zęby wcześniej wyczyszczone z osadu, czy to prawda???
                pozdrawiam
                daisy
          • gruszka79 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 07:59
            fakt, że dentysta może zrobić odlew, ale to trochę trwa...ja się orientowałam u
            mojego stomatologa. Czekasz na odlew ok. tygodnia a potem przez ok. 3 tygodnie
            zakładasz ten "sprzęcik" na noc. Efekt podobno jest "na zawsze" smile z tym, że
            co pare lat podobno warto odświeżyć zabieg. jedyny minus, to cena, u mnie
            kosztuje to 700 zł!!! Z tego co mi także mówiła, stomatolog, to podobno paski
            wybielające blend-a-med działaja podobnie, tylko efekt utrzymuje się jedynie
            około miesiąca
            • ciemnanocka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 08:50
              W Gdansku wybielanie kosztuje 400PLN.
              Ja korzystamsmile
              dentystka zrobila mi odlew i codziennie zakladam to na zeby na 30-60 minut. Juz
              mialam 4 razy i juz cos widacwink
              • yoku Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:41
                A czy Wasze dentystki nie uprzedzały was, że efekt może zniknąć po 2-ch
                tygodniach od ostatniego zabiegu? Moja uprzedzała, że w ciągu pierwszych dwóch
                tygodni po, kolor zębów ostatecznie się wyrównuje i może się okazać, że kasa w
                błoto. Poza tym - efekt nigdy nie jest "na zawsze", nie dajcie się nabierać.
            • sandraa3 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 11:10
              Wcale nie na zawsze. Ja mialam ok 7 lat temu i trzymalo sie ok 4 lat. Ale
              wybielilo mi zeby... do polowy, widocznie zle nakladalam zel. Dostalam drugi
              zetaw gratis i bylo ok, ale pod koniec dostalam uczulenia i pewnego pieknego
              dnia obudzilam sie z ustami jak Angelina winkTuz przed slubem bym nie ryzykowala.
              Teraz zrobie laserem.
          • aiwon Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 12:46
            700-1400 zł.
            Efekt jest na długo pod warunkiem ze co pare lat bedziesz odswiezac
            O szkodliwosci to konwersacja na dlugo
            Mozesz tez zainteresowac sie laserem ale cen nie znam!
        • aiwon Mam sposób 28.05.06, 13:45
          przypomniał mi sie domowy sposobsmile
          płukac codziennie woda utleniona rozcienczona 2 razy po 20 minut ok 2 tygodni
          (nadtlenek karbamidu czyli wodoru on reaguje )
          efekt super
          mozesz zobaczyc moje foto
    • natka81 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:10
      Nie wiecie gdzie można taki zabieg wykonac w Kilecach tznktóry stomatolog się
      tym zajmuje
    • domi_mikolka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:43
      dentystyczne wybielanie zębów bardzo zęby osłabia, więc ostrożnie. koleżanka,
      ktora ma na tym punkcie świra poleciła mi ostatnio pastę BlanX (dostępna w
      aptekach) - podobno bardzo dobra.
    • cafet Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:46
      Paski wybielające firmy CREST -sa chyba na allegro
    • aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 11:23
      A co sądzicie o tym?

www.allegro.pl/item103987455_prosto_z_usa_wybielanie_zebow_white_transmitter.html

• sandraa3 Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 15:00
        mialam cos podobnego. Nie zdzialalo w ogole.
    • morietka Re: Jak wybielić zęby? 27.05.06, 11:25
      Miałam wybielane zęby dwa dnie temu i...

efekt jakiś jest ale muszę iść w przyszłym tygodniu na drugi zabieg i będzie ok.

Dentysta smarował mi zęby jakimś preparatem wybieljącym - trochę bolały
      dziąsła. Koszt - 500zł.

Wspominał coś o tych wkładkach na noc ale twierdzi, że one dają tylko 15%
      efektu natomiast ten środek, którym mi wybielał 38%.

ZObaczymy co będzie po drugie wizycie smile
      • malgoszac Re: Jak wybielić zęby? 27.05.06, 11:28
        bardzo dobre efekty daje blendamed wybielajaca - i nie niszczy szkliwa jak te
        wszystkie 'szybkie' preparaty. WYstarczy postosowac ze 2 miesiace i sa widoczne
        efekty.
        • aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 12:50
          no tak pasta, ale treba czekać długo na efekt, a ja mam tylko miesiąc juz sad
          • malgoszac Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 13:07
            czasami jest tez tak, ze masz taki a nie inny kolor kosci. Wtedy wybielacz musi
            wejsc w strukture zeba zeby to zmienic... mysle, ze zwykle czyszczenie i
            zdjecie kamienia + pasta da dobry efekt. Ale sama wybierzesz.
            • testardo Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 18:20
              Ja polecam paski WhiteStrips, chyba z blend-a-med. Kosztuja ok.60 zl, naklada
              sie na 15 min 2 razy dziennie przez 2 tyg i pozniej mozna zebami swiecic. Super
              efekt przez conajmniej 6 miesiecy murowany. Sama kilkakrotnie stosowalam.
              • aiwon Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 18:31
                zobacz na sklad zelu na tych paskach z blend-a-med
                zasada wody utlenionej jest taka sama !!!!!
                • magatka1979 aiwon 29.05.06, 10:13
                  Aiwon, a jakie sa proporcje w rozcieńczaniu wody utlenionej?
    • aiwon Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 19:08
      duza łyzka wody utlenionej do szklanki wody
      • anetgmu Re: do aiwon 29.05.06, 19:14
        Aiwon a efekty widac naprawde po 2 tyg.? a powiedz mi czy to jakos nie
        zaszkodzi pozniej na zęby? teraz efekt moze byc super a pozniej? zeby tylko
        wszystkie nie wypadly hehehesmile))) nie zniszczy sie szkliwa, w ogole zębów?????
        • aiwon Re: do aiwon 29.05.06, 19:20
          no u mnie widac tylko jesli masz duzo plomb np. z przodu to bede one
          ciemniejsze na tle twoich jasnych zebow po reakcji!
          na tej samej zasadzie dzialaja paski blend-a-med
          • anetgmu Re: do aiwon 29.05.06, 19:26
            no ale chodzi ci o plomby te ciemne-czarne, chyba nie o jasne co? to mowisz ze
            efekt jest? smile no to supersmile a pozniej co? wszystko bedzie OK? nie wypadna zęby-
            hehehe taki zarciksmile a tak serio to co? "po zabiegu" zęby beda OK?
            • aiwon Re: do aiwon 29.05.06, 19:42
              ja nie mam ciemnych plomb!! amalgamatowych sa szkodliwe choc bardzo trwale!!!!!
              mam na mysli biale plomby swiatłoutwardzalne . Wiadomo jesli rozjasnisz kilka
              tonow zabki to plomby beda ciemniejsze bo nie ulegaja reakcji!!!!!!!!!!!!!!
              mnie nie wypadly choc tez trzesłam portami hihi
            • sandraa3 Re: do aiwon 29.05.06, 19:49
              mi dentystka, przed wybielaniem laserem, kazała płukać woda ulenioną, więc
              chyba wie co robi wink
    • karolata po pierwsze... 29.05.06, 19:55
      zero kawy, jeśli herbata to tylko z cytryną, jeść plasterki cytryny - same,
      zero papierosów, wina itp uzywek - myć zęby jak najczęściej w ciągu dnia. Sa
      takie pasty z blend-a-med whitening owocowe smile no i gumy orbit white żuć, żuc.
      Co jeszcze z colgate jest taki spoko wybielacz w "pędzelku" jak lakier do
      paznokci - dość drogi ok. 50 zł - ale efekty widać jak na doni już po 1 dniu -
      tylko żeby go stosować trzeba mieć ząbki zdrowe. A może trzeba dentyste
      odwiedzić i ściągnąć kamien. W moim przypadku obyo się bez tego i bez tego
      wybielacza jedynie naturalne metody - powyżej opisane. Polecam.
      • paola_j Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 09:13
        Właśnie wczoraj wybieliłyśmy sobie z koleżanką zęby-lampą beyond- efekt jest
        rewelacyjny. U stomatologa, trwało to nieco ponad godzinę, profesjonalnie i
        bezboleśnie- i co ważne - nie drogo. Udało nam się znależć taką promocję, że
        jak przyjdą 2 osoby to zabieg będzie kosztował 600 zl (a w innych gabinetach,
        tą samą metodą i tymi samymi preparatami - ceny ksztaltowały się od 900 do 1500-
        nie wiem od czego ceny zależały-od oddalenia gabinetu od centrum może wink ).
        Dodam jeszcze, że moje zęby były białe i ładne tak czy inaczej, ale teraz są
        jeszcze ładniejsze i bielsze ( o jakies dwa tony może).

pozdrawiam

nr gg 2987075
        • madziai1 Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 10:26
          paola_i napisz proszę co to za gabinet!!!!
          • paola_j Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 11:58
            Oczywiście - już podaje. Gabinet jest w Krakowie na ul. Balickiej, nazywa się
            Dentima.
            www.dentima.pl

Cena za wybielanie jest tam na serio konkurencyjna-szukałyśmy długo-taniej
            nigdzie nie było, a często za tą samą metodę chcieli 1200-1500 zl.Z ręką na
            sercu mogę polecić bo jesteśmy z koleżanką bardzo zadowolone.
            pozdrawiam
            • madziai1 Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 12:29
              bardzo dziękuje! pomimo iż mieszkam w warszawie to cena jest na tyle
              konkurencyjna że z pewnością pojadę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka