aniolek227 25.05.06, 23:40 Czy ktos może polecić cos sprawdzonego do wybielania ząbków? Do ślubu pozostał tylko miesiąc i dwa tygodnie a moje ząbki maja kolor jakby żółtawy (kiedyś były bielutkie Chciałabym zmienic ten odcień a pasty nie pomagają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Jak wybielić zęby? 25.05.06, 23:43 Idz na profesjonalne czyszczenie zebow do dentysty... Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 00:01 domowe sposoby nie dzialaja stomatolog ci zrobi taki odlew(taka nakladka na twoje zeby) i nalozy zel wybielajacy i po 3 tyd. masz bielsze o kilka tonow !!!!! ale ten zel naklada sie kilkakrotnie! koszt dosc wysoki ale efekt superrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 00:06 aiwon a czy orientujesz się w cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mareszka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 07:55 Jestem z Łodzi i sama się wybieram. Dentystka, polecona przez przyjaciela, ponoć bierze 50zł za wybielanko + kamień. Sądzę, że na prawdę warto, zwłaszcza, że efekt pewnie będzie bliski oczekiwaniom, a apteczne specyfiki są bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 19:46 jesli jestes z łodzi, to lepiej wybierz sie na wybielanie zębów lampą specjalną, skuteczność nawet do 10 odcieni. Sama robilam cos takiego jesienią i skutek jest widoczny do dzis. Moja koleżanka wybielała zelem u dentysty i po roku ma tak samo zółte ja poprzenio... Tyle, ze ja drożej zaplacilam - 1.100 zł ale zabieg trwa godzine zaledwie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy761 Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 10:00 Wybieram się na wybielanie żęlem+laserem w środę...Czytałam w necie, ze trzeba mieć zęby wcześniej wyczyszczone z osadu, czy to prawda??? pozdrawiam daisy Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka79 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 07:59 fakt, że dentysta może zrobić odlew, ale to trochę trwa...ja się orientowałam u mojego stomatologa. Czekasz na odlew ok. tygodnia a potem przez ok. 3 tygodnie zakładasz ten "sprzęcik" na noc. Efekt podobno jest "na zawsze" z tym, że co pare lat podobno warto odświeżyć zabieg. jedyny minus, to cena, u mnie kosztuje to 700 zł!!! Z tego co mi także mówiła, stomatolog, to podobno paski wybielające blend-a-med działaja podobnie, tylko efekt utrzymuje się jedynie około miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 08:50 W Gdansku wybielanie kosztuje 400PLN. Ja korzystam dentystka zrobila mi odlew i codziennie zakladam to na zeby na 30-60 minut. Juz mialam 4 razy i juz cos widac Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:41 A czy Wasze dentystki nie uprzedzały was, że efekt może zniknąć po 2-ch tygodniach od ostatniego zabiegu? Moja uprzedzała, że w ciągu pierwszych dwóch tygodni po, kolor zębów ostatecznie się wyrównuje i może się okazać, że kasa w błoto. Poza tym - efekt nigdy nie jest "na zawsze", nie dajcie się nabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 11:10 Wcale nie na zawsze. Ja mialam ok 7 lat temu i trzymalo sie ok 4 lat. Ale wybielilo mi zeby... do polowy, widocznie zle nakladalam zel. Dostalam drugi zetaw gratis i bylo ok, ale pod koniec dostalam uczulenia i pewnego pieknego dnia obudzilam sie z ustami jak Angelina Tuz przed slubem bym nie ryzykowala. Teraz zrobie laserem. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 12:46 700-1400 zł. Efekt jest na długo pod warunkiem ze co pare lat bedziesz odswiezac O szkodliwosci to konwersacja na dlugo Mozesz tez zainteresowac sie laserem ale cen nie znam! Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Mam sposób 28.05.06, 13:45 przypomniał mi sie domowy sposob płukac codziennie woda utleniona rozcienczona 2 razy po 20 minut ok 2 tygodni (nadtlenek karbamidu czyli wodoru on reaguje ) efekt super mozesz zobaczyc moje foto Odpowiedz Link Zgłoś
natka81 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:10 Nie wiecie gdzie można taki zabieg wykonac w Kilecach tznktóry stomatolog się tym zajmuje Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:43 dentystyczne wybielanie zębów bardzo zęby osłabia, więc ostrożnie. koleżanka, ktora ma na tym punkcie świra poleciła mi ostatnio pastę BlanX (dostępna w aptekach) - podobno bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
cafet Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 10:46 Paski wybielające firmy CREST -sa chyba na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 26.05.06, 11:23 A co sądzicie o tym? www.allegro.pl/item103987455_prosto_z_usa_wybielanie_zebow_white_transmitter.html Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 15:00 mialam cos podobnego. Nie zdzialalo w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
morietka Re: Jak wybielić zęby? 27.05.06, 11:25 Miałam wybielane zęby dwa dnie temu i... efekt jakiś jest ale muszę iść w przyszłym tygodniu na drugi zabieg i będzie ok. Dentysta smarował mi zęby jakimś preparatem wybieljącym - trochę bolały dziąsła. Koszt - 500zł. Wspominał coś o tych wkładkach na noc ale twierdzi, że one dają tylko 15% efektu natomiast ten środek, którym mi wybielał 38%. ZObaczymy co będzie po drugie wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Jak wybielić zęby? 27.05.06, 11:28 bardzo dobre efekty daje blendamed wybielajaca - i nie niszczy szkliwa jak te wszystkie 'szybkie' preparaty. WYstarczy postosowac ze 2 miesiace i sa widoczne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 12:50 no tak pasta, ale treba czekać długo na efekt, a ja mam tylko miesiąc juz Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 13:07 czasami jest tez tak, ze masz taki a nie inny kolor kosci. Wtedy wybielacz musi wejsc w strukture zeba zeby to zmienic... mysle, ze zwykle czyszczenie i zdjecie kamienia + pasta da dobry efekt. Ale sama wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
testardo Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 18:20 Ja polecam paski WhiteStrips, chyba z blend-a-med. Kosztuja ok.60 zl, naklada sie na 15 min 2 razy dziennie przez 2 tyg i pozniej mozna zebami swiecic. Super efekt przez conajmniej 6 miesiecy murowany. Sama kilkakrotnie stosowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: Jak wybielić zęby? 28.05.06, 18:31 zobacz na sklad zelu na tych paskach z blend-a-med zasada wody utlenionej jest taka sama !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magatka1979 aiwon 29.05.06, 10:13 Aiwon, a jakie sa proporcje w rozcieńczaniu wody utlenionej? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: Jak wybielić zęby? 29.05.06, 19:08 duza łyzka wody utlenionej do szklanki wody Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: do aiwon 29.05.06, 19:14 Aiwon a efekty widac naprawde po 2 tyg.? a powiedz mi czy to jakos nie zaszkodzi pozniej na zęby? teraz efekt moze byc super a pozniej? zeby tylko wszystkie nie wypadly hehehe))) nie zniszczy sie szkliwa, w ogole zębów????? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: do aiwon 29.05.06, 19:20 no u mnie widac tylko jesli masz duzo plomb np. z przodu to bede one ciemniejsze na tle twoich jasnych zebow po reakcji! na tej samej zasadzie dzialaja paski blend-a-med Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: do aiwon 29.05.06, 19:26 no ale chodzi ci o plomby te ciemne-czarne, chyba nie o jasne co? to mowisz ze efekt jest? no to super a pozniej co? wszystko bedzie OK? nie wypadna zęby- hehehe taki zarcik a tak serio to co? "po zabiegu" zęby beda OK? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwon Re: do aiwon 29.05.06, 19:42 ja nie mam ciemnych plomb!! amalgamatowych sa szkodliwe choc bardzo trwale!!!!! mam na mysli biale plomby swiatłoutwardzalne . Wiadomo jesli rozjasnisz kilka tonow zabki to plomby beda ciemniejsze bo nie ulegaja reakcji!!!!!!!!!!!!!! mnie nie wypadly choc tez trzesłam portami hihi Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: do aiwon 29.05.06, 19:49 mi dentystka, przed wybielaniem laserem, kazała płukać woda ulenioną, więc chyba wie co robi Odpowiedz Link Zgłoś
karolata po pierwsze... 29.05.06, 19:55 zero kawy, jeśli herbata to tylko z cytryną, jeść plasterki cytryny - same, zero papierosów, wina itp uzywek - myć zęby jak najczęściej w ciągu dnia. Sa takie pasty z blend-a-med whitening owocowe no i gumy orbit white żuć, żuc. Co jeszcze z colgate jest taki spoko wybielacz w "pędzelku" jak lakier do paznokci - dość drogi ok. 50 zł - ale efekty widać jak na doni już po 1 dniu - tylko żeby go stosować trzeba mieć ząbki zdrowe. A może trzeba dentyste odwiedzić i ściągnąć kamien. W moim przypadku obyo się bez tego i bez tego wybielacza jedynie naturalne metody - powyżej opisane. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_j Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 09:13 Właśnie wczoraj wybieliłyśmy sobie z koleżanką zęby-lampą beyond- efekt jest rewelacyjny. U stomatologa, trwało to nieco ponad godzinę, profesjonalnie i bezboleśnie- i co ważne - nie drogo. Udało nam się znależć taką promocję, że jak przyjdą 2 osoby to zabieg będzie kosztował 600 zl (a w innych gabinetach, tą samą metodą i tymi samymi preparatami - ceny ksztaltowały się od 900 do 1500- nie wiem od czego ceny zależały-od oddalenia gabinetu od centrum może ). Dodam jeszcze, że moje zęby były białe i ładne tak czy inaczej, ale teraz są jeszcze ładniejsze i bielsze ( o jakies dwa tony może). pozdrawiam nr gg 2987075 Odpowiedz Link Zgłoś
madziai1 Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 10:26 paola_i napisz proszę co to za gabinet!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paola_j Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 11:58 Oczywiście - już podaje. Gabinet jest w Krakowie na ul. Balickiej, nazywa się Dentima. www.dentima.pl Cena za wybielanie jest tam na serio konkurencyjna-szukałyśmy długo-taniej nigdzie nie było, a często za tą samą metodę chcieli 1200-1500 zl.Z ręką na sercu mogę polecić bo jesteśmy z koleżanką bardzo zadowolone. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziai1 Re: Wczoraj wybieliłam 30.05.06, 12:29 bardzo dziękuje! pomimo iż mieszkam w warszawie to cena jest na tyle konkurencyjna że z pewnością pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś