wiosna1135 04.06.06, 16:50 chce aby moje wesele było oryginalne i inne. prosze podpowiedzcie mi coś czym może zabłysnąć para młoda??////// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariszka72 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 17:05 To jednak goście są najważniejsi w tym dniu? Nie wiem, my nie zamierzamy nikogo "zaskoczyć", zresztą wesela tez nie robimy, bo stwierdzilismy że NASZ dzien jest dla NAS, a nie dla innych. A dla gości na uroczystym obiedzie mamy przygotowane prezenciki (czekoladki w woreczkach z organzy + ręcznie pisane karteczki z podziękowaniami) i TYLE, żadnych innych "zaskakujących" dziwactw i "atrakcji". Odpowiedz Link Zgłoś
marvel_maid Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 08.06.06, 08:58 mariszka72 napisała: > Nie wiem, my nie zamierzamy nikogo "zaskoczyć", zresztą wesela tez nie robimy, > bo stwierdzilismy że NASZ dzien jest dla NAS, a nie dla innych. My też nie zamierzamy, ale są ludzie, którzy w dąrzeniu do oryginalności zrobią wszystko A dla gości na > uroczystym obiedzie mamy przygotowane prezenciki (czekoladki w woreczkach z > organzy + ręcznie pisane karteczki z podziękowaniami) Fajny pomysł. Elegancki i miły zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 17:20 Możecie zaśpiewać piosenkę dla gości. Ja się właśnie nad tym zastanawiam. Z innych: - można orginalnie zatańczyć pierwszy taniec: układ, figury, itp. - można rozdać gościom wasze zdjęcie ślubne jeżeli zdążycie jakoś szybko w ciągu wesela zrobić odbitkę Może ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna1135 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 17:31 śpiewać raczej nie bede bo to byłaby porażka, mój narzeczony gra w zespole ale jest wstydliwy żeby zaśpiewać sam. nie wiem może jakieś upominki np 2 migdały w sakiewkach z podziękowaniami dla gości na kartce albo księga gości ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 17:36 No to ja akurat dobrze śpiewam i lubię publiczne występy, więc dla mnie to nie problem. Migdały mi się nie podobają. Ani żadne jakieś inne drobiazgi w woreczkach - już lepiej same podziękowania za przybycie na ładnej kartce. Ja jednak czekam z podziękowaniami by móc potem je wysłać razem z podziękowaniami za prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 21:42 wiosna1135 napisała: > albo księga gości ??????????? My zamiast "księgi" robimy coś takiego: www.hsn.com/cnt/prod/default.aspx?webp_id=2289720&web_id=2289720&sz=0&sf=&dept=&cat=&subcat=&gs=&attr=&ocm=sekw catalog.hsn.com/prod-12678/wn/wn0005/hp!sf!dept/2361986/2361986.htm W restauracji gdzie będzie nasz uroczysty obiad na dość widocznym miejscu będzie wisieć nasze zdjęcie w pięknej rami i z dość szerokim passe-partout na którym goście zostawia swoje podpisy z życzeniami. Póki my będziemy u fotografa, oni będą zajęci podpisywaniem się Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 22:12 My mamy kilka niespodzianek. W kościele z organami zagra trąbka - kościół jest bardzo akustyczny, będzie na pewno super. Aż do dnia ślubu trzymamy w tajemnicy informację kto jest świadkową. Świadkiem jest brat mojego narzeczonego, dopiero w kościele się dowie, że świadkową jest jego narzeczona. Pod kościołem na gości będzie czekał miejski czerwony autobus, na tablicach napiszą nasze imiona. Pojedzie taki autobus z gośćmi na wesele. Tak się zastanawiam, czy nie zrobić fikuśnych biletów - przepustek do dobrej zabawy. Przy stołach goście znajdą małe prezenciki- słodycze z karteczką z podziękowaniem za przybycie. Na weselu tata mojego narzeczonego będzie obchodził urodziny. Mamy zamiar zadedykować mu piosenke, którą wraz z zespołem zagra na akordeonie mój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 04.06.06, 22:14 Mamy te opakowania na prezenty: www.akcesoriaslubne.pl/oferta/prezenty/p36.html Wstążka jest bordowa i doczepiona karteczka z podziękowaniami. Wygląda to pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do agnrek 05.06.06, 11:42 dziękuję A najbardziej to chyba by nas ładna pogoda zaskoczyła, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Striptiz Panny Młodej 05.06.06, 11:46 Striptiz Panny Młodej do melodii granej przez Pana Młodego To by było zaskoczenie... A na poważnie, my nie mamy zamiaru niczym zaskakiwać. Każde wesele jest inne i oryginalne. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Striptiz Panny Młodej 05.06.06, 12:10 My bedziemy mieli pokaz sztucznych ogni oraz rozdamy gosciom pod kosciolem platki kwiatkow zeby nas obrzucili jak wyjdziemy (zamiast ryzu). Odpowiedz Link Zgłoś
paola_j Re: Striptiz Panny Młodej 05.06.06, 12:21 A skąd wziąć takie platki kwiatóków?Też o tym właśnie myślałam-ale nie wiem gdzie można je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Striptiz Panny Młodej 05.06.06, 12:22 Kurcze ja je zamawiam w UK bo tu mieszkam ale mysle ze i w Polsce znajda sie takie "niebrudzace". Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Striptiz Panny Młodej 05.06.06, 13:47 My zamówiliśmy w kwiaciarni, ponieważ oni i tak obcinaja płatki z róż o je wyrzucają, a tak będą dla nas zbierać i trzymać w lodówce do dnia ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
amavel Re: Striptiz Panny Młodej 07.06.06, 16:37 my mielismy pokaz sztucznych ogni choc nie zamawialismy (sami bylismy zaskoczeni) - prezent od hotelu no i zespol z teatru muzycznego, ktory oprocz normalnych weslenych kawalkow mial krotki recital operowo-operetkowy - goscie byli pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:12 Ryż jest super, o ile nie jest wilgotno, inaczej bedziesz miała różowe plamy na sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:12 Ojej, nie ryż, ale płatki róż! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:14 nie, mam takie niebrudzoce, jakas specjalna technika suszone czy mrozone, kupuje sie je na litry Odpowiedz Link Zgłoś
maja.czka Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:23 a gdzie mozna kupic takie platki? Odpowiedz Link Zgłoś
paola_j Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:29 No właśnie-czy w Polsce można takie gdzieś kupić?Ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:31 znalazłam coś takiego na allegro www.allegro.pl/item108356929_wysuszone_platki_kwiatow_80_roz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 12:35 Sprawdzilam i te platki ktore nie brudza sa suszone za pomoca metody "freeze- dry". Wtedy nie brudza.To moze czegos takiego szukajcie, ja tez szukam Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 13:50 katarzyna_banach napisała: > Sprawdzilam i te platki ktore nie brudza sa suszone za pomoca metody "freeze- > dry". Wtedy nie brudza.To moze czegos takiego szukajcie, ja tez szukam Brudzą jeśli jest WILGOTNO. Jest na nich napisane ostrzeżenie by nie używać jeśli jest deszcz, mokro, etc. Pozatym, to są płatki które maja "ożyć" (chyba, ze chcesz rzucać suche), wystarczy je dzień wcześniej wyjąć z opakowania, wtedy zmiękną i będą jak świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 14:52 O to wlasnie pytalam kiedy kupowalam platki. nie brudza, bo nie trzeba ich "ozywac", one juz sa "ozywione" tylko ze podczas suszenia jakos tam inaczej je preparowano. Cos takiego mi tlumaczono i niby dlatego nie brudza i nie zostawiaja zadnych plam. Platki kupuje w UK a tu prawie zawsze pada wiec chyba wiedza co mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
slepe_szczescie Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 22:17 bez przesady z tym czestym padaniem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_banach Re: Cos znalazlam 05.06.06, 12:46 Cos tu znalazlam www.forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?p=95020& Odpowiedz Link Zgłoś
junioreczek1 Re: A ja mam cos na mysli... 05.06.06, 20:53 To bardzo proste, nie bede miala welonu tak wiec przy oczepinach zdejme podwiazke...mysle, ze wszystkie ciotki padna z zaskoczenia;;Pozdrawiam wszystkie panny mlode z 1ego lipca 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 13:46 przyjechać na wrotkach, w dżinsach i t-shirtach z napisem "sluby są bez sensu" ? a po co ty chcesz "zaskakiwać" gości? i tak będą zaskoczeni - twoim i jego wyglądem, bo zapewne nigdy was tak odstawionych nie widzieli, uroczystością chwili, jedzonkiem (no chyba ze schabowego macie) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hartwoods Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 13:54 Może favour boxes czyli małe pudełeczka z niespodzianką? www.hartwoods.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 20:57 My mielśmy pokaz ogni sztucznych. Połowy to nie zaskoczyło bo mój mąz pracuje w tej branży, druga połowa była oszołomiona. I większość gości zaskoczyła pamiątkowa ksęga ślubna - wpisywali się wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
olaimikolaj Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 05.06.06, 22:45 Najwieksza niespodzianka bedziemy sami my, poniewaz mieszkamy za oceanem, tutaj sie poznalismy i w miedzyczasie nie bylismy w Polsce, wiec moja rodzina nie zna mego lubego i vice versa. Kolejna niespodzianka dla gosci, a takze najblizszej rodziny bedzie pierwszy taniec. Moj kochany Mikolajek dal sie namowic na lekcje tanca, ktore utrzymujemy w scislej tajemnicy. Rodzice nas ciagle namawiaja, zebysmy cos takiego zrobili, a my intensywnie ciwiczymy, ale nikt o tym nie wie. Mikolajek do tej pory nie ujawnil jeszcze na forum rodzinnym swoich talentow tanecznych i jak dotad uchodzi za "biernego tancerza", ale my im wszystkim pokarzemy Mysle tez, ze niespodzianka bedzie pojazd = rolsroyce z lat 30 ubieglego stulecia. A niespodzianka dla nas bedzie niemal wszystko, bo nie widzielismy jeszcze restauracji, kosciol jest w remoncie i nikt jeszcze nie wie do konca jak bedzie wygladal, obraczki juz na nas czekaja ale tez jeszcze ich nie widzielismy. Pozostalo nam jeszcze 2,5 miesiaca, JUZ SIE NIE MOZEMY DOCZEKAC!!!!! Mama jedynie nadzieje, ze wszystkie niespodzianki okarza sie milymi!!!! Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 16:35 U nas "zaskoczeniem" dla wszystkich będzie sama ceremonia w USC, bo nie będzie to standardowe 10 minut Na początku będziemy mieć ceremonię zapalania wspólnej świecy i powiemy coś w rodzaju swojej własnej "przysięgi", a dopiero potem urzędniczka powie swój oficjalny tekst i wypowiemy oficjalną "formułkę". Do tego wszystko to będzie miało dopasowaną muzykę, która ma dla NAS znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
agaciha Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 17:25 wiosna1135 napisała: > chce aby moje wesele było oryginalne i inne. prosze podpowiedzcie mi coś czym > może zabłysnąć para młoda??////// My do rosolu mamy makaron w ksztalcie literek zamiast tradycyjnych nitek) Oczywiscie makaron dostarczyc musimy sami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 17:26 moze ktos powinien z tortu wyskoczyc ;P Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Makaron- Hm?? 08.06.06, 11:44 cześć. Bardzo nam się podobał pomysł z makaronem - rewelacja i coś nietypowego. Tylko mam pytanie gdzie coś takiego można dostać lub zamówić?? Dodatkowo - ku zaskoczeniu gości - planujemy uroczystą ceremonie kościelną (zamówienie chórku) oraz podziękowania, o których też tu jest mowa A poza tym samo wesele odbędzie się niedzalego przepięknych ruin zamku i w górach, więc goście będą mogli zostać na mini-wczasy, bo mamy zarezerwowany na dłużej cały zajazd No i oczywiście samochód - stara różowa Warszawa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaciha Re: Makaron- Hm?? 08.06.06, 23:57 chmurcia4 napisała: > > Tylko mam pytanie gdzie coś takiego można dostać lub zamówić?? Kupilismy ten makaron dopiero dzis i to nie w legnicy tylko we wroclawiu bo w legnicy zjezdzilismy wszystkie markety i nic Kiedys lubella robila takie cus a teraz kupilismy literki firmy: ARRIGHI Mam nadzieje ze gosciom sie spodoba Moja 5 letnia bratanica przyjela to z aprobata Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: Makaron- Hm?? 09.06.06, 09:24 Wou - REWELACJA, bo ja akurat jestem z Wrocka, więc dobrze wiedzieć )))) dzieki! A powiedz mi jeszcze taką rzecz, czy ten makaronik - to już tak firmowo robiony, pakowany i sprzedawany, czy na przykład można zamówić sobie coś wybranego i/lub wymyślonego przez siebie?? ))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 17:31 My chyba nie chcemy niczym zaskakiwac gości. Raczej staramy sie, zeby wszystko wypadło romantycznie, dekoracje z kwiatów, płatków róż, piekna oprawa muzyczna, wszedzie świece, na zewnątrz pałacu płonące pochodnie w ogrodzie, dbamy aby mieli wygodne pokoje.Barman, który zrobi dla nich nawet najprzedziwniejsze drinki. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 06.06.06, 17:41 a my mamy nasze zdjęcie zrobione specjalnie na tą okazję z podziękowaniami za udział w tak ważnym dla nas dniu Odpowiedz Link Zgłoś
malenkaa5 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:00 I kiedy te zdjęcia będziecie wręczać?? POdczas wesela, po zakonczeniu żegnając gości- czy jak?? No i jak to wszystko wygląda-te zdjęcie będzie w "laurce"?? Ciekawi mnie to.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:30 postanowiliśmy wręczć je gdy goście będą odjeżdżać (w zależności kto pierwszego a kto drugiego dnia)Szczerze pisząc ja się z tym nigdzie nie spotkałam tylko mój P przyniósł mi coś takiego od swojego kolegi który był na polsko- hiszpańskim weselu opisze to tak jesteśmy my na środku w dwóch górnych rogach nasze twarze pomiędzy nimi 2 gołąbki trzymające obrączki w dolnych rogach mamy tak napisane -lewy - Serdeczne Podziękowania Za Uczestnictwo, -prawy - W Tak Ważnym Dla Nas Dniu, na samiutkim dole na śreodku są napisane nasze imiona Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:33 Napewno chcecie dawać to gościom? No cóż o gustach się nie dyskutuje Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:35 nie wiesz jak wygląda to nie krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:36 1. Nie krytykuje, tylko wyrażam swoje zdanie. 2. Potrafie sobie wyobraźić... dwa gołąbki ;p a łabądek tez tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:39 nie nie ma i napewno jest to coś orginalniejszego niż jakieś migdały czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:39 przynajmniej pozostanie jakas pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 11:56 nikusia1986 napisała: > pomiędzy nimi 2 gołąbki trzymające obrączki Bez gołąbków i obrączek było by o wiele bardziej elegancko, a tak pachnie kiczem i tandetą. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 07.06.06, 08:35 wejdż na gazetowe Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Ja śpiewałam... 07.06.06, 12:22 Wprawdzie śpiewałam dla męża piosenkę Farby "Chcę tu zostać..." ale goście byli pod wrażeniem i wszyscy płakali ze wzruszenia Dobrze że się nie wycofałam bo nawet kumple mojego męża powiedzieli że nieźle dowaliłam, że aż im się pierwszy raz nogi w kolanach ugięly Mi się też podobało.... Odpowiedz Link Zgłoś
iorze Re: Ja śpiewałam... 08.06.06, 13:23 Amoniaaa mam do Ciebie pytanie, w którym momencie wesela zaśpiewałaś tą piosenkę? Jak to zorganizowałaś? Będę bardzo wdzięczna za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Ja śpiewałam... 12.06.06, 10:04 Po oczepinach były podziękowania dla rodziców... Potem mała przerwa i zrobiłam podziękowania dla męża no i zaraz potem śpiewałam przy zgaszonych światłach tylko świeczki na stołach i zapalniczki gości poszły w ruch. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_anna1 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 08.06.06, 09:27 Fajnie jest ułozyć jakis program artystyczny gdzie goscie cos zaprezentuja od siebie: wujek zagra na gitarze a ciocia zaprezentuje pokaz slajdów z dzieciństwa jednego z młodych. Kolezanka zaspiewa a ktos,kto ma zdolnosci plastyczne - zaprezentuje portret pary młodej. Byłam na takich weselach i fantastycznie taki programik jest przyjmowany.No i ogromna przyjemnosc i niespodzianka dla młodych. Oczywiscie,najlepiej gdyby to znajomi czy rodzina zajeli sie tym aby to przygotowac Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 12.06.06, 01:33 mój M był wczoraj na weselu, gdzie urzadzano pokaz slajdów od slubu prapra- do fotek z randki aktualnuch młodych Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 18.06.06, 08:39 Cześć Wątek troszeczkę podupadł, ale mam nadzieję, że uda nam się go wskrzesić!?! Może ktoś z was będzie miał coś nie typowego - związanego z weselem, co nie "trafia" się często))) Ja postanowiłam zrobić nietypowe ogłoszenia w formacie 30*10 i w formie broszurki ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
melani2 ale po co? 18.06.06, 11:27 nie można zrobić eleganckiego przyjęcia, takiego z dobrą muzyką, jedzeniem i zabawą???? po co te szopki??? kurcze może magika zamówić??? no co myslicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 18.06.06, 17:34 My zastanawiamy się nad tym, by goście zamiast kwiatów przynieśli nam maskotki i słodycze, no i słodkości ze stołu, które pozostaną, oddać dzieciakom, które tego nie mają (np. z domu dziecka). Oprócz tego - ponieważ poznaliśmy się na kursie tańca - dla gości przygotowujemy chachę Wesele postanowiliśmy zrobić w przepięknym miejscu i zarezerwowaliśmy miejsca noclegowe na dłużej, tak aby goście mogli sobie zostać na dłużej i zrobić sobie "wakacje". Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
1moni11 Re: czym zaskoczyć gości na weselu????????? 18.06.06, 12:27 Zgadzam się.. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurcia4 a po to... 18.06.06, 14:10 ...żeby nasze wesela zapadły na długo w pamięci uczestników. Dobra impreza, muzyka i jedzenie - to standard, który musi być spełniony na każdym weselichu (byłam na takich - i niestety co raz częściej są takie - na odczep się). Ja byłam na wielu weselach - takich na 15 i takich na 500 osób. Z każdego pozostały mi tylko te momenty, które były niepowtarzalne: brama "odkupna" co 10 metrów, wystrojona sala w białe róże, a nie balony, nietypowa i niespodziewana piosenka, prezent z jajem. Chciałabym, żeby i moje wesele pozostało na długo w pamięci uczestników! DLATEGO !!! pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_wawa Re: Czy jest potrzeba ? 18.06.06, 15:53 Sorki klikneło mi się Sama nie wiem czy bym chciała widzieć po weselu podeptane niespodzianki gdzieś na podłodze przez gości bo wiadomo będzie alkochol ktoś włoży to do kieszeni takiego migdałka czy cukierka i mu wypadnie, inny zapomni zabrać inny zostawi sobie na pamiątke a potem wyrzuci ze starości A przecież wszystko co teraz robimy do Ślubu czy wesela to wkładamy w to serce, wydaje nam się to ważne co dla innych jest objawem grymasu na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś