Dodaj do ulubionych

co ustalam z djem?

20.06.06, 18:28
oprócz muzyki i zabaw?
idę na spotkanie i nie chcę już o niczym zapomnieć.
podziękowania, muzykę, zabawy, coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • szara82 Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 00:06
      Justm, może spytaj jeszcze jak będzie grał muzykę. Tzn. czy konsultuje się z kelnerami kiedy będzie jedzenie (czy wie i np. zwalnia z muzyką). U nas tak robi, ponadto powiedział, ze puszcza tak po 10-15 utworów i zwalnia. Godzina ostrych wygibasów, kwadrans odpoczynku (albo czas na jedzenie). Spytaj się do której gra i jak jest płacone po przekroczeniu tego czasu. Warto zagadać o sprzęt, ale to dla tych co się na tym znająwink Spytaj o ile wcześniej dojedzie na sale i się zainstaluje, czy sam dogaduje się z obsługą sali. Jeśli masz jakies specjane muzyczne potrzyby mozesz zagadać, czy ma Twoje utwory, a jesli nie to kiedy je donieść i w jakiej formie.
      I najważniejsze - spytaj się jaką ma dla was promocję!wink)
      Powodznia
      • radiowiec_wawa Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 01:41
        Z Djejem zdecydowanie ustala sie wszystko smile a powaznie mowiac: nie warto do
        tego podchodzic jak do jakiegos egzaminu, wypisze sobie na kartce 50 pytan i
        pozniej, bach pytanie bach odpowiedz. Oczywiscie taka kartke pomocnicza warto
        miec, ale warto takze po prostu z Djejem porozmawiac. Twoja wizja tego
        wieczoru, jego wizja, jesli jest choc kilka wspolnych mianownikow - warto
        rozmawiac dalej. I najwazniejsze: to nie Ty jestes dla Djeja tylko Dj jest dla
        Ciebie i Twoich gosci tzn. jesli co drugi Twoj pomysl Dj krytykuje i
        przekjonuje ze tak sie nie da i tak a tak bedzie lepiej, ale generalnie mowi,
        ok, damy rade, bedzie dobrze, itp. to zmien Dj. Prosta zasada, jesli ja
        rozmijam sie z jakas para w wizji to po prostu dziekuje za wspolprace i
        rozstajemy sie w zgodzie. Albo albo, to zbyt wazny dzien i zbyt wazna sprawa (
        oprawa muzyczna ) zeby godzic sie na " jakos to bedzie " pozdrawiam i
        powodzenia na spotkaniu smile
        • adrian4u Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 08:57
          No i wszystko w temaie, Mariuszkuwink
          Nie zapomnijmy też o kilku wanych dla komfortu współpracy rzeczach - a
          mianowicie "chemii" i ogólnym wrażeniuwink bo pofesjonalzm jak go nie
          definiować - to jedno, a chęć i frajda z tego, co się robi i w jaki sposób się
          to robi - to coś zupłnie innego. bo znam wiele osób "profesjonalnych że ach",
          tylko ich podejście jest takie: zagrać fuchę, zgarnąć kasę, zapomnieć.
          Jeśli ja robiłbym coś li tylko wyłącznie dla pieniędzy, przestałbym to robić.
          bo nawe woją prackę - tę od poniedziałku do piątku nie traktuję tylko w
          kategoriach zarobkowych, ale frajdowychwink

Wracając do tematu:
          Pytaj o wszystko, co ci przyjdzie do głowy, nawet nie na temat. Staraj się
          poznać człowieka, zobaczyć jaki jest, co sobą reprezentuje, co mówi i jak mówi -
          no chyba, że jego rola ogranicza się tylko do puszczania muzyki; zobacz co Ci
          ma do zaproponowania w sprawah "nie do końca rozwiązanych"... no niestety -
          ybór oprawy muzycznej i mistrza celebry nie jest najprostszy, ale lepiej ciut
          poświęcić czasu i być pewnym wyboruwink

pozdrawiam serdecznie,

Adrian
          • szara82 Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 10:01
            No to masz wie fachowe wypowiedzismile
            Ja pisałam o konkretnych pytaniach, ale "chemia" jest też ważna. Mnie nasz DJ ujął tym, że pozwolił narzeczonemu wyjść na swój balkon porobić zdjęcia (akurat ma piękną panoromę na nasze miasto). A to już był koniec rozmowy, w zasadzie już się żegnaliśmy. Po prostu dj zrozumiał, że mój narzeczony ma pasję i wie co to oznacza. To taki mały przykład "chemii".
            • anusiaczek87 Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 11:44
              mozna wiedziec ile placicie za dj-a? wychodzi duzo mniej niz za zespol? stoje
              przed wyborem dj czy zespol i sklaniam sie ku dj-owi smile
              • szara82 Re: co ustalam z djem? 21.06.06, 17:15
                Zazwyczaj wychodzi mniej. My 1000zł.
                • adrian4u Re: co ustalam z djem? 22.06.06, 14:19
                  ...albo po znajomości, albo zdesperowany, albo nie w Wawie - bo tu to ceny
                  DJ'ów ze stajni (czyli ze znanych i "lubianych" i "mocno profesjonalnych" firm -
                  polecam poczytać zeszłoroczne wątki) to 2000 lekką ręką, w dodatku bez żadnych
                  gwarancji.

A niezależnych i naprawdę godnych polecenia w Warszawie i okolicach jest może z
                  5-6 osób. Niestety nie przytoczę kto to, bo ostatnio kochna moderatorka lubi
                  usuwać wszelakie pozytywne wpisy o DJ'ach... wink
                  • szara82 Re: co ustalam z djem? 22.06.06, 14:23
                    Odpowiedź Csmile Na szczęście nie wszyscyśmy Warszawiakamiwink
                    • adrian4u Re: co ustalam z djem? 22.06.06, 20:41
                      wiesz -do Wawy mam stosunek ambiwalentnywink o prada spędzam w niej większą
                      część dnia, ale nie ma to jak moja zielona, zalesiona i czysta "wiocha" smilesmilesmile
                      pozdrawiam i życzę, by niska cena poszła w wysoką jakośćsmile

Adrian
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka