Dodaj do ulubionych

Odbiór dokumentów z USC

30.06.06, 07:51
Mam pytanie - czy po odbior dokumentow do slubu konkordatowego moze pojsc do
USC jedna osoba - narzeczony lub narzeczona? Czy musza isc razem? Chodzi mi
juz o sam odbior, bo dokumenty skladalismy razem (tzn swiadectwa urodzenia,
deklaracja nazwisk itp.), i oboje skladalismy wtedy podpisy.
Obserwuj wątek
    • estellla Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 07:55
      Proponuje zadzwonić i sie upewnic,ponieważ może być tak,że jeszcze cos do
      podpisania przy odbiorze.Jest jeszcze jedna kwestia czy odbieracie dokumenty
      potrzebne do koscioła czy juz po slubie jesli to drugie to to tylko jedna osoba.
      • dark8 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 07:57
        Miałam taki sam problem, zadzwoniłam do USC i pani powiedziała, że może odebrać
        tylko jedna osoba.
    • jagusia82 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 08:15
      Nam pani w urzędzie powiedziala ze nawet nie msi ktoz z nas przychodzic, moze
      to zrobic rodzic.
      • caricare Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 08:56
        Dzieki dziewczyny za odpowiedz! Wczoraj wlasnie dzwonilam do USC i pytalam czy
        dokumenty sa juz gotowe do odbioru (chodzi o dokumenty jeszcze przed slubem, a
        nie akt slubu). Zapytalam tez czy moge przyjsc po nie sama, bez narzeczonego, i
        powiedziala ze tak. Wiem, ze ona jest najlepszym zrodlem wiedzy, ale sprawiala
        wrazenie takiej zabieganej i nieobecnej, ze wolalam sie upewnic, czy nic jej
        sie nie pomylilo smile W koncu wole stac w kolejce raz, niz potem drugi raz, z
        narzeczonym, ktory musialby sie z pracy zwalniac wczesniej! Wiec dzisiaj jade
        sama i mam nadzieje ze nie bedzie problemow! Jeszcze raz dzieki za odpowiedz!
      • twitti Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 09:51
        podpisy skladalismy razem, po odbior pojechalam samawink
        • caricare Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 10:09
          Dzieki twitti, tak czulam, ze odpowiesz, bo jestes na biezaco w sprawach
          formalnych w USC z tego co czytalam na forum! smile Ja mam slub tydzien po
          tobie! smile
          • twitti Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 10:14
            supersmile my wszystkie dokumenty usc i sprawy koscielne zalatwilismy w jeden
            tydziensmile normalnie tak fajnie nam sie udalo wszystko zkumulowac w jednym
            tygodniu i teraz mamy spokojsmile tylko w niedziele poczlapiemy do spowiedzismile
            trzymam kciuki zeby ci sie wszystko udalosmile pozdrawiam
    • mb800 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 10:16
      Słuchajcie to teraz ja was prosze o pomoc.
      Otóż mój mężczyzna jest zupełnie z innego miasta, ze swojej parafi ma juz
      zaświadczenie o chrzcie, komunii i bierzmowaniu, ze swojego urzędu odbiera też
      dziś akt urodzenia ... i pytanie co dalej?? Bo ja już się zamotałam
      Z tymi jego dokumentami podobno musimy pójść do mojego urzędu po zaświadczenie
      o braku przeciwskazań do naszego małżeństwa i coś jeszcze? Czy ja te jego
      dokumenty mogę złożyć sama czy musimy być razem??
      • twitti Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 10:32
        jesli slub bierzecie tam gdzie mieszkasz to reszte spraw zalatwiacie u ciebie w
        uscsmile idziecie razem wypelnic papiery o braku przeciwskazan do zawarcia
        malzenstwa.. bedziecie skladac podpisy itd.. a po odbior juz moze jechac
        ktorekolwiek z wassmile
        • mb800 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:20
          Dzięki Twitti, jestes boska wink
          Widze że my obie jestesmy na tym samym etapie wink
          Chyba powoli musze zacząć zapraszać (ale mi sie nie chce )a ty juz masz to za
          sobą? Bo ty chyba też masz ślub 9 września ?
          • caricare Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:23
            Ja jeszcze dodam od sibie ze do twojego USC, jak bedziecie szli, potrzebne sa
            tylko akty urodzenia. Zaswiadczenie o chrzcie i bierzmowaniu pokazujesz w
            kosciele - nie sa do nieczego potrzebne w USC. Pozdrawiam! PS. Ja juz zaczelam
            rozdwac zaproszeni - duzo ludzi ma urlopy i chcielismy dam im z rozsadnym
            wyprzedzeniem te zaproszenia.
            • mb800 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:41
              dzięki wielkie, caricare kiedy masz ślub??
              • caricare Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 13:09
                16 wrzesnia, wiec juz coraz blizej! smile
          • twitti Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:27
            taksmile 9 wrzeniasmile tylko 70 dnismile na slub i przyjecie 99% rozdanych - bo waham
            sie nad jedna kolezankasmile ale raczej ja zaproszesmile a co do znajomych na slub,
            to jakas polowa dostala, a druga polowa dostanie niedlugo, max. na miesiac
            przed slubemsmile zapraszanie nei jest takie zlesmile my osobiscie wreczalismysmile
            nawet pojechalismy osobiscie z warszawy do elblagasmile a kiedy ty masz slub?
            nigdy nei pamietamsmile
            • mb800 Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:44
              Twitti to ty już masz dużo za sobą wink , a ja myślałam że jak na zaproszenia to
              jeszcze za wcześnie a tu okacuje się że już spokojnie możemy ruszać wink
              No ja też 9 września (jeju jak ten czas szybko leci), już zostało nam malutko
              czasu ...
              A my własnie w poniedziałek załatwiamy sprawy w USC no i skoro biore urlop to
              chyba od razu do kościoła polecimy podpisać protokół przedmałżeński wink
              A w środę mamy przedostatnią poradnię wink
              • twitti Re: Odbiór dokumentów z USC 30.06.06, 11:53
                to bedziemy razem stresowacsmile zaczelismy w miare wczesnie, zeby wszystko na
                spokojnie robicsmile najbardziej mnie stresuje sprawa z dekoracja kosciola, bo
                myslalam ze kosciol sam sie tym zajmnie a my tylko pieniazki damy.. a tu nie
                masmile wiec bedziemy teraz szukac kwiaciarni, ktora przystroi nam kosciol za max.
                400 zl.. a jak nie to sami kupujemy kwiaty i wstazki na lawkismile

ja jeszcze nei zdaje sobie sprawy, ze to juz neidlugosmile ale w sierpniu to bede
                chodzic jak paralityk z nerwowsmile
        • dark8 do twitty 30.06.06, 11:53
          Możesz mi powiedzieć, jak wygląda opłata? Pani z USC powiedziała mi, że 80,50 zł
          znaczki skarbowe.Jeszcze uiszczamy jakąś opłatę?
          • twitti Re: do twitty 30.06.06, 11:57
            tak to wszsytkie oplaty, jesli macie oboje akty urodzeniasmile jesli nie to
            wyrabia sie i za to wtedy sie placi.. a jesli na waszych aktach urodzenia nie
            ma znaczkow, to taki znaczek kosztuje 15 zl (pryznajmniej u nas tak bylo)smile

buziak
            • dark8 Re: do twitty 30.06.06, 12:08
              Dzięki serdeczne wink. Na akt chrztu lubego musimy czekać, mój gdzieś jest ale
              najlepsze jest to, że moi rodzice nie pamiętają, w którym kościele mnie
              chrzcili. Powiedziałam, że teraz niech chodzą od koscioła do kościoła i się
              pytają wink
              • annawoj jak to? 30.06.06, 18:25
                dziewczyny, to nie od reki wydaja te akty w USC?Ja tak slyszalam,ze tego samego
                dnia sie odbiera. Robi sie wiec klopot, bo bedziemy musieli w tej sprawie dwa
                razy do mojej rodzinnej miejscowosci zasuwac;/
                • twitti Re: jak to? 30.06.06, 18:51
                  moze zalezy gdzie.. w Warszawie odbior byl za dwa dni.. moze lepiej zadzwoncie,
                  a jak nie to wezcie sobie wolne i zostancie pare dni!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka