mysza1418 04.07.06, 08:23 Cześć Dziewczyny Czy którąś z Was będzie prowadził Tata do ołtarza?? Jeśli tak proszę opiszcie jak powinno to wyglądać tzn. Czy Tata odprowadza córkę pod sam ołtarz czy też oddaje ją w połowie drogi Panu Młodemu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stolberg Re: TATA 04.07.06, 08:49 tak mnie tata bedzie prowadzil do oltarza . moja szwagierke tez prowadzil ojciec....mlody pan czekal przed oltarzem przed mloda pania i ojcem szly chrzesniaki i sypaly kwiatki i ojciec dal corke przed samym oltarzem. ja myslalam ze najpierw pojdzie moj obecny maz(bo jestesmy po slubie cywilnym)z swoja mama,nastepnie moja mama z ojcem mego meza a pozniej ja i moj ojciec Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: TATA 04.07.06, 08:53 Taki orszak wstylu staropolskim? A wiecie, ze sa ksieze, ktorzy nie zgadzaja sie na prowadzenie do oltarza? Trzeba isc razem z narezczonym. Takze lepiej podpytac! Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: TATA 04.07.06, 08:51 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93850 poczytaj sobie rowniez tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
ravna Re: TATA 04.07.06, 09:21 Mnie tez ma prowadzić ojciec pod sam ołtarz,nie wiem jak to wszytko będzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
surii Re: TATA 04.07.06, 09:17 Ja byłam niedawno na ślubie, na którym ojciec prowadził córkę do ołtarza Pan Młody czekał przy samym ołtarzu. Ojciec odprowadził ją do Pana Młodego, uścisnęli sobie rękę. Wyglądało to bardzo fajnie i wzruszająco. Odpowiedz Link Zgłoś
montony Re: TATA 04.07.06, 10:50 moj tata prowadzil moja siostre do slubu i mam nadzieje ze mnie tez poprowadzi. u mojej siostry bylo tak ze pan mlody i swaidkowie czekali przy oltarzu, najpierw wyszedl ksiadz ( przy okazi wujek) potem tata z siostra przeszli, ksiadz razem z panem mlodym wyszli do nich na srodek kosciola, tam sie spotkali, kazdy uscisnal sobie dlonie, calus od siostry dla taty i panstwo mlodzi poprowadzeni przez ksiedza poszli dalej pod sam oltarz, fajnie to wygladalo, mam nadzieje ze u mnie tez sie tak uda Odpowiedz Link Zgłoś